T-com mail postavke
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

T-com mail postavke

13.05.2014 | 14:25
Dali netko zna kako podesiti mail account na ipad mini retina?
Riječ je o t-com računu.
Naime gmail account podešavam bez problema ali t-com nejde pa nejde. Dok recimo t-com složim na iphone bez problema. Jel neki trik sa outgoing mail serverom ili što. Uglavnom poslat neće a primit oče kako kada i događa se da se vrti ona oznaka za korištenje podatkovnog prometa u nedogled. Konekcija na net je preko Bnet-a u 99% slučajeva.
13.05.2014 | 14:38
outgoing smtp ti treba biti preko providera kojeg koristiš na ipadu. Dakle SMTP (outgoing server) ne smije biti: mail.ht.hr već smtp od Bneta: mail.xnet.hr (ako je još uvijek taj, nisam siguran)
13.05.2014 | 16:10
zapravo ne. Može biti i od T-coma, ali se mora autorizirati (isti username i pass kao za POP3). Ako se pokušava pristup bez autorizacije, T-com će to odbiti, unatrag pola godine-godinu, čak i za korisnike koji su na net spojeni preko njega.
13.05.2014 | 17:04
Sad sam shvatio da sam temu ubacio pod ipod a ne ipad. Neznam koliko je to sad bitno!?!?
13.05.2014 | 17:09
Evo, prebacio sam.
13.05.2014 | 17:37
Smayoo ovo ne funkcionira. Mogu primit ali ne i poslat mail.

pod incoming:
pop.t-com.hr
Svoj user i pass

Pod outgoing:
mail.t-com.hr
Svoj user i pass

Probam ubacit od bneta njihov i nece ni tada. Za cupat kosu.
A na iphonu preko mail.vip.hr radi normalno.
13.05.2014 | 17:45
Promjeni odlazni server na Bnetov i mora raditi.

Na Bnetovim stranicama piše:
"Da. U tom slučaju je potrebno prilagoditi postavke odnosno adrese incoming i outgoing mail servera u programu koji koristite za čitanje e-mailova. Tako ukoliko ste spojeni putem B.net interneta, a želite provjeriti svoje e-mailove koji su otvoreni na drugom pristupnom operatoru, adresa incoming mail servera mora biti upisana od onog pristupnog operatora gdje Vam je otvorena ona e-mail adresa koju želite čitati, a outgoing mail server treba preimenovati u smtp.xnet.hr. Ukoliko niste sigurni kako da sami promijeniti navedene parametre u svojem e-mail programu, kontaktirajte Službu za korisnike."
13.05.2014 | 17:59
Ma nejde ljudi, ovo več postaje bolesno. Sad sam izvadio vipovu karticu iz iphone da vidim sta ce biti kad ga natjeram da salje mail sa t-com racuna putem bnet wifi konekcije i slucajno prvo stisnem slanje prije no sto sam uredio postavke za outgoing i mail mi prođe, mislim si OK vjerojatno mi je pod secondary outgoing server ostao od xneta pa radi i sve super, kad ono odem na postavke i vidim da imam samo primary server i to od vip kartice znaci mail.vip.hr. E sad nek mi netko objasni kako mi je otisao mail van ako sam izvadio vip karticu a outgoing je podesen za vip. Jao meni.
Ovo stvarno nadilazi moje mogučnosti shvaćanja. Da nisam takve stvari slagao na stotine kompova i mobitela rekao bi da sam nesposoban, al ovo jos nisam dozivio. Da nesto to nema veze sa vipovom akvizicijom bneta, sve ostalo mi djeluje nadnaravno
Uglavnom i dalje ne funkcionira t-com mail na ipadu.
13.05.2014 | 18:06

Zemljo otvori se, pa šta je ovo
13.05.2014 | 18:21
To što ti je VIP prošao preko B-neta *SIGURNO* ima veze s tim što je B-net u vlasništvu Vipneta. Zato što prodaju jednu te istu triple play uslugu pod dva brenda (VIP i B-net).

Što se t-com tiče, koliko vidim, mail.t-com.hr i smtp.t-com.hr nisu isti serveri. NSlookup daje različite IP adrese za ta dva servera. Probaj smtp.t-com.hr umjesto mail.t-com.hr, uvijek SA username i pass i ne zaboravi probati sa ili bez SSL / TLS.
13.05.2014 | 18:27
Ajd probat cu i to. Hvala na info
13.05.2014 | 18:54
Uspio sam
Odnosno uspio si Smayoo, uglavnom outgoing mora biti smtp.t-com.hr, user, pass i treba koristit secure sockets layer i proradilo čudo.

Prvi testni prazni mail je odlazio valjda 2minute što me začudilo, no opetovanim slanjem odlazio je uobičajeno brzo kako i treba

Uglavnom case closed!
Osim onog sa iphone i vip karticom ostaje enigma ali bitno da radi.
13.05.2014 | 19:16
To prvo slanje ti je dulje trajalo radi razmjene SSL ključeva. B-net i vip nisu enigma, međusobno se propuštaju. Drago mi je da si riješio problem.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 51 minuta
  • drlovric: Ma ide to bez problema. Ja sam uvijek azurirao sve strojeve prvi dan. Nisam imao problema, ali generalno nije pametno :)
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgleda da izlazi oko 19.00 sati po našem vremenu. Očekuje ze velika gužva prilikom downloada
  • dpasaric: Možda za neki nebitni stroj za početak...
  • dpasaric: Ne znam, ja ne bih žurio. :)
  • drpongrac23: Sutra macOS Tahoe!
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.12 Seconds