Pohrana na iPadu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pohrana na iPadu

18.05.2024 | 11:47
Dobar dan svima!
Može li mi netko pojasniti kako neka app na iPadu od 32GB memorije može zauzimati više od 100GB memorije, zajedno s pripadajućim dokumentima (crtežima)? ...
U privitku su slike zaslona.
Unaprijed zahvaljujem na odgovorima!

IMG_8096.jpeg

IMG_8095.jpeg

IMG_8094.jpeg
18.05.2024 | 12:21
Pa piše ti "Documents & Data 98,74 GB". Vjerojatno je veći dio toga (ili sve) u cloudu
18.05.2024 | 12:24
... Cloud ima samo 5GB i nije ni pun.

IMG_8099.jpeg
18.05.2024 | 12:30
A ima li Designer mozda neki svoj cloud?
18.05.2024 | 12:39
... Koliko znam, nema.

IMG_8102.jpeg
18.05.2024 | 12:48
Evo nakon googlanja “Affinity iPad storage” izgleda da je bug kojeg i Apple i Serif, kao pravi exceptional user focused support, samo upiru prste u onog drugog.

forum.affinity.serif.com/index.php?/topi...l-available-storage/

BTW. nisam citao cijeli thread, ali pocetak mi se cini kao tvoj slucaj
18.05.2024 | 13:25
... Hvala na poveznici. Nisam znao da i drugi imaju sličan problem. Moram malo bolje proučiti nudi li se neko rješenje. Iz onoga što sam do sada tamo pročitao nije mi to još jasno.
18.05.2024 | 16:50
... Sve njegovo trebalo bi biti u ovoj mapi.

IMG_8104.jpeg
03.06.2024 | 20:05
... Ako se odlučim oprostiti od ove aplikacije, u kojem formatu bi bilo najpraktičnije eksportirati dokumente koje sam do sada u njoj izradio, da ih mogu, ako zatreba, otvoriti i po potrebi doraditi u nekom drugom vektorskom programu?... Je li bolje u SVG, EPS ili PDF formatu ili u sva tri ili u nekom četvrtom?...
03.06.2024 | 20:17
... Ima li netko iskustva s nekom od aplikacija za vektorsko crtanje koje preporučuju na ovoj poveznici?... Prednost bih dao onim aplikacijama koje se plaćaju jednokratno.
amadine.com/useful-articles/top-vector-g...apps-for-ipad-iphone
04.06.2024 | 07:55
Ja koristim i Aff. Designer i Adobe Illustrator... falabogu, nemam problema s pohranom... AD 1 mi se jako svidjao, naročito radi brzine. Jeste, znao se rušiti simo-tamo, ali meni rijetko. Sad, verzija 2.5 je bloatware kao i Adobe, pa je brzina samo neka stara uspomena. Više koristim Adobe, čisto radi jednostavnosti rada, arhive i izmjene fajlova s klientima. A moram reči, da je Illustrator na iPadu postao puno bolji u zadnje dvije godine - za razliku od Affinity-a. Z druge strane, PS na iPadu mi konstantno zapinje - poslije nekog vremena pencil radi na svim alatima, a na slici ne! Kao eksterni monitor radi b.p., pa ga tako najviše koristim za PS, a i za AI, pošto su alati u AI poprilično različiti na dvije platforme, a navikao sam na desktop variantu.
04.06.2024 | 23:42
... accom, hvala Ti na iskustvu koje si podijelio.
05.06.2024 | 08:31
accom kaže:
Kao eksterni monitor radi b.p., pa ga tako najviše koristim za PS, a i za AI, pošto su alati u AI poprilično različiti na dvije platforme, a navikao sam na desktop variantu.

Ako sam dobro skontao, uzmes desktop Photoshop i sa Mac ga odvuces na iPad?

Umjesto da koristis iOS inacicu aplikacije?
05.06.2024 | 09:50
Da, thunderbolt kabel (a mislim da radi i obični usb-c), u System settings dodaš ipad kao novi eksterni monitor. I dobivaš touchscreen na macu, ali radi samo sa pencilom. A ima i tu nekih neugodnih stvari. Kao prvo, gužva na stolu - tipkovnica, miš, ipad, pencil... pa to svaki za sebe mora otkrit ugodan način rada. Ja si tipkovnicu maknem lijevo, miš sasvim desno, ipad u sredinu. Lijevicom kucam keyboard shortcute za alate, desnicom radim ili s pencilom na ipadu, ili mišem. Najteže je pratit kurzor - pencilom dodješ preblizu ipada, i hop - kurzor je tamo. A miš znamo kako radi... eh, još je to daleko od perfekcije, ali ima smisla za neke stvari. Pencil support je o.k. Dvadeset godina sam radio sa wacom-ima i sličnim, i ovaj zadnji wacom (bio je već nekih 10 godina star) nije imao više SW podrške za OSX, pa sam ga dao frendu - jer, kako da ne, na winsih to sve radi. I tad sam počeo koristit ipad.
Prilozi:
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 15 sati
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.53 Seconds

Provided by iJoomla SEO