Izlazak odgođen za ostatak svijeta...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Izlazak odgođen za ostatak svijeta...

14.04.2010 | 22:47
Na kraju ih ovog trena nema niti u USA, baš je trebao biti kupljen Đipijev i kažu "možda pred kraj mjeseca"... ahh
14.04.2010 | 23:05
Baš sam na HRT 1 gledao emisiju Dossier HR pa su spominjali iPad i opet se najviše pričalo o njegovim "nedostatcima" Je, toliko ima nedostataka da su već prodali više od pola milijuna komada samo u SAD

Moram priznat da me ne veseli ova odgoda, ali s druge strane uskoro ću preko SAD-a za Trinidad & Tob'l'ago, pa ako ga ne uspijem tada dočepat, onda će mi odgovarat početak prodaje početkom svibnja kad bi trebao na put nazad za Europu

Srpljenja, samo strpljenja...

Apple rulez
15.04.2010 | 00:00
Cijeli internet je bio krcat komentarima da to nitko neće kupovati, a sad su svi iznenađeni.

Baš vidim u najavi Dnevnika na Novoj koji bi trebao ići za desetak minuta pojavio se iPadna kratko. Ne znam o čemu se radi, ali ako nekog zanima...

Edit - bio je to Ivan Đikić, ali sa Mac Bookom. Prikazan je bio prilično širok crni rub sa obije strane pored ekrana pa sam mislio da je to iPad, iako se čini da je to bio neki video koji nije u formatu za wide screen.
15.04.2010 | 00:24
Zbog ovoga mi je još više drago što je Jabučnjak na "prvu loptu" rekao da će iPad biti hit i da njurgavci kritiziraju u prazno jer uopće ne shvaćaju što se zapravo događa. S guštom ću pogledati onih skoro 300 komentara na tu vijest za godinu dana...

Svi ti vrli kritizeri bi i za spuštanje na Mars rekli da je promašaj jer je to isto kao i spuštanje na Mjesec, samo malo dalje... Naravno, aludiram na provale "to je samo veliki iPod touch!"
16.04.2010 | 09:11
"to je samo veliki iPod/iPhone Touch.".
Po svemu sudeci da. Samo je namjena nesto izmjenjena (ne stane u djep, a slike/filmovi se lakse gledaju). LOL
Mozda izdaju i iPad XL.
16.04.2010 | 10:24
Ne, nego iPad nano da stane u džep:laugh:
03.12.2010 | 01:34
Pa di je više taj iPad na .hr tržištu ??
03.12.2010 | 18:15
Drky je napisao:
Pa di je više taj iPad na .hr tržištu ??

Za nas Rječane još je uvijek najbliži onaj u Trstu u Bip computer, a cijene su standardne evropske 499€ za WiF sa 16Gb pa do 799€ za 3G sa 64Gb. Probao sam doznati kad će kod nas pa još nitko ne zna sa sigurnošću. Ne vjerujem da je više problem u dostupnosti. Da li je moguće da od domaćih mogućih distributera baš nitko nije zainteresiran za distribuciju iPada? HGSpot se hvalio da će ih imati u Rujnu mješecu pa koliko vidim ništa od toga

Nije bitno ako je kupljen u inozemstvu jer se nakon instalacije iOS 4.2.1 može odabrati hrvatska tastatura, a i tastatura sa dockom ako je i kupljena vani može pisati naša slova.
03.12.2010 | 18:38
Pa evo, stigao je u Srbiju. Ima li smisla da Hrvatska uopće više postoji na karti?

www.bug.hr/vijesti/ipad-stigao-srbiju/105346.aspx
03.12.2010 | 19:25
Sigurno ne regularnim kanalima. Isto je bilo i s Mercatoneom i mobitelima. To su oni nekaj smuljali (mislim da im je to u krvi). LOL
03.12.2010 | 21:09
To u Srbiji nije službeno, tko zna što su izveli "ispod tezge" i kojim kanalom.

Kod nas će, ako bude sve po planu, tijekom prvog kvartala 2011. godine.
03.12.2010 | 21:16
Kupovina u Trstu nije toliko elegantna kao u kakvom web šopu i onda ga dobiti dostavom preko kurirske službe.
Vjerovatno ni ovaj mjesec neće stići u .hr jer se očekuje veća potražnja na stranim tržištima u blagdanske dane kupovine.
Po novoj godini se kroz par mjeseci očekuje druga generacija iPada i možda se distributer odluči tek tu verziju nuditi na našem tržištu (naravno sa zakašnjenjem u odnosu na svjetski početak prodaje! ) slično kao što je iPhone tek od 3G generacije na našem tržištu.
03.12.2010 | 21:18
Sva sreca, poznavajuci sebe vec bi imao prvu generaciju i onda bi plakao gledajuci drugu
03.12.2010 | 21:44
Stain je napisao:
Sva sreca, poznavajuci sebe vec bi imao prvu generaciju i onda bi plakao gledajuci drugu

isto ko što bi plakao kad bi vidio treću generaciju a imao drugu to je normalno sa appleom

Po meni sad nema smisla uzimat 1gen...ja sam kupio prije pol godine i nisam požalio..Mene isto zanima kakav će bit iPad 2 ali s obzirom da mi prednja kamera neznači ništ pored iphone 4...mislim da ću tek uzet treću generaciju i to ako bude očit napredak u performansama
03.12.2010 | 23:01
Ako ništa drugo, ja bi pričekao barem predstavlajnje druge generacije, pa onda odlučio želim li čekati ili odmah uzeti prvu.
Onaj tko je mogao kupiti iPad početkom prodaje vjerovatno bi izgubia godinu dana korištenja iPada čekajući drugu generaciju.
06.12.2010 | 20:15
Evo što su pisali i pišu o iPadu:

Večernji.hr

i

Jutranji.hr

Večernji već dva mjeseca ne spominje iPad, a Jutarnji je redovitiji u praćenju događanja u vezi iPada, no nigdje ni vijesti kada će iPad stići u Hrvatsku. Zadnje nagađanje je bilo ono za Rujan što je već odavno prošlo.
06.12.2010 | 22:15
Pozdrav staroj ekipi sa Jabučnjaka od jednog vlasnika iPada...

Evo ima Croatia osiguranje u nagradnoj igri 24 iPada, dakle stižu nekako i u HR...

crosig.hr/o-nama/vijesti/nagradna-igra-c...de3e469b91d25e8fc27a
12.12.2010 | 02:39
I ima li tko da je sudjelovao u igri pa možda i dobio iPad?
12.12.2010 | 03:38
Ima!!!

Bar sto se tice prvog dijela pitanja, jos samo da ga dobijem
12.12.2010 | 10:30
Onda sretno!!!!

I ja sam igrao, ali se nadam onoj drugoj vrednoj 100.000 ili više
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 21 sati
  • VanjusOS: ovo lasersko graviranje izgleda odlično, nikakve naljepnice!
  • Bertone: ... i da, mislim da je sad graviranje oko 20€
  • Bertone: Lasersko graviranje, baci oko na [link] , ovako izgleda na T14s koji sam nosio kod njih s time da nisam htio baš sve znakove nego samo par osnovnih, tipkovnica je isto bila DE [link]
  • jura22: Radije kupi naljepnice. Ima ih na oglasniku: [link]
  • Riba: Puno, jer ako se ne varam mora se mijenjati kuciste.
  • CoffeePod: Kupio MBP16" M4, al tipkovnica je njemacka. Zna li se koliko bubvrega dode zamjena tipki da mi bude HR?
  • Soffoklo: Misliš bravo retardirana EU birokracija
  • drpongrac23: Bravooo Apple, super!!!
  • m@xym: a evo i pojašnjenja: [link]
  • Yonkis: In iOS 26.2, Wi-Fi network synchronization between iPhone and Apple Watch will no longer be available in the EU.
  • hal9000: HAHAHAHAHAHA: [link]
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.72 Seconds

Provided by iJoomla SEO