Custom keyboard layout na ipadu - postoji li nacin
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Custom keyboard layout na ipadu - postoji li nacin

28.07.2011 | 10:18
Da li netko zna kako napraviti custom keyboard za recimo ipad.
Ipad je jailbrejkan. Potrazio sa po webu ali nalazim samo skinove.

Htio bih napraviti tastaturu sa svim hrvatskim znakovima. Nacin na koji sada pristupam posebim znakovima nije mi pretjerano zabavan, a mjesta na ekranu ima dovoljno za takav eksperiment.

Mozda nesto slicno vec postoji?
28.07.2011 | 15:37
Ne znam da li si vidio ovu temu:

www.jabucnjak.hr/forum/ipad/70465-ipad-v...i-brzo-tipkanje.html

Tipkanje je brže ako samo povučeš prst, a ne da čekaš da se pojavi izbor s našim slovima. Što se tiče tvog pitanja ja do sada nisam uspio pronaći tweak kojim bi se mogao promjeniti raspored tipki na tipkovnici osim 5-row keyboard tema koje doduše ne rade s našom tipkovnicom. Meni se osobno sviđa black keyboard tweak jer je onda tipkovnica sa tamnim tipkama i bijelim slovima.
29.07.2011 | 12:13
Doista, virtualnoga prostora na iPadu ima i Apple je mogao tipkovnicu uskladiti s međunarodnim standardima. Standardi upravo zato i postoje da korisnicima bude lakše i da ne vlada proizvoljnost.

Ova virtualna, engleska tipkovnica s lokalnim grafemima koji se nalaze ispod glavnih tipaka poželjan je pristup na malim ekranima pametnih telefona, ali, držim, ne i za tablete. Jedan od argumenata da tableti nisu predimenzionirani pametni telefoni bila bi/jest činjenica da pločasta računala konkuriraju netbucima, a ne smartphoneima upravo po pitanju standardiziranosti tipkovnice. Nadam se da će Apple, ako ne izmijeniti, a onda barem omogućiti da odaberemo razne oblike tipkovnice. Tko hoće "telefonsku" tipkovnicu radi sukladnosti s pametnim telefonima, neka izvoli, ali neka se udovolji i onima koji žele profesionalnu tipkovnicu. (Još jedno nadanje: neka iOS diči jednostavnost, ali neka ta jednostavnost ide kroz ergonomiju i dizajn, a ne na štetu funkcionalnosti.)

Virtualna tipkovnica toliko mi se čini bitna da bih prema njoj određivao širinu pločastih računala pri planiranju i dizajniranju arhitekture. Nevjerojatno mi zvuči da donedavno nije bilo grafema đ na virtualnoj tipkovnici iOS-a.

Za nas koji živimo od pisanja (čitaj: e-pisanja), lokalizirana tipkovnica je bitna stvar. Dao sam tehnologiji pločastih računala "i više od 100 kredita", te se nadam da će mi doprinijeti profesionalnome radu i da se neću morati vratiti netbooku.
29.07.2011 | 12:43
Slažem se s BarbaVelijem, ali na žalost osim dva tweaka i to

Balck keyboard - koji tipkovnicu napravi crnom s bijelim slovima i
5-row keyboard for iPad - koji doda peti red tipki sa brojevima ili simbolima, ali ne radi sa hrvatskom tipkovnicom

Nisam uapio naći ništa drugo pametnije na Cydia

Na App Storeu pak ima jedna ili dvije aplikacije koje omogućuju nekakvu izmjenu, ali samo unutar te aplikacije pa je to barem meni beskorisno.

Apple je kod najave iOS 5 najavio neke izmjene glede tipkovnice, ali spomenuli su samo mogućnost dijeljenja na dva dijela da se može lakše pisati sa palčevima kad ga se drži u ruci, no da li će konačno omogućiti i kakvu customizaciju teško je sada reći, no vjerojatno neće, a da ne govorimo o standardizaciji
04.08.2011 | 17:51
Sank hvala na savjetu.
Moram priznati da nisam znao za taj sistem brzog tipkanja.
Sada mi je lakše tipkati. Dobar kompromis dok netko ne napravi custom tastaturu - apple ili hakeri.
03.09.2011 | 22:54
Sank kaže:
Apple je kod najave iOS 5 najavio neke izmjene glede tipkovnice, ali spomenuli su samo mogućnost dijeljenja na dva dijela da se može lakše pisati sa palčevima kad ga se drži u ruci, no da li će konačno omogućiti i kakvu customizaciju teško je sada reći, no vjerojatno neće, a da ne govorimo o standardizaciji

Gdje i kako mogu naći tu mogućnost dijeljenja tipkovnice na 2 dijela da pišem palcevimA??!
03.09.2011 | 23:10
Sank je fino napisao i objasnio, "Apple je kod najave iOS 5 najavio neke izmjene glede tipkovnice" iOS 5 jos uvijek nije izasao Bar ne za siroku upotrebu samo testne verzije
03.09.2011 | 23:30
Ja bi ful tiPkala odvojeno!!! )
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 20 sati, 12 minuta
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.
  • Riba: Obrati paznju na nepoznate osobe poput mog oca koji ne uzima lijekove kako je propisano, odbija ici na kontrole, jedva je izvukao zivu glavu nakon srcanog udara pred par godina i jos hoda naokoo unatoc tome sto se cak i cijepio. Znanost bi se trebala na takve slucajeve usredotociti. :)
  • dpasaric: Samo primjećujem uzorak. Do sada je 100% kod domaćih i stranih poznatih osoba koje su iznenada umrle. Ponavljam, možda je zaista slučajnost, ali sada već postaje statistički zanimljivo.
  • Riba: Covjek je vjerojatno pocinio suicid ili izravno ili neizravno alkoholom, nije tu potrebna velika znanost.
  • dpasaric: Sjajan umjetnik je to bio. Velika šteta.:( I gle, opet moramo primjetiti slučajnost koja povezuje sve "prerano" umrle. :( Nadam se da će znanost potražiti uzroke takvoj statistici.
  • smayoo: RIP, Matija :(. Stvarno prerano.
  • dpasaric: Večeras u 19 sati po našem vremenu Appleov #WWDC25 keynote!
  • Maxxy: RIP Matija Dedić :(
  • smayoo: RIP :(
  • dpasaric: Umro Bill Atkinson! :(
  • drpongrac23: @Zdravac - Nemoj ići lijevo ako semafor je desno :) :)
  • Zdravac: hahahah
  • Zdravac: A da se, umjesto palac dolje/gore, uvede palac lijevo/desno?!
  • tino1: Gjuro, bola, Mazlum i to s veliko "M".
  • Gjuroo: Možda "mamlaz"?
  • tino1: Mazlum- na Herceg- Bolansanski- Budala.
  • Yonkis: Mazlum - Mazlum (maẓlūm) is an Arabic term for "oppressed, ill-treated, injured, sinned-against" (the antonym being ẓālim "oppressor"; root ẓlm "to oppress";).
  • tino1: Riba! Vraćaj karmu! Ej ne ćeš se imat kamo vratit.
  • tino1: Ej ukinuo Mazlum Karmu!! Šta vam je odmah vraćaj karmu Riba!!
  • smayoo: :(
  • drpongrac23: Napustio nas je Ivan Piko Stančić. RIP
  • Borisone: Logika kaže da bi verzija trebala biti od godine u kojoj se izdaje. Ima smisla godina plus jedan jer u posljednjih nekoliko godina obećanja dolaze s bar nekoliko mjeseci odmaka (ili nikad).
  • Yonkis: iOS 26 u 2025? [link]
  • cariblanco: Riječani, hoće li Važ biti vaš ?
  • smayoo: @Yonkis, piši u forum, ovo će ti tu iscuriti
  • Yonkis: Članak je odličan.. dijelim ga okolo ostalim Appleovcima koji nikako da ovdje puste korjenje. :)
  • hal9000: @dpasaric: ako nekome i nije korisno, barem je zabavno i poučno.
  • Yonkis: Ne znam dal da otvaram temu, treba mi prijedlog neke app za skeniranje prostorije (sa namještajem) kako bih mogao lakše namjestiti prostoriju sa postojećim stanjem, neka LiDAR app?
  • dpasaric: Članak je "up", imate što za čitati, nadam se da će nekome biti korisno! :)
  • cariblanco: ok,ty za info
  • dpasaric: Ograničen je taj modul za ankete, imao sam isti problem, ali on nakon par dana zaboravi IP, pa se mogao dati drugi glas za one koji su imali više Macova.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, marioart, Maxxy, MoschuS, Piko, smayoo, Anonimci (335)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.74 Seconds

Provided by iJoomla SEO