T-com mail postavke
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

T-com mail postavke

13.05.2014 | 14:25
Dali netko zna kako podesiti mail account na ipad mini retina?
Riječ je o t-com računu.
Naime gmail account podešavam bez problema ali t-com nejde pa nejde. Dok recimo t-com složim na iphone bez problema. Jel neki trik sa outgoing mail serverom ili što. Uglavnom poslat neće a primit oče kako kada i događa se da se vrti ona oznaka za korištenje podatkovnog prometa u nedogled. Konekcija na net je preko Bnet-a u 99% slučajeva.
13.05.2014 | 14:38
outgoing smtp ti treba biti preko providera kojeg koristiš na ipadu. Dakle SMTP (outgoing server) ne smije biti: mail.ht.hr već smtp od Bneta: mail.xnet.hr (ako je još uvijek taj, nisam siguran)
13.05.2014 | 16:10
zapravo ne. Može biti i od T-coma, ali se mora autorizirati (isti username i pass kao za POP3). Ako se pokušava pristup bez autorizacije, T-com će to odbiti, unatrag pola godine-godinu, čak i za korisnike koji su na net spojeni preko njega.
13.05.2014 | 17:04
Sad sam shvatio da sam temu ubacio pod ipod a ne ipad. Neznam koliko je to sad bitno!?!?
13.05.2014 | 17:09
Evo, prebacio sam.
13.05.2014 | 17:37
Smayoo ovo ne funkcionira. Mogu primit ali ne i poslat mail.

pod incoming:
pop.t-com.hr
Svoj user i pass

Pod outgoing:
mail.t-com.hr
Svoj user i pass

Probam ubacit od bneta njihov i nece ni tada. Za cupat kosu.
A na iphonu preko mail.vip.hr radi normalno.
13.05.2014 | 17:45
Promjeni odlazni server na Bnetov i mora raditi.

Na Bnetovim stranicama piše:
"Da. U tom slučaju je potrebno prilagoditi postavke odnosno adrese incoming i outgoing mail servera u programu koji koristite za čitanje e-mailova. Tako ukoliko ste spojeni putem B.net interneta, a želite provjeriti svoje e-mailove koji su otvoreni na drugom pristupnom operatoru, adresa incoming mail servera mora biti upisana od onog pristupnog operatora gdje Vam je otvorena ona e-mail adresa koju želite čitati, a outgoing mail server treba preimenovati u smtp.xnet.hr. Ukoliko niste sigurni kako da sami promijeniti navedene parametre u svojem e-mail programu, kontaktirajte Službu za korisnike."
13.05.2014 | 17:59
Ma nejde ljudi, ovo več postaje bolesno. Sad sam izvadio vipovu karticu iz iphone da vidim sta ce biti kad ga natjeram da salje mail sa t-com racuna putem bnet wifi konekcije i slucajno prvo stisnem slanje prije no sto sam uredio postavke za outgoing i mail mi prođe, mislim si OK vjerojatno mi je pod secondary outgoing server ostao od xneta pa radi i sve super, kad ono odem na postavke i vidim da imam samo primary server i to od vip kartice znaci mail.vip.hr. E sad nek mi netko objasni kako mi je otisao mail van ako sam izvadio vip karticu a outgoing je podesen za vip. Jao meni.
Ovo stvarno nadilazi moje mogučnosti shvaćanja. Da nisam takve stvari slagao na stotine kompova i mobitela rekao bi da sam nesposoban, al ovo jos nisam dozivio. Da nesto to nema veze sa vipovom akvizicijom bneta, sve ostalo mi djeluje nadnaravno
Uglavnom i dalje ne funkcionira t-com mail na ipadu.
13.05.2014 | 18:06

Zemljo otvori se, pa šta je ovo
13.05.2014 | 18:21
To što ti je VIP prošao preko B-neta *SIGURNO* ima veze s tim što je B-net u vlasništvu Vipneta. Zato što prodaju jednu te istu triple play uslugu pod dva brenda (VIP i B-net).

Što se t-com tiče, koliko vidim, mail.t-com.hr i smtp.t-com.hr nisu isti serveri. NSlookup daje različite IP adrese za ta dva servera. Probaj smtp.t-com.hr umjesto mail.t-com.hr, uvijek SA username i pass i ne zaboravi probati sa ili bez SSL / TLS.
13.05.2014 | 18:27
Ajd probat cu i to. Hvala na info
13.05.2014 | 18:54
Uspio sam
Odnosno uspio si Smayoo, uglavnom outgoing mora biti smtp.t-com.hr, user, pass i treba koristit secure sockets layer i proradilo čudo.

Prvi testni prazni mail je odlazio valjda 2minute što me začudilo, no opetovanim slanjem odlazio je uobičajeno brzo kako i treba

Uglavnom case closed!
Osim onog sa iphone i vip karticom ostaje enigma ali bitno da radi.
13.05.2014 | 19:16
To prvo slanje ti je dulje trajalo radi razmjene SSL ključeva. B-net i vip nisu enigma, međusobno se propuštaju. Drago mi je da si riješio problem.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 sati, 21 minuta
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D
  • Djuro genijalac: A jbg, sori
  • Yonkis: Baš hvala na spoileru. I to ne na Alfi.
  • Djuro genijalac: Dvostruka pobjeda Mercedesa! Opet runda za sve!
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!
  • Ender: ranije sam vidjao da linus koristi intel- MB Air. meni je to bilo dovoljno.
  • dpasaric: Linus voli popljuvati Apple, često i opravdano, ali kada on nešto hvali, znači da su zaista odradili dobar posao...
  • hal9000: E da sam i ovo doživio: [link]
  • Performita: Vikalica je još uvijek jednako cool kao prije! Osobito smajlići :)
  • dpasaric: Ma i to isto, ali to će valjda s novim HomePodima i s navodnim HomePadom...
  • zvone: Gdje je novi Apple TV? Nikako da stigne.
  • dpasaric: Javit ću cijene čim ih dobijemo...
  • Borisone: U Italiji Neo kreće od 699 EUR. Kod nas može biti samo više, pretpostavljlam standardnih 70-100 EUR
  • dpasaric: Osvrt na novotarije je na naslovnici, pa slobodno komentirajte!
  • Yonkis: Jeftin u USA, za studoše osnovni Neo je 500$ a koliko će biti kod nas? A tek onaj sa TouchIDom?
  • cavarovobrdo: Očekivao sam vrišteće boje iMac G3. Nekako mi je NEO uređaj za mlađariju, zato veselo. Rado se sijećam svog MacBook black plastenjaka :)
  • drlovric: Meni je Neo bas cool.....kao nekada plasticni Macbook. jeftinij je nego iPhone i odlicna ulaznica u Mac svijet.
  • invictus: Neo? Svašta oni sebi dozvole.
  • accom: ništa od boje ajvara.
  • Yonkis: [link] - Neo? Stvarno Apple, Neo?
  • Borisone: U oglasniku ako nekoga zanima MacBook Air M4 16/512
  • Air: Nadam se ne onaj kupvni crveni nego onaj domaći neodređeno narančasti :)
  • smayoo: Ja već godinama pišem u Apple i pitam kad će napraviti MBP u boji ajvara. :o)
  • cariblanco: Ja kupujem novi MacBook, samo ako ima ponuda u naranđastoj boji
  • cavarovobrdo: Hoće li novi MacBook biti od plastike u bojama sladoleda? Jedva čekam kupit jedan da mi se slaže s majicom ;)
  • drlovric: Idem na 14" sada. Vjerojatno cu zadrzati oba neko vrijeme. M1 Pro radi ko grom.
  • drlovric: Ma dobio neke pare pa moram ih namjenski utrositi na MBP.
  • invictus: Lovriću, čemu to? Jel te ne služi dobro M1 Pro?
  • drlovric: Davore uzimam 14" MBP Pro CTO. Proslijedi molim te cjenike kada dobijes. Tnx
  • invictus: Jebote led, pokidali su sa tih 512GB. :D :D :D
  • VanjusOS: sad baš gledam. Macbook air M5 kreće sa 512gb SSD, vau!
  • invictus: Ma nema eventa, samo su to sve novo ubacili na svoje stranice..
  • VanjusOS: ima li nekakvo predstavljanje, event? može link
  • invictus: A sutra ima je glavno, predstavljanje jeftinog Macbooka Neo..
  • invictus: @dpasaric - oba monitora su 27"
  • invictus: Bili su 999$, sada je 1099$.
  • invictus: Ali su i digli cijenu za 100$, sada je početni model 1099%
  • invictus: Nisu me sa ničim oduševili, jedino pohvalno koliko vidim da Air počinje sada sa 512GB SSD, ostalo samo blagi refreš..
  • dpasaric: Banana totalna, opet nude samo mali 27" model?!?!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.73 Seconds

Provided by iJoomla SEO