Spajanje fotoaparata na iPad2
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Spajanje fotoaparata na iPad2

09.09.2011 | 18:45
Bok.
Koristim se canon 5d mark ll aparatima za snimanje videa. Nedavno sam došao do iPad 2 i sad me zanima postoji li način da spojim aparat na iPad npr. HDMI kablom (konektor imam) i da koristim iPad (uz nekakvu aplikaciju možda) kao monitor. Ne zanima me toliko kontrola samog aparata (blenda, fokus, start stop itd) već isključivo video signal. Radi li HDMI kao ulaz ili samo kao izlaz na Ipad-u? Također me ne zanimaju aplikacije za koje mi treba posredstvo računala jer ne vidim što će mi onda iPad? Kontrolirat ću ga na laptopu u tom slučaju .
Zna li tko nešto o tome?
Hvala.
09.09.2011 | 20:02
itunes.apple.com/us/app/icam-webcam-vide...ing/id296273730?mt=8

Baci malo oko na iCam, pa vidi je li ti to pomaže...
09.09.2011 | 20:19
ne nažalost ali hvala svejedno. posredstvo kompjutera je u pitanju. meni ovo treba za teren. konkretno, nemam monitor za kran a ne bi ga kupovao ako mi iPad može poslužiti (jer mi je dosad bio poprilično beskoristan). Spojio bi ga na brzinu da mi posluži kao monitor bez ikakvog laptopa, wifi, fiju briju! HDMI unutra-slika van! USB! Štogod! Samo da je plug and play. Ma ok i da je nekakva aplikacija koju stavim na iPad i bok. Npr. kao što očitava fotke sa sd kartica i aparata putem aplikacije. Znam da hdmi služi kao izlazni signal za spajanje na tv. Može li poslužiti kao ulaz? U obzir bi došla čak i wifi konekcija (u tom slučaju bi morao kupiti wifi grip za aparat) ali da je veza aparat-iPad direktna. Naravno to je skuplja priča.
11.09.2011 | 11:33
Sjecam se da sam to vidio jednom i mislim da je to bilo upravo ovo ...

www.ononesoftware.com/blog/2010/04/26/ds...ote-1-3-on-the-ipad/
11.09.2011 | 19:46
To mislim radi s računalom. To je najbliže onome kaj zeljavk hoće. Ne postoji (još) program (a valjda i kabel nekakav treba) koji bi spojio DSLR s iPadom ili iPhoneom.
12.09.2011 | 20:58
Imam ja jedan adapter preko kojeg spojis ipad s foticem. U photos se pojavi folder camera. I prebacis slike. To sam radio na jedinici, moram priznati da na dvojci nisam probao ali vjerujem da radi..
To je ovo
img.qualitymp3player.com/photo/pd187170/...ction_kit_5_in_1.jpg
12.09.2011 | 21:20
video je u pitanju. treba mi live preview ne transfer videa ili fotki...
12.09.2011 | 22:08
zeljavk kaže:
video je u pitanju. treba mi live preview ne transfer videa ili fotki...

A da prebacis i da gledas? To ti ne odgovara? Bas mora citati s fotica?
12.09.2011 | 22:27
Koliko shvaćam, želiš istovremeno vidjeti ono što vidiš na 3" ekranu fotića, i na ekranu iPada?
Čitao sam dpreview.com prkaz o iPadu, ali nisu spominjali takvu mogućnost. Samo su spominjali aplikacije iz App Storea za obradu fotografija. Koliko sam shvatio, video, pogotovo u realnom vremenu, nisu spominjali. A, možda ih, kao takav site, ne zanima. U svakom slučaju, trebalo bi prošvrljati App Storeom.
12.09.2011 | 22:27
@Lejzermaster, hoće imati sliku s aparata na iPadu, jer očito aparat nije baš pri ruci i prigodi očitavati s displeja samog aparata. NAravno, ako se dade još i upravljati, tim više. Takav program nema za iPad, ali postoji na kompu. Pošto je prijnosnik nespretan za koristit, došlo se na ideju iPada ili iPhona, ali štanga. To je ukratko to.
17.09.2011 | 12:09
Lijep pozdrav,

Za ovo što ti trebaš postoji rješenje koje je vrlo elegantno.

www.eye.fi/

Mislim da 5D mark 2 ima dva slota za memorijsku, tako da ako staviš u fotoaparatu da usporedo okida raw i jpeg, na ipadu bi trebao imati instantne fotografije iz fotoaparata.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 11 sati
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?