iPad Pro 2018 ili Air 4 2020?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPad Pro 2018 ili Air 4 2020?

25.05.2021 | 00:09
Imam priliku se počastiti se novim iPad-om, putujem ovaj tjedan za Njemačku, i tamo bih ga uzeo, pa ako može koji savjet od vas iskusnih Jabučara..

Dakle dvojba mi je između Pro 11" 2018-te i ovaj novi Air 4 2020, malo sam popratio cijene i ona im je slična, tako da to je to što se tiče cijene.

Gledao sam malo recenzije za i protiv jednog i drugog, sve je to tu negdje po specifikacijama..

Pro 11" ima Face ID, Air 4 ima Touch ID, procesor je od Pro 11" - A12X, a od Air 4 - A14, šta mislite da li bi oni mogli izdržati sljedeće 3-4 godine korištenja?

Da li tko ima koji od ta dva modela, da mi da kakav savjet? Uzeo bih 64GB Wi-Fi, znači osnovni model.

Jel koristi tko nešto od to dvoje?

Ako može neki brzinski savjet, jer mi je malo hitno..
25.05.2021 | 10:41
Nije direktan odgovor ali čisto za usporedbu moj Ipad Air 2 kupljen krajem 2016. (predstavljen 2014.) i dan danas radi super - baterija odlična i dalje drži cca. 5-6 sati na Wi-Fi, kad čitam knjigu razvučem i na 7+, surfanje, e-mail, YouTube, Neftlix, čitanje knjiga, PDF-ova i light office stvari odrađuje bez greške. Ne igram se puno ali npr. Monument Valley 1 i 2 rade odlično. Žao mi ga prodati i kupovat novi jer mi je ovaj sasvim dobar ali da kupujem uzel bi Pro 11" i to ovaj skroz novi sa M1 čipom.

Makar po meni koji god da uzmeš miran si barem 5 godina, ako ovaj moj starac radi dobro onda i sa novim modelom nebudeš imal problema.
25.05.2021 | 10:55
Ja bi uzeo Air čisto jer je noviji model. No, ako si pro korisnik - bez razmišljana Pro.
Na svoje proizvode  garantira sedmogodišnju softwaresku podršku, kao i rezervne djelove u slučaju kvara. Nakon sedam godina, ostaješ na istom OS-u a zamjene tražiš po servisima koji nisu pod licencom Applea.
Neka me isprave ljudi ako sam išta ovdje krivo napisao, ali mislim da je tako.
To je još jedan + za Air u slučaju da si prosječan korisnik.
25.05.2021 | 11:34
Ja imam Air 2020... obnovio sam svoj Pro 9" iz 2017 (kupljen 2017, nisam sad siguran koji je bio model). Uz takav "skok' Air me odusevljava. Meni iPad pruza "paperless" zivot i koristim ga jako puno. Pro iz 2018 nisam imao u rukama, pa ne mogu usporedivati. Ali, kako i sam kazes, sve sto si procitao kazuje da je "to sve tu negdje", ja bih definitivno isao na noviji model, Air 2020.
25.05.2021 | 11:38
Osnovno je pitanje za što bi ga koristi?
Ako ti baš treba pro model, onda nema dileme, u suprotnome noviji.
Ja sam uzeo iPad osnovni model (10.2", 32GB) i bitno mi je bilo da radi olovka, ostalo je nevažno.
Veselo radi mislim 3 godine.
Za nadogradnje se ne brinem jer kad više ne bude bilo nadogradnji kupiti ću novi za 379 €.
25.05.2021 | 11:46
jura22 kaže:
Za nadogradnje se ne brinem jer kad više ne bude bilo nadogradnji kupiti ću novi za 379 €.

Ma apsolutno. To sam napisao više za kompove, neka se nađe ako je nekome bitno.
25.05.2021 | 12:51
@moonlike - kako si zadovoljan sa Airom? Kako radi Touch ID? Kakva je baterija? Jesi uzeo Wi-Fi ili Cellular?

Ne znam nisam sam šta uzeti, Pro 11" ima 120Hz ekran, 4 zvučnika, i tako dalje..
25.05.2021 | 13:34
invictus kaže:
@moonlike - kako si zadovoljan sa Airom? Kako radi Touch ID? Kakva je baterija? Jesi uzeo Wi-Fi ili Cellular?

Ne znam nisam sam šta uzeti, Pro 11" ima 120Hz ekran, 4 zvučnika, i tako dalje..

Nakon iPad-a 9" iz 2017, Air 2020 me odusevljava. Znaci usporedujem ta dva. Baterija traje bez greske dva do tri dana, uz moj nacin upotrebe, a koristim ga zaista puno. Preko dana poslovno (zabiljeske, podsjetnici, citanje i obrada dokumenata, email, web...). Uglavnom ako nisam za svojim radnim stolom, a to je dosta cesto, iPad odraduje sve. Nakon posla, posluzi za citanje casopisa, imam kindle na njemu (mada imam i sam kindle, pa manje iPad za to koristim), pogledam kakav film na netflixu... Uglavnom je u [pogonu stalno i u tom rezimu dva tri dana baterija traje (puna tri dana nategnuto, ali dogodi se).

Touch ID radi besprijekorno. Tu tehnologiju je Apple dovoljno razvio i ima iskustva, tako da neces imati s tim problema. Ja nemam... brzo i responzivno.

Nisam uzeo Cellular vec WiFi. Meni osobno cellular nema smisla jer puno putujem.

Ima i Air 2020 cetiri zvucnika, a na koliko je herca ekran, nemam pojma...
25.05.2021 | 13:44
@invictus - vidi ovaj review.
25.05.2021 | 13:59
Air 2020. Uzimas osnovni model, znaci pretpostavljamo da neces krcat terabajte RAW fotografija, nego ce sluzit kao i meni, za couch&surf.

Uz jeftiniju cijenu, duze ce trajat sto se tice softvera, bar godinu dulje. A i sada imas i usb c na air 4 tako osim ekrana nema prevelika razlike.
25.05.2021 | 14:50
Ja sam imao istu dilemu i kupio sam iPad Pro 2020 256GB. Kostao me isto para kao i Air a dobio sam ekran 120Hz. Platio sam ga mislim oko 800-900 eura prije par mjeseci.

Uzeo sam i Apple Pencil (ni sam ne znam zasto). Radi savrseno ali je pljacka ziva sto se cijene tice

Nemas ti tu sta pogrijesiti, oba uredjaja ce raditi besprijekorno narednih 5 godina.
25.05.2021 | 15:03
USB-C port je bolji jer ima deklarirano veću struju napajanja i može goniti stikove i diskove koji ne rade preko lightning kabela.
Barem ja nisam na svoj iPad (koji ima lightning konektor) uspio spojiti Samsung T3 disk, dok na USB-C ide.
To je u slučaju ako se uzme iPad s malom memorijom i želi je se proširiti.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 13 sati
  • dpasaric: Nema, možda nešto sitno što je lokalno na lageru.
  • zvone: Mislim da u istylwu imaju jos stare cijene. Ili?
  • dpasaric: Klijent jučer poželio kupiti jedan solidan MacBook Pro 16", cijena nešto iznad 3.000 € PDV. Što mislite koliko je nakon poskupljenja radne memorije? 3.500 € PDV... veselo...
  • dpasaric: Hardver koji mi je trebao doći na review nažalost kasni! Nadam se da će uskoro! :)
  • Pongy75: @smayoo - Victoria!!!
  • smayoo: MX Master FTW! :)
  • zoranowsky: Od mene isto glas za MX master
  • Pongy75: Palac gore za Logitech MX Master! Od Magic mouse zabolinruka nakon duljeg rada.
  • Tito: MAgic mouse - najbolji mis ikada!!!
  • drlovric: @super. Zaobidji ga u sirokom luku. Bolje kupi za te pare Logitech MX Master :)
  • jura22: Rubno? Nije upotrebljiv osim kao ukras na stolu. Imao dva, jednog prodao a drugog poklonio kupcu mog MBP.
  • dpasaric: Magic Mouse - lijep, ali rubno upotrebljiv! :)
  • superstric: ako netko treba, apple magic mouse 63,01 euro na amazon prime day
  • dpasaric: :)
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • drlovric: Za nekih tjedan dana moj Macbook Pro M1 Pro 16" ide na prodaju. Ako nekoga zanima takvo racunalo (us layout, 16gb ram) neka se javi za dogovor.
  • dpasaric: Možda je to bio Belonguzije - androdi kojeg je predstavio LET 3 u Pikiju jednom davno... istina, imao je dosta ograničen rječnik... :)
  • accom: Evo, čitam o zidiću i gledam Baltazara... jel to bila prva AI mašina na svijetu?
  • dpasaric: To se i meni dogodilo par puta, uvijek prije objave napravim barem copy u buffer, a često ako je nešto kompleksnije, samo paste u TextEdit, just in case.
  • Yonkis: I pretraga je beskorisna, zato sam pisao novu temu jer mi je trebalo manje vremena da ju natipkam i dodam screenshotove nego da češljam rezultate pretrage.
  • Yonkis: Jedem ti jabucnjak, napišem novu temu i nisam odabrao Forum i sve mi izbriše kad sam kliknuo PROVJERI. Odsutajem, 20 min tipkanja otišlo u vjetar. Nikakav alert ili nešto da iskoči da me upozori.
  • ZeljkoB: Zaba na dev beti radi bez greske
  • dpasaric: Vidio sam neke na Twitteru da su stavili dev betu, ali nisu ovdje.
  • mbp2009: ne vidim neke konkretne info na netu za to
  • mbp2009: Ne znam odakle ove diskusije poticu, ali da vidim, ima li koga na dev beti ios? Pogotovo ovaj dio me zanima za PBZ i poslovnu PBZ, ako radi
  • dpasaric: Čekam da mi dođe jedan zanimljiv komad hardvera, pa ću finalizirati velik pregled monitora koji će mnogima biti koristan!
  • dpasaric: "Your request has been processed"
  • Ender: takodje i ja molim admina da obrise i moj korisnicki nalog. ostavljam mogucnost da se kasnije opet prijavim kad i ako se neke stvari promene. pozzz i svako dobro.
  • dpasaric: @Air U redu, razumio sam. Hvala ti na svemu onom pozitivnom, ono drugo će srediti vrijeme.
  • jura22: Vrijeđaj partizane i Tita pa da vidiš.
  • Air: Ako si razumio onda napravi to, a ne da moram pisali litanije za jednostavan zahtjev.
  • dpasaric: Air, naravno da je dovoljno, ako to želiš mogu i ja odmah, ali hej, jutro je pametnije od večeri, prespavaj, pa javi, najmanji je problem kliknuti na delete.
  • Air: Zanimljiv vam je latinski. Uživajte. Između vaših upisa napišite što je potrebno da zatvorim račun na Jabučnjaku ako nije očigledno dovoljno razumljivo ovo što sam napisao na vikalici.
  • smayoo: Canis mater studiorum. Stara studentska. :D
  • dpasaric: @Gjuroo: Per aspera ad astra!
  • Gjuroo: @Air: Illegitimi non carborundum.
  • dpasaric: Chill out i vidjet ćeš kako će ovo sada biti ugodnije, korisnije i pozitivnije mjesto za sve korisnike.
  • dpasaric: Joj ne drami.
  • Air: Molim odgovornu osobu da obriše Air račun.
  • Air: U ovim novim okolnostima transparentnog licemjerstva pojedinca podvlačim crtu. Ja nemam želudac za trpiti to da mi jedan licemjer briše čiste postove samo zato što on ima problem u svojoj glavi. Kako je tino1 rekao bilo mi je zadovoljstvo dolaziti na Jabučnjak radi ljudi. Ovim putem pozdravljam sve dobre ljude Jabučnjaka i HVALA vam! Nakon ovog upisa brišem svoj račun.
  • dpasaric: Sve što je sada obrisano u "kafanskim laprdanjima" je bilo u dogovoru s Djurom, počistili samo za sobom i tko hoće može tamo dalje s "lakim temama".
  • drlovric: @Rusty: Slazem se 100%. Svako bira za sebe. Jedna tema u sekciji Razno, nije smetala nikome ko je dosao da konzumira nesto drugo. Ako sam dosao u ducan da kupim povrce, zasto bi mi smetalo sto prodaju i hranu za bebe? :)
  • rusty: Evo kao dugogodišnji član foruma, moram priznati da niti jednom nisam otvorio političke teme niti sudjelovao u njima na forumu. Dolazim vidjeti non političke, non automobili teme. I jedna i druga su mi kao nogomet, besmislene i ne interesantne. Da li će mi faliti, ne. Da li ću manje dolaziti na forum, ne.
  • dpasaric: To je tvoje viđenje.
  • dpasaric: Obećajem da ćemo je izreklamirati na forumu, pa tko voli…
  • Air: Znam tvoje ovlasti. Nije u tome problem. Problem je što se Jabučnjak predstavlja kao pozitivan, a ovo što ti radiš je negativno!
  • dpasaric: Evo, pokreni i ti moderiraj Signal grupu za vaše političke rasprave.
  • dpasaric: I probaj biti koristan. Pokreni nešto pametno i svima korisno.
  • dpasaric: Pročitaj kućni red još jednom.
  • Air: @dpasaric Otvorio si javni komunikacijski kanal. Tko si ti da brišeš postove iste tematike o kojoj sam pišeš, ako ti postovi nisu uvredljivi i ne krše nikakav zakon?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.46 Seconds

Provided by iJoomla SEO