Domaće TV preko iPada 3
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Domaće TV preko iPada 3

07.09.2012 | 10:58
Molim za pomoć. Dobila sam nedavno IPad3, 32 GB, pa me zanima je li moguće preko njega gledati domaće TV ( Nova, RTL, HTV..) Strane TV gledam, tj. one koje su bile "difoltane". Što treba za gledati naše Tv?
07.09.2012 | 11:31
Trebaš nabaviti dvb-t reciver koji paše na iPad...malo guglaj "elegato-tv" ili neki slican takav proizvod
07.09.2012 | 11:49
Je li to dovoljno za naše TV programe, ili se još mora plaćati nešto kao "pretplata"..?
07.09.2012 | 12:12
Pretplata se plaća na tv i radio aparate,a ti nemaš ništa od navedenog.
07.09.2012 | 12:38
Super, hvala na odgovoru. Idem pokušati to nabaviti.
07.09.2012 | 14:19
ispravak @cariblanco, pretplata se plaća na sve uređaje koji mogu primati radijski i TV signal (pc s tv karticom itd.)

"Članak 2.

2.1 Na temelju članka 34. stavak 1. Zakona o Hrvatskoj radioteleviziji (dalje u tekstu: Zakon o HRT-u), svatko tko ima u vlasništvu ili posjedu radijski i televizijski Prijamnik, odnosno, drugi uređaj za prijam radijskog ili audiovizualnog programa, na području Republike Hrvatske koje je pokriveno prijenosnim signalom (u daljnjem tekstu: Obveznik plaćanja mjesečne pristojbe), dužan je Hrvatskoj radioteleviziji (u daljnjem tekstu: HRT) plaćati pristojbu. "
07.09.2012 | 14:26
Još jedno meni važno pitanje prije nego se odlučim. Kada kupim dvb-t reciver , hoću li moći gledati domaće TV i preko VIP-ove micro sim kartice, ili samo tamo gdje ima WI-FI...?
07.09.2012 | 14:30
Hoću li kada kupim dvb-t reciver moći gledati domaće TV i preko VIP-ove micro sim kartice, ili samo tamo gdje ima wi-fi ?
07.09.2012 | 15:11
ne kužim kakve veze ima dvb-t receiver s wifi-em ili internetom općenito?

dvb-t prijemnik "hvata" tv signal preko antene i nema nikakve veze s internetom, wifi-em, 3G-om, VIP, itd.
07.09.2012 | 18:51
galla kaže:
ispravak @cariblanco, pretplata se plaća na sve uređaje koji mogu primati radijski i TV signal (pc s tv karticom itd.)

"Članak 2.

2.1 Na temelju članka 34. stavak 1. Zakona o Hrvatskoj radioteleviziji (dalje u tekstu: Zakon o HRT-u), svatko tko ima u vlasništvu ili posjedu radijski i televizijski Prijamnik, odnosno, drugi uređaj za prijam radijskog ili audiovizualnog programa, na području Republike Hrvatske koje je pokriveno prijenosnim signalom (u daljnjem tekstu: Obveznik plaćanja mjesečne pristojbe), dužan je Hrvatskoj radioteleviziji (u daljnjem tekstu: HRT) plaćati pristojbu. "

@galla sve je to ok ako hoćeš biti legalista zbog sebe,ali mislim da ti nitko neće tražiti ipad đinđe po stanu.
07.09.2012 | 19:00
Ja imam Elgato Tivizen wireless mobile DVB-T:

www.elgato.com/elgato/int/mainmenu/produ...uner/tivizen.en.html

Baterija mu traje oko 3 i pol sata, a može biti i spojen na utičnicu. Na iPad se spaja preko svog WiFi ili preko WiFi routera, s time što mu je domet kratak, recimo oko 10-tak metara. Dovoljno da je recimo smješten uz prozor u prostoriji zbog boljeg prijema programa, a ti sjediš ili ležiš na kauču. Domet mu se može produljiti tako da se smjesti bliže WiFi routeru, pa se signal prima preko njega. Ne podržava HD programe, ali recimo meni u Rijeci prima HRT1, HRT2, RTL, RTL2, NOVA TV, TV NOVA, te još par manje interesantnih kanala. Ponekad zna zastati na sekundu, ali uglavnom radi lijepo ako ima dobar TV signal, te nisi predaleko od njega. Mislim da je ipak bolja solucija od donglea koji se ubada u 30pinski konektor iPada jer tada se ti moraš namještati da signal bude ok, a i antena ti cijelo vrijeme strši pred očima.
07.09.2012 | 20:52
Kak si to kupio,mislim gdje i koliko krznatih?
07.09.2012 | 21:50
cariblanco kaže:
Kak si to kupio,mislim gdje i koliko krznatih?

Direktno s njihovog online shopa, a cijena je navedena u eurima.
08.09.2012 | 12:20
Sutra cu se prijavite za preplatu gledanja TV programa preko iPad-a
Klasa optimist.
Pozzzzzz
08.09.2012 | 14:36
Gregistriraj se na vingid, preko njega mozes gledati iskon tv player...
Imas reklame koje procitas i odgovoris na pitanja te dobivas kredite za gledanje.
Ako ih ne nakupis dovoljno za svaki dan mozes kupiti preko sms poruke ili kreditne kartice, dan je 2.50 kredita ili kuna.
A mozes otvoriti novi racun pa izpocetka.
Radi samo preko web stranice jer je preko aplikacije gotovo nemoguce da se prijavis..
08.09.2012 | 18:48
Takoder zakon kaze da si duzan to prijaviti sam, npr. kupnju tv uredaja, no ako ne prijavis onda nitko ni ne zna imas li ga. Bit glup pa se sam prijavit ili pisat zakone na ovom forumu koji tebe u praksi uopce nece zahvatiti u nikojem obliku nema smisla. Ima nesto i izvan zakona, a to je da pomognes drugima, a ne da furas neki film o legalnosti i legalitetu i trubis o nekakvim zakonima i jos ih k tome preneses samo u jednom clanku na ovu temu. Trebao je cijeli zakon kopirat. Preporucam Bnet TV za van, ako imas bnet doma onda za 24 kune mjesecno imas tv na nekoliko uredaja(Ipad, PC, Mac, Android). Naravno uz povezanost na internet, 3G, Wi-Fi.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 27 minuta
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, Gjuroo, tino1, Anonimci (555)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.90 Seconds

Provided by iJoomla SEO