Dijeljenje interneta između Iphona 4 i wi fi iPada
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Dijeljenje interneta između Iphona 4 i wi fi iPada

01.02.2011 | 17:47
Imam iPhone 4(VIP tarifa Sve za mene u kojoj imam 1gb prometa).Razmišljam o kupovini iPada pa me zanima ako kupim WI FI verziju mogu li koristiti mogućnost dijeljenja interneta sa iphona ili ako kupim 3g verziju mogu li micro sim karticu iz iphona 4 staviti u ipad i spajat se na internet?
  • Sank
  • Moderator
  • 221
01.02.2011 | 18:10
Ja sam to do sada radio sa iPhone 3G kojeg sam jailbrekao i na njega preko Cydie instalirao aplikaciju MyWi (košta oko 20$). Ta aplikacija ga pretvori u WiFi hotspot i onda sam se sa WiFi iPadom preko njega spajao na internet.

Prema najavama novi iOS 4.3 čija je beta već izašla za developere trebao bi omogućiti da korisnik od svojeg iPhonea može napraviti privatni WiFi HotSpot i time dijeliti internet sa drugim uređajima pa se više neće morati iPhone jailbreakati da bi imao tu mogućnost. Vidi ovu vijest: iPhone as WiFi HotSpot

Ukoliko se pak odlučiš za 3G verziju, SIM kartica sa internet pretplatom bi trebala raditi u njemu jedio što ćeš morati postaviti APN.

Naravno da ono što donese beta iOS 4.3 još uvijek ne znači da će izaći u finalnoj verziji, no ja vjerujem da hoće, a u tom slučaju bit će ti dovoljan i WiFi iPad.
01.02.2011 | 18:33
Ponavljam kao u jednoj prepisci ranije da postoji mogućnost instalacije preko Cydie aplikacije PdaNet (besplatna, sa 15 dana besplatne uporabe, no ista radi i nakon isteka) kojom se postiže da iPhone bude HotSpot za iPad, meni radi odlično.
01.02.2011 | 18:34
Ja bih samo dodao da postoji i besplatna aplikacija - PdaNet koja isto tako pretvara iPhone u wifi hotspot (access point) i koja radi savršeno...
01.02.2011 | 18:36
Željko, to se zove sinkronizacija...
  • Sank
  • Moderator
  • 221
01.02.2011 | 19:27
Sve u svemu, kad izađe iOS 4.3 imat ćemo još jedan razlog manje za jailbreakanje iPhonea.
01.02.2011 | 19:48
Jel ima naznake kada će to biti?
01.02.2011 | 23:08
Sank je napisao:
Sve u svemu, kad izađe iOS 4.3 imat ćemo još jedan razlog manje za jailbreakanje iPhonea.

To je ono što pričam kad kažem da Apple sve dovodi u red s vremenom. Nije to neka mudrost bila napraviti, s obzirom da su tethering još u 3.0 riješili, no to je Apple - idu korak po korak, s featureima, prvo implementiraju one bitnije, kako se spada, a onda i one manje bitne. Neke čuvaju za nove verzije, naravno da natjeraju ljude na dvogodišnji upgrade cycle, što je IMHO sasvim ok

S druge strane, ako tu mogućnost zbilja uvedu, ma koliko nas to veselilo - izbiti će si zaradu od 3G modela Tako da, vidjeti ćemo...

Jedno znam, sad sam uzeo 16GB WIFI za probu, testiranje, feeling i shvatio - kad iPad2 dođe bit će to 3G model sa najvećim prostorom - treba mjesta za sve kaj gore utrpam
Ovaj ipak ostaje u kući, preporodio me, a nisam to očekivao.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
02.02.2011 | 00:16
Smileman je napisao:
Jel ima naznake kada će to biti?

Upravo je izašla treća beta iOS 4.3 za developere, pa bi reći da bi se to moglo uskoro dogoditi. Vidi vijest: AppleInsider/iOS4.3 beta 3 released
  • Sank
  • Moderator
  • 221
02.02.2011 | 00:26
Vanjuška je napisao:
...Jedno znam, sad sam uzeo 16GB WIFI za probu, testiranje, feeling i shvatio - kad iPad2 dođe bit će to 3G model sa najvećim prostorom - treba mjesta za sve kaj gore utrpam
Ovaj ipak ostaje u kući, preporodio me, a nisam to očekivao.

I ja sam prvo uzeo WiFi 16Gb, ali sam brzo shvatio da je to malo mrmorije i tako sam ga prodao. Onda su došla ova druga dva sa 64Gb. Za po doma ipak ne treba toliko mrmorije jer se može napraviti da se sva mutimedija može streamati na njega, pa treba samo dovoljno mrmorije za igre i poneku korisnu aplikaciju i naravno knjige

Ja trenutno imam WD WorldBook 2Tb mrežni disk sa SMB-om i uz pomoć Media Browsera mogu s njega direktno bez pomoći drugog računala gledati sav video materijal i slušati muziku na iPadu pa nemam više potrebe za syncanjem i spajanjem kabela.

Za 3G imam Web 'n Walk karticu bez pretplate (osim onih 10 kn za radijsku freq. mjesečno) sa cijenom od 0,25kn po Mb. Za sad mjesečno potrošim oko 20-tak kuna.
02.02.2011 | 12:10
Sank je napisao:
Ja trenutno imam WD WorldBook 2Tb mrežni disk sa SMB-om i uz pomoć Media Browsera mogu s njega direktno bez pomoći drugog računala gledati sav video materijal i slušati muziku na iPadu pa nemam više potrebe za syncanjem i spajanjem kabela.

Za 3G imam Web 'n Walk karticu bez pretplate (osim onih 10 kn za radijsku freq. mjesečno) sa cijenom od 0,25kn po Mb. Za sad mjesečno potrošim oko 20-tak kuna.

Vidiš, jel bi mogao oko jednoga i drugoga malo detaljnije?

Kako, zašto, koliko, gdje, na koju foru - da sad ne otkrivam toplu vodu? par rečenica, ništa previše...

Zahvaljujem!
  • Sank
  • Moderator
  • 221
02.02.2011 | 13:32
Ne spada baš u ovu temu, ali ukratko. Na kućnoj mreži imam My Book World Edition H2NC20000E u čiju sam Public mapu smjestio moje video, glazbene i foto datoteke. Disk ima SMB, UPnP Twonky Server, te iTunes server, ali samo za glazbu, a podržava i MioNet. U svakom slučaju dostupan je sa PC-a, MACa za pisanje i brisanje.

Na iPadu sam instalirao nekoliko streaming aplikacija, a najviše koristim Media Browser koji može uzimat glazbu i video direktno sa diska i AirPlay koji može pred videa i glazbe uzimati i fotografije. Obje app imaju svoju cijenu, ali ima i drugih pa čak i besplatnih. WD je napravio i svoju app za pregled slika WD Photos.

Samo da naglasnim, da je sav moj video materijal konvertiran u m4v format uz pomoć AirVideo aplikacije i servera ili sa DVDFab. Glazba je sva u mp3, a slike u JPG smanjenom formatu za iPad ekran.

Web 'n Walk bez pretplate tarifu sam uzeo još prije koje dvije godine kad je bila na akciji zajedno sa USB stickom. Mislim da su tu tarifu zvali nešto kao PROMO nešto. Kad sam kupio iPad, stick sam spremio u ladicu, besplatno su mi zamjenili SIM karticu za microSIM i to je to
02.02.2011 | 16:08
Hvala na iscrpnom tumačenju, doma mi je glavni desktop Lampa, sa 10.4 pa ne pali streaming videa i slične fore, convertiranje on the fly

Vidim da ovo ima i Backup, pa ne moram uzimati Time Machine tom logikom...

Fino, fino... Hvala majstore!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 22 sati
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)
  • Szguri: Ono što želim reći je da ljudi mogu živjeti nevjerojatno sigurne i udobne živote zato što je njihova država spremna za loše scenarije.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.11 Seconds

Provided by iJoomla SEO