AppleCare
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

AppleCare

14.08.2011 | 11:45
Kupio sam dvojku u lipnju u Njemackoj i za sada sam jako zadovoljan. Kod kupnje su mi nudili AppleCare produzenu garanciju uz argument da mogu bilo kada u te dvije godine traziti zamjenu baterije. Ima li tko iskustva s time i da li postoji rizik da baterija jako oslabi poslije dvije godine? Isplati se uzeti AppleCare i gdje se ipad daje na popravak ako se što dogodi (obzirom da sam ga kupio vani)?
14.08.2011 | 14:04
Pa produžena garancija nije nikada na odmet jer teško je zaista predvidjeti kvarove, naročito danas kada se kontrola kvalitete ne provodi tako striktno kao nekada.

Imam jedan iPad 1. generacije kupljen pred skoro godinu dana i prilično je korišten, ali za sada nisam još primjetio nikakvu degradaciju baterije. Zna biti u pogonu skoro cijeli dan i baterija mu sasvim lijepo drži. iPad 2 imam tek tri mjeseca, a ni u prodaji nije mnogo duže, pa ne postoje statistički podaci o trajanju baterija. Baterije su svakako potrošni materijal i imaju svoj vijek trajanja i broj ciklusa punjenja.

Nema veze gdje je kupljen ipad, kod nas ima nekoliko ovlaštenih servisa u Zagrebu od kojih se najčešće ovdje spominje iStyle.
14.08.2011 | 22:15
Hvala na odgovoru.

Moja logika je uzeti AppleCare i traziti zamjenu baterije mjesec dana prije isteka 2 godisnje garancije pa bude ko novi. Ja onda kupim iPad 3 ili 4 a ovaj ostaje za klince.
14.08.2011 | 23:45
Hoćeš reći da ti ovog klinci ne pitaju? Ja se još sjećam kad sam uzeo prvog iPada i stavio malo igara na njega, jedva da sam mogao do njega doći od žene i klinaca

Ideja ti nije loša, premda nisam siguran da će ti na to u servisu pristati ako baterija još bude dobra? No zato ako umre prije isteka garancije... Ja ću tek za godinu dana vidjeti na svom prvom što će biti sa baterijom, ako ga prije toga ne prodam.
15.08.2011 | 10:31
Hm da Good point. Još su mali pa mogu muljati da ga nema...ali kad ga koristim ne mogu biti u dnevnoj sobi već se skrivam po kući. Ali toliko je intuitina stvar da na svim mobitelima 'listaju' po ekranu i skužili su ga odmah.

Što se tiće garancije na situ navode da se baterija mijenja samo ako je ispod 50% tvorničkih performansi. Idem malo detaljnije proučiti uvjete ... iako mi je tlaka čitati fineprint pa sam se nadao da je netko već imao iskustva. Što se tiće redovne garancije to priznaju i kod nas u servisu?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 1 minute
  • smayoo: Heto. Mikrofon ocvikan. Precizno. Elektroničarskim cvikama... :)
  • smayoo: Hvala ti, istražit ću.
  • Yonkis: Hocu reći zvuk dopire do mikrofona i preko vibracija drugih površina, plastika, ne samo preko rupice od mikrofona. Vidi na 52 minuti [link]
  • Yonkis: Mislim da ti to neće biti dovoljno. To kao kad začepiš uho prstom, ti svejedno možeš prepoznati riječi a taj mikrofon je jaaaako osjetljiv, prepozna govor iz druge sobe.
  • smayoo: Imam ja, hvala ti na infomaciji. Korištenje mikrofona sam isključio u postavkama odmah out of the box, a za svaki slučaj mikrofon pokrio UHU patafixom. :)
  • Yonkis: Ima li netko doma LG-ev smart TV? [link]
  • IkoIko: Za powermacove, idem ih danas pogledati pa vam javim!
  • Borisone: Na hrvatskom jeziku: [link]
  • Borisone: About Spotlight indexing and search results on Apple devices [link]
  • Miki9890: Poz! ima li smisla skinuti 26.6.1 na iPhoneu 13 mini radi spotlight indexinga? Da li je to samo za siri Ai kojeg ionako neću imati i hoće li indexirati opet kad prijeđem na 27? trenutno sam na 18-ici
  • Piko: ja bi drugi .... da li rade ?
  • Riba: Pogotovo ako je zracno hladjen.
  • Riba: Mene zanima jedan!
  • IkoIko: Pozdrav zanima li ikog dva powermaca g5?
  • Yonkis: Nisam ovo znao, Apple koristi Google za svoj iCloud [link]
  • marioart: ko zeli iz njemacke uzimati, preporucujem alternate.de - pocetni model je 976€
  • ZoPaj: iducan.hr ima sve konfiguracije, mini i studio, nije preogromna razlika u odnosu na nedavno poskupljeno
  • jura22: Točno, ispravak 1.049eur. Onda i nije neka velika razlika.
  • Yonkis: Nema đabe ni u starog Applea
  • Pongy75: Evo, osnovni model Minija u iStyle je 1.159€ - skoro pa duplo nego nekada osnovni model minija. Tu se gubi svaki smisao povoljnog Mac računala.
  • Pongy75: i u švabiji, koliko je kod nas?!!
  • marioart: @jura to je sa edu popustom, cijena bez popusta je 1049€
  • jura22: Osnovni Mini M6 je 929€. [link]‑core-cpu-12‑core-gpu-16-gb-arbeitsspeicher-256gb-speicher
  • matijazx: - nadživio je svog oca za 10 godina.
  • dpasaric: Jazz legenda!
  • smayoo: RIP Stjepan Jimmy Stanić
  • Pongy75: Ma nek si znaš kaj…
  • matijazx: -- u ovlaštenom Apple storeu, vidio cijene za preoreder.....M6 mini 16GB-cca 1200 eura, 24GB-cca 1700 eura
  • Pongy75: Obično bude koliko dolara toliko u eurima nekih 10%
  • dpasaric: Javim kada dobijemo cijene za Hrvatsku...
  • dpasaric: Sitgli novi M5 Mac mini i M5 Ultra Mac Studio!
  • IkoIko: Sretan rođendan Smayo :)
  • ping: sretan rođendan dragi Smayoo
  • IkoIko: Pozdrav, molio bih malu pomoć od forumaša koji su pristali model postolja s filtrom za Mac studio. Kojih je dimenzija gumena brtva koja ide na okvir? Ili imate baš određen model koji se kupi na brtva.hr? Hvala i isprike na smetnji
  • smayoo: :*
  • drlovric: Sve najbolje. Cestitke!
  • Pongy75: SRETAN ROĐENDAN!!!
  • Gjuroo: Sretan rođoš, Samyoota! :kiss: :heart:
  • smayoo: Hvala od srca! :)
  • Kloba: Nema me puno, ali čitam pa eto - Smayoo sretan ti rođendan - da ti se ostvare sve želje!
  • smayoo: Hvala! :)
  • dpasaric: Smayoo sretan rođendan! :)
  • CoffeePod: Hvala puno!
  • Bertone: Pretplati se na ovu temu [link] i naruči gajbu strpljenja :D
  • CoffeePod: [link]
  • CoffeePod: Ima li tko iskustva sa kuycon monitorima?
  • miomika: nebi niti ja preporučio RAM servis....bez da se ITKO ljuti.
  • cariblanco: Ja sam našao stari filter u boji, dok još nije bilo kolor-tv, ako netko ima crno-bijeli, ja mu taj filter poklanjam :)
  • zvone: Ljudi imam neke screen protectore za 12 pro i par caseova. Zena ima novi mob a ostali stari dodaci. Ako netko zeli pokupiti na podrucju Zagreba.
  • drlovric: Ja koristim FluidVoice diktiram vise od 70% mailove, kao i text poruka.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.35 Seconds

Provided by iJoomla SEO