iPhone 5S
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone 5S

12.11.2012 | 14:42
pa šta već se pripremaju? Ovo će biti kao sa iPad3/4

100k iPhone5S model by end of December 2012?

Živi bili pa vidjeli
12.11.2012 | 16:03
Nešto ti sa linkom ne valja, ako je uopće trebao biti link?

Inače, to su samo kineske packe. Čak i da je istina, svejedno se ne može očekivati da će 5S tako rano doći na police trgovina.
12.11.2012 | 16:32
Hvala Sank nisam ni išao za time. Jedna razmak mi se ušuljao. Slažem se da je ovo gotovo nemoguće, ali eto, čisto mi se našlo pod prstima
12.11.2012 | 17:07
Gluposti..
12.11.2012 | 17:29
Pa i ja bi isto napravio

Produzis peticu jos 1cm, ubacis i nazoves ga iPhone 6. Zasto? Pa zato sto onda ima 6 redova ikona. Petica je awesome radi petog reda

Zamislite da imamo jos sesti red

A i lagano za zapamtiti koju generaciju moba nosis, zato jer svaka 2 mjeseca kupujes drugu, pa se covjek zabroji....
12.11.2012 | 18:38
Na nekoliko tehnoloških stranih portala sam pročitao da analitičari predviđaju da će sljedeći iPhone, kako god se zvao, biti predstavljen na proljeće, jer da jedino tako mogu pratiti konkurenciju... Odnosno, da update jednom godišnje više nije dovoljan... Živi bili pa vidjeli... Ali sudeći po iPad-u i ne čini se tako nemoguće.
12.11.2012 | 18:53
Ne razumijem u čemu bi se sastojalo praćenje konkurencije?
Vrijednos iPhone-a nije isključivo u samom uređaju, već i u svemu što ostalome (AppStore, iTunes Store i cijela industrija dodataka).
Po meni su trebali samo povećati ekran i izbaciti home tipku na bok, tako da je (skoro) cijela prednja strana ekran.
12.11.2012 | 19:21
kad bi IT analiticari stranih IT portala nesto i znali, bili bi u upravnim odborima IT kompanija a ne na portalima!
velicina ekrana na stranu, gdje to hardverski iphone zaostaje za konkurencijom?
dali je nekome spor? trzaju aplikacije? nesto se ne moze izvesti?

jasno je da u dogledno vrijeme necemo vidjeti micro usb na iphoneu, sd karticu, ekran od 4,8"... tko misli da mu to treba, u iphoneu ne mora traziti proizvod za sebe.
osim NFC-a dakle (koji jos nema veliku uporabnu vrijednost), ne vidim neki hardverki zaostatak za konkurencijom. meni se ovo vise cini kao patka konkurencije koja baci bombu o izlasku ip5s kako bi zavela neke potencijalne kupce petice da se strpe sa kupovinom.

veci napredak bi bio pomak u iOS-u, harderski je iphone 5 mocan, a ni 4s nista ne zaostaje.
12.11.2012 | 20:08
Mislim da Apple nije zadovoljan s iphone 5. iphone 5 16GB u proizvodnji kosta 208 dolara tako da dosta gube na najtrazenijem modelu. Naravno da nadoknade tu razliku s 32 i 64GB modelom jer je razlika 10 ili 20 dollara ovisi da li je model od 32 ili 64GB. Vjerujem da ce s 5S spustiti troskove i biti profitabilni sa svim modelima. Navodno ce promjeniti proizvodaca procesora (samsunga ce zamjeniti netko drugi). Mislim da ce prelazak biti ala iPad 3 na iPad 4.

Iskreno, ocekujem 5S u 6mj na WWDC )
12.11.2012 | 23:30
kinsif kaže:
kad bi IT analiticari stranih IT portala nesto i znali, bili bi u upravnim odborima IT kompanija a ne na portalima!
velicina ekrana na stranu, gdje to hardverski iphone zaostaje za konkurencijom?
dali je nekome spor? trzaju aplikacije? nesto se ne moze izvesti?

jasno je da u dogledno vrijeme necemo vidjeti micro usb na iphoneu, sd karticu, ekran od 4,8"... tko misli da mu to treba, u iphoneu ne mora traziti proizvod za sebe.
osim NFC-a dakle (koji jos nema veliku uporabnu vrijednost), ne vidim neki hardverki zaostatak za konkurencijom. meni se ovo vise cini kao patka konkurencije koja baci bombu o izlasku ip5s kako bi zavela neke potencijalne kupce petice da se strpe sa kupovinom.

veci napredak bi bio pomak u iOS-u, harderski je iphone 5 mocan, a ni 4s nista ne zaostaje.

Samo prenosim pročitano... Osim toga, mislim da im je to i bila poanta: iPhone ne zaostaje za konkurencijom, ali bi mogao početi zaostajati zato što konkurencija štanca smartphone kao da nema sutra... Meni je i moja četvorka još uvijek super, radi sve što meni treba.
13.11.2012 | 01:52
ma jasno, nisam se dotakao tebe nego vijesti koju si prenio!

a to stancanje telefona jednostavno ne moze imati smisla obzirom na kontekst. nabrijavanje procesora i kolicine rama moze ici u beskonacno, ali tko tko moze pratiti kad se pimpanja hardvera desavaju svakih 6 mjeseci? ljudi rade na svojim aplikacijama po par mjeseci... za sta da se love ako svako malo izlazi novi hardver?

CPU od 4 ili 8 jezgri na mobitelu u ovom trenutku je overkill, u velicini ekrana samsung je dosao do maksimuma (sa jos vecim dijagonalama od notea ulazimo u podrucje tableta valjda), kolicina memorije ne predstavlja vecini korisnika neko ogranicenje.
kako sada stvar stoji, onaj tko bude inovirao u napajanju tog hardvera, napravit ce znacajan korak naprijed. ovo ostalo je samo samo marketing!
13.11.2012 | 02:36
Slazem se u potpunosti.... Samsung nagura 4 jezgre u smartphone a u nekim aplikacijama trza vise od iPhone-a 3g, marketing nista drugo, a onaj koji smisli bateriju koj ce drzati 50% vise od postojecih ce biti bogat covjek...
Moderatori: jupi, Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 16 sati, 10 minuta
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Ender, MacSin, Riba, zedonija, Anonimci (530)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.02 Seconds

Provided by iJoomla SEO