WiFi iPad na 3G mreži
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

WiFi iPad na 3G mreži

• Sank
  • Moderator
  • 221
28.08.2010 | 02:15
Ako već niste to učinili onda se vjerojatno pitate da li je to moguće? Moguće je moguće!
A evo ukratko kako to postići:

Prije svega potrebno je imati iPhone 3G ili 3GS sa OS 3.1.2/3.1.3/4.0/4.0.1. Ako već nije JAILBREAK-an onda je to potrebno učiniti. Najlakši način je da pokrenete Safari i posjetite stranicu jailbreakme.com

Nakon toga preko Cydia treba instalirat aplikaciju 'Rock'. Pa treba pokrenut 'Rock' i iz njega instalirat aplikaciju 'MyWi'. Nudi se probna verzija na 8 dana, a inače košta 19,99 USD i može se platit preko PayPala. Naravno, potrebno je napraviti korisnički račun na stranici RockYourPhone

Kada je 'MyWi' instaliran preostaje još da ga konfigurirate. Potrebno je odrediti ime (SSID) kako će se iPhone prikazati drugim uređajima te uključiti WEP zaštitu da vam skupe Mb ne troši neko nepozvan. Nakon što u MyWi-u uključite 'WiFi Tethering' potrebno je iPadu reći da se prikopča i surfanje može početi.

Prije uključenja WiFi Tetheringa provjerite da SIM kartica u vašem iPhoneu ima podatkovnu tarifu. Ja recimo koristim SIM karticu od T-mobileove Free surf tarife

Inače, na iPhone sa MyWi-jem može se prikopčat svaki WiFi uređaj koji podržava WEP zaštitu a ne samo iPad. Ja sam isprobao iPad i laptop

Dakle, ako imate iPhone sa MyWi-jem, onda ne morate kupovati skuplji iPad sa WiFi/3G. Ukoliko pak već posjedujete iPad sa 3G onda možete njega JAILBREAK-at (samo OS 3.2/3.2.1) i instalirat MyWi pa preko njega spajat druge WiFi uređaje na 3G mrežu.

Apple rulez
Rock Your Phone rulez
MyWi_Download.jpg
  • Sank
  • Moderator
  • 221
07.09.2010 | 01:37
Čini se da nas nema puno s iPadom, a još manje s iPadom i iPhonom, a najmanje s iPadom, iPhonom i MyWijem.

Ajde, ima li tko da je napravio nešto slično?
07.09.2010 | 10:05
Koristim upravo takvu kombinaciju i to na dva iPhonea uz dva iPada. Osobito mi je korisno na moru gdje imam odličan 3g signal, a wifi pored turističkog je čitave sezone zakrčen i/ili ne radi. Osim toga jedino na uz pomoć iPada uspijem potrošiti paket iz iTarife do kraja, 1 gb. Jedino me silno smeta što moram JB telefon da bi imao MyWi gore. Npr. kad izadje 4.2 ne mogu imati MyWi koji sam uredno platio, 19.99$ !!!, dok netko ne napravi JB.
07.09.2010 | 10:08
Koja je prednost (osim uštede razlike u cijeni između običnog i 3G iPad-a) ovakvog načina spajanja? Meni bi to bilo totalno nepraktično. Umjesto jednog treba raditi sa oba uređaja. Ja izvadim iPad u čim ga upalim mogu započeti sa aktivnošću (imam microsim od t-coma, stick2carnet).

Što kada ti zazvoni telefon usred surfanja? Nastavlja li se 3G i dalje?
Grije li ti se iPhone nakon 30-tak minuta? Koliko iPhone-u traju baterije u takvom načinu rada?
07.09.2010 | 21:36
Meni je prednost što ne moram imati aktivna dva, ili čak četiri u kućanstvu, računa kod mobilnog operatera. Pretplatu koju imam/plaćam dijelim sa uređajima koje imam, kao što je slučaj za kućni internet.

Mogu li microsim i stick2carnet biti dio jedne pretplate sa nečim poput iTarife?

Nedostatci? iPhone mora biti JB, nemam ništa protiv navedenog ali volio bih imati legalno i dostupno riješenje, ako ne i integrirano u OS, tako da JB mogu zaobići. Zagrijavanje telefona nije osobito, manje je nego kod korištenja GPSa otprilike je tako i sa baterijom. Može se pozivati i javljati za vrijeme rada aplikacije.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
07.09.2010 | 22:17
Ni meni se ne svidja da moram imati otključan iPhone, ali što se može kad je MyWi za sada dostupan samo preko Cydie i možda još kojeg servisa, ali definitivno ne preko Apple Storea. Prednost je OČITA! preko tako sređenog iPhonea, mogu se ISTOVREMENO spojiti više iPada, više laptopa i više drugih uredjaja ODJEDNOM na internet preko JEDNE SIM kartice

Do sada sam na more nosio JEDAN laptop sa JEDNOM T-Mobile SIM karticom i naravno morao sa ženom i djecom DIJELITI taj JEDAN laptop. Od sada NEMA više DIJELENJA osim naravno bandwidtha Uključim WiFi tethering na iPhoneu i onda se SVI u familiji spojimo preko njega na internet i surfamo u ISTO VRIJEME Ako je to tebi DrAle nepraktično onda ok, ali meni je to fantazija.

Tko si je nabavio WiFi+3G iPad još je u boljoj situaciji, osim ako već nije obnovio iOS na 3.2.2. Naime MyWi se može instalirat i na otključan iPad pa se preko njegovog 3G može još koji uređaj spojit na internet preko 3G u isto vrijeme.

Inače, kod korištenja WiFi tetheringa iPhone se uopće ne pregrijava. Baterija se nešto brže troši, ali to se vrlo lako može riješiti dodatnim baterijama ako se radi o plaži, a spojem na punjač ako si u apartmanu

Ima još jedna prednost. Ako je u džepu još jedan iPhone koji se koristi za fotografiranje i video snimanje onda se slike i video mogu prebacit preko WiFI na iPad bez potrebe za bilo kakvim dodacima osim jedne jednostavne aplikacije kao što je "Transfer". Isto se to može napravit na laptop sa WiFi jem i nije niš sporije nego preko USB kabela.

Apple rulez
26.10.2010 | 18:09
Od jučer sam se sa MyWi-a prebacio na iTether, 5 dolara vrijedno riješenje koristi bluetooth tethering mogućnosti na iPhone-u i nudi pristup sa iPada na mrežu. Dakle sada iPad mora ali iPhone ne mora biti JB, jedan manje Brzina, manja potrošnja struje, jednostavnost korištenja i cijena na strani su ove aplikacije, nedostatak ne mogućnost dijeljenja mreže sa iPhone-a sa više drugih uredjaja. U svakom slučaju preporučam...
  • Sank
  • Moderator
  • 221
01.11.2010 | 13:43
iTether zvuči kao dobro riješenje naročito za one kojima nije potrebno spajanje više od jednog uređaja na internet, a i cijena je prihvatljivija.

Meni je MyWi još uvijek puno zanimljiviji. Osim što omogućuje spajanje više uredjaja na internet može služiti i kao WiFi hotspot bez pristupa internetu, ali npr. za strimanje video sadržaja sa računala na iPad sa npr. Air Video aplikacijom. Istina je da troši više bateriju, ali uz dodatnu vanjsku bateriju to nije problem, a u apartmanu uvijek se može spojiti na punjač i smjestiti negdje gdje je 3G signal najjači.

Strimanje videa je isprobano i radi odlično čak i sa dva iPada spojena u isto vrijeme ako je video unaprijed konvertiran u m4v format.
11.12.2010 | 21:24
Evo i besplatnog rješenja ovog pitanja - PdaNet (za sve verzije iPhone-a) pretvara iPhone u WiFi router za Pc ili MAC, preko 3G mreže. Podržava i USB tethering.

Isprobano, jednostavan a pouzdan program.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
12.12.2010 | 02:23
Smileman je napisao:
Evo i besplatnog rješenja ovog pitanja - PdaNet (za sve verzije iPhone-a) pretvara iPhone u WiFi router za Pc ili MAC, preko 3G mreže. Podržava i USB tethering.

Isprobano, jednostavan a pouzdan program.

Isprobano i slažem se da je jednostavan i pouzdan, doduše ništa više od MyWi, a nije točno da je besplatan, jer jasno piše da nakon 14 probnih dana počinje blokirati sva web mjesta koja traže prijavu korisnika i naravno nudi da se pljati Daljnji link vodi i na cijenu koja kaže da košta $29, ali kao trenutno stoji $15,95 na određeno vrijeme.

Evo klikni na ovaj link: PdaNet for iPhone FAQ
pa zatim na pitanje What is the difference between the free and full edition? How to get the full edition? i u odgovoru ćeš naći link na stranicu gdje piše cijena i di ga možeš pljatit preko PayPala
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 8 sati
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)
  • Szguri: Ono što želim reći je da ljudi mogu živjeti nevjerojatno sigurne i udobne živote zato što je njihova država spremna za loše scenarije.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.12 Seconds

Provided by iJoomla SEO