Kupnja ipad air 2
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kupnja ipad air 2

16.10.2015 | 22:06
Pozz svima!imam priliku kupiti ipad preko njuskala, s tim da me muci par stvari. upisom serijskog broja na apple stranici pise da je kupljen u 5/2015, zasto bi netko cekao da ga proda 5 mj? Ipad je otvoren ali kako vidim na slikama omot nije skinut. Kupljen je u njemackoj tako lik kaze. Racuna nema, kaze da garancija vrijedi 1 god kada se uredjaj upali
Molim vas pojasnjenja i odg na moja pitanja,hvala svima unaprijed.
16.10.2015 | 22:07
DMPNXV74G5VY ovo je serial number s kojim sam ja provjerio,ak vam nije tesko mozete i vi provjeriti.
16.10.2015 | 23:25
Zašto bi netko čekao, odnosno koji su razlozi prodaje najbolje je da pitaš prodavatelja, jer ti ovdje nitko neće moći odgovoriti na to pitanje.
Ono što se po serijskom broju vidi je da mu ili nije uključena "find my iPhone/iPad" usluga, što većinom znači ili da ju korisnik nikad nije aktivirao ili da je pripremio uređaj za prodaju i spreman je za registraciju novog korisnika/kupca. Također garancija vrijedi do 10. 05. 2016., što znači da je sam iPad bio korišten, barem jednom, jer se aktivirala garancija.
17.10.2015 | 08:44
Cool.hvala na brzom odgovoru. I ja sam predpostavio da ga je vjerojatno koristio, pa ga sada prodaje kao pod novo. Odustao sam kupnje jer mi sve oko toga previse smrdi:)
17.10.2015 | 11:20
Meni idu ljudi na zivce koji prodaju uredjaje i stave: Novo, samo otvoreno radi provjere. Mislim da lazu i da takve oglase treba izbjegavati. Zasto bi netko "otvorio samo zbog provjere" i unistio pocetak jamstva.
17.10.2015 | 14:00
Mene nerviraju pitanja razloga prodaje? Sto te briga, treba mi za operaciju, drogu ili prostitutke, moja stvar
17.10.2015 | 19:15
Razlig prodaje je indicija je li prodavatelj prekupac ili prodaje nesto sto je koristio ali sad mu je visak. Meni stvarno ide na zivce ono sto sam gore napisao. Otvoreno radi provjere! Sto ima provjeravati da li radi nesto sto je original zapakirano. Redovito nemaju racun i kao garancija vrijedi bez racuna. Da li ukradena roba ima garanciju?
Po meni racun treba postojati bez obzira za koliko je proizvod kupljen.
  • Anonimac
  • Posjetitelj
17.10.2015 | 23:12
zabac kaže:

Po meni racun treba postojati bez obzira za koliko je proizvod kupljen.

I Keko se slaze s tobom.

22.10.2015 | 10:22
Ne znam koju cijenu traži prodavač na Njuškalu, ali kad je već pomenuta Njemačka, i uz sve navedeno u prethodnim postovima, mislim da je kupovina preko eBaya ili slično u konačnici sigurnija. Ja sam kupio svoj na taj način. Upravo ovaj: www.ebay.co.uk/itm/301418594619?_trksid=...e=STRK%3AMEBIDX%3AIT
Stigao za 3 dana, bezgrešan
22.10.2015 | 10:38
Kod nas je 100kn skuplji... Tako da bi radije tim putem išao, nego ebay zbog eventualnih komplikacija možda
22.10.2015 | 10:40
Kojih komplikacija? Kupovina iz Njemačke uz plaćanje paypalom je 20x sigurnija i s manje komplikacija od kupovine preko Njuškala.
22.10.2015 | 11:18
smayoo kaže:
Kojih komplikacija? Kupovina iz Njemačke uz plaćanje paypalom je 20x sigurnija i s manje komplikacija od kupovine preko Njuškala.

Ljudi se brinu zbog garancije. Nema svaki proizvođač garanciju koja vrijedi svugdje na svijetu.
22.10.2015 | 11:30
havdic kaže:
Kod nas je 100kn skuplji... Tako da bi radije tim putem išao, nego ebay zbog eventualnih komplikacija možda

…hm, samo 100? Konkretni, linkani model koji sam kupio (64GB WiFi) sam platio 4485,34 kn…koliko vidim, za isti model je u domaćim dućanima cijena 4959 kn…

Ljudi se brinu zbog garancije. Nema svaki proizvođač garanciju koja vrijedi svugdje na svijetu.

…nema svaki, ali Apple ima
22.10.2015 | 16:31
Philosopher kaže:

Ne za iPhone i Cellular iPad, tj. na papiru garancija je worldwide, ali u praksi je to teska zajebancija. Ta dva uredaja su podjeljeni po regijama, EMEIA, APAC, AMR... Unutar regije di je uredjaj prodan nema problema sa garancijom, ali van te regije garancija se moze ostvariti samo u ARS i nekim (ne svim) AASP, a i tu kupac nece dobiti zamjenski uredjaj iz trenutne regije, nego se narucuje zamjenski uredjaj iz originalne regije, sto u prosjeku zna potrajati 15-20 dana.
22.10.2015 | 17:52
iAnte kaže:
smayoo kaže:

Sve kupljeno u EU ima garanciju koja vrijedi u EU. Ako ti servis odbije priznati takvu garanciju, prijaviš ga proizvođaču i inspektoratu.
22.10.2015 | 20:56
smayoo kaže:

referirao sam se na naše trgovine, nisam mislio na njuškalo... slažem se da je ebay sigurniji od njuške... pogledao sam cijene preko jeftinije.hr i nabava.net i zaključio da se za 100, 200kn ne isplati čekat da dođe, odeš, kupiš i igraš se isti dan
22.10.2015 | 23:35
songoku kaže:
Philosopher kaže:

Ne za iPhone i Cellular iPad, tj. na papiru garancija je worldwide, ali u praksi je to teska zajebancija. Ta dva uredaja su podjeljeni po regijama, EMEIA, APAC, AMR... Unutar regije di je uredjaj prodan nema problema sa garancijom, ali van te regije garancija se moze ostvariti samo u ARS i nekim (ne svim) AASP, a i tu kupac nece dobiti zamjenski uredjaj iz trenutne regije, nego se narucuje zamjenski uredjaj iz originalne regije, sto u prosjeku zna potrajati 15-20 dana.

A u čemu je problem da se uređaj naručuje iz originalne regije? Pa tamo si ga kupio, ili? Ja samo znam da je MacBook kupljen u iStyleu bez ikakvog pitanja popravljen u Apple store-u u New Yorku...
23.10.2015 | 07:03
smayoo kaže:
Sve kupljeno u EU ima garanciju koja vrijedi u EU. Ako ti servis odbije priznati takvu garanciju, prijaviš ga proizvođaču i inspektoratu.

Nisam čitao jamstva u zadnje vrijeme, ali super da je napokon tako.
23.10.2015 | 08:34
havdic kaže:
smayoo kaže:

referirao sam se na naše trgovine, nisam mislio na njuškalo... slažem se da je ebay sigurniji od njuške... pogledao sam cijene preko jeftinije.hr i nabava.net i zaključio da se za 100, 200kn ne isplati čekat da dođe, odeš, kupiš i igraš se isti dan

Čak i u tom slučaju je često lakše problem riješiti s njemačkim prodavačem preko ebaya, nego s hr trgovcem i serviserom.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 minuta
  • Riba: Junuz, pisi u forum.
  • Junuz: Pozz, zna li neko kako da deinstaliram apple int u os u 27 (MacBook neo).Bespotrebno mi je zauzeto 20 GB
  • CoffeePod: [link]
  • CoffeePod: Pokrenuo sam subreddit za Apple HR
  • Yonkis: Apple Intelligence Taking Up 30GB on Some Macs Running macOS 27
  • Yonkis: 1 i 2TB iPhonei su sporiji tj koriste sporiju memoriju nego 256 i 512GB [link]
  • Yonkis: Novosti od Applea: [link]
  • mbp2009: meni je odmah nakon updatea na 27 rc baterija dosta bolje
  • Yonkis: CoffeePod - drži ga prikopčanog na punjaču, bez LowPowerModea. I što manje ga koristiti, prčkati po iPhoneu.
  • Yonkis: navodno prijašnja 2 updatea, 26.5.1 je već započeo pripremu indexiranja, 26.5.2 popravio bug da se update može skinuti preko non-WiFi mreže, a indexiranje može potrajati 2-3 dana, ovisi o količini aplikacija i podataka
  • CoffeePod: iOS27 fenomenalan. Baterija loša dok se ne indexira
  • ping: Kad klikneš na tipku odaberi kod iPhone DUO. Na kratko se pojavi cijena. 999.999,99 €
  • Yonkis: Nisu se još usaglasili koliko bubrega će koštati. 6 ili 9, a možda čak i 11.
  • stefanjos: jel tako tesko istyleu cijenu izbaciti za duo. haha mislim nije mi zivotne vaznosti
  • Borisone: Iako je puni broj, update nije tako značajan kao prošlih godina. Da nema Siri AI (za neka tržišta, ne i naše) ne bi imali o čemu pisati.
  • Yonkis: Jel’ se netko ažurirao na iOS 27?
  • stefanjos: to im je goalgetter pa su trebali
  • Borisone: Čudno da je samo Apple TV stigao. Obično regionalno postane dostupan s još nekim od Apple media servisa (One, Books, ...)
  • CoffeePod: Zna neko kako dobit novu siri na Golden Gate?
  • CoffeePod: Uf odmah sam se pretplatio!
  • Pongy75: Bez HR titlova
  • matijazx: Apple TV je stiglaaaa
  • mbp2009: Reduce transparency zapravo ukloni veliku vecinu tog. Jos ima taj stakleni dio na npr semaforu, ali ukloni se transparentnost opcenito
  • mbp2009: lijepo to sve izgleda, ali generalno mi se cini da trosi bateriju ipak vise
  • mbp2009: instalirao sam ja, iskreno, malo je dosadno pa sam skratio i stavio ono reduce transparency
  • Yonkis: Mislim da stakleni efekt ostaje do sljedećeg desetljeća. Onda možda pređu na kromi ili polirani čelik look. :)
  • smayoo: Što se mene tiče, za taj "fićr" imam zero tolerance. "Podnošljivo" nije dovoljno dobro. :/
  • dpasaric: Ublažili su ga dosta, pa je navodno podnošljivo.
  • smayoo: Ako jesu, možda bih se za odvažio instalirati ga pa testirati
  • smayoo: Jesu li odustali od onog horror liquid shit UI-ja?
  • dpasaric: Za Golden Gate je potreban Appleov M hardver, a ja sam još na Intelu, tako da nemam načina to osobno testirati.
  • dpasaric: Nismo imali recenziju nekog MacOS-a jako jako dugo, valjda je zadnji koji je to zaista zaslužio bio 10.6 Snow Leopard! :)
  • IkoIko: Hoćemo li dobiti osvrt na macos golden gate?
  • dpasaric: Eto osvrt na naslovnici, pa komentirajte, baš me zanima tko će ga prvi kupiti na Jabučnjaku! :)
  • dpasaric: Ma ok, to nije ništa novo, i prije su imali to tako, ali da, slažem se da je to pretjerano i jako "američki"... :)
  • m@xym: Ovaj keynote, k'ooo da ga je pisao Trump... svaka druga riječ im je: "amazing".
  • drlovric: I ja isto. Bas se radujem :)
  • IkoIko: Gledat ću, a i popratiti obvezni članak ovdje ;)
  • dpasaric: Ali ovaj bi konačno mogao biti zanimljiv! :) Mene zanima HomePad kao novi hardver za domomatiku!
  • smayoo: Jedva čekam da ga propustim, kao i sve prethodne. :)
  • dpasaric: Večeras u 19h Apple Keynote! :)
  • smayoo: Heto. Mikrofon ocvikan. Precizno. Elektroničarskim cvikama... :)
  • smayoo: Hvala ti, istražit ću.
  • Yonkis: Hocu reći zvuk dopire do mikrofona i preko vibracija drugih površina, plastika, ne samo preko rupice od mikrofona. Vidi na 52 minuti [link]
  • Yonkis: Mislim da ti to neće biti dovoljno. To kao kad začepiš uho prstom, ti svejedno možeš prepoznati riječi a taj mikrofon je jaaaako osjetljiv, prepozna govor iz druge sobe.
  • smayoo: Imam ja, hvala ti na infomaciji. Korištenje mikrofona sam isključio u postavkama odmah out of the box, a za svaki slučaj mikrofon pokrio UHU patafixom. :)
  • Yonkis: Ima li netko doma LG-ev smart TV? [link]
  • IkoIko: Za powermacove, idem ih danas pogledati pa vam javim!
  • Borisone: Na hrvatskom jeziku: [link]
  • Borisone: About Spotlight indexing and search results on Apple devices [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.97 Seconds

Provided by iJoomla SEO