T-com mail postavke
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

T-com mail postavke

13.05.2014 | 14:25
Dali netko zna kako podesiti mail account na ipad mini retina?
Riječ je o t-com računu.
Naime gmail account podešavam bez problema ali t-com nejde pa nejde. Dok recimo t-com složim na iphone bez problema. Jel neki trik sa outgoing mail serverom ili što. Uglavnom poslat neće a primit oče kako kada i događa se da se vrti ona oznaka za korištenje podatkovnog prometa u nedogled. Konekcija na net je preko Bnet-a u 99% slučajeva.
13.05.2014 | 14:38
outgoing smtp ti treba biti preko providera kojeg koristiš na ipadu. Dakle SMTP (outgoing server) ne smije biti: mail.ht.hr već smtp od Bneta: mail.xnet.hr (ako je još uvijek taj, nisam siguran)
13.05.2014 | 16:10
zapravo ne. Može biti i od T-coma, ali se mora autorizirati (isti username i pass kao za POP3). Ako se pokušava pristup bez autorizacije, T-com će to odbiti, unatrag pola godine-godinu, čak i za korisnike koji su na net spojeni preko njega.
13.05.2014 | 17:04
Sad sam shvatio da sam temu ubacio pod ipod a ne ipad. Neznam koliko je to sad bitno!?!?
13.05.2014 | 17:09
Evo, prebacio sam.
13.05.2014 | 17:37
Smayoo ovo ne funkcionira. Mogu primit ali ne i poslat mail.

pod incoming:
pop.t-com.hr
Svoj user i pass

Pod outgoing:
mail.t-com.hr
Svoj user i pass

Probam ubacit od bneta njihov i nece ni tada. Za cupat kosu.
A na iphonu preko mail.vip.hr radi normalno.
13.05.2014 | 17:45
Promjeni odlazni server na Bnetov i mora raditi.

Na Bnetovim stranicama piše:
"Da. U tom slučaju je potrebno prilagoditi postavke odnosno adrese incoming i outgoing mail servera u programu koji koristite za čitanje e-mailova. Tako ukoliko ste spojeni putem B.net interneta, a želite provjeriti svoje e-mailove koji su otvoreni na drugom pristupnom operatoru, adresa incoming mail servera mora biti upisana od onog pristupnog operatora gdje Vam je otvorena ona e-mail adresa koju želite čitati, a outgoing mail server treba preimenovati u smtp.xnet.hr. Ukoliko niste sigurni kako da sami promijeniti navedene parametre u svojem e-mail programu, kontaktirajte Službu za korisnike."
13.05.2014 | 17:59
Ma nejde ljudi, ovo več postaje bolesno. Sad sam izvadio vipovu karticu iz iphone da vidim sta ce biti kad ga natjeram da salje mail sa t-com racuna putem bnet wifi konekcije i slucajno prvo stisnem slanje prije no sto sam uredio postavke za outgoing i mail mi prođe, mislim si OK vjerojatno mi je pod secondary outgoing server ostao od xneta pa radi i sve super, kad ono odem na postavke i vidim da imam samo primary server i to od vip kartice znaci mail.vip.hr. E sad nek mi netko objasni kako mi je otisao mail van ako sam izvadio vip karticu a outgoing je podesen za vip. Jao meni.
Ovo stvarno nadilazi moje mogučnosti shvaćanja. Da nisam takve stvari slagao na stotine kompova i mobitela rekao bi da sam nesposoban, al ovo jos nisam dozivio. Da nesto to nema veze sa vipovom akvizicijom bneta, sve ostalo mi djeluje nadnaravno
Uglavnom i dalje ne funkcionira t-com mail na ipadu.
13.05.2014 | 18:06

Zemljo otvori se, pa šta je ovo
13.05.2014 | 18:21
To što ti je VIP prošao preko B-neta *SIGURNO* ima veze s tim što je B-net u vlasništvu Vipneta. Zato što prodaju jednu te istu triple play uslugu pod dva brenda (VIP i B-net).

Što se t-com tiče, koliko vidim, mail.t-com.hr i smtp.t-com.hr nisu isti serveri. NSlookup daje različite IP adrese za ta dva servera. Probaj smtp.t-com.hr umjesto mail.t-com.hr, uvijek SA username i pass i ne zaboravi probati sa ili bez SSL / TLS.
13.05.2014 | 18:27
Ajd probat cu i to. Hvala na info
13.05.2014 | 18:54
Uspio sam
Odnosno uspio si Smayoo, uglavnom outgoing mora biti smtp.t-com.hr, user, pass i treba koristit secure sockets layer i proradilo čudo.

Prvi testni prazni mail je odlazio valjda 2minute što me začudilo, no opetovanim slanjem odlazio je uobičajeno brzo kako i treba

Uglavnom case closed!
Osim onog sa iphone i vip karticom ostaje enigma ali bitno da radi.
13.05.2014 | 19:16
To prvo slanje ti je dulje trajalo radi razmjene SSL ključeva. B-net i vip nisu enigma, međusobno se propuštaju. Drago mi je da si riješio problem.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 10 minuta
  • Pongy75: Meni se čini i jedno i drugo, app šema. A vaditi se na bilesnu djecu, ako je to uopće istina je krajnje bezobrazno. Ovo mjesto nikad nije bila takva zajednica.
  • drlovric: Ja sam slab na djecu i radio bih pomogao i u ovom konkretnom slucaju. Vec sam to radio ovdje. Samo nisam shvatio kakvu pomoc on ocekuje konkretno. Da skupimo pare za M4 ili da mu ga nekako nadjemo unutar njegovog budzeta. Taj dio mi nije jasan...
  • Pongy75: Napad je najbolja obrana - kad te uberu!
  • Sarek: I stvarno mu nitko nije ništa loše napisao, a on je odmah krenuo u neke obrambene teze
  • Sarek: Meni je isto bilo čudno da na jasno postavljeno pitanje krenu traktati nečega što nema veze s pitanjem. Dva su moguća scenarija ili se čovjek pogubio u svemu i samo se krivo izrazio ili je stvarno neka muljaža. U svakom slučaju trebalo bi objašnjenje od dotičnog člana ili ako je ovo drugo u pitanju neka admini reagiraju
  • jura22: Tu je pitao nesto za MacMini M4 > M4 Pro
  • jura22: [link]
  • Pongy75: Avioni, milioni. kamioni
  • matijazx: -- to je bila prevara. Kolega forumaš mu je htio posuditi svoj Mac, al ovaj nije htio. Scammer.
  • Pongy75: Malo popratiti postove, sve je bez logike. Šarena priča, ima svega.
  • jura22: 8.2.2025. Pise da je sve prebacio s M4 na M4 Pro, ne znam tko je ovdje lud?
  • jura22: Cijela prića je čudna. Pošto se radi o bolesnom djetetu ne želim griješiti dušu.
  • marioart: izgelda da je obrisana... ja sam se ponudio za pomoc dvaput, ali sam izignoriran... cudna situacija
  • jura22: Gdje je tema o M4 MM za onu curicu?
  • Gjuroo: @Yonkis: Otvori temu... :D
  • Yonkis: Zašto su plavuše a onda nakon njih riđokose tako upečatljive?
  • smayoo: RIP :(
  • Yonkis: John C. Dvorak dies aged 80
  • 1v@n: Uzmem ih sa sobom onda idući put kad opet idem za HR
  • dpasaric: Pa nemojte baciti, mogu uvijek biti izloženi ako su ok očuvani.
  • 1v@n: Jel vam za muzej odgovaraju iCloud zaključani uređaji? Dobio sam iPhone 5 i iPad 2 koji su zaključani. Djeca praznila kuću od preminulih baka/djedova i nemaju nikakav pristup mailovima/passwordima. Probali smo kontaktirati Apple, ali nisu ni odgovorili. Ispravno i očuvano, ali cigla
  • dpasaric: Zadnji model koji imamo u muzeju je 5c! :)
  • drlovric: Zasto bi itko kupovao iPhone 3GS a da nije neki muzej? :/ Ja imam svoj iPhone 3G negdje u stvarima. Dao bih ga besplatno ako nekome vrijedi. Nisam uopce znao da to ljudi kupuju i traze.
  • smayoo: Odgovarajuća "tema" je oglasnik. Za cijenu potraži slične uređaje na e-bayu, poprati na kojem iznosu završavaju licitacije pa korigiraj cijenu s obzirom na trošak dostave iz te zemlje.
  • 1v@n: Stavim slike i više detalja ako mi netko kaže koja bi bila odgovarajuća tema za to
  • 1v@n: Psst… jel ima nekog ovdje da ga zanima iPod Photo 40GB (4. Gen) i iPhone 3GS 32GB? Prije nego puknem to na oglase, trebam nekakvu realnu procjenu jer nekakav par specijalaca traži skoro 1500€ za 3GS…
  • matijazx: Da li može u kojem postu na forumu, malo više o tome? :-)
  • drlovric: Radili smo danas mali test sa nekoliko igara. Macbook M5 Pro bolje vrti Windows igre od Steam Machine. Kakva luda vremena :)
  • matijazx: Za eartipse, u specijaliziranoj trgovini kod zagrebačkog Cvjetnog trga.
  • Yonkis: U RH nemam pojma ali ima Amazon
  • iAnte: Ekipa gdje u hr nabaviti eartipse za AirPods pro?
  • Yonkis: Kava, pivo, konjak, štok?
  • smayoo: Je. Jučer je došao
  • Yonkis: Znači Riba je u Rijeci?
  • dpasaric: Ajme da vidite što mi je Riba donio! Mislim da ću u nekom trenu napraviti šaljivi test/review! Hint: radi se o robi iz Brazila! :)
  • CoffeePod: Nadam se da će me služit sljedećih 10 godina ????
  • CoffeePod: Koja sreća da sam prošle godine za 2.900 uzeo MBP 16 48GB RAM 1TB
  • dpasaric: Nema, možda nešto sitno što je lokalno na lageru.
  • zvone: Mislim da u istylwu imaju jos stare cijene. Ili?
  • dpasaric: Klijent jučer poželio kupiti jedan solidan MacBook Pro 16", cijena nešto iznad 3.000 € PDV. Što mislite koliko je nakon poskupljenja radne memorije? 3.500 € PDV... veselo...
  • dpasaric: Hardver koji mi je trebao doći na review nažalost kasni! Nadam se da će uskoro! :)
  • Pongy75: @smayoo - Victoria!!!
  • smayoo: MX Master FTW! :)
  • zoranowsky: Od mene isto glas za MX master
  • Pongy75: Palac gore za Logitech MX Master! Od Magic mouse zabolinruka nakon duljeg rada.
  • Tito: MAgic mouse - najbolji mis ikada!!!
  • drlovric: @super. Zaobidji ga u sirokom luku. Bolje kupi za te pare Logitech MX Master :)
  • jura22: Rubno? Nije upotrebljiv osim kao ukras na stolu. Imao dva, jednog prodao a drugog poklonio kupcu mog MBP.
  • dpasaric: Magic Mouse - lijep, ali rubno upotrebljiv! :)
  • superstric: ako netko treba, apple magic mouse 63,01 euro na amazon prime day

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.43 Seconds

Provided by iJoomla SEO