Spajanje fotoaparata na iPad2
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Spajanje fotoaparata na iPad2

09.09.2011 | 18:45
Bok.
Koristim se canon 5d mark ll aparatima za snimanje videa. Nedavno sam došao do iPad 2 i sad me zanima postoji li način da spojim aparat na iPad npr. HDMI kablom (konektor imam) i da koristim iPad (uz nekakvu aplikaciju možda) kao monitor. Ne zanima me toliko kontrola samog aparata (blenda, fokus, start stop itd) već isključivo video signal. Radi li HDMI kao ulaz ili samo kao izlaz na Ipad-u? Također me ne zanimaju aplikacije za koje mi treba posredstvo računala jer ne vidim što će mi onda iPad? Kontrolirat ću ga na laptopu u tom slučaju .
Zna li tko nešto o tome?
Hvala.
09.09.2011 | 20:02
itunes.apple.com/us/app/icam-webcam-vide...ing/id296273730?mt=8

Baci malo oko na iCam, pa vidi je li ti to pomaže...
09.09.2011 | 20:19
ne nažalost ali hvala svejedno. posredstvo kompjutera je u pitanju. meni ovo treba za teren. konkretno, nemam monitor za kran a ne bi ga kupovao ako mi iPad može poslužiti (jer mi je dosad bio poprilično beskoristan). Spojio bi ga na brzinu da mi posluži kao monitor bez ikakvog laptopa, wifi, fiju briju! HDMI unutra-slika van! USB! Štogod! Samo da je plug and play. Ma ok i da je nekakva aplikacija koju stavim na iPad i bok. Npr. kao što očitava fotke sa sd kartica i aparata putem aplikacije. Znam da hdmi služi kao izlazni signal za spajanje na tv. Može li poslužiti kao ulaz? U obzir bi došla čak i wifi konekcija (u tom slučaju bi morao kupiti wifi grip za aparat) ali da je veza aparat-iPad direktna. Naravno to je skuplja priča.
11.09.2011 | 11:33
Sjecam se da sam to vidio jednom i mislim da je to bilo upravo ovo ...

www.ononesoftware.com/blog/2010/04/26/ds...ote-1-3-on-the-ipad/
11.09.2011 | 19:46
To mislim radi s računalom. To je najbliže onome kaj zeljavk hoće. Ne postoji (još) program (a valjda i kabel nekakav treba) koji bi spojio DSLR s iPadom ili iPhoneom.
12.09.2011 | 20:58
Imam ja jedan adapter preko kojeg spojis ipad s foticem. U photos se pojavi folder camera. I prebacis slike. To sam radio na jedinici, moram priznati da na dvojci nisam probao ali vjerujem da radi..
To je ovo
img.qualitymp3player.com/photo/pd187170/...ction_kit_5_in_1.jpg
12.09.2011 | 21:20
video je u pitanju. treba mi live preview ne transfer videa ili fotki...
12.09.2011 | 22:08
zeljavk kaže:
video je u pitanju. treba mi live preview ne transfer videa ili fotki...

A da prebacis i da gledas? To ti ne odgovara? Bas mora citati s fotica?
12.09.2011 | 22:27
Koliko shvaćam, želiš istovremeno vidjeti ono što vidiš na 3" ekranu fotića, i na ekranu iPada?
Čitao sam dpreview.com prkaz o iPadu, ali nisu spominjali takvu mogućnost. Samo su spominjali aplikacije iz App Storea za obradu fotografija. Koliko sam shvatio, video, pogotovo u realnom vremenu, nisu spominjali. A, možda ih, kao takav site, ne zanima. U svakom slučaju, trebalo bi prošvrljati App Storeom.
12.09.2011 | 22:27
@Lejzermaster, hoće imati sliku s aparata na iPadu, jer očito aparat nije baš pri ruci i prigodi očitavati s displeja samog aparata. NAravno, ako se dade još i upravljati, tim više. Takav program nema za iPad, ali postoji na kompu. Pošto je prijnosnik nespretan za koristit, došlo se na ideju iPada ili iPhona, ali štanga. To je ukratko to.
17.09.2011 | 12:09
Lijep pozdrav,

Za ovo što ti trebaš postoji rješenje koje je vrlo elegantno.

www.eye.fi/

Mislim da 5D mark 2 ima dva slota za memorijsku, tako da ako staviš u fotoaparatu da usporedo okida raw i jpeg, na ipadu bi trebao imati instantne fotografije iz fotoaparata.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 33 minuta
  • Yonkis: Apple employee #8 Chris Espinosa on working his whole life at one company: [link]
  • Ender: vrlo moguce, ja video to na nasem sajtu 02. apr. sorry.
  • Yonkis: @ender članak je prekopiran odavdje [link] i po tome ispada da je 1.april šala.
  • Ender: AMD kupuje Intel: istorijski preokret koji menja čitavu x86 industriju [link]
  • dpasaric: Super je prošlo! :) Sretno im!
  • miomika: Možda glupo pitanje, dal će se vidjeti putovanje te rakete iz .hr prema mjesecu? zasada nije oblačno
  • Ender: USA lansiranje rakete sa ljudskom posadom ka mesecu
  • Ender: [link]
  • Ender: [link]
  • CoffeePod: @yonkis iStyle takvo ruglo od firme. Pogotovo dućan u Splitu. Osoblje nema pojma, morao sam ih sve školovat :P
  • dpasaric: Večeras tko je u Rijeci u Piki na proslavu 50 godina! :)
  • Borisone: Onaj dan u godini?
  • Yonkis: zato iStyle daje popust od 2.27% ne od 3% ne od 2.5% nego 2.27% Presmiješno.
  • Tito: Kupio sam 3 MBA i 2 iphonea
  • ZoPaj: 50% off all Apple products in all Apple stores for Apple's 50th anniversary... today only! apple.com
  • dpasaric: [link]
  • dpasaric: 50 godina Applea u srijedu u 19.30 u Pikiju!
  • jura22: Nema mjesta za ekspanziju jer je tako Apple odlucio. Sigurno bi se mogla graficka ustekati ili vise njih. Mozda memorija i nema smisla.
  • vjeko1: Realno me ne čudi ovo za Mac Pro jer desktop lineup nije imao previše smisla sa Studio i Pro. S druge strane, arhitektura sa Apple Silicon je takva da nema previše mjesta za expanziju tako da.. RIP
  • Piko: Samo da velim da sam "ukrao" ideju za vikalicu .... i napravio svoju implementaciju na [link] ....
  • Soffoklo: Apple odustaje od Mac Proa - [link]
  • Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
  • drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj :)
  • CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
  • ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa:) optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.55 Seconds

Provided by iJoomla SEO