iPad sad uzeti ili čekati(ko zna do kad)?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPad sad uzeti ili čekati(ko zna do kad)?

11.02.2011 | 15:02
Molio bi da me savjetujete! I molio bih bez glupih komentara..

Dakle, pošto je odnedavno iPad dostupan za kupit kod nas sad imam priliku da mi stara kupi iPad na R1. Moje je pitanje da li pričekati iPad2 ili ne? Po glasinama on bi mogo bit predstavljen u sljedećih mjesec dana, a ko zna kako će biti sa dostupnosti van US.

Što vi mislite, koliko je realno za očekivati da će iPad2 kasnit kod nas?

hvala
11.02.2011 | 15:09
ja bi komentirao, ali napisao si bez glupih komentara
11.02.2011 | 15:28
Po mojoj procjeni kod nas neće biti dobavljiv prije jeseni (legalno), što znači nekih minimalno 6 mjeseci nakon predstavljanja.

A što se tiče pitanja čekati ili ne, heh. Koliko ti je bitno imanje, odnosno ne imanje prednje kamere (video telefonija) jer to je jedna od 100%tnih stvari koje će novi iPad2 imati, uz sigurno jači procesor.

Ovisi jel ti problem dat novce sad, pa opet za 6 ili više mjeseci ako ti iPad2 bude toliko potreban.
11.02.2011 | 16:36
razmišljao sam o tim novostima koje bi mogle bit..kamera mi nije tolko potrebna jer sa iphoneom mogu facetime i slično radit..a ako bude tek za pola godine onda lako tada ovaj prodam i kupim novi...

super bi mi došao na faksu i okolo..

a ne znam..teško odlučit..a i ako odlučim kupit ne znam da li da uzmem 16 ili 32 gb..
  • Sank
  • Moderator
  • 221
11.02.2011 | 16:55
Ja sam imao 16Gb verziju i prodao sam je nakon dva mjeseca jer sam je uspio odmah napuniti igrama, nekim korisnim aplikacijama, malo muzike, brdo knjiga i PDF i to je to. 16Gb zapravo je 14Gb stvarnih koji su ti na raspolaganju. Ipak, ako ti nije toliko bitno da većunu toga imaš cijelo vrijeme sa sobom, onda je i tih 14Gb dosta, a u svakom drugom slučaju preporučam 32Gb minimalno.

Što se tiče čekanja, hmmm, meni se niej dalo čekati da dođe kod nas pa uzeh u inozemstvu čim se ukazala prilika. Bilo ga je prilično teško naći jer su imali problema sa nedovoljnom količinom. Lako je moguće da se to dogodi i sa verzijom 2, pa mi se čini onih 6 mjeseci prilično optimistično
11.02.2011 | 17:23
Ja bih čekao. I svima koji su me pitali od familije i prijatelja preporučio sam da čekaju.

Kažu da se stari više ne proizvodi, dakle te zalihe će brzo biti potrošene, a sada kada je dostupan na našem tržištu vjerojatno će i idući model doći znatno brže nego prvi.
11.02.2011 | 18:41
Kupi sad, pa meni prodaj nakon 6mj za amnje novaca. LOL
11.02.2011 | 21:31
Kazu da novi dolazi u 4. mjesecu, a ja se 1.4. vracam iz NY
  • Sank
  • Moderator
  • 221
11.02.2011 | 22:53
Ha, iPad 2 dolazi sad na proljeće, ali već se počelo šuškati da iPad 3 dolazi najesen Pa sad ti vidi čekati ili ne 2-jku kad se već i 3-ca najavljuje

Vidi: iPad 3 launching this fall
11.02.2011 | 22:53
Kupi sad.... zašto čekati 6 mjeseci da dođe do nas, .... kada će to onda biti 6 mjeseci do predstavljanja novog iPada ver.3 ..... pa onda opet čekati ..... itd.. kužiš na što ciljam

Provjeri u svojoj glavi da li ti ovaj iPad daje ono što trebaš i/ili želiš, .... ak je to TO, kupuj, .... ako nije, čekaj.

Čekanje samo radi toga što će izaći novi model je besmisleno, ..... UVIJEK će nakon ponuđenog izaći u dogledno vrijeme noviji i bolji ... samim čekanjem nećeš koristiti niti imati išta....
12.02.2011 | 10:07
Ja sam osobno odlucio cekati 2 jos prije nego je ipad 1 uopce izasao u SAD-u, al' to sam ja
12.02.2011 | 10:39
Piko kaže:
Kupi sad.... zašto čekati 6 mjeseci da dođe do nas, .... kada će to onda biti 6 mjeseci do predstavljanja novog iPada ver.3 ......

Pa nismo mi centar svijeta. Nek priceka jos koji mjesec i nek ode do Italije ili Austrije. Islo se svojevremeno i zbog manjih pizd@rija, da ne kazem "na kavu u Trst" .
12.02.2011 | 11:37
kupnja vani otpada jer se kupuje na R1..
12.02.2011 | 16:00
Onda kupuj odmah, ako ti treba. Ja trenutno ne vidim neki bitan feature koji bi mi stvarno trebao.
Snimanje downloada na disk, te ustekavanje usb diska ili fotica bi dobro doslo, ali nije krucijalno.
12.02.2011 | 16:04
sutra idem..jedino me sad muči dal uzet case ovaj od applea ili neki drugi
12.02.2011 | 16:17
Provjeri u Media Marktu jel imaju casove, ja sam u Osijeku sebi nasao jedan dobar, ovi od Applea su najskuplji
12.02.2011 | 16:25
jel ima koji dućan u zagrebu osim istyle opremu za ipad?
  • Sank
  • Moderator
  • 221
12.02.2011 | 21:14
NenadX kaže:
...Snimanje downloada na disk, te ustekavanje usb diska ili fotica bi dobro doslo, ali nije krucijalno.

Sa iCab browserom možeš raditi download i onda preko DropBoxa prebacit di god oćeš. Ako pak ne možeš nakon downloada prebacit wireless, onda može preko kabela.

Što se tiče fotića, pa ima onaj camera connection kit, iako smo u jednom drugom topicu bili zaključili da je presporo za prebacivat slike u RAW formatu. Vidi: iPad camera connection kit
12.02.2011 | 22:33
bsevo - moram priznati da znas sto zelis

1. ne znas da li kupiti iPad sad ili cekati
2. Ako kupis sada, ne znas koji odabrati 16 ili 32 GB
3. Ako odaberes neki, ne znas koji case kupiti...

javi ako si kupio
13.02.2011 | 03:39
Kod mene slična situacija, rekao da ću čekati iPad2, a onda mi uletila impulsna kupnja. I sad mi je jedino žao što sam uzeo ovaj od 16GB, trebao sam minimalno 32 GB uzimati...

A kad dodje iPad2 lako prodaš ovaj i uzmeš novi.

Mi smo svi prezadovoljni ovdje, i siguran sam da uzimam i iPad2 uz ovaj - dva su minimum u kući, jer se teško dogovoriti oko toga tko će ga koristiti
  • Sank
  • Moderator
  • 221
13.02.2011 | 12:06
Vanjuška kaže:
Mi smo svi prezadovoljni ovdje, i siguran sam da uzimam i iPad2 uz ovaj - dva su minimum u kući, jer se teško dogovoriti oko toga tko će ga koristiti

a meni se čudili i smijali kad sam napisao da imam dva. S dvoje djece i ženom dva su minimum, a treći bi bio poželjan Možda i uljeti kad izađe iPad 2.

Ovaj od 16Gb je odličan za po doma jer osim koje dobre aplikacije i igara ne treba ništa drugo na njega stavljati. Video, muzika i slike se mogu preko WiFi-ja streamati na njega sa NAS diska pa ne treba ni računalo bit ukopčano. Doduše, igre mogu brzo zapuniti tih 16Gb
15.02.2011 | 23:37
iPad 32Gb wifi i apple case kupljen!
16.02.2011 | 01:58
bsevo kaže:
iPad 32Gb wifi i apple case kupljen!

Uživaj, neće ti biti žao...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 19 sati, 32 minuta
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Anonimci (1028)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.26 Seconds

Provided by iJoomla SEO