iPad + IBM M400 projektor?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPad + IBM M400 projektor?

29.01.2014 | 19:01
pokušao sam spojiti iPad na IBM-ov (mini) M400 projektor, ali ne daje mi sliku s iPada. ulazi su DVI/VGA, USB i s-video. na daljinskom je tipka "source" kojom se odabire ulaz, ali kad ju stisnem projektor ne reagira. prošao sam i po meniju, ali nisam našao ništa...
ima li tko iskustva sa sličnim situacijama ili može skužiti je li uopće moguće spojiti iPad s ovim projektorom?
29.01.2014 | 19:23
preko cega spajas? nekim fušom s ebaya ili originalni adapter?
29.01.2014 | 20:13
adapterom s ebaya koji provjereno radi na drugom uređaju. dapače, drugim uređajima.
29.01.2014 | 20:29
ako se dobro sjecam, ti adapteri( u originalu barem) imaju neki chip koji 'pokrece' tu grafiku, mislim da je to bio slucaj kod lightining adaptera. pa ako imas ipad koji ima ligthing i adapter s ebaya mozda bas nemoze na projektoru tom raditi. probaj s iphoneom
29.01.2014 | 20:34
u igri je iPad 2 koji se s tim istim adapterom spaja na druge projektore i radi...
30.01.2014 | 01:50
A) Možeš li probati s original adapterom?

Spajaš li se izravno na projektor ili je između neki (dugi) produžni VGA kabel?
Kod mene u školi je jedan takav kabel do projektora na stropu valjda predug pa je otpor prevelik za signal s iPada (zaključih ja)...
Kad se na isti projetor izravno spojim (ili s 1,5 m VGA produžnim kablom) stvar radi! U oba slučaja na iPadu2 iOS 7 je original adapter.

C) A modža taj projektor kompaktnih dimenzija ima, tj. nema u sebi neku elektroniku koju ovi veći imaju, pa slika s iPada ne ide?

Dečki iz elektro-struke će znati bolje...
31.01.2014 | 19:05
a) ne znam, moram vidjeti ima li ga tko...

b) spajam se samo preko njegovog kabela, nema nikakvih "umetaka". taj kabel je, doduše, sa strane koja ide u projektor DVI, a s druge VGA, ali valjda ne bi trebalo biti razlike...

c) nekako mi se čini da će biti ovo - da taj projektor nije kompatibilan s iPadom...
31.01.2014 | 20:14
VGA je analogni standard. Pin za zelenu boju se koristi za detekciju prisutnosti signala. Zaista je moguće da zbog predugog kabela i preslabog izlaza signal bude prigušen pa da projektor ne kuži izvor (iPad).
Kompatibilnost mislim da ne može biti problem. Nije bilo nikakvih varijanti VGA standarda. Jedan jedini. Ako radi s kraćim kabelom, a s duljim ne, jedna je mogućnost da je zbog prevelikog gušenja signala, a druga je da taj dugi kabel nema neki signalni pin koji inače nije važan, ali s iPada zbog neke specifičnosti adaptera - jest. Mislim da je ipak prva mogućnost vjerojatnija.
01.02.2014 | 10:52
ne kužim baš šta želiš reći... koristio sam projektorov originalni kabel (DVI/VGA) i ništa drugo, a kad sam rekao da je možda nekompatibilan mislio sam na ono što je Slavko rekao - da taj mali projektor možda nije "opremljen" da prima uređaje poput iPada.
01.02.2014 | 13:33
Sorry, pobrkao sam to što je napisao MacSlavko. ŠTo ti znači "DVI/VGA" kabel? Je li DVI ili je VGA?
Ako pokušavaš koristiti onaj kombinirani DVI kabel koji na sebi ima i VGA pinove, ako to spojiš na iPad, on možda skuži DVI pa daje DVI sliku van, a projektor očekuje VGA. Ili obratno.
Probaj s generičkim VGA kabelom.
01.02.2014 | 14:08
ma čudan je kabel. kao što sam rekao: strana koja ide u projektor je DVI, pošto je ulaz na projektoru DVI, a druga strana mu je VGA i ta se spaja na iPad. nikad nisam tu kombinaciju vidio. možda zbog toga ne prepoznaje iPad...
01.02.2014 | 15:16
Kabel mora biti iz jednog komada, jer ako je iz dva dijela ne bude radio (osim ako je produžni kabel).
01.02.2014 | 15:53
Finn kaže:
ma čudan je kabel. kao što sam rekao: strana koja ide u projektor je DVI, pošto je ulaz na projektoru DVI, a druga strana mu je VGA i ta se spaja na iPad. nikad nisam tu kombinaciju vidio. možda zbog toga ne prepoznaje iPad...

Na DVI konektoru postoje posebno i pinovi za VGA, svi su tamo. Samo je pitanje da li projektor očekuje VGA sliku ili očekuje DVI sliku. Imaš li mogućnost kod biranja izvora odabrati izričito "RGB source" ili "VGA source"?

Ili, ako imaš DVI adapter za iPad, probaj spojiti DVI signal na projektor.
01.02.2014 | 16:05
VGA na DVI kablovi i prijelazi vrlo često znaju biti problematični i ne žele dobro raditi... VGA šalje analogni signal a DVI najčešće očekuje digitalni. Također ovisi o tome koje vrste je točno DVI ulaz:

DVI-A – The “A” stands for analog, which it supports analog DVI signal
DVI-D – The “D” stands for digital, which it supports digital DVI signal
DVI-I – The “I” stands for intergraded, which it supports both analog and digital DVI signals

Mislim da je kod tebe definitivno problem u toj VGA - DVI kombinaciji... I ja sam se puno puta susreo s tim problemom, doduše nisam pokušavao spojiti iPad na projektor nego laptope sa VGA izlazima.
01.02.2014 | 16:15
Koliko znam DVI ima i analogne i digitalne ulaze/izlaze.

800px_DVI_pinout.png

Sigurno je problem u kabelu/adapteru.
01.02.2014 | 16:20
E kad bi DVI bio tako jednostavan i isti na svim uređajima, onda bi i meni život često bio lakši...
DVI_connectors.jpg
01.02.2014 | 16:40
DVI standard je jednostavan, ali proizvođači kako bi uštedjeli, ne koriste puni potencijal DVI-a, već odaberu nešto od ovoga. Tako je i s kabelima, pitanj eje koliko kabel ima žica u sebi i koji su sve pinovi spojeni.
01.02.2014 | 16:52
Točno tako... Ako je riječ o DVI-I ulazu, on ne bi trebao imati problema sa VGA signalom, a takvi su danas ipak najčešći...
Isto tako i DVI-A ne bi trebao imati problema ako je kabl ispravan, iako takav već dosta dugo nisam vidio. Ako je riječ o DVI-D onda tu treba ne samo kabl/adapter koji će sprovesti VGA signal, nego takav koji će analogni signal pretvoriti u digitalni, a to je već drugi par rukava...
01.02.2014 | 19:02
koliko vidim, ulaz je DVI-I: www.projectorcentral.com/IBM-M400.htm
01.02.2014 | 19:23
Da, piše da je DVI-I... Najvjerojatnije je problem u kablu. Jel možeš probati spojiti nešto drugo na projektor tim kablom? Recimo laptop sa VGA izlazom. Čisto da vidimo jel to funkcionira.
01.02.2014 | 20:00
provjereno funkcionira s win laptopom.
01.02.2014 | 20:17
Banana!

Bojim se da će za taj projektor jedino rješenje biti drugi (iPad to DVI) adapter i drugi (na oba kraja) DVI kabel...
01.02.2014 | 20:26
ma bit će za njega "konačno rješenje".
nije moj, samo sam ga htio posudit za neku prigodu. naći ću neki drugi koji će mi se spojit i gotovo.
hvala svima na pomoći.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 51 minuta
  • drlovric: Ma ide to bez problema. Ja sam uvijek azurirao sve strojeve prvi dan. Nisam imao problema, ali generalno nije pametno :)
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgleda da izlazi oko 19.00 sati po našem vremenu. Očekuje ze velika gužva prilikom downloada
  • dpasaric: Možda za neki nebitni stroj za početak...
  • dpasaric: Ne znam, ja ne bih žurio. :)
  • drpongrac23: Sutra macOS Tahoe!
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.18 Seconds