Problem sa untethered jailbreak-om na 4.2 (ipad)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Problem sa untethered jailbreak-om na 4.2 (ipad)

• Marlock
  • Posjetitelj
27.12.2010 | 16:20
Nisam pažljivo proučio stvari, te sam napravio non tethered jailbreak na 4.2, bez da sam napravio SHSH save na 4.23b.

Što sad?

Tinyumbrella mi javlja "The device is not connected", ne znam zašto.

Cydia drži u naslovu "You have a pending TSS request...", i ništa novog tamo.

Svuda u uputama vidim da se traži prethodno spremljeni 4.23b SHSH. skinuo sam sa neta taj firmware, ali mi redsnow 7 to ne prihvaća.

Što da radim?

Ima li tko kakvu ideju?

Bez to SHSH-a ne mogu napraviti downgrade.
27.12.2010 | 21:40
S obzirom da se radi o iPadu i da unlock BB-a nema veze ako je 3G, napravi restore na službeni iOS 4.2.1 i malo sačekaj da se ovaj zadnji jailbreak sredi. Bez SHSH nema šanse za downgrade barem koliko je meni poznato.

Doduše ne kužim što to jailbreak donosi boljeg od službenog iOS 4.2.1 sa mutitaskingom i drugim korisnim opcijama?
  • Marlock
  • Posjetitelj
28.12.2010 | 03:01
OK, znači, misliš da će doći "full" verzija, koja neće tražiti SHSH blobs? Jer mi se čini da je prekasno da to napravim.

Što će mi jailbreak? Pa zbog crackanih aplikacija naravno

Nije 3G, sad ne znam je li to problem?
28.12.2010 | 11:21
Marlock je napisao:
OK, znači, misliš da će doći "full" verzija, koja neće tražiti SHSH blobs? Jer mi se čini da je prekasno da to napravim.

SHSH se može napraviti samo za tekuću veziju,a za starije verzije OS (firmwarea) više ne. Ako to nisi napravio za OS 3.2 onda ništa od downgradea. Za OS 4.2b3 nisi ni mogao napraviti SHSH kad su beta verzije OS na raspolaganju samo developerima aplikacija. Ukoliko ti iPad sad ne radi dobro zbog neuspjelog jailbreaka nema druge nego napraviti restore na tekuću verziju. Svaki drugi pokušaj iTunes će prekinuti sa greškom 1015 ili nekom sličnom.

Ah, to sam si i mislio. Sada bih trebao napisati kako to nije uredu, kako bi trebalo platiti one aplikacije i igre koje ti se svide jer znači da je programer to po tvom mišljenju dobro napravio pa je zaslužio da mu platiš za njegov trud, a i nisu toliko skupe bla, bla bla...

Nije.
28.12.2010 | 23:09
Da li i auto jailbreak-ate?
Mene to strahovito zanma koliko vas ekperimentira s firmware-om od auta.
  • Marlock
  • Posjetitelj
28.12.2010 | 23:45
Sank je napisao:
Marlock je napisao:

SHSH se može napraviti samo za tekuću veziju,a za starije verzije OS (firmwarea) više ne. Ako to nisi napravio za OS 3.2 onda ništa od downgradea. Za OS 4.2b3 nisi ni mogao napraviti SHSH kad su beta verzije OS na raspolaganju samo developerima aplikacija. Ukoliko ti iPad sad ne radi dobro zbog neuspjelog jailbreaka nema druge nego napraviti restore na tekuću verziju. Svaki drugi pokušaj iTunes će prekinuti sa greškom 1015 ili nekom sličnom.

Ah, to sam si i mislio. Sada bih trebao napisati kako to nije uredu, kako bi trebalo platiti one aplikacije i igre koje ti se svide jer znači da je programer to po tvom mišljenju dobro napravio pa je zaslužio da mu platiš za njegov trud, a i nisu toliko skupe bla, bla bla...

Nije.

Potpuno se slaže s tobom po pitanju jailbreakanja, to je prava CPAMOTA

Ok, hvala ti puno na odgovorima i informacijama! Imam tethered jailbrake (za 4.2), za koji ne treba SHSH, i čekam da se pojavi full verzija untethered jb-a. Nadam se skoro

Pišemo se
  • Marlock
  • Posjetitelj
28.12.2010 | 23:46
zabac je napisao:
Da li i auto jailbreak-ate?
Mene to strahovito zanma koliko vas ekperimentira s firmware-om od auta.

Tko ili što je auto jb? Prvi puta čujem za to.
29.12.2010 | 14:47
Toyota Prius, recimo.
  • Marlock
  • Posjetitelj
29.12.2010 | 23:13
aha, tek sam sad shvatio da je zabac trolčina.

karma down

meni je stvarno trebao savjet. mulcu jedan
29.12.2010 | 23:20
Kaj prckas kad neznas. Ja ne znam i ne diram. Di je problem, ukradi drugoga i ispocetka. Programe se vidim spremas maznjavat.
  • Marlock
  • Posjetitelj
29.12.2010 | 23:25
ovaj zabac je neki pametan lik.

da, ne znam, i želim naučiti. ovdje ima ekipe koja zna. zato pitam njih.

u čemu je problem?
30.12.2010 | 18:06
Nisam pametan, posten sam. Odgojili su me da ne kradem i ne lazem. Ne vrijedjam.
31.12.2010 | 10:19
@Marlock - jadno je kada ideš krasti aplikacije koje koštaju od 1 do 10$. Mislim, zar si toliko nisko pao?
  • Marlock
  • Posjetitelj
31.12.2010 | 15:16
Ovo je neki religiozno-kompjutorski forum, vidim ja, sa vama nema šale. Lažni moralisti propovijedaju o krađama, nepoštenju i sl.

A ujedno uživaju u produktima multinacionalne korporacije koja je danas postala upravo ono čemu se ismijavala 30 godina ranije kroz jednu satiričnu "Big Brother" reklamu.

Dajte se dečki prvo malo obrazujte, pa onda donosite moralne sudove o tome što je krađa a što poštenje.

Jadno mi je kad na forumima jedni drugima nameću svoje moralne stavove.

Nisam tražio moraliziranje, tražio sam savjet, Sank mi je savjet dao. Što vas je ponukalo da se oglasite sa svojim glupostima, teško je reći, niti me zanima.

Ali je prejadno.
31.12.2010 | 19:15
Marlock je napisao:

A, sad sam skuzil. Crackane aplikacije su one koje netko drugi ukrade i onda dijeli okolo. Kad do tebe dojde crackana aplikacija, to je apsolutno legalno jer ti ni ne znas da se ona naplacule bla..bla..bla.
Gade mi se oni koji kupe u ovom slucaju iPad za 500-800$ i onda cigane oko 1$ za programe. Fuj i sram ih bilo.
  • sany
  • Posjetitelj
06.01.2011 | 18:48
prvo, jailbreak je legalan...
drugo, sto vas briga zasto ce ga netko jailbrekati=?
trece, ja mozda hocu legalnu aplikaciju mimo itunesa ubaciti, sto je tu lose?
i zadnje, vecina se slaze da je upravo igra apple-a da ogranici rad na uredajima koji kupac plati punu cijenu, upravo ciganska posla!

ne volim se javljati na forumima ali tesko je sutjeti pored ovih laznih moralista:)
neka ga covjek jailbreaka ako zeli i kome ne odgovara jednostavno neka ne odgovori na njegovo pitanje. Neka se zaredi i propovjeda na tome prigodnom mjestu...

pozz;)
06.01.2011 | 19:58
Koje vi gluposti tu govorite.

Pa nije jailbreakanje samo da bi se moglo koristiti crackane aplikacije. Prije par dana sam postavio pitanje ima li njeka aplikacija ZA KUPITI U APP STORE-u a da je slicna aplikaciji SBSettings (ova je naime jedino dostupna na Cydiji i to besplatno). Zelim reci... jailbreakanjem mozes doci i do drugih legalinih aplikacija koje iz nekog glupog razloga Apple ne pusta u AppStore, a koje su cak korisne. Naravno, kad jailbreakas mob mozes instalirati i crackane aplikacije, ali to je sad na osobi da sama odluci sto ce radit. Slazem se da je glupo grebati se za aplikaciju koja kosta par dolara, ali... kako tko voli.

Ne vidim smisao napadati ljude kad postave pitanje. Ako vam se ne svida sto rade, ignorirajte. A ako nemate problem s tim, konstruktivno se prikljucite savjetom ako znate nesto.

Pozdrav
  • sany
  • Posjetitelj
06.01.2011 | 22:15
looxon je napisao:
Koje vi gluposti tu govorite.

Pa nije jailbreakanje samo da bi se moglo koristiti crackane aplikacije. Prije par dana sam postavio pitanje ima li njeka aplikacija ZA KUPITI U APP STORE-u a da je slicna aplikaciji SBSettings (ova je naime jedino dostupna na Cydiji i to besplatno). Zelim reci... jailbreakanjem mozes doci i do drugih legalinih aplikacija koje iz nekog glupog razloga Apple ne pusta u AppStore, a koje su cak korisne. Naravno, kad jailbreakas mob mozes instalirati i crackane aplikacije, ali to je sad na osobi da sama odluci sto ce radit. Slazem se da je glupo grebati se za aplikaciju koja kosta par dolara, ali... kako tko voli.

Ne vidim smisao napadati ljude kad postave pitanje. Ako vam se ne svida sto rade, ignorirajte. A ako nemate problem s tim, konstruktivno se prikljucite savjetom ako znate nesto.

Pozdrav

potpisujem:)

pusti sitne duse koje su bezgresne pa ovdje na svaki upit osuduju svakoga:) pazi, lik kaze fuj za nekoga koga niti ne poznaje:)
cak i da nisu nikada instalirali nigdje (niti na racunalu) piratsku aplikaciju, sami nivo na koji spuste razgovor je dovoljan da su oni "fuj") ako i nisu, sigurno doma ili u autu sa smjeskom slusaju mp3 pjesmu dok ovdje sole...
mogao bi tako do prekosutra pa radije idem dalje:)
pozz
06.01.2011 | 22:59
@Sany

Jesi ti pročitao/la uvjete prijavljivanja na jabučnjak? Jasno ti piše da se moraš prijaviti sa pravim imenom i prezimenom, što ti nisi učinio/la. S toga te molim prije nego počneš dijeliti pravdu ovdje po forumu da ispraviš taj nedostatak, u protivnom, na žalost, morati ćemo izbrisati tvoj anonimni korisnički račun. S obzirom da to ne možeš sam/a pošalji svoje ime administatorima Ribi ili dpasaric na privatnu poruku da to isprave.
  • sany
  • Posjetitelj
07.01.2011 | 00:50
Sank je napisao:
@Sany

Jesi ti pročitao/la uvjete prijavljivanja na jabučnjak? Jasno ti piše da se moraš prijaviti sa pravim imenom i prezimenom, što ti nisi učinio/la. S toga te molim prije nego počneš dijeliti pravdu ovdje po forumu da ispraviš taj nedostatak, u protivnom, na žalost, morati ćemo izbrisati tvoj anonimni korisnički račun. S obzirom da to ne možeš sam/a pošalji svoje ime administatorima Ribi ili dpasaric na privatnu poruku da to isprave.

izbrisi me:)) to je jedini nacin da budes u pravu:) nisam procitao pravila ali imam pravo na mogucnost odgovora jer je ovo javni forum. mozes me izbrisati ali ces morati ti prenositi moj odgovor ljudima ili ima institucija i za to;)
pravda te smeta?
www.trgovina-sany.hr tamo imas i broj i sve. od ovakvih kao sto si ti se ne sakrivam:)
  • sany
  • Posjetitelj
07.01.2011 | 00:56
Sank je napisao:
@Sany

a i primjetio sam da dozvoljavas klevetanje na ovom forumu i to kompanija koje legalno posluju a meni prijetis brisanjem.
bas cu procesljati malo po postovima da vidim cega tu sve ima. a sto ti ovo znaci u podpisu? sastavio bi i ja svoj ali mi nebi vjerovao a i malo mi je to... onako:))
  • sany
  • Posjetitelj
07.01.2011 | 00:58
sori sto jos jedanput odgovaram ali bas cu taj uvijet sa imenom i prezimenom copy-paste da vidim da li to zadire u ljudska prava ili ne kao preduvijet za nesto. neces zamjeriti?
  • sany
  • Posjetitelj
07.01.2011 | 01:00
racun nije anoniman jer sam potvrdio sa email adrese i tako prijavio postojeci racun!
07.01.2011 | 01:49
sany je napisao:
izbrisi me:)) to je jedini nacin da budes u pravu:)

Ja sam te samo dobronamjerno upozorio, a brisat te može samo administrator foruma

... nisam procitao pravila...

Eto greške.

... ali imam pravo na mogucnost odgovora jer je ovo javni forum.

Pa kao što vidiš dobio si pravo višestrukog odgovora To se inače na netu zove spamanje.

... mozes me izbrisati ali ces morati ti prenositi moj odgovor ljudima ili ima institucija i za to;)

Ja te ne mogu izbrisati, može administrator jer nisi pročitao pravila ovog foruma i prekršio si ih iz "neznanja"

...pravda te smeta?...

A po čemu si ti to zaključio da me pravda smeta i o kojoj je zapravo pravdi riječ?

www.trgovina-sany.hr tamo imas i broj i sve.

Pa kad se ne skrivaš što ti je bio problem prijaviti se sa svojim pravim imenom i prezimenom?

od ovakvih kao sto si ti se ne sakrivam:)

A kakav sam to ja?
07.01.2011 | 01:50
sany je napisao:
racun nije anoniman jer sam potvrdio sa email adrese i tako prijavio postojeci racun!

Koja je također anonimna
  • sany
  • Posjetitelj
07.01.2011 | 01:58
Sank je napisao:
sany je napisao:

Koja je također anonimna

ako mogu otvoriti na toj email adresi paypal i platiti nesto onda mogu i tebi odgovoriti tu.. jasno?
  • sany
  • Posjetitelj
07.01.2011 | 02:00
Sank je napisao:
sany je napisao:
izbrisi me:)) to je jedini nacin da budes u pravu:)

Ja sam te samo dobronamjerno upozorio, a brisat te može samo administrator foruma

... nisam procitao pravila...

Eto greške.

... ali imam pravo na mogucnost odgovora jer je ovo javni forum.

Pa kao što vidiš dobio si pravo višestrukog odgovora To se inače na netu zove spamanje.

... mozes me izbrisati ali ces morati ti prenositi moj odgovor ljudima ili ima institucija i za to;)

Ja te ne mogu izbrisati, može administrator jer nisi pročitao pravila ovog foruma i prekršio si ih iz "neznanja"

...pravda te smeta?...

A po čemu si ti to zaključio da me pravda smeta i o kojoj je zapravo pravdi riječ?

www.trgovina-sany.hr tamo imas i broj i sve.

Pa kad se ne skrivaš što ti je bio problem prijaviti se sa svojim pravim imenom i prezimenom?

od ovakvih kao sto si ti se ne sakrivam:)

A kakav sam to ja?

ja cu se javiti kako zelim a ne kako mi ti kazes, usotalom po cemu ti procjenjujes cije je ime pravo a cije ne!??
07.01.2011 | 14:03
sany je napisao:
prvo, jailbreak je legalan...
drugo, sto vas briga zasto ce ga netko jailbrekati=?
trece, ja mozda hocu legalnu aplikaciju mimo itunesa ubaciti, sto je tu lose?
i zadnje, vecina se slaze da je upravo igra apple-a da ogranici rad na uredajima koji kupac plati punu cijenu, upravo ciganska posla!

ne volim se javljati na forumima ali tesko je sutjeti pored ovih laznih moralista:)
neka ga covjek jailbreaka ako zeli i kome ne odgovara jednostavno neka ne odgovori na njegovo pitanje. Neka se zaredi i propovjeda na tome prigodnom mjestu...

Čovjek je sam napisao

Dakle, priznaje da će ciganiti oko aplikacija koje koštaju kao žvake. U ovom slučaju nije Apple oštećen toliko koliko developeri, dakle, promašio si poantu.

Sve jasno?
07.01.2011 | 14:08
sany je napisao:
www.trgovina-sany.hr tamo imas i broj i sve. od ovakvih kao sto si ti se ne sakrivam:)

OK, kad ćemo tako, kad ti dodje ekipica pred trgovinu, pa počnu uzimati kaj žele, neće ti smetati? Nemoj biti lažni moralist, pogni glavu i pravi se da ne vidiš kako te kradu, jebga, ne kradu nešto što si sam stvorio, ti si samo preprodavač, ne?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 8 sati
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, Riba, rkoren5, Anonimci (601)

Novo na Jabučnjaku

Teme