Domaće TV preko iPada 3
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Domaće TV preko iPada 3

07.09.2012 | 10:58
Molim za pomoć. Dobila sam nedavno IPad3, 32 GB, pa me zanima je li moguće preko njega gledati domaće TV ( Nova, RTL, HTV..) Strane TV gledam, tj. one koje su bile "difoltane". Što treba za gledati naše Tv?
07.09.2012 | 11:31
Trebaš nabaviti dvb-t reciver koji paše na iPad...malo guglaj "elegato-tv" ili neki slican takav proizvod
07.09.2012 | 11:49
Je li to dovoljno za naše TV programe, ili se još mora plaćati nešto kao "pretplata"..?
07.09.2012 | 12:12
Pretplata se plaća na tv i radio aparate,a ti nemaš ništa od navedenog.
07.09.2012 | 12:38
Super, hvala na odgovoru. Idem pokušati to nabaviti.
07.09.2012 | 14:19
ispravak @cariblanco, pretplata se plaća na sve uređaje koji mogu primati radijski i TV signal (pc s tv karticom itd.)

"Članak 2.

2.1 Na temelju članka 34. stavak 1. Zakona o Hrvatskoj radioteleviziji (dalje u tekstu: Zakon o HRT-u), svatko tko ima u vlasništvu ili posjedu radijski i televizijski Prijamnik, odnosno, drugi uređaj za prijam radijskog ili audiovizualnog programa, na području Republike Hrvatske koje je pokriveno prijenosnim signalom (u daljnjem tekstu: Obveznik plaćanja mjesečne pristojbe), dužan je Hrvatskoj radioteleviziji (u daljnjem tekstu: HRT) plaćati pristojbu. "
07.09.2012 | 14:26
Još jedno meni važno pitanje prije nego se odlučim. Kada kupim dvb-t reciver , hoću li moći gledati domaće TV i preko VIP-ove micro sim kartice, ili samo tamo gdje ima WI-FI...?
07.09.2012 | 14:30
Hoću li kada kupim dvb-t reciver moći gledati domaće TV i preko VIP-ove micro sim kartice, ili samo tamo gdje ima wi-fi ?
07.09.2012 | 15:11
ne kužim kakve veze ima dvb-t receiver s wifi-em ili internetom općenito?

dvb-t prijemnik "hvata" tv signal preko antene i nema nikakve veze s internetom, wifi-em, 3G-om, VIP, itd.
07.09.2012 | 18:51
galla kaže:
ispravak @cariblanco, pretplata se plaća na sve uređaje koji mogu primati radijski i TV signal (pc s tv karticom itd.)

"Članak 2.

2.1 Na temelju članka 34. stavak 1. Zakona o Hrvatskoj radioteleviziji (dalje u tekstu: Zakon o HRT-u), svatko tko ima u vlasništvu ili posjedu radijski i televizijski Prijamnik, odnosno, drugi uređaj za prijam radijskog ili audiovizualnog programa, na području Republike Hrvatske koje je pokriveno prijenosnim signalom (u daljnjem tekstu: Obveznik plaćanja mjesečne pristojbe), dužan je Hrvatskoj radioteleviziji (u daljnjem tekstu: HRT) plaćati pristojbu. "

@galla sve je to ok ako hoćeš biti legalista zbog sebe,ali mislim da ti nitko neće tražiti ipad đinđe po stanu.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
07.09.2012 | 19:00
Ja imam Elgato Tivizen wireless mobile DVB-T:

www.elgato.com/elgato/int/mainmenu/produ...uner/tivizen.en.html

Baterija mu traje oko 3 i pol sata, a može biti i spojen na utičnicu. Na iPad se spaja preko svog WiFi ili preko WiFi routera, s time što mu je domet kratak, recimo oko 10-tak metara. Dovoljno da je recimo smješten uz prozor u prostoriji zbog boljeg prijema programa, a ti sjediš ili ležiš na kauču. Domet mu se može produljiti tako da se smjesti bliže WiFi routeru, pa se signal prima preko njega. Ne podržava HD programe, ali recimo meni u Rijeci prima HRT1, HRT2, RTL, RTL2, NOVA TV, TV NOVA, te još par manje interesantnih kanala. Ponekad zna zastati na sekundu, ali uglavnom radi lijepo ako ima dobar TV signal, te nisi predaleko od njega. Mislim da je ipak bolja solucija od donglea koji se ubada u 30pinski konektor iPada jer tada se ti moraš namještati da signal bude ok, a i antena ti cijelo vrijeme strši pred očima.
07.09.2012 | 20:52
Kak si to kupio,mislim gdje i koliko krznatih?
07.09.2012 | 21:08
Probaj ovdje : lmgtfy.com/?q=Elgato+Tivizen+wireless+mobile+DVB-T

• Sank
  • Moderator
  • 221
07.09.2012 | 21:50
cariblanco kaže:
Kak si to kupio,mislim gdje i koliko krznatih?

Direktno s njihovog online shopa, a cijena je navedena u eurima.
08.09.2012 | 12:20
Sutra cu se prijavite za preplatu gledanja TV programa preko iPad-a
Klasa optimist.
Pozzzzzz
08.09.2012 | 14:36
Gregistriraj se na vingid, preko njega mozes gledati iskon tv player...
Imas reklame koje procitas i odgovoris na pitanja te dobivas kredite za gledanje.
Ako ih ne nakupis dovoljno za svaki dan mozes kupiti preko sms poruke ili kreditne kartice, dan je 2.50 kredita ili kuna.
A mozes otvoriti novi racun pa izpocetka.
Radi samo preko web stranice jer je preko aplikacije gotovo nemoguce da se prijavis..
08.09.2012 | 18:48
Takoder zakon kaze da si duzan to prijaviti sam, npr. kupnju tv uredaja, no ako ne prijavis onda nitko ni ne zna imas li ga. Bit glup pa se sam prijavit ili pisat zakone na ovom forumu koji tebe u praksi uopce nece zahvatiti u nikojem obliku nema smisla. Ima nesto i izvan zakona, a to je da pomognes drugima, a ne da furas neki film o legalnosti i legalitetu i trubis o nekakvim zakonima i jos ih k tome preneses samo u jednom clanku na ovu temu. Trebao je cijeli zakon kopirat. Preporucam Bnet TV za van, ako imas bnet doma onda za 24 kune mjesecno imas tv na nekoliko uredaja(Ipad, PC, Mac, Android). Naravno uz povezanost na internet, 3G, Wi-Fi.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 4 sati
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)
  • Szguri: Ono što želim reći je da ljudi mogu živjeti nevjerojatno sigurne i udobne živote zato što je njihova država spremna za loše scenarije.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Bertone, Ender, tino1, Anonimci (1053)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.11 Seconds

Provided by iJoomla SEO