Filmovi sa ipada na TV ?!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Filmovi sa ipada na TV ?!

09.08.2012 | 18:51
Kupio sam ovo..

i sad me zanima kako sa compa prebaciti film na ipad da ga mogu spojiti i gledati na TV-u

Filmovi koji su snimljeni ipadom čim se pokrenu prikazuju se na tv-u

Probao sam VLC player i samo zvuk dobijem od filma..slike nema..dok ga na ekranu ipada vrti normalno
09.08.2012 | 20:38
Kako ta tri činča spojiš na iPad? btw. žuti ti činč ide na video ulaz u tv a ona druga dva su za stereo zvuk.Daj sliku drugog kraja tih činčeva.
09.08.2012 | 22:57
Ako film nije mp4, otvoris ga sa quick timeom i save as...izaberes format(zavisi koji format filma i ipada) i negdje spremis.
Otvoris itunese, uvuces taj film i sinkas ga sa ipadom.
10.08.2012 | 09:21
Na drugom kraju chinceva je dock connector. Iz njegajos izlazi USB prikljucak.
10.08.2012 | 15:59
kole kaže:
Ako film nije mp4, otvoris ga sa quick timeom i save as...izaberes format(zavisi koji format filma i ipada) i negdje spremis.

Film je u mkv formatu

Sve je jasno oko ovog dijela sa quicktime-om..kako ga uvučem u itunese?

Kad otvorim itunes ; movies nudi mi samo kupovinu ili download sa iStorea
10.08.2012 | 16:42
Sa iTunes App Storea skini aplikaciju AVPlayerHD i nakon toga možeš preko iTunesa drag & dropom iskopirati film u njega opet preko iTunesa. Svira skoro sve formate. Problem može nastati ako se radi o HD videu jer nisam siguran da će raditi preko composite video kabela koji ti imaš. Bolja solucija je HDMI adapter i takav kabel.
10.08.2012 | 17:20
Skinuo..i dalje ne radi..nije HD film..zvuka ima a sliku nikako dobit..isprobao sam već desetak raznih programa
10.08.2012 | 17:39
Onda je definitivno problem u kabelu koji koristiš. Ja imam isti takav i sjećam se da sam sa njime imao problema sa prikazom slika na TV, tako da video nisam ni probao nego odmah nabavio HDMI adapteri kabel i sve radi picikato i sa navedenom aplikacijom AVPlayer HD.

Doduše, od kad sam nabavio AppleTV više ne koristim ni HDMI kabel jer sve lijepo radi preko AirPlaya.
11.08.2012 | 00:21
Nije do kabla zato jer filmove koji su snimljeni programom 8mm prikazuje najnormalnije..imam neke aplikacije koje bez problema gledam na tv.u tako da sigurno nije do kabla..
11.08.2012 | 08:01
Onda dobro, nije kabel. A s kojim aplikacijama si do sada probao pa nije radilo?
11.08.2012 | 09:20
Vlc
Av player HD
CineXPlayer
Movie Player

Mozda je bio jos koji ali se ne mogu sjetiti..probat cu nabavit hdmi pa sa njim vidit ako ide
11.08.2012 | 09:35
Tuco kaže:
kole kaže:

Film je u mkv formatu

Sve je jasno oko ovog dijela sa quicktime-om..kako ga uvučem u itunese?

Kad otvorim itunes ; movies nudi mi samo kupovinu ili download sa iStorea

Kad otvoris itunese, jel vidis u lijevom dijelu tvoj ipad?
Ako da, prvo importiraj film u itunese (file...add to library) i onda sync ili drag'drop u ipad.
11.08.2012 | 12:54
1. Način za one koji žele zadržati video u svojoj iTunes medijateci:

Bilo koji format videa sa srt titlovima kovertiram u m4v sa programom iVI koji konvertirani video automatski dodaje u medijateku iTunesa sa svim podacima i omotom koje automatski nađe na internetu. Spojim iPad i na kartici Video stavim kvačicu ispred videa da ga sinkroniziram. Gledam video s iPada na TV preko HDMI kabela ili AirPalyom preko AppleTV. Kad želim maknuti video spojim iPad na iTunes i maknem kvačicu ispred njega. ITunes mediateka mi je dijeljena, pa kad je računalo uključeno mogu isti video gledati i direktno iz medijateke preko AppleTV.

2. Način za one koji žele samo pogledati skinuto bez konverzije i medijateke

Skinuti video zajedno sa srt titlovima preko iTunesa drag & dropom iskopirati u npr. AVPlayerHD. Kad je iPad priključen na iTunes na kartici Aplikacije na dnu mogu se vidjeti aplikacije u koje se može drag & dropom kopirati sadržaje. Nakon toga pokrenuti aplikaciju i video se može gledati na TV ili preko VGA ili HDMI kabela, a tko posjeduje AppleTV i preko AirPlaya. Kad je video odgledan, može se jednostavno izbrisati unutar same aplikacije bez potrebe da se spaja na iTunes.

Ovo je onako ukratko. Za kompatibilnost kabela i iPada najbolje je provjeriti na stranicama Applea jer nisu svi modeli iPada kao i verzije iOSa komaptibilni sa svim vrstama kabela. Također iPad prve generacije, ali i ostali imaju problema sa reprodukcijom FullHD videa i to može trzati, zato preporučam najviše 720p, a 1080p bolje je izbjegavati ili prije gledanja ipak konvertirati u iPad kompatibilan m4v format. Tako za iPad 3 FullHD u MKV formatu nije isto što i njegov originalni format u kojem može snimati 1080p, pa premda snimljeno ne trza, MKV u nekom playeru može prilično trzati što najviše ovisi koliko je kvalitetno napisan video dekoder.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 5 sati
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!
  • Gjuroo: Sretan Božić, ekipa!
  • zoranowsky: Sretan Božić svima! :)
  • Djuro genijalac: Sretan Žićbo!
  • Bertone: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić! :)
  • smayoo: Sretan Božić! :)
  • drpongrac23: Svima koji slave, čestit i blagoslovljen Božić!!!
  • drpongrac23: U peći na drva, naravno, legendarnom Smederevcu!
  • drpongrac23: Da li su svi pripremili purice, janjetinu, odojke, mlince za sutra?!?! Moja je purica nasoljena i čeka jutarnje pečenje!!!
  • imenso: Evo molio bih ako imate 2-3 minute vremena i volju proslijediti dalje za riješiti jednu anketu: [link] Potpuno je anonimno
  • Bertone: Aaaa tooo,... baš sam tutlek :) ... vidi se OK, evo pikčr: [link] ... i sorry na lošoj kvaliteti slike, jbg, nemam sad pri ruci bolju :)
  • smayoo: Mislim da je @iAntu zanimalo kako se vide gravirana slova kad je isključeno osvijetljenje od ispod, dok je dnevno svjetlo
  • Bertone: Nema razlike u količini/vidljivosti svijetla koje dolazi ispod/kroz tipke u odnosu na originalna slova, jedina razlika je mrvicu manji font uz napomenu da sam do sada radio samo lasersko graviranje na ThinkPadima T serije. Planirao sam jednom odnijeti i jedan MBP ali nisam nikad stigao.
  • iAnte: @bertone jesu li gravirana znakovi vidljivi i u dobro osvijetljenim prostorima?
  • dpasaric: Legenda.
  • smayoo: RIP Chris Rea... :(
  • VanjusOS: ovo lasersko graviranje izgleda odlično, nikakve naljepnice!
  • Bertone: ... i da, mislim da je sad graviranje oko 20€
  • Bertone: Lasersko graviranje, baci oko na [link] , ovako izgleda na T14s koji sam nosio kod njih s time da nisam htio baš sve znakove nego samo par osnovnih, tipkovnica je isto bila DE [link]
  • jura22: Radije kupi naljepnice. Ima ih na oglasniku: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.61 Seconds

Provided by iJoomla SEO