Apple Care Plus za iPad nakon kupnje
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Apple Care Plus za iPad nakon kupnje

27.02.2019 | 15:38
Pozdrav svima,

Nedavno sam kupio novi iPad u Grazu. Uz njega sam htio uzeti Apple Care Plus, ali zbog toga što nemam adresu u Austriji, nisam mogao. Prema prodavaču, imam 90 dana da naknadno aktiviram Apple Care Plus.

Prema nekim informacijama, za naknadno aktiviranje jamstva je potrebno donijeti uređaj na inspekciju da nije oštećen. Ali, kada idem na Apple Support stranice, i logiram se preko svojeg AppleID-ja te upišem serijski broj iPada, dobijem mogućnost kupovine i aktivacije Apple Care Plus jamstva.

S obzirom da mi je AppleID prijavljen na američkoj adresi, i već godinama kupujem koristeći iTunes gift cardove, da li bi po vama moglo biti kakvih problema ako kupim "američki" Apple Care sa hrvatskom kreditnom karticom, premda bi upisao američku adresu koja NIJE ista adresa kao i na kreditnoj kartici?

Ne bi htio da mi zbog tog pokušaja npr. blokiraju račun na kojem imam kupljeno brdo aplikacija i glazbe. Npr. da pokušavam nešto sa "ukradenom" karticom zbog različitih adresa...

Unaprijed hvala na odgovorima.
21.12.2024 | 07:15
Ekipa, koji imate Apple Watch, da li ste plivali s njime, i da li ste imali problema sa ulaskom vode u sat?
Planiram kupiti Watch serije 10 (u HT-u), idem svakodnevno na plivanje (zatvoreni bazen), i bojim se da ga u jednom trenutku klorirana voda ne ošteti. Dakle, bio bi izložen vodi barem 5 puta tjedno na više od sat vremena, ponekad i 2 sata. (nisam sportaš po profesiji, to je više lagano plivanje
Da li se nešto promijenilo sa Apple Care+ i može li se to kod nas aktivirati za sat? Ili možda neko od osiguranja (Grawe, CO...) nudi osiguranje za sat? Ili to treba pokriti osnovno jamstvo s obzirom da mu je jedna od karakteristika praćenje vježbe plivanja?

EDIT:
Možda sam fulao temu iz naslova pa molim moderatore da me savjetuju ako je potrebno otvoriti novu temu. Hvala
21.12.2024 | 08:32
Apple Watch SE - 2-3 puta mjesečno idem na bazene sa termalnom vodom (Terme Jezerčica u Hrvatskom zagorju). Voda je prilično topla i naravno puna klora. Sat imam već dvije godine i sve ok. I tuširam se s njim.
21.12.2024 | 08:55
Ja sam isto kao i ti svaki dan plivao po uru-dvije, nikakvih problema nije bilo, od prodiranja vode u kučište do nekih vizualnih promjena na staklu. Od druge generacije satovi su waterproof i nećeš imati problema, a pogotovo s tim kojeg želiš uzeti
21.12.2024 | 13:23
Tenks svima.
U principu, plivanje u bazenu, ako se i dogodi da prestane raditi, jednostavno mora biti pokriveno osnovnim jamstvom...
21.12.2024 | 19:18
Koliko naplaćuju taj Apple Care Plus? Imaju li neki ključ po vrijednosti uređaja?

iPadi se ne kvare, može ih se samo razbiti, pa se to onda svodi zapravo na zaštitu od toga da li ga razbiješ? Kako to pokrivaju? Imaju li neka ograničenja?
21.12.2024 | 20:28
Goc98 je postao prije 5 godina, možda se nešto kod nas do sada promijenilo, možda je netko aktivirao iz HR pa može reći svoje iskustvo.
Ja sam ovdje uletio sa pitanjem za Apple Watch. (Ne znam za Apple Care+, kad stigne, vidjeti ću da li mi nudi u opcijama - imam HR account)
21.12.2024 | 22:11
Apple račun treba se postavit na US zonu kako bi se mogao kupit ac+/
nakon toga moguća je kupnja za više manje sve uređaje u ponudi (jedino za airpodsice nisam uspio uzet) i to iz razloga jer je dostupna samo subscription verzija, odnosno nije moguće platit cijelu cifru odmah
nakon toga se račun top-upa s apple gift cardovima kupljenim na apple us storeu
od još nekakvih sitnica istaknuo bi gubitak mogućnosti plaćanja pretplata i slično (icloud, apple music) preko kartice jer nakon promjene računa na US sve kartice dodane unutar računa za terećenje trebaju bit US kartice. zbog toga se i svaki mjesec ac+ treba obnavljat koristeći isključivo gift cardove.
u HR i generalno EU fee za nehotice oštećen uređaj ne može vam se ni naplatit što je provjereno (u Austriji u storeu sam mjenjao ekran na iPh), te u Hr nekoliko puta sat i mobitel. Jedino ako se servisni slučaj dogodi u US, onda će se trebat platit.
cijene za iph su ovisno o modelu ali 8 do 10 dolara, za watch od 3 pa naviše
Kome je bitno da ima uređaj osiguran direkt od apple-a, a da pritom ne mora plaćat nikakve dodatne naknade, ekstra

isto tako, iStyle ima neke svoje varijante osiguranja, al oni za svako oštećenje imaju ugovorenu odbitnu franšizu. nisam siguran 100% no mislim da se mogu osigurat i uređaji kupljeni u drugih trgovaca, samo onda uređaj mora proć dijagnostiku da bi se mogao potpisat ugovor
22.12.2024 | 18:31
U EU AC nije interesantan jer svaki uredjaj MORA i IMA 2 godene jamstvo. 1. godinu od proizvodjaca, a 2. trgovacko/uvoznicko.
Mozda je i to uzrok vecim cjenama u EU.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 13 sati
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D
  • Djuro genijalac: A jbg, sori
  • Yonkis: Baš hvala na spoileru. I to ne na Alfi.
  • Djuro genijalac: Dvostruka pobjeda Mercedesa! Opet runda za sve!
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!
  • Ender: ranije sam vidjao da linus koristi intel- MB Air. meni je to bilo dovoljno.
  • dpasaric: Linus voli popljuvati Apple, često i opravdano, ali kada on nešto hvali, znači da su zaista odradili dobar posao...
  • hal9000: E da sam i ovo doživio: [link]
  • Performita: Vikalica je još uvijek jednako cool kao prije! Osobito smajlići :)
  • dpasaric: Ma i to isto, ali to će valjda s novim HomePodima i s navodnim HomePadom...
  • zvone: Gdje je novi Apple TV? Nikako da stigne.
  • dpasaric: Javit ću cijene čim ih dobijemo...
  • Borisone: U Italiji Neo kreće od 699 EUR. Kod nas može biti samo više, pretpostavljlam standardnih 70-100 EUR
  • dpasaric: Osvrt na novotarije je na naslovnici, pa slobodno komentirajte!
  • Yonkis: Jeftin u USA, za studoše osnovni Neo je 500$ a koliko će biti kod nas? A tek onaj sa TouchIDom?
  • cavarovobrdo: Očekivao sam vrišteće boje iMac G3. Nekako mi je NEO uređaj za mlađariju, zato veselo. Rado se sijećam svog MacBook black plastenjaka :)
  • drlovric: Meni je Neo bas cool.....kao nekada plasticni Macbook. jeftinij je nego iPhone i odlicna ulaznica u Mac svijet.
  • invictus: Neo? Svašta oni sebi dozvole.
  • accom: ništa od boje ajvara.
  • Yonkis: [link] - Neo? Stvarno Apple, Neo?
  • Borisone: U oglasniku ako nekoga zanima MacBook Air M4 16/512
  • Air: Nadam se ne onaj kupvni crveni nego onaj domaći neodređeno narančasti :)
  • smayoo: Ja već godinama pišem u Apple i pitam kad će napraviti MBP u boji ajvara. :o)
  • cariblanco: Ja kupujem novi MacBook, samo ako ima ponuda u naranđastoj boji
  • cavarovobrdo: Hoće li novi MacBook biti od plastike u bojama sladoleda? Jedva čekam kupit jedan da mi se slaže s majicom ;)
  • drlovric: Idem na 14" sada. Vjerojatno cu zadrzati oba neko vrijeme. M1 Pro radi ko grom.
  • drlovric: Ma dobio neke pare pa moram ih namjenski utrositi na MBP.
  • invictus: Lovriću, čemu to? Jel te ne služi dobro M1 Pro?
  • drlovric: Davore uzimam 14" MBP Pro CTO. Proslijedi molim te cjenike kada dobijes. Tnx

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.57 Seconds

Provided by iJoomla SEO