Spajanje fotoaparata na iPad2
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Spajanje fotoaparata na iPad2

09.09.2011 | 18:45
Bok.
Koristim se canon 5d mark ll aparatima za snimanje videa. Nedavno sam došao do iPad 2 i sad me zanima postoji li način da spojim aparat na iPad npr. HDMI kablom (konektor imam) i da koristim iPad (uz nekakvu aplikaciju možda) kao monitor. Ne zanima me toliko kontrola samog aparata (blenda, fokus, start stop itd) već isključivo video signal. Radi li HDMI kao ulaz ili samo kao izlaz na Ipad-u? Također me ne zanimaju aplikacije za koje mi treba posredstvo računala jer ne vidim što će mi onda iPad? Kontrolirat ću ga na laptopu u tom slučaju .
Zna li tko nešto o tome?
Hvala.
09.09.2011 | 20:02
itunes.apple.com/us/app/icam-webcam-vide...ing/id296273730?mt=8

Baci malo oko na iCam, pa vidi je li ti to pomaže...
09.09.2011 | 20:19
ne nažalost ali hvala svejedno. posredstvo kompjutera je u pitanju. meni ovo treba za teren. konkretno, nemam monitor za kran a ne bi ga kupovao ako mi iPad može poslužiti (jer mi je dosad bio poprilično beskoristan). Spojio bi ga na brzinu da mi posluži kao monitor bez ikakvog laptopa, wifi, fiju briju! HDMI unutra-slika van! USB! Štogod! Samo da je plug and play. Ma ok i da je nekakva aplikacija koju stavim na iPad i bok. Npr. kao što očitava fotke sa sd kartica i aparata putem aplikacije. Znam da hdmi služi kao izlazni signal za spajanje na tv. Može li poslužiti kao ulaz? U obzir bi došla čak i wifi konekcija (u tom slučaju bi morao kupiti wifi grip za aparat) ali da je veza aparat-iPad direktna. Naravno to je skuplja priča.
11.09.2011 | 11:33
Sjecam se da sam to vidio jednom i mislim da je to bilo upravo ovo ...

www.ononesoftware.com/blog/2010/04/26/ds...ote-1-3-on-the-ipad/
11.09.2011 | 19:46
To mislim radi s računalom. To je najbliže onome kaj zeljavk hoće. Ne postoji (još) program (a valjda i kabel nekakav treba) koji bi spojio DSLR s iPadom ili iPhoneom.
12.09.2011 | 20:58
Imam ja jedan adapter preko kojeg spojis ipad s foticem. U photos se pojavi folder camera. I prebacis slike. To sam radio na jedinici, moram priznati da na dvojci nisam probao ali vjerujem da radi..
To je ovo
img.qualitymp3player.com/photo/pd187170/...ction_kit_5_in_1.jpg
12.09.2011 | 21:20
video je u pitanju. treba mi live preview ne transfer videa ili fotki...
12.09.2011 | 22:08
zeljavk kaže:
video je u pitanju. treba mi live preview ne transfer videa ili fotki...

A da prebacis i da gledas? To ti ne odgovara? Bas mora citati s fotica?
12.09.2011 | 22:27
Koliko shvaćam, želiš istovremeno vidjeti ono što vidiš na 3" ekranu fotića, i na ekranu iPada?
Čitao sam dpreview.com prkaz o iPadu, ali nisu spominjali takvu mogućnost. Samo su spominjali aplikacije iz App Storea za obradu fotografija. Koliko sam shvatio, video, pogotovo u realnom vremenu, nisu spominjali. A, možda ih, kao takav site, ne zanima. U svakom slučaju, trebalo bi prošvrljati App Storeom.
12.09.2011 | 22:27
@Lejzermaster, hoće imati sliku s aparata na iPadu, jer očito aparat nije baš pri ruci i prigodi očitavati s displeja samog aparata. NAravno, ako se dade još i upravljati, tim više. Takav program nema za iPad, ali postoji na kompu. Pošto je prijnosnik nespretan za koristit, došlo se na ideju iPada ili iPhona, ali štanga. To je ukratko to.
17.09.2011 | 12:09
Lijep pozdrav,

Za ovo što ti trebaš postoji rješenje koje je vrlo elegantno.

www.eye.fi/

Mislim da 5D mark 2 ima dva slota za memorijsku, tako da ako staviš u fotoaparatu da usporedo okida raw i jpeg, na ipadu bi trebao imati instantne fotografije iz fotoaparata.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 5 sati
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)
  • Szguri: Ono što želim reći je da ljudi mogu živjeti nevjerojatno sigurne i udobne živote zato što je njihova država spremna za loše scenarije.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Bertone, drpongrac23, Ender, tino1, Anonimci (699)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.04 Seconds

Provided by iJoomla SEO