IPad 3 i personal hotspot
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

IPad 3 i personal hotspot

• UneeK
  • Posjetitelj
24.08.2012 | 09:25
Dakle New iPad 4g, kupljen kod nas (Hgspot) i t-mobile 20gb mobile internet tarifa.

Koristim carnet, dakle ručno postavljen apn. Net uredno radi, ali pod opcijama mi nema funkcije personal hotspot.

Kopajući po netu vidim da ljudi(stranci) imaju problema vezano za navedenu funkciju, ali i da ima kojekakvih blesavih rješenja tipa upisivanja luđačkih apnova pa da to onda radi.

Zvao sam t-mobile, oni peru ruke od toga, da nije do njih, što im i vjerujem jer sam istu karticu u android tabletu uredno koristio za tethering.

Svjestan sam opcije JB i applikacije myWi, ali mi je glupo stavljati App za nešto sto treba raditi out of the box.

Zanima me da li je tko od Vas doskočio navedenom problemu i kako.

Ujedno pod opcijama general cellular data number mi piše unknown.
Molio bih ako je tko na tmobile sa ipadom 3 da mi to provjeri kod sebe

Hvala
24.08.2012 | 10:26
Ja ne koristim Carnet usluge pa ne znam da li ti mogu pomoći, no koristim T-Mobile podatkovnu karticu na svom Novom iPadu i to mi radi bez problema.

Od novog iOS 5 u postavkama za mobilni internet, APN treba postaviti i za dijeljenje interneta ako ga se želi koristiti. Ja imam nešto stariju karticu i tarifu pa APN postavke moram ručno upisivati, nisam do sada primjetio da to radi automatski jer dok sam ne upišem APN nema veze na internet. Meni je dakle za APN u oba slučaja upisano web.htgprs, dok su korisničko ime i zaporka ostavljeni prazni.

Onaj general cellular data number je i kod mene nepoznat tako da vjerujem to nema veze što ti hotspot ne radi.

No, moram primjetiti jednu drugu stvar vezanu iz iOS hotspot. Kod mene to uglavno radi, no često imam problema sa spajanjem čak i Appleovih proizvoda, nakon recimo što se iPad na kojem je uključen hotspot uspava i tako ostane neko vrijeme. Tada pomaže budenje da bi se brže spojili, a ponekad čak moram i resetirati, tj. ponovo isključiti pa uključiti hotspot.

Dake, nadam se da će ti se netko javiti tko koristi Carnet s takvom uslugom ako nije dovoljno upisati iste postavke za oba APNa.
  • UneeK
  • Posjetitelj
24.08.2012 | 10:36
Hvala na javljanju Sank.

Za razliku od tebe ja moram unijeti apn carnetov, ali i username i password.
Pokusao sam isto unijeti i u postavke ispod glavnog apna, tj. onaj dio internet tethering.
Kada to unesem i izadjem iz postavki, te se opet vratim u njih da provjerim uneseno iPad zapamti samo gornje apn postavke dok mi doljnje obrise te su potpuno prazni.
Moguce da je u tome problem jer ne "sejva" tethering postavke.
24.08.2012 | 11:08
Hmm, ne znam što bi mogao biti uzrok tome, no pokušaj sa uključenim 3G i WiFi isključiti iPad pa ponovo uključiti i onda ponovo upisati. Ako ni tada ne zapamti, onda stvarno ne znam u čemu je problem, jer ja sam upravo probao sa svojim postavkama i uvijek mi zapamti što upišem.
  • UneeK
  • Posjetitelj
25.08.2012 | 12:29
Daljnjim kopanjem po opcijama sam skužio sljedeće.

Ako upišeš samo apn u gornje i doljnje polje, zapamtit će uneseno i opcija Hotspot se magično pojavi iako mi tada internet ne radi zbog nedostatka usera i passa. Međutim, ako pored apn-a uneseš ili username ili password majmun spremi samo promjene u gornjem polju, dolje pod tethering SVE obriše. A carnet me zahtjeva logiranje tako da sam f***ed.

Budući da Carnet i t-mobile uredno peru ruke i nemaju rješenja za mene, za sada sam odustao. Jedina opcija koja mi preostaje je MyWi iz Cydie. A 20 baksa nedam za nešto što trebam imati po defaultu jbg.
25.08.2012 | 17:02
Hotspot mi je jedna od važnih funkcija na iPhoneu i smatram sramotnim da je Apple takvo što softverski onemogućio na iPad2 želeći da kupujemo noviji model. Nisam pobornik JB-a, ali dobro je da postoji.
  • UneeK
  • Posjetitelj
25.08.2012 | 19:06
Apple ko apple, što ćeš

Unatoč svemu što nam radi mi i dalje letimo k njihovim proizvodima
01.09.2012 | 17:05
T-mobile i Carnet blokiraju personal hotspot uslugu na iPadu i iPhoneu.
Da si probao to isto na iPhoneu sa istom SIM karticom bacilo bi ti poruku da T-mobile ne dozvoljava upotrebu personal hotspota.
To je samo u slučaju ako pristupaš internetu preko Carnet APN-a.
01.09.2012 | 21:14
IcyTexx kaže:
T-mobile i Carnet blokiraju personal hotspot uslugu na iPadu i iPhoneu.
Da si probao to isto na iPhoneu sa istom SIM karticom bacilo bi ti poruku da T-mobile ne dozvoljava upotrebu personal hotspota.
To je samo u slučaju ako pristupaš internetu preko Carnet APN-a.

Točno tako!
  • UneeK
  • Posjetitelj
02.09.2012 | 17:23
Zahvaljujem na informaciji. Probao sam zamijeniti kartice u iPhone i iPad. U pravu ste. Ista stvar se dogadja sa tom karticom u iphone

To je ujedno i razlog više za JB koji sam odradio i zbog camera connection kita.

Stavio sam tetherme app sa cydia i gle čuda: imam hotspot sada
12.11.2012 | 14:03
Pozdrav! Jedno pitanje, dali treba na ipadu iskljucit mobilne podatke kad si spojen na wifi?
12.11.2012 | 14:44
Mobilni podatci ili 3G-EDGE se automatski iskljucuju kada si na WiFi
12.11.2012 | 15:39
Hvala Saint !
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 19 minuta
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.77 Seconds

Provided by iJoomla SEO