iPad1 i 2 gube WiFi signal? Antennagate na pomolu?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPad1 i 2 gube WiFi signal? Antennagate na pomolu?

27.05.2011 | 00:08
Kod iPada 1 primjetio sam kad se nalazim malo dalje od WiFi routera, npr. u drugoj prostoriji i još uvijek imam pun WiFi signal, ako mu rukom pokrijem stražnji dio kod Power tipke i tipki za glasnoću da mu signal sa tri crtice padne na dvije, a shodno tome i brzina prijenosa.

Kod iPada 2 u sličnoj situaciji ako se pak pokrije stražnji dio gdje se nalaze rupice za zvučnik da WiFi signal također padne sa tri na dvije crtice. Da li je na pomolu novi antennagate?

Ima li netko da je primjetio sličnu stvar? Kod mene u oba slučaja radi se o 3G modelima.
27.05.2011 | 15:32
One rupice moraju biti slobodne, jer kako ći signal izaći? LOL
Probaj s rukama obuhvatiti antenu na routeru, trebala bi se ista stvar desiti. Ne bi se trebalo brinuti.
Vjerujem da snaga prijenosa u iPadu nije velika i smetnje (fizičke ili elektromagnetska) sigurno utjeću na jačinu i kvalitetu signala.
Je li na routeru možeš regulirati jačinu signala?
Ako je problem, možeš zamijeniti antenu ili napraviti reflektor za antenu ili napraviti novu antenu. Upiši u tražilicu 'diy reflector wifi antene' i vidi kaj se nudi.
27.05.2011 | 18:33
Zabac u pravu si, ali ne u svim aspektima. Naime one rupice na iPadu 2 su za zvuk, ne za signal od WiFi. Zar nije inače antena za WiFi smještena iza one lijepe crne jabučice sa odgrizom smještene na sredini pozadine? Bilo bi logičnije onda da se signal smanji kad pokrijem tu jabuku, a ne rupice od zvučnika ili pak dio pozadine blizu Power tipke na iPadu 1 gdje ni nema rupica za zvuk ni signal.

A evo čini se da ima i vijesti o tome na Redmond Pie:

www.redmondpie.com/antennagate-returns-on-ipad-2-video/
27.05.2011 | 18:57
Šalim se za rupice!!!! LOL

Kurioziteta radi, zamotaj iPad u alu-foliju i vidi koliki signal bude.
Meni je normalno da ako je slabiji signal, da je i prijenos sporiji jer kod slabog signala odnos signal/šum je manji i prijenos je nepouzaniji i gube se paketi i osjećaj bezina je manji.
Za dobar signal treba jako izlazno pojačalo i jaka i osjetljiva antena. Očito iPad nema ni jedno ni drugo.
Ja imam AirPortExtreme i u kuhinji je bio dosta loši signal, kupio sam AirPortExpress i riješio sam problem.
29.05.2011 | 14:01
Ma znam da se šališ iako ponekad imaš zanimljiv način za to

Nije da to meni predstavlja neki problem, a inače imam vrlo kvalitetan WiFi router TP-Link sa 3 antene i 802.11bgn, nego sam samo htio naglasiti da je zanimljiva pojava s obzirom da se inače antena za WiFi na iPadu nalazi iza one plastičnejabučice na poleđini, ali kad nju zakloniš rukom ništa se ne dogodi sa signalom, ali zato kad se zaklone oni dijelovi gore navedeni onda signal padne.

Preko tog routera sam, inače, uspio streamati HD 720p video na tri iPada i dva iPhonea istovremeno bez trzanja iako se još streamao video preko žice na dva računala, a sve sa Smartstoreovog NAS diska

Malo OT: Inače, uz današnje moderne HF tranzistore i pojačala ne bi trebao biti problem primati i vrlo slabe signale. Eto, tako npr. sada imaš satelitske modeme koji pored RX imaju i TX preko LNB-a i bez nekih izlaznih stupnjeva velike snage pa ga satelit "čuje" Najveći problem je izgleda za sada propusna moć zemaljske relejne stanice i što 6 mjeseci 2Mb link košta oko 4k kuna.
29.05.2011 | 17:53
Pa zar misliš da je u par sto kuna ugrađena vrhunska elektronika. Opće je poznato da za šum nema filtera (bijeli šum). On je takav kakav je. Ukoliko je signal maleni, tada ni šum nije zanemarivi (u odnosu na signal), a ako se to pojača, pojača se proporcionalno.
Čudim se kako je mnogo pažnje posvećeno iUređajima i traženja dlake u jajetu, dok ono govno od P990i niko nije spominjao, a koštao je kao i iPhone.
To plaćamo danak štedljivosti. Znamo da Zemlja ide kvragu, kao ovoće spasiti, a svi rade štednju energije do "granice boli".
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 7 minuta
  • smayoo: piši u forum
  • user: Ako zna netko kako dobiti njihovu zadnju poznatu lokaciju to bi bilo korisno
  • user: pretražio sam sve itd.
  • user: Već sam "play sound" aktivirao, ništa
  • user: nestale mi Airpods 4, what do? Piše "No location found" u FindMy.
  • user: ljudi,
  • CoffeePod: Cijeli 26 relase je bio sramotan za Apple i morali su “double down” i back to the lab da sve tweakaju kako su trebali
  • CoffeePod: Performansi i ulickani dizajn je ono sto treba
  • CoffeePod: Iskreno ne razumjem vas kojima je ovo “dosadno”. Stvarno morate ici taknuti travu.
  • dpasaric: Objavio sam osvrt na naslovnici, pa tamo komentirajte...
  • drlovric: Meni je Siri skroz OK, upakirali su to lijepo. Ocekivano ce vecina puno ovih stvari iic na pretplatu jer trosi compute (i Gemini) resurse. Lejpse mi izgleda UI jer smanjuju prozirnost :)
  • dpasaric: Što je najbolje nećemo imati niti Siri AI jer je EU učinila sve da se to regulatorno zabrani.
  • pontmax1: A dosade, imate li nešto više od šugave SIri AI
  • drlovric: Kao da ce roditelji ovo raditi. Otkljucat ce im sve i cao.
  • drlovric: Smorise sa ovom djecom :) Nestvarno...
  • dpasaric: Za sada dosadno za poludit... :)
  • dpasaric: I ja imam niska očekivanja, pa da vidimo! :)
  • dpasaric: Kreće za 5 minuta! :)
  • drlovric: Meni su ocekivanaj jako nisko. Pricati ce o Siri, koja ce opet doci kao beta. Pa ce raditi kako treba u inacici 27.4 :) Volio bih da grijesim, ali vise im ne vjerujem na rijec.
  • ping: Bit će to zanimljiva večer. Kupio sam dvije vrečice indijskih oraščića i planiram još barem mali paket Munchmallowa.
  • dpasaric: Danas u 19h WWDC! :)
  • Riba: user, ne upisuj admin password ano ne znas tko i zasto te pita i to je u osnovi to.
  • Yonkis: U Berlinu se otvara Developer Centar [link]
  • user: kako biti siguran od virusa na Macu? Sad ću reinstalirati OS i želim biti siguran.
  • user: bok ljudi,
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.60 Seconds

Provided by iJoomla SEO