Custom keyboard layout na ipadu - postoji li nacin
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Custom keyboard layout na ipadu - postoji li nacin

28.07.2011 | 10:18
Da li netko zna kako napraviti custom keyboard za recimo ipad.
Ipad je jailbrejkan. Potrazio sa po webu ali nalazim samo skinove.

Htio bih napraviti tastaturu sa svim hrvatskim znakovima. Nacin na koji sada pristupam posebim znakovima nije mi pretjerano zabavan, a mjesta na ekranu ima dovoljno za takav eksperiment.

Mozda nesto slicno vec postoji?
28.07.2011 | 15:37
Ne znam da li si vidio ovu temu:

www.jabucnjak.hr/forum/ipad/70465-ipad-v...i-brzo-tipkanje.html

Tipkanje je brže ako samo povučeš prst, a ne da čekaš da se pojavi izbor s našim slovima. Što se tiče tvog pitanja ja do sada nisam uspio pronaći tweak kojim bi se mogao promjeniti raspored tipki na tipkovnici osim 5-row keyboard tema koje doduše ne rade s našom tipkovnicom. Meni se osobno sviđa black keyboard tweak jer je onda tipkovnica sa tamnim tipkama i bijelim slovima.
29.07.2011 | 12:13
Doista, virtualnoga prostora na iPadu ima i Apple je mogao tipkovnicu uskladiti s međunarodnim standardima. Standardi upravo zato i postoje da korisnicima bude lakše i da ne vlada proizvoljnost.

Ova virtualna, engleska tipkovnica s lokalnim grafemima koji se nalaze ispod glavnih tipaka poželjan je pristup na malim ekranima pametnih telefona, ali, držim, ne i za tablete. Jedan od argumenata da tableti nisu predimenzionirani pametni telefoni bila bi/jest činjenica da pločasta računala konkuriraju netbucima, a ne smartphoneima upravo po pitanju standardiziranosti tipkovnice. Nadam se da će Apple, ako ne izmijeniti, a onda barem omogućiti da odaberemo razne oblike tipkovnice. Tko hoće "telefonsku" tipkovnicu radi sukladnosti s pametnim telefonima, neka izvoli, ali neka se udovolji i onima koji žele profesionalnu tipkovnicu. (Još jedno nadanje: neka iOS diči jednostavnost, ali neka ta jednostavnost ide kroz ergonomiju i dizajn, a ne na štetu funkcionalnosti.)

Virtualna tipkovnica toliko mi se čini bitna da bih prema njoj određivao širinu pločastih računala pri planiranju i dizajniranju arhitekture. Nevjerojatno mi zvuči da donedavno nije bilo grafema đ na virtualnoj tipkovnici iOS-a.

Za nas koji živimo od pisanja (čitaj: e-pisanja), lokalizirana tipkovnica je bitna stvar. Dao sam tehnologiji pločastih računala "i više od 100 kredita", te se nadam da će mi doprinijeti profesionalnome radu i da se neću morati vratiti netbooku.
29.07.2011 | 12:43
Slažem se s BarbaVelijem, ali na žalost osim dva tweaka i to

Balck keyboard - koji tipkovnicu napravi crnom s bijelim slovima i
5-row keyboard for iPad - koji doda peti red tipki sa brojevima ili simbolima, ali ne radi sa hrvatskom tipkovnicom

Nisam uapio naći ništa drugo pametnije na Cydia

Na App Storeu pak ima jedna ili dvije aplikacije koje omogućuju nekakvu izmjenu, ali samo unutar te aplikacije pa je to barem meni beskorisno.

Apple je kod najave iOS 5 najavio neke izmjene glede tipkovnice, ali spomenuli su samo mogućnost dijeljenja na dva dijela da se može lakše pisati sa palčevima kad ga se drži u ruci, no da li će konačno omogućiti i kakvu customizaciju teško je sada reći, no vjerojatno neće, a da ne govorimo o standardizaciji
04.08.2011 | 17:51
Sank hvala na savjetu.
Moram priznati da nisam znao za taj sistem brzog tipkanja.
Sada mi je lakše tipkati. Dobar kompromis dok netko ne napravi custom tastaturu - apple ili hakeri.
03.09.2011 | 22:54
Sank kaže:
Apple je kod najave iOS 5 najavio neke izmjene glede tipkovnice, ali spomenuli su samo mogućnost dijeljenja na dva dijela da se može lakše pisati sa palčevima kad ga se drži u ruci, no da li će konačno omogućiti i kakvu customizaciju teško je sada reći, no vjerojatno neće, a da ne govorimo o standardizaciji

Gdje i kako mogu naći tu mogućnost dijeljenja tipkovnice na 2 dijela da pišem palcevimA??!
03.09.2011 | 23:10
Sank je fino napisao i objasnio, "Apple je kod najave iOS 5 najavio neke izmjene glede tipkovnice" iOS 5 jos uvijek nije izasao Bar ne za siroku upotrebu samo testne verzije
03.09.2011 | 23:30
Ja bi ful tiPkala odvojeno!!! )
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 31 minuta
  • Yonkis: Apple employee #8 Chris Espinosa on working his whole life at one company: [link]
  • Ender: vrlo moguce, ja video to na nasem sajtu 02. apr. sorry.
  • Yonkis: @ender članak je prekopiran odavdje [link] i po tome ispada da je 1.april šala.
  • Ender: AMD kupuje Intel: istorijski preokret koji menja čitavu x86 industriju [link]
  • dpasaric: Super je prošlo! :) Sretno im!
  • miomika: Možda glupo pitanje, dal će se vidjeti putovanje te rakete iz .hr prema mjesecu? zasada nije oblačno
  • Ender: USA lansiranje rakete sa ljudskom posadom ka mesecu
  • Ender: [link]
  • Ender: [link]
  • CoffeePod: @yonkis iStyle takvo ruglo od firme. Pogotovo dućan u Splitu. Osoblje nema pojma, morao sam ih sve školovat :P
  • dpasaric: Večeras tko je u Rijeci u Piki na proslavu 50 godina! :)
  • Borisone: Onaj dan u godini?
  • Yonkis: zato iStyle daje popust od 2.27% ne od 3% ne od 2.5% nego 2.27% Presmiješno.
  • Tito: Kupio sam 3 MBA i 2 iphonea
  • ZoPaj: 50% off all Apple products in all Apple stores for Apple's 50th anniversary... today only! apple.com
  • dpasaric: [link]
  • dpasaric: 50 godina Applea u srijedu u 19.30 u Pikiju!
  • jura22: Nema mjesta za ekspanziju jer je tako Apple odlucio. Sigurno bi se mogla graficka ustekati ili vise njih. Mozda memorija i nema smisla.
  • vjeko1: Realno me ne čudi ovo za Mac Pro jer desktop lineup nije imao previše smisla sa Studio i Pro. S druge strane, arhitektura sa Apple Silicon je takva da nema previše mjesta za expanziju tako da.. RIP
  • Piko: Samo da velim da sam "ukrao" ideju za vikalicu .... i napravio svoju implementaciju na [link] ....
  • Soffoklo: Apple odustaje od Mac Proa - [link]
  • Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
  • drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj :)
  • CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
  • ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa:) optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.55 Seconds

Provided by iJoomla SEO