Zaključan Ipad
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Zaključan Ipad


18.11.2016 | 18:27
Žena napravila update i veli da nije dirala, vjerojatno i nije nego su iza djeca na pitanje da se unese pass nešto ukucala,
sada mi stoji zaključan, u servisu kažu da nije bed 250kn .... itunes nula bodova jer se neće spojiti na njega, preko
find my device ne mogu ništa jer ga ne vidi pošto je mreža disable.
Dakle preostaje jedino servis ili možda neko zna jednostavnije, sumljam ali pitam, pošto se ipak ne radi o nađenom/ukradenom
i sl nego našem u kojem je i aktivan naš account.
18.11.2016 | 18:53
A kad ga spojiš na računalo, što kaže?
Ako napraviš restore, moralo bi se sve "otključati" ali se gube svi podatci.
Što djeca ne vele, što su upisala za pass, jer moraju dva puta upisati ISTO, a to se ne može slučajno?
Zašto je isključen WiFi? Ja to nikad nisam isključivo na iPadu.
18.11.2016 | 19:02
Rješeno , nije potrebno ići na servis kako me zamolio čovjek od tamo jer je rekao da se on mora spojiti preko njih na server

Ovdje pišu upute ako kome bude trebalo, potrebno se logirati sa accountom koji se nalazi na ipadu na bilo koji PC

support.apple.com/en-us/HT204306


Inaće bila bi velika banana jer na starom ženinom laptopu je itunes 12.4.3 i ne može se napraviti update na sierru da se stavi 12.5.3 verzija a , ova koja je gore
kaže ne radi sa verzijom koja je na ipadu.

I da, gubite sve podatke ako nemate backup, evo mi imamo u cloudu backup pa za sve je trebalo sa proučavanjem sat vremena, više bi mi trebalo da sam išao u servis

P.S.
Ali iskreno bezobrazno mi je da čovjek u servisu kaže da to ja ne mogu nikako, mislim da bi apple dućani trebali biti više fer nego ostali koji uz računala prodaju i miksere.
18.11.2016 | 20:40
Ajde dobro da ste riješili. Kad pišeš Apple dućani, misliš na pravi Apple dućan ili ove naše kvazi Apple dućane? Apple na žalost nema svoje dućane kod nas.
17.01.2017 | 19:47
pozdrav,

slican problem i kod mene cak bih rekao i kompliciraniji. Pod ne razjasnjenim okolnostima mi se zakljucao ipad. Lozinku sam dosad upisivao milijun puta, i to je lozinka koju koristim za mail i sve zivo!
Ipad je zakljucan, wifi iskljucen. Backup preko clouda mi neda jer je wifi off, preko itunesa mi neda jer izbaci prozorcic da je ipad zakljucan i da trebam upisati lozinku i otkljucati ga! Sad, radio sam sve kako pise na appleovoj stranici za backup. Opet mi iskoci taj prozorcic, stisnem normalno odustani i nakon postupaka paljenja i gasenja i dovodonja ipada u recovery mod mi ne izbacuje nikakve przorcice kao sto bi trebalo (obnovi). moram nagalasiti da mi je prvi put izbacio prozor za backup, kliknio na to i veli da azuriram itunes na najnoviju inacicu. od tada veliko nista

ne znam vise nisam pametan.
ps.molim da mi se autor ovog posta javi i ostavi broj kako bih ga kontaktirao.
3 sata sam bezuspjesno pokusavao
17.01.2017 | 20:11
Autora prvog posta najbolje kontaktiraj privatnom porukom jer je veća šansa da će to primjetiti, nego tvoj post ovdje.
17.01.2017 | 20:37
Koja to mora biti sila gasiti Wi-Fi na iPadu???
Pa to je gore nego ga potpuno gasiti nakon upotrebe!
17.01.2017 | 21:32
Dugo nisam korisnik iPhonea (niti iPada), ali zar ne pomaže da držiš istovremeno home tipku i onu za paliti?
Ili da držiš home tipku i uštekaš usb u komp i onda restore?
Ili download ipsw, pa onda restore sa diska na kompu?

Ne znam, samo po sjećanju pogađam?

Kad ažuriraš iTunes, i onda uštekaš, šta onda piše? Nemoguće da ga totalno ignorira? Nema ga ni pod devices?

I ono najbitnje; Kako pobogu uspijete zaključati?
17.01.2017 | 22:07
naklapajuci po kojekakvim forumima i gledajuci po youtube-u dosao sam do nekakvih odgovora i uspio sam doci do odgovora.

ovo je dosad najneobicnija metoda restora i glasi ovako: upalio itunes, spojio zakljucani i upaljeni ipad s itunsom i normalno sve pokliktao "odustani" kao sto sam i ranije. Ipad ne pokazuje nista, sto je bilo i ranije. E tu sad nastupa youtube: drzim zajedno home i tipku za zakljucavanje, cekam da se zacrni ekran, pustam tipku za zakljucavanje, ali drzim i dalje home tipku do pojavljivanja apple loga. Itunes prepoznaje ipad i nudi opciju restora i downloada novog softwera od cca 2.2gb. Pokrece download i sve super. Ali! Ipad se pali (nije bio u recovery modu, samo crn ekran) dakle pali se i ponistava download, opet na ekranu cuvena poruka "ipad zakljucan...." Ja sam napravio iduce, napravio sve predhodno sto je dovelo do skidanja, i dok je skidalo na ipadu sam naknadno upalio taj recovery mod drzeci home i tipku za zakljucavanje..da stvarno jesam i tek onda vise nije prekidalo download i nastavilo je skidati. Koja cudesa..
ps. bio sam u internet kaficu, sutra nastavljam skidati i javim je li sve u redu.
17.01.2017 | 22:54
Hvala ti na detaljnom opisu postupka. Možda nekom još pomogne.
17.01.2017 | 23:59
bilo bi mi drago da pomogne nekome, samo nadam seda je to zavrsni proces, to skidanje od 2.2gb..jer iskreno ne znam sto ce se dogoditi poslje. Da li ce ga azurirati,da li ce napraviti restore i ponuditi nove lozinke..stvarnio ne znam i pere me znatizelja. Mislim valjda je to to?!
18.01.2017 | 17:31
To sto si opisao je sasvim normalna metoda restora iOS uredjaja kroz recovery mode. Kad je uredjaj u recovery modu restarta se nakon 15 minuta neaktivnosti, sto se tebi dogodilo. Kad se iPad restarta i ponovno kaze da je zakljucan trebas ga ostaviti tako i cekati da download zavrsi. Kad je download zavrsio, onda ponovis proceduru stavljanja u recovery mode i ponovno odaberes restore. Posto je iTunes vec downloadao zadnji iOS, ovaj put ce restore krenuti odmah. Druge metode jos ukljucuju skinuti zadnji iOS kao ipsw file i kad iTunes prepozna iPhone u recovery modu, kliknes na restore dok drzis stisnutu Option tipku (shift na windowsima) i tad dobijes opciju da odaberes ipsw sto si prethodno skinuo. Ili 3. opcija je umjesto recovery mode staviti iPhone u DFU mode (Device Firmware Update), buduci u DFU modu nema timeouta od 15 min i uredjaj ce cekati dok god restore ne pocne ili ga ne restartas rucno.

Recovery mode postizes da ugasis uredjaj i drzis home tipku dok ukopcavas lightning kabel (na drugoj strani vec ukopcan u USB).
DFU mode postizes da spojis uredjaj na komp i onda ide procedura koju si ti pokusava, znaci drzis home i sleep/wake tipku tocno 8 sekundi, zatim pustis sleep/wake tipku a nastavis drzati home tipku bez pustanja. Timing je ovdje jako bitan jer ako si pustio sleep/wake tipku milisekundu prerano ili prekasno zavrsit ces u Recovery modu a ne DFU (sto se najvjerojatnije tebi dogodilo). Najjednostavnije za prepoznati DFU mode je to sto ce ekran ostati kompletno ugasen (znaci nece se niti jabuka pojaviti). Druga stvar za prepoznati (meni malo apsurdna), poruka u iTunesima za Recovery mode glasi "There was a problem with this [device] an it needs to be restored...", dok za DFU mode glasi "[device] was detected in recovery mode...."
18.01.2017 | 17:57
Hvala na savjetima. Pitanje: zasto kad je u recovery modu gore iznad stoji nekakva poruka kao link ...ipad/restore
19.01.2017 | 00:46
Sorry ali nisam skuzio o cemu pricas. Gdje gore iznad? I kakva tocno poruka?

Btw. zaboravio sam spomenuti jos jedan detalj za razlikovati Recovery i DFU mode. Kad je uredjaj u Recovery modu iTunes moze iscitati i prikazati serijski broj, dok u DFU modu ce prikazati samo n/a.
19.01.2017 | 09:26
Budem naknadno nadopisao, jer ce danas biti treci dan kako pokusavam resorati.
Jucer sam jedno 5 skidao to azuriranje, dode do 100% zadrzi se i izbaci mi error 9006. Iskljucih antivirus i blokirao firewall, dode do 32 nekad i do 45% pa izbaci gresku koja glasi: "Doslo je do problema prilikom preuzimanja softvera za ipad. Mrezna veza je istekla."
Stvarno vise nisam pametan
19.01.2017 | 11:03
Kako ti je napisao songoku,skini posebno IPSW ubaci telefon u DFU mode ne Recovery i uradi restore(shift & restore)
19.01.2017 | 13:45
Smijem li to raditi iako imam garanciju. Razmisljamga odfurati na servis..
19.01.2017 | 14:03
Naravno,garancija nema veze sa restore
19.01.2017 | 20:30
A da li garancija omogucava restore tj da li mogu odnjeti ipad na servis u takvom stanju?
19.01.2017 | 22:16
Mozes nositi di god hoces, ali platit ces uslugu. Garancija pokriva samo hardware, ne software.
20.01.2017 | 17:49
Ovako, posto mi se stvarno neda vise montirati taj restore i puna mi je kapa vise svega odlucio sam nazvati servis. Rekli su mi da pripremim korisnicki racun itunesa i lozinku istog.
Nesto smo jos kratko komunicirali, gdje mi je djelatnik rekao kako je bitno da je uredaj bio prijavljen na itunes.

Ja znam da sam na pocetku prosao sve korake i napravio icloud mail, ali ipad nikad nisam spojio na pc niti sam itunes ikada skidao obzirom da sam ipad kupio za putovanje i nisam imao priliku to napraviti to sve (sync itd..)

Pitanje da li on moze napraviti taj restore? Malo sam skeptican.
20.01.2017 | 17:53
Wtf o cemu sad pricas????
Pa zar nisi pokusavao restore preko racunara i ubacivao ipad u recovery i dfu mode ???? Kako si onda pokusavao restore ako nisi koristio racunar?
20.01.2017 | 18:02
Nisi me skuzio, restore sam pokusao napraviti kad je ipad vec bio zakljucan. Do tada nikad nisam koristio pc i itunes na pcu niti je ipad ikad bio spojen na pc.
20.01.2017 | 19:10
Ajde ti lijepo od početka PAŽLJIVO pročitaj što su ti pisali songoku i saint. Naglasak je na PAŽLJIVO. To znači da pročitaš (s razumijevanjem) svaku riječ, a ne svaku 14-tu. Pa onda napravi to što su ti napisali. Pa onda javi radi li.
20.01.2017 | 19:43
Pretpostavljam da te je taj djelatnik pita da li je iPhone bio syncan prethodno sa iTunesima. To je bitno jedino ako zelis napraviti backup iPhonea (normalno, backup ne ukljucuje passcode, to uvijek moras postaviti rucno) prije nego ga restoreas. Jer u tom slucaju iTunes je vec authoriziran za taj telefon i moze mu pristupiti bez da unosis passcode i odobravas pristup. Buduci si vec rekao da dobijes poruku da otkljucas telefon pa si mora klikati odustani, znaci da nije.
Ali mislim da te to nebi trebalo brinuti. Ako se dobro sicam spominja si da koristis iCloud ali ne mozes ga restoreati tako jer je Wi-Fi ugasen, znaci da je velika vjerojatnost da imas iCloud backup, pa ti iTunes ni ne triba. A i ako nemas backup ista ti je stvar, jer bez passcodea podaci na njemu su ionako vec izgubljeni.
Znaci odgovor na tvoje pitanje da li on moze napraviti taj restore? Svako moze napraviti restore, ali jedino kroz Recovery ili DFU mode. Da li on to zna? Necu ulaziti u to, ali ako je iti malo ozbiljan serviser, trebao bi znati.
20.01.2017 | 20:02
Sve sto si pretpostsvio goku si dobro pretpostavio. Igrom slucaja sam imao nekakve mrezne greske, greske s downloadom i uzimajuci u obzir da sam min. 5 puta skidao softver do 100% pa mi izbaci gresku , digao sam ruke i odlucio odnjeti ma servis. Jednostavno ne zelim vise trositi svoje vrijeme niti zivce. Iskreno ja na ipadu nisam imao nista vrijedno, ne treba mi backup. Samo odgovor na pitanje koje sam postavio, a ponoviti cu ga: da li je restore moguce napraviti, ako nikad prije nisam povezao ipad s pc tj. itunesom? Ponavljam, ipad imam relativno kratko i nisam imao vremena nista syncati niti uopce skinuti itunes na pc ili bilo sto. Jednostavno kupio uredaj, upalio, slijedio korake, napravio icloud i poceo koristiti uredaj. To je to.
20.01.2017 | 22:48
Pa odgovorio sam ti na tvoje pitanje, ali evo opet cu.

Restore iPada je moguce napraviti na bilo kojem racunalu koje ima zadnju verziju iTunesa, bez obzira da li je iPad syncan s tim racunalom ili ne. Ali za to postici iPad se prvo treba staviti u Recovery ili DFU mode.
23.01.2017 | 20:28
Evo nakon x puta u recoveryu ili dfu modu nakon sto skine softver do 100% izbaci jedno te istu gresku...veli obrada podataka i paf izbaci gresku. Btw. firewall i antivirus su off. Sto vise reci. Slika dolje
Prilozi:
23.01.2017 | 21:47
some1uknow kaže:
Evo nakon x puta u recoveryu ili dfu modu nakon sto skine softver do 100% izbaci jedno te istu gresku...veli obrada podataka i paf izbaci gresku. Btw. firewall i antivirus su off. Sto vise reci. Slika dolje


Ažurirajte iTunes na macu ili čemu već ga imaš. Isti problem sam i ja imao
23.01.2017 | 21:49
Azurirao, na zadnji koji ima. Kod provjere veli da nema nadogradnje
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 sati, 5 minuta
  • drlovric: Prvi i zadnji put sam HR reprezentaciju gledao na Poljudu protiv Brazila. Davno je to bilo.
  • Kloba: I zaključno da se i ja priljučim - samo da se nešto novo i zanimljivo događa! :D
  • Kloba: Ma što se atmosfere tiče, nema do Poljuda. Još samo da nisu u svađi s HNS-om, svaka reprezentacija tamo se smrzne kada dođe. Samo šta ćeš kada kafići u koju zalaze Torcidaši otvoreno stavljaju znakove "ne poslužujemo osobe koje su došle gledati reprezentaciju". U tom stilu. Ne vole HNS nikako.
  • Kloba: Evo link [link]
  • Kloba: drlovric, pa spomenuo sam to ako ti je promaklo. Točnije, zacrtali su si da za 112. rođendan Hajduka (11. 02. 2023.) dosegnu probjku od 112 tisuća članova. A kako su ranije stigli sa 60 preko sto, nije bilo nerealno to očekivati. A po podacima za 2022., ako ne griješim, Real je imao 120 tisuća članova
  • drlovric: Ma nema veze, samo nek se nesto desava :D
  • cariblanco: Badava će trčati bili i plavi, kad će bijeli biti prvi ;)
  • drlovric: Poljud bi bio pun da je i duplo veci. Ne postoji na daleko losiji klub sa lojalnijim navijacima :)
  • drlovric: @Kloba: Hajduk ima 100 K clanova. Neki dan su pustili ulaznice u prodaju. Otvorio sam na 3 racunala, 7 browsera, logirao se u svaki (kao clan) da uspijem ugrabiit ulaznicu. I nisam uspio. Srecom je brat raido istu stvar u Njemackoj, pa nam je kupio on. Za 2h rasprodat stadion, serrver padao......lista cekanja po sat i po da udjes u sucelje da bi kupio kartu. I to sve ako si clan. Ostali nisu mogli
  • Kloba: Aha, hvala ti na informaciji!
  • Borisone: Ako imaš i LAN i WIFi aktivan na Mac-u, prioritet ti je po defaultu da promet ide prvo po LAN-u.
  • Borisone: To ti je propusnost WiFi-a usko grlo.
  • Kloba: Što se brzine neta tiče, kada laptop spojim LAN-om na ruter, iako mi je u postavkama i dalje Wi-Fi mreža kao opcija spajanja - brzina je 950 Mbps. Kada iskopčam LAN kabel, doslovno deset sekundi nakon ovog rezultata - brzina padne na 200 do 300 Mbps-a. Nije nam jasno! :D
  • Kloba: A Hajduk je ipak najtrofejniji i najstariji hrvatski klub. Bio bi red da se i oni vrate na staze stare slave. Zanimljivost mi je da imaju registriranih navijača više od 110 tisuća, u rangu Real Madrida. Respect, u svakom slučaju. :)
  • Kloba: Štose nogometa tiče, nisam pratio HNL osim u tekstovima pa ne znam tko je više zaslužio ove godine. Rijeka ili Hajduk. Ako je Rijeka dala više, neka bude Rijeka. Zarad one krađe kada ih je Gračan trenirao, ako se dobro sjećam.
  • Kloba: Star možda godinu dana, refurbished kupljen od A1.
  • Kloba: Mobitel je iPhone SE 2022.
  • Kloba: Ljudi, imam pitanje u vezi brzine interneta. Kako sada imam gigabit download u teoriji, u praksi mi je to na laptopu oko 940 Mbps. No na mobu, koji je spojen na isti Wi-Fi (5G) ne pokazuje više od 450 Mpbs download. Ima li neki razlog tomu?
  • cariblanco: I ja kao Dinavovac, bi Volvo da Rijeka osvoji naslov, jer je to zaslužila
  • drlovric: Dinamo j ezapoceo kao drzavni projekt, da se podigne nacionalna svijest u novonastaloj drzavi. Kasnije je prepusten kriminalnoj skupini na upravljanje, koja je radi osobnih interesa obesmislila cijelu ligu. Srecom ta vremena su iza nas. Mislim da je ove godine Rijeka najvise zasluzila da bude prvak, jer igraju najbolji nogomet.
  • Kloba: Iskreno, radi dobrobiti hrvatskog klupskog nogometa, htio bih da ili Hajduk ili Rijeka ili Osijek osvoje ovu sezonu. Da se stvori nova velika četvorka u ovoj maloj zemlji.
  • Kloba: Pa valjda ćeš ove godine slaviti. Dugo niste bili ovako blizu. ;)
  • drlovric: Za Hajduk. Zato sam ovako mlad i pogubio zivce :D
  • cariblanco: za koga navijaš...naše ;)
  • drlovric: Za vikend sam u Splitu. Ostajem par dana. Ako neko od Jabucara dolszi gledati najveci nogometni derbi u Hrvata, tu sam za pice, kavu, rucak…
  • smayoo: Nažalost, je... :(
  • Djuro genijalac: [link]
  • Djuro genijalac: Kaj je umrla Slađana Milošević?
  • smayoo: RIP Slađana Milošević :(
  • Yonkis: [link] iPhone prodan na aukciji za 130.000 dolara
  • Yonkis: macOS Sonoma 14.4.1: fixes USB hubs connected to external displays may not be recognized; Apps that include Java may quit unexpectedly
  • Soffoklo: Fora. Creating a Macintosh-inspired Mac Studio iPad dock. [link]
  • abajo: Kloba: [link]
  • Kloba: Ekipa, može li me neko upititi n stranicu da si skinem macOS Catalina kako bih nanovo reinstalirao komjuter? Taj OS mi je najnovji koji ovaj moj Retina iz 2013. može "progutati". Kako se svi razumijete u ove stvari više od mene, bio bih zahvalan!
  • cariblanco: Na kraju sam skužio koliko je sati, po svitanju...ono fakat čudno ?
  • cariblanco: Istina je da Paragvaj mjenja vrijeme koji je blizu, ali ja imam Argentinski sim :D
  • cariblanco: Sad na mobu s našim sim_om je 7.25 a na mobu s Argentinskim sim_om je 8.25 ! S tim da Argentina nema promjenu verbena ?
  • cariblanco: Jurors imam dilemma, koliko je sati ? koliko mi je poznato mi nismo premjenili vrijeme, mjenjamo ga sljedeći vikend
  • Zdravac: MKBHD pratim i ja, ok je lik, realno recenzira, ne sipa hvalospjeve
  • Kloba: Ma bez daljnjeg. Čovjek si je osigurao egzistenciju, pa i vrlo luksuzan stil života već sada. Ima video u kojem pokazuje svoj studio, linkao sam ga tu svojevremeno. Ma preludo. A tek onaj Mr. Beast? Taj živi u studiu. Opsjednut YT-om.
  • drlovric: Zaradio j eon puno vise na otm videu. Pogledaj samo broj pregleda :)
  • Kloba: NIsam ni ja znao. A šta ćeš, cijena napretka. Za šta je dao 40 somova, sliku CD-a i iTunesa... :)
  • Yonkis: Kloba, što nisi odmah rekao kako je završio unboxing i aktiviranje iPhonea :)
  • Kloba: MKBHD kupio originalni, nikada otvoreni first gen iPhone na aukciji u Chicagu za 32 tisuće dolara. Sa dostavom, porezima, i dodacima na sve ispalo ga je 40 tisuća. Video je tu: [link]
  • Yonkis: [link] - Justice Department sues Apple, alleging it illegally monopolized the smartphone market
  • Kloba: I ja brže na net, nađem video naslova 7 Ways To Fix PS5 Error Code CE-117773-6 :) I prvi "way2 mi pomogne, skužim da je do njih
  • Kloba: Uglavnom, kada sam htio skinuti save sa clouda PS Plua za Horizon 2, javi mi grešku Error Code CE-117773-6
  • Kloba: EON Premium sam uzeo, ne vjerujem koje sve kanale imam. Ruske, Ukrajinske, pa klasika CNN, BBC, Sky, ovo ono. Ali i puno iz regije
  • Kloba: Ma sve radi što se telemacha i EONA tiče. SONY nije radio, imao je problem kod njih. Sad je sve OK
  • drlovric: Kloba: I ja sam to dobio nedavno. Telemach Fiber Duo Premium nesto.... Kod mene sve radi odlicno.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, Anonimci (436)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.35 Seconds

Provided by iJoomla SEO