iPad 1 generacije s jailbreakom - problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPad 1 generacije s jailbreakom - problem

02.08.2016 | 08:30
Bok, imam iPad Mini 16 GB 1. generacije s LTE, model A1455 s IOS-om 7.1.2 i jailbreakom.
Uređaj radi s jailbreakom već cca 2 godine i nemam mjesta više na njemu. Appove s Cydie pretjerano i ne koristim, jailbreakao sam ga prvenstveno zbog Kodija, kojeg baš i ne koristim. Koristim ga prvenstveno u autu za youtube, koji put navigaciju i malo interneta, tu i tamo neka igra.
Sad bih htio izbrisati jailbreak i vratiti ga na tvorničke postavke. Pročitao sam hrpu tema, ali nisam naišao na konkretne odgovore, stoga imam par pitanja:
1. Koji IOS staviti na taj uređaj? Pretpostavljam ne najnoviji (9) i pretpostavljam da mogu ostaviti ovaj na kojem trenutno jesam - 7.1.2 i da mi je to najbolja opcija.
2. Kako to napraviti? Da li mi može netko točno objasniti postupak brisanja svega što je sad na tabletu i stavljanja IOS-a 7.1.2?
Našao sam ga na www.omizio.com/jailbreak/verzije-firmware-a-download/ - da li netko zna koji file trebam downloadati, s obzirom da sam napisao koji je točno model iPada?
E da, btw iPad je kupljen u Hong Kongu, ako to nešto znači.

Help, please...
02.08.2016 | 09:25
iOS ide samo zadnji jer Apple ne potpisuje stare,ako budes radio erase all contens and settings na iPad-u upast ce u loop.Spoji iPad sa iTunes,ubaci u DFU mode i onda uradi restore i set as new.To je to.Itunes sam prepozna koji firmware i uradi DL
02.08.2016 | 10:29
Što je "loop"? Što je DFU mode?
hoćeš reći onda da ne mogu staviti IOS 7.1.2, koji je i sad, makar ga nisam upgradeao na noviji?
Tako nešto baš i nisam čitao, čemu onda oni linkovi s firmwareom s Omizio stranice?
02.08.2016 | 18:01
O koristenju ''Trazi '' na forumu suvisno je govoriti
03.08.2016 | 07:32
Hvala. I hvala na uputama za Googlanje.
I dalje nisam dobio odgovor kako staviti IOS 7.1.2, bez obzira što je rečeno da ga apple ne potpisuje.
03.08.2016 | 08:09
Mislim da je odgovor "nikako". Ja imam zadnji iOS na istom iPadu, i upotrebljiv je.
03.08.2016 | 08:44
Pa dobio si odgovor. Ne mozes ostati na starom sistemu.
03.08.2016 | 09:21
Hvala Riba, to je odgovor kakav tražim. Nije mi jasno zbog čega onda ovi na Omiziu drže stare IOS-e na svojim stranicama ako se nikako ne mogu instalirati.
03.08.2016 | 09:36
Nije problem iOS, problem je potpis. Kako Apple potpisuje samo zadnji iOS, tako samo njega mozes nstalirati. Navodno kako se taj potpis moze sacuvati ili tako nekako.
Slican je slucaj sa starim programima za iOS. Ako ih nisi sacuvao, ne mozes ih instalirati na stare telefone.
03.08.2016 | 09:51
To vise nije moguce uraditi,prije si morao imati JB na aparatu i sacuvane SHS blobs da bi mogao instalirati stari iOS.Vec sam ti napisao da nije moguce u postu iznad ali ti ocito ne citas ili ti je mrsko malo potraziti.Na svako tvoje pitanje vec postoji odgovor na forumu. Ako nisi primjetio ovaj forum je uredan i vrlo jednostavan za pretrazivanje,vjeruj uspjevamo ga takvog odrzati bas iz razloga sto se clanovi pridrzavaju osnovnih pravila-prvo potrazi pa onda pitaj.Da si samo malo obratio paznju vidio bi da npr. pod sticky u dijelu iPhone imas kako uci u DFU mode.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 7 sati, 30 minuta
  • jura22: Navlakusa za novi macOS.
  • imenso: Nije free, ima pretplatu, neke aplikacije i posebnu za iPad
  • Yonkis: Apple Creator Studio - free - [link]
  • drlovric: Bas tako Mario. Ja sam bio u USA i kupio MBP M1 Pro 16" i najmanju potrebu nemam da ga mijenjam. Pogrijesio sam jedino sto nisam uzeo 14" :)
  • marioart: uredjaji su predobri i predugo traju :)
  • Riba: Zalosno je vidjeti kako mac prodaja stagnira.
  • Yonkis: Ili ovako nešto? [link]
  • Yonkis: Gdje staviti ovakve vijestice? [link]
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?