Filmovi sa ipada na TV ?!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Filmovi sa ipada na TV ?!

09.08.2012 | 18:51
Kupio sam ovo..

i sad me zanima kako sa compa prebaciti film na ipad da ga mogu spojiti i gledati na TV-u

Filmovi koji su snimljeni ipadom čim se pokrenu prikazuju se na tv-u

Probao sam VLC player i samo zvuk dobijem od filma..slike nema..dok ga na ekranu ipada vrti normalno
09.08.2012 | 20:38
Kako ta tri činča spojiš na iPad? btw. žuti ti činč ide na video ulaz u tv a ona druga dva su za stereo zvuk.Daj sliku drugog kraja tih činčeva.
09.08.2012 | 22:57
Ako film nije mp4, otvoris ga sa quick timeom i save as...izaberes format(zavisi koji format filma i ipada) i negdje spremis.
Otvoris itunese, uvuces taj film i sinkas ga sa ipadom.
10.08.2012 | 09:21
Na drugom kraju chinceva je dock connector. Iz njegajos izlazi USB prikljucak.
10.08.2012 | 15:59
kole kaže:
Ako film nije mp4, otvoris ga sa quick timeom i save as...izaberes format(zavisi koji format filma i ipada) i negdje spremis.

Film je u mkv formatu

Sve je jasno oko ovog dijela sa quicktime-om..kako ga uvučem u itunese?

Kad otvorim itunes ; movies nudi mi samo kupovinu ili download sa iStorea
10.08.2012 | 16:42
Sa iTunes App Storea skini aplikaciju AVPlayerHD i nakon toga možeš preko iTunesa drag & dropom iskopirati film u njega opet preko iTunesa. Svira skoro sve formate. Problem može nastati ako se radi o HD videu jer nisam siguran da će raditi preko composite video kabela koji ti imaš. Bolja solucija je HDMI adapter i takav kabel.
10.08.2012 | 17:20
Skinuo..i dalje ne radi..nije HD film..zvuka ima a sliku nikako dobit..isprobao sam već desetak raznih programa
10.08.2012 | 17:39
Onda je definitivno problem u kabelu koji koristiš. Ja imam isti takav i sjećam se da sam sa njime imao problema sa prikazom slika na TV, tako da video nisam ni probao nego odmah nabavio HDMI adapteri kabel i sve radi picikato i sa navedenom aplikacijom AVPlayer HD.

Doduše, od kad sam nabavio AppleTV više ne koristim ni HDMI kabel jer sve lijepo radi preko AirPlaya.
11.08.2012 | 00:21
Nije do kabla zato jer filmove koji su snimljeni programom 8mm prikazuje najnormalnije..imam neke aplikacije koje bez problema gledam na tv.u tako da sigurno nije do kabla..
11.08.2012 | 08:01
Onda dobro, nije kabel. A s kojim aplikacijama si do sada probao pa nije radilo?
11.08.2012 | 09:20
Vlc
Av player HD
CineXPlayer
Movie Player

Mozda je bio jos koji ali se ne mogu sjetiti..probat cu nabavit hdmi pa sa njim vidit ako ide
11.08.2012 | 09:35
Tuco kaže:
kole kaže:

Film je u mkv formatu

Sve je jasno oko ovog dijela sa quicktime-om..kako ga uvučem u itunese?

Kad otvorim itunes ; movies nudi mi samo kupovinu ili download sa iStorea

Kad otvoris itunese, jel vidis u lijevom dijelu tvoj ipad?
Ako da, prvo importiraj film u itunese (file...add to library) i onda sync ili drag'drop u ipad.
11.08.2012 | 12:54
1. Način za one koji žele zadržati video u svojoj iTunes medijateci:

Bilo koji format videa sa srt titlovima kovertiram u m4v sa programom iVI koji konvertirani video automatski dodaje u medijateku iTunesa sa svim podacima i omotom koje automatski nađe na internetu. Spojim iPad i na kartici Video stavim kvačicu ispred videa da ga sinkroniziram. Gledam video s iPada na TV preko HDMI kabela ili AirPalyom preko AppleTV. Kad želim maknuti video spojim iPad na iTunes i maknem kvačicu ispred njega. ITunes mediateka mi je dijeljena, pa kad je računalo uključeno mogu isti video gledati i direktno iz medijateke preko AppleTV.

2. Način za one koji žele samo pogledati skinuto bez konverzije i medijateke

Skinuti video zajedno sa srt titlovima preko iTunesa drag & dropom iskopirati u npr. AVPlayerHD. Kad je iPad priključen na iTunes na kartici Aplikacije na dnu mogu se vidjeti aplikacije u koje se može drag & dropom kopirati sadržaje. Nakon toga pokrenuti aplikaciju i video se može gledati na TV ili preko VGA ili HDMI kabela, a tko posjeduje AppleTV i preko AirPlaya. Kad je video odgledan, može se jednostavno izbrisati unutar same aplikacije bez potrebe da se spaja na iTunes.

Ovo je onako ukratko. Za kompatibilnost kabela i iPada najbolje je provjeriti na stranicama Applea jer nisu svi modeli iPada kao i verzije iOSa komaptibilni sa svim vrstama kabela. Također iPad prve generacije, ali i ostali imaju problema sa reprodukcijom FullHD videa i to može trzati, zato preporučam najviše 720p, a 1080p bolje je izbjegavati ili prije gledanja ipak konvertirati u iPad kompatibilan m4v format. Tako za iPad 3 FullHD u MKV formatu nije isto što i njegov originalni format u kojem može snimati 1080p, pa premda snimljeno ne trza, MKV u nekom playeru može prilično trzati što najviše ovisi koliko je kvalitetno napisan video dekoder.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 18 sati
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, Gjuroo, jmirakul, korisnik, Riba, rkoren5, Smet, Anonimci (444)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.77 Seconds

Provided by iJoomla SEO