IPad 3 i personal hotspot
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

IPad 3 i personal hotspot

• UneeK
  • Posjetitelj
24.08.2012 | 09:25
Dakle New iPad 4g, kupljen kod nas (Hgspot) i t-mobile 20gb mobile internet tarifa.

Koristim carnet, dakle ručno postavljen apn. Net uredno radi, ali pod opcijama mi nema funkcije personal hotspot.

Kopajući po netu vidim da ljudi(stranci) imaju problema vezano za navedenu funkciju, ali i da ima kojekakvih blesavih rješenja tipa upisivanja luđačkih apnova pa da to onda radi.

Zvao sam t-mobile, oni peru ruke od toga, da nije do njih, što im i vjerujem jer sam istu karticu u android tabletu uredno koristio za tethering.

Svjestan sam opcije JB i applikacije myWi, ali mi je glupo stavljati App za nešto sto treba raditi out of the box.

Zanima me da li je tko od Vas doskočio navedenom problemu i kako.

Ujedno pod opcijama general cellular data number mi piše unknown.
Molio bih ako je tko na tmobile sa ipadom 3 da mi to provjeri kod sebe

Hvala
24.08.2012 | 10:26
Ja ne koristim Carnet usluge pa ne znam da li ti mogu pomoći, no koristim T-Mobile podatkovnu karticu na svom Novom iPadu i to mi radi bez problema.

Od novog iOS 5 u postavkama za mobilni internet, APN treba postaviti i za dijeljenje interneta ako ga se želi koristiti. Ja imam nešto stariju karticu i tarifu pa APN postavke moram ručno upisivati, nisam do sada primjetio da to radi automatski jer dok sam ne upišem APN nema veze na internet. Meni je dakle za APN u oba slučaja upisano web.htgprs, dok su korisničko ime i zaporka ostavljeni prazni.

Onaj general cellular data number je i kod mene nepoznat tako da vjerujem to nema veze što ti hotspot ne radi.

No, moram primjetiti jednu drugu stvar vezanu iz iOS hotspot. Kod mene to uglavno radi, no često imam problema sa spajanjem čak i Appleovih proizvoda, nakon recimo što se iPad na kojem je uključen hotspot uspava i tako ostane neko vrijeme. Tada pomaže budenje da bi se brže spojili, a ponekad čak moram i resetirati, tj. ponovo isključiti pa uključiti hotspot.

Dake, nadam se da će ti se netko javiti tko koristi Carnet s takvom uslugom ako nije dovoljno upisati iste postavke za oba APNa.
  • UneeK
  • Posjetitelj
24.08.2012 | 10:36
Hvala na javljanju Sank.

Za razliku od tebe ja moram unijeti apn carnetov, ali i username i password.
Pokusao sam isto unijeti i u postavke ispod glavnog apna, tj. onaj dio internet tethering.
Kada to unesem i izadjem iz postavki, te se opet vratim u njih da provjerim uneseno iPad zapamti samo gornje apn postavke dok mi doljnje obrise te su potpuno prazni.
Moguce da je u tome problem jer ne "sejva" tethering postavke.
24.08.2012 | 11:08
Hmm, ne znam što bi mogao biti uzrok tome, no pokušaj sa uključenim 3G i WiFi isključiti iPad pa ponovo uključiti i onda ponovo upisati. Ako ni tada ne zapamti, onda stvarno ne znam u čemu je problem, jer ja sam upravo probao sa svojim postavkama i uvijek mi zapamti što upišem.
  • UneeK
  • Posjetitelj
25.08.2012 | 12:29
Daljnjim kopanjem po opcijama sam skužio sljedeće.

Ako upišeš samo apn u gornje i doljnje polje, zapamtit će uneseno i opcija Hotspot se magično pojavi iako mi tada internet ne radi zbog nedostatka usera i passa. Međutim, ako pored apn-a uneseš ili username ili password majmun spremi samo promjene u gornjem polju, dolje pod tethering SVE obriše. A carnet me zahtjeva logiranje tako da sam f***ed.

Budući da Carnet i t-mobile uredno peru ruke i nemaju rješenja za mene, za sada sam odustao. Jedina opcija koja mi preostaje je MyWi iz Cydie. A 20 baksa nedam za nešto što trebam imati po defaultu jbg.
25.08.2012 | 17:02
Hotspot mi je jedna od važnih funkcija na iPhoneu i smatram sramotnim da je Apple takvo što softverski onemogućio na iPad2 želeći da kupujemo noviji model. Nisam pobornik JB-a, ali dobro je da postoji.
  • UneeK
  • Posjetitelj
25.08.2012 | 19:06
Apple ko apple, što ćeš

Unatoč svemu što nam radi mi i dalje letimo k njihovim proizvodima
01.09.2012 | 17:05
T-mobile i Carnet blokiraju personal hotspot uslugu na iPadu i iPhoneu.
Da si probao to isto na iPhoneu sa istom SIM karticom bacilo bi ti poruku da T-mobile ne dozvoljava upotrebu personal hotspota.
To je samo u slučaju ako pristupaš internetu preko Carnet APN-a.
01.09.2012 | 21:14
IcyTexx kaže:
T-mobile i Carnet blokiraju personal hotspot uslugu na iPadu i iPhoneu.
Da si probao to isto na iPhoneu sa istom SIM karticom bacilo bi ti poruku da T-mobile ne dozvoljava upotrebu personal hotspota.
To je samo u slučaju ako pristupaš internetu preko Carnet APN-a.

Točno tako!
  • UneeK
  • Posjetitelj
02.09.2012 | 17:23
Zahvaljujem na informaciji. Probao sam zamijeniti kartice u iPhone i iPad. U pravu ste. Ista stvar se dogadja sa tom karticom u iphone

To je ujedno i razlog više za JB koji sam odradio i zbog camera connection kita.

Stavio sam tetherme app sa cydia i gle čuda: imam hotspot sada
12.11.2012 | 14:03
Pozdrav! Jedno pitanje, dali treba na ipadu iskljucit mobilne podatke kad si spojen na wifi?
12.11.2012 | 14:44
Mobilni podatci ili 3G-EDGE se automatski iskljucuju kada si na WiFi
12.11.2012 | 15:39
Hvala Saint !
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 7 sati, 24 minuta
  • drlovric: Ma ide to bez problema. Ja sam uvijek azurirao sve strojeve prvi dan. Nisam imao problema, ali generalno nije pametno :)
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgleda da izlazi oko 19.00 sati po našem vremenu. Očekuje ze velika gužva prilikom downloada
  • dpasaric: Možda za neki nebitni stroj za početak...
  • dpasaric: Ne znam, ja ne bih žurio. :)
  • drpongrac23: Sutra macOS Tahoe!
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.13 Seconds