da li se isplati kupiti iPad 6.gen
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

da li se isplati kupiti iPad 6.gen

28.11.2020 | 12:43
Pozdrav dečki, imam ponudu za 300e da kupim već pomenut model sa 128gb memorije i 4G podrškom .. jel se isplati kupiti? S obzirom da nisam našao neke recenzije i teme na ovaj model, može li mi ko malo više šta reći ovome modelu..
28.11.2020 | 12:56
Cijena je korektna s obzirom na model, ali ako ti ne treba 4G, a vjerojatno ti ne treba jer imaš mobitel s hot-spotom, onda plaćaš nešto što ti nije potrebno. Ako ti je potrebno 128 GB, onda je prilika jer nećeš lako dobiti toliko memorije za toliko novca. I nisi rekao je li nov ili korišten.
28.11.2020 | 14:06
o da, korišten je, nema na sebi nikakve ogrebotine, imam staklenu foliju te zdravlje baterije na 3utoolsu je 97%
pa to sa 4G mrežom si u pravu ali opet, zatrebat će, dok za memoriju sam siguran da će mi trebati jer ću tu svašta čuvati. Kakav je sa hardverski, jel ga vrijeme pregazilo ili je to neka dobra mašina? Ovo pitam čisto jer nisam apsolutno upućen kakav je iPad...
28.11.2020 | 14:35
Ma svi iPadi unutar zadnjih 5 godina su dovoljno dobri za 95% upotreba. To ti je A10 Fusion čip, više nego dovoljan u smislu snage za većinu toga što se na jednom tabletu radi.
28.11.2020 | 17:03
Ja koristim takav (32 GB, bez 4G), uz Logitech Crayon, uglavnom za poslovne bilješke (Nebo aplikacija) i zadovoljan sam.
28.11.2020 | 17:31
Također, imao sam takav iPad, 32 GB pohrane. U međuvremenu sam ga prodao i kupio 7. generaciju, gotovo je sve isto. S obzirom da ne koristim nikakve grafički zahtjevne programe, a ne bavim se ni obradom videa, nisam primijetio nikakve razlike u radu.

Sa 128 GB memorije za pohranu već postaje ozbiljniji uređaj.
28.11.2020 | 23:02
a kako stoji s baterijom? jel zna ispoštovati makar 7,8h iako je to skoro 10" ekran...?
29.11.2020 | 10:04
4G je OK ako misliš biti stalno u pokretu jer HotSpot na telefonu guta bateriju. Ako je to samo povremeno, onda bez 4G.
Ja samo pogriješio što nisam uzeo s 4G modulom.
Memorija mi nije toliko važna (ako imaš stalan pristup mreži) ili kupiti vanjski dis koji ne treba eksterno napajanje (onaj koji iPad može napajati) i na njega spremiti nešto (vjerojatno u 99% slučajeva je to multimedija - muzika, filmovi, knjige...).
29.11.2020 | 10:25
eric_davidich kaže:
a kako stoji s baterijom? jel zna ispoštovati makar 7,8h iako je to skoro 10" ekran...?

Izdržljivost baterije ovisi o načinu korištenja, puno više nego o veličini ekrana i/ili memorije. Meni izdrži radni dan, s tim što pretežno nije spojen na internet (a kad je, to je preko hotspota od telefona), i što u tom radnom danu, kad mi je takav dan, bude u intenzivnoj uporabi 4-5 h (pregledavanje nacrta u CAD-u, upisivanje napomena, Nebo aplikacija za ručne bilješke i skice.

Mlađa kći ga koristi za online nastavu ponekad, a i supruga, ali njihova uporaba od sat-dva u komadu nije neko opterećenje.
29.11.2020 | 21:34
I kod mene 32 GB WiFI verzija sa Logitech Crayon i Logitech slim folio tipkovnicom. Najkorištenije aplikacije Safari, Nebo, Filemaker, Teams. Bez problema izdrži dan što je nekih 4-5 sati rada. Najviše mi fali memorije pa mi se tvoja opcija čini idealna.
30.11.2020 | 01:16
Kupio sam ga danas.
Pretraživajući po internetu, vidim da je 2018. godina. Oćekivao sam da će biti Touch ID 2. generacije, ali nije, al nema veze. Doista mi se sviđaju njegovi zvučnici, dobar stereo sistem ali nije ono što sam očekivao (vjerovatno što sam navikao na iPhone 11 Pro). Dobra brzina, multitasking, fizički je skoro isti od svojih predhodnika,ali nema veze. Jedino što me iritira, što se sporo puni, skoro 3h. Još ga punim na 18w brzom punjaču(za iPhone 11 Pro). Nabavio sam neku bluetooth tastaturu (uploadovao sam fotku), lijepo mi ide uz iPad. Pisat ću ovdje blagovremeno šta još bude i šta primjetim, a volio bi još što-šta da od vas da saznam, što kroz iskustva, što kroz mišljenja.
Prilozi:
  • overtherainbow
  • Posjetitelj
29.05.2021 | 11:28
Osobno sam vec dosad u par navrata htio uzet iPad taj entry level iPad. Sto se cijene tice super i funkcija koje meni osobno trebaju isto super, ali ono sta mi smeta je sta ekran nije laminated. Ne znam zasto ali to mi bas smeta kad pogledam prema kutevima i vidim taj "gap" izmedu stakla i samog panela i bezel mi je nekako na vecu stranu iako s tim mogu prezivit. Dok mi Air pase apsolutno u svemu a cijena mu je skoro duplo veca. Bas sam nedavno gleda i na Gravisu i Cyberportu moze se nac iPad Pro 2020 za oko 700€, a kad pogledam tu platia bi vise za kamere koje ne trebam ni Lidar koji ne trebam, ali da ima 120hz ekran e to je jako lijepo. A na istin stranicama novi iPad air se prodaje za oko 600€ sta bi znacilo da za dodatnih 100€ se dobije bolji ekran, face iD i automatski vise memorije jer starta od 128 gb. Al opet steta nekako. Jer sta se specifikacija tice treba mi entry lvl iPad, sta se izgleda tice treba mi ipad pro. A kad ce napravit redizajn entry lvl ipada ko zna. Iako da rijesu samo ekran meni bi to znacilo mnogo.
14.08.2024 | 09:14
Pozdrav ekipa!
Da ne otvaram novu temu, bi li se u 2024. isplatilo kupiti rabljeni iPad (6.gen)? Koliko vidim, i dalje može imati najnoviji iPadOS i na oglasnicima ima par komada za 200 eura. Ili mislite da bi pametnije bilo kupiti novi 9.gen koji je duplo skuplji?

Nikad nisam imao iPad i mislim da nisam neki zahtjevni korisnik. Uglavnom bi mi služio za aplikaciju od gitarskog pojačala (Requires iPadOS 14.2 or later) i možda dodatni looper app (Requires iPadOS 11.0 or later) jer mi je na mobitelu sve toliko sitno da me malo živcira (iPhone SE 1.gen kojeg ću imati dok ne umre ili dok ne izađe neki novi "mini" s normalnom cijenom).
Uz to, vjerojatno bih na njemu čitao neke časopise ili knjige (pdf, epub).

I jedno možda glupo pitanje: kako kupiti, tj. platiti aplikaciju iz App Storea ako iPad nema SIM karticu? PayPal? Kartica?
14.08.2024 | 09:50
Osobno bih uzeo novi iPad, možda čak i 10th gen. umjesto 9, s obzirom da je razlika u cijeni minorna.

Vezano uz plaćanje, ja plaćam u AppStore-u preko "operatera", T-Com je u pitanju. Jednom kad to podesiš u postavkama plaćanja (treba unijeti broj mobitela s kojeg će se teretiti iznos kupnje), tada je uopće nebitno ima li SIM kartice ili nema. Svi uređaji naravno trebaju biti prijavljeni na isti Apple account.

Za primjer, na taj način kupujem i preko Mac-a. Račun za kupnju se pridodaje na mjesečni telefonski račun. Jedino je problem što je svaka pojedina transakcija ograničena na max. 50€, ali mislim ako nazoveš T-Com da se i to da riješiti.

Ili možeš, preko Visa ili Mastercard, znači način plaćanja u AppStore nema apsolutno nikakve veze sa SIM karticom.
14.08.2024 | 10:45
Imam iPad 6th gen. Ono što meni od njega treba, i dalje radi uredno (Notesy aplikacija za "ručne" bilješke Logitech Crayon olovkom, prepoznavanje rukopisa itd.). Također ga koristi supruga i mlađa kćer povremeno, nitko se ne žali da nešto ne može.
14.08.2024 | 11:42
itoru kaže:
I jedno možda glupo pitanje: kako kupiti, tj. platiti aplikaciju iz App Storea ako iPad nema SIM karticu? PayPal? Kartica?

Za plaćanjem aplikacija na App Store-u ti ne treba SIM kartica (to je samo jedna od više opcija plaćanja).

Plaćaš onim sredstvom plaćanja koje si odredio u postavkama svog accounta, a to može biti Apple Pay, debitna/kreditna kartica (koju podržava Apple) ili plaćanje preko tele-operatera (što ima smisla samo ako imaš ugovorenu uslugu sa nekim tele-operaterom).

Inače, to što opisuješ nije neka zahtjevna upotreba, pa će ti odgovarati neki stariji model (samo vodi računa o tome u kakvom stanju je baterija).
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 minuta
  • Bertone: Što se je dogodilo? 27 sati nitko ništa nije napisao na forumu :)
  • Yonkis: Dostupan 18.0.1 i za sve ostale apple uređaje (sat, iPad..)
  • zoranowsky: Thx!
  • dpasaric: Ugodno iznenađenje! :)
  • smayoo: Mašala. Zapratih vas na Spotifyu. :)
  • zoranowsky: [link]
  • zoranowsky: Ako netko želi link za download, pošaljite mi pm.
  • zoranowsky: [link]
  • zoranowsky: Da se i ja malo pohvalim, friško je izašao treći album Twistersa
  • mbp2009: Da, T9 napokon
  • Zdravac: KOOONAČNOO!
  • Zdravac: Jel ste skužili novost u iOS 18 kod poziva (dial pad)?!!
  • drlovric: Ja ne ocekujem bas puno od Apple AI a radim na engleskom. Širi je i danas dan prilicno poglupa :)
  • Yonkis: aha, ovo; [link]
  • mbp2009: 15.1 beta je otvorila AI u EU
  • mbp2009: MacOS
  • Yonkis: mbp2000 to imaš US App Store ID? I misliš na iOS 18.1 beta?
  • mbp2009: Testira itko 15.1? Ja testiram, ali ovaj AI Siri ne razumije baš previše, niti mi je dostupan u drugim aplikacijama kao npr Mail
  • Yonkis: Matija klc ako ga nosiš u iStyle onda ovo [link] a u tekstu im nedostaje ovaj link [link]
  • songoku: Ako oces zadrzati garanciju, u ovlastenom servisu ce ti zamijeniti cijeli sat (dobit ces najvjerojatnije refurbished) za mislim €350, tj. ovisi o modelu, to je za series 9, nisi rekao koji sat imas
  • songoku: @Matija nema originala, Apple ne mijenja nista na satu, samo ti zamijene cijeli uredja. Samo ekran se moze zamijeniti, ali ne u ovlastenom servisu, i time uvijek gubis garanciju
  • Matija klc: Decki, trebam popraviti staklo na watchu. Razbilo se. Gdje predlazete? Ima li samo istyle original i da ne gubim garanciju? Hvala
  • Yonkis: Reset ili reboot/restart?
  • big_mac: Napravio reset rutera ali nije pomoglo.
  • miomika: restartaj router. isto kao i Bonjour, nakon nekog vremena router se objesi i ne radi
  • big_mac: Nije nađen niti jedan airprint uređaj
  • big_mac: Pokušao sam sve navedeno ali uvijek isto
  • Kloba: Posljednji - baš za povezivanje inečega sa hp printerima: [link]
  • Kloba: Javi ako išta pomaže
  • Kloba: Ovo je troubleshoot sa stranica Applea: [link]
  • Kloba: Ovo? [link]
  • big_mac: Pokušao sam već tim putem ali ništa nisam našao sto je pomoglo.
  • Kloba: Ukucaj na Google ili YouTube, neko sigurno ima iste probleme i objavio je post kako to riješiti
  • big_mac: Jel zna netko kako rijesiti problem sa airprint na ios 18 a i prijašnjoj verziji ne mogu naći hp pisac
  • Kloba: Isprika, ipak je na kraju dobio 30 dana...
  • Kloba: Trifunović je navodno htio do Rijeke. Od tamo mu je žena s kojom se u međuvremenu oženio. I sad, poučen iskustvom (dobio je šest mjeseci uvjetno, ne 30 dana ja mislim), neće više vrijeđati preko X-a nego je hladno poručio: "uskoro postajem hrvatski državljan". I on i buraz oženili Hrvatice.
  • Yonkis: Ajme ovaj Photos u iOS 18 treba zasebni manual/priručnik.
  • JOHN: Smayoo što se mene tiče oderao bi i domaće
  • Zmay: Poz! Moguće napraviti da se oglasi sami brišu nakon nekog vremena npr.? Puno stvari je već prodano, a autori oglasa ih ne brišu...hvala
  • smayoo: Lik je dobio 30 dana zatvora uvjetno. I morao je platiti troškove. Što bi više? Kad pogledaš po internetu ima hrvatskih državljana koji pljuju po policiji svaki dan pa ih nitko nikad nije niti pokušao privesti, niti identificirati., a kamoli prekršajno goniti.
  • JOHN: Lik je dobio novčanu kaznu od 150 eura, a samo na transport je potrošeno više od toga. A gdje su plače policije ooja ga je privodila, tužitelja, odvjetnika, suca, režijskih troškova itd. Trebali su ga samo na ime tih troškova oderat 4000-5000 eura. Pa nek blebeće
  • JOHN: I mišljenja sam da mu je kazna preblaga. Ja bi za svako ponavljanje x10 od prethodne pa nek dogura do doživotnog ili neka ga opelješe do daske.
  • JOHN: Čovjek želi biti valjda novi Pernar ili šta ja znam recimo ADRI. Radi pizdarije a paralelno otvara kanal. Ili ga je jednostavno pojeo sustav, droga ili nešto treće :)
  • JOHN: a kamoli u tuđoj
  • JOHN: Nekih posljedica mora biti. Meni recimo ne pada na pamet u vlastitoj zemlji javno ponižavat
  • Kloba: Mada, nije mi baš ok da svako ko se pokenja na netu hapsimo. Pogotovo ako je Srbin. Baš ono. Jadno. Šta je to - pismeni delikt?
  • Kloba: Ali današnji post/vapaj - "Jel može razmena za Severinu?"
  • Kloba: I da, još jedna novost. Opet priveli Trifunovića. Sa Bajakova, gdje je došao i samo se približio našem cariniku da pita jel sada sve OK jer je godina dana prošla od zabrane ulaska u HR na godinu. I ovaj brže bolje, marica pa 800 km do Splita. Razlog, vrijeđanje na X-u od lani. Ustaše ovo ono
  • Kloba: Postoji razlog, čak je i logičan...
  • Kloba: Nego, tko zna zašto današnji mlađi nogometaši deru štucne?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%