Isplativost kupnje iPada
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Isplativost kupnje iPada


27.11.2013 | 02:09
Pozdrav, imam nekoliko pitanja vezanih uz iPad i iOS općenito, a trenutno nisam u mogućnosti guglati svako od ovih pitanja pa ću vas zamoliti za pomoć.

1. Nije striktno vezano uz iPad, ali mi je dosta bitno. Imam priliku kupiti novi Air/mini u SAD-u. Hoću li ga moći prenijeti do Hrvatske bez plaćanja carine/PDVa? (uključujući i kutiju)

2.Zanima me mogućnost gledanja streamova na iPadu. TV, sportski prijenosi, itd (flash, veetle, sopcast, itd.)

3. Video - koliko konverzija u potrebni format narušava kvalitetu 720/1080p videa? Također koliko traje konverzija i syncanje jednog prosječnog filma (1080p, 1:30h), postoji li mogućnost automatske on-line pretrage titlova ili ih moram konvertirati i syncati skupa s filmom? Koliko je velik jedan takav film? Postoji li mogućnost gledanja avi i mkv formata bez formatiranja. Koliko 4:3 "odmaže" gledanju?

4. Kako trenutno iPad stoji po pitanju povezivosti s bluetooth tipkovnicama? Postoji mogućnost spajanja random tipkovnica ili tu postoje ograničenja na specifične modele?

5. Hoću li požaliti zbog nemogućnosti proširenja memorije? Od njegovih 16GB, koliko je efektivno slobodno?

6. Postoji li jailbreak za trenutnu verziju iOSa?

7. I jedna subjektivna za kraj; zbog čega bih trebao kupiti iPad ispred mora jeftinijh androida? (od kojih nisu svi za baciti)

8. Još jedno subjektivno; mini retina ili Air?

Hvala na pomoći, pitanja su relativno konkretna, ali to su stvari koje me zanimaju. Ovo bi mi bio prvi tablet. Do sada nisam razmišljao o kupnji tableta jer su mi mobitel+laptop bili dovoljni. Ipak laptop je velik i baterija mi više ne dopušta neku veliku autonomiju, a u prilici sam za 399/499$ piknuti novi ipad. Nemam nekih posebnih zahtjeva po pitanju korištenja; surfanje, dosta mailanja, video reprodukcija, povremeno igranje.
I da; mini ili Air?
27.11.2013 | 02:47
Ad 1. Laptop možeš prijaviti kao osobnu prtljagu. Pisali su ovdje neki članovi da su im carinici provjeravali datum kupnje i da je bilo frke ako je bio netom kupljen. Mini ne možeš. Njega možeš jedino prešvercati.

Ad 6. Ne

Ad 7. Ne bi trebao. Ljudi kupe iPad zato što žele, a ne zato što trebaju.
27.11.2013 | 04:57
Mislim da je ovdje rijec o iPadu Air/Mini, a ne MacBook Air i Mac Miniju.
27.11.2013 | 08:16
Svaki iPad mozes bez problema imati u rucnoj prtljagi, ruci, dzepu... Niko te nece ni pitati nista za njega. Ja cesto nosim po nekoliko tableta, i nikada problema.

Normalno da ces kutiju ostaviti u Americi. Nisi valjda i ti jedan od onih sto imaju fetish na ambalazu?

iOS 7 jos uvijek ne mozes JB, i 16GB je premalo (pogotovo jer spominjes i filmove). Ja recimo uvijek uzimam iPhone 16GB jer mi vise ne treba, ali je iPad 32GB.

Air ili Mini je ipak tvoj osobni izbor, jer je sada razlika iskljucivo u velicini, dok su ispod haube gotovo identicni.

Bluetooth tipkovnice odlicne radi Logitech (imas i jeftinije opcije ali ovo mi je prvo na um palo), koji su tipkovnica + cover + stand. Odlicna stvar. Pogotovo za Air, jer su tipke osjetno vece.

Iako su Android tableti snagom i autonomijom baterije sustigli iPad, to nije dovoljan razlog za kupovinu istih.

iPad se primarno uzima radi custom made aplikacija na App Store. Aplikacija primarno dizajniranih da iskoriste svaki pixel tog iPad ekrana.

Android je tu svjetlosnim godinama jos daleko. Vecinom se radi o aplikacijama za mobitele razvucene na veliki ekran tableta, iako imas odlicnih custom made aplikacija za Andorid tablete, ali ne bas previse
27.11.2013 | 08:18
Odgovore na sva ova pitanja možeš dobiti guglanjem vrlo vrlo brzo, čak i prije nego se netko na forumu javi.
Kao friški vlasnik aira ću ti preporučiti isti, pogotovo ako se radi o reprodukciji video sadržaja, veličina ekrana je prioritet.
Što se memorije tiče, moja je preporuka da ideš na barem 32GB, osim ako ne misliš imati puno multimedije na njemu, nego ćeš ju isključivo streamati.
27.11.2013 | 09:33
Ad 1: iPad s punjačem (i papirima) u torbu, a praznu kutiju za nekoliko $ poštom za Hrvatsku i za dva tjedna je sve na svom mjestu
  • Sank
  • Moderator
  • 219
27.11.2013 | 10:24
Ad 1. bez kutije kao osobna prtljaga, no vjerojatno bi prošlo i sa kutijom ovisno gdje u EU sletiš prije dolaska u HR.

Ad 2. ne podržava Flash, ima aplikacija koje podržavaju streamanje s interneta, ali ne tako jednostavno i bez muke kao npr. na Androidou

Ad 3. konverzija mp4 formata do par minuta, MKV do 20 minuta, AVI do punog trajanja filma, a ovisi o stroju na kojem se konvertira i dužini trajanja videa. Konvertirani video je jednake veličine ili tek neznatno veći. Na Macu postoji odličan software koji to radi efikasno i automatski dodaje konvertirani video u iTunes. Tako konvertirani video može se ručno prebacivati na iPad u aplikaciju Videozapisi preko iTunesa naravno. Ima i aplikacija za iPad koje mogu vrtiti nekonvertirani video sa subtitlovima. Za dosadašnje iPade preporučena HD veličina je 720p. Android ima prednost jer ti ne treba poseban software za prebacivanje, kao kod Applea iTunes.

Ad 4. iĐiđe imaju na raspolaganju veliki broj hardwerskih dodataka, pa tako postoje i BT tipkovnice razno raznih proizvođača koje odlično funkcioniraju premda je većini upitna kvaliteta tipaka pa tako i tipkanja zbog veličine ili tehničke izvedbe. Od drugih tipkovnica ja sam bez problema uspio spojiti Apple BT tipkovnicu.

Ad 5. Ja jesam požalio, tako da sam 16Gb vrlo brzo zamijenio za 64Gb verziju. Dosta putujem, pa volim nakrcati sadržaja koji onda konzumiram za vrijeme putovanja. HD video je pravi gutač prostora. Ako ćeš ga koristiti za po doma, onda je 16Gb dovoljno jer nemaš potrebe za prebacivanjem veće količine sadržaja na iPad.

Ad 6. Trenutno ne postoji jailbreak za iOS 7, a tko zna kada će niti izaći. No, iskreno iz mog iskustva jailbreak je komplikacija, ponekad nužna, ali ipak komplikacija. Sve to stabilnije radi bez jailbreaka, jedino što su tada neka Apple ograničenja koja mogu kidati živce.

Ad 7. Ne bi trebao. Mislim da će tvoje potrebe sasvim dobro služiti i neki bolji Android tablet. Kad mislim bolji, onda naravno mislim i nešto skupji, dok biš onu jeftinjavu do 1800kn ipak trebao izbjegavati.

Ad 8. Ovo opet zavisi gdje i kako ćeš ga koristiti. Ako puno putuješ i nosit ćeš ga uvijek sa sobom onda je Mini odličan izbor, a ako ćeš ga koristiti za po doma i tek tu i tamo nositi okolo, onda je Air bolji izbor. Ali naravno, to vrijedi i za Android tablete.
27.11.2013 | 11:08
songoku kaže:
Mislim da je ovdje rijec o iPadu Air/Mini, a ne MacBook Air i Mac Miniju.


Fakat. Blento... Sorry.
27.11.2013 | 21:49
Hvala na iscrpnim odgovorima.

Ne pratim previše google play kad su tableti u pitanju, ali čini mi se da je opći dojam kako je dobar dio tablet aplikacija zapravo "razvučena" verzija aplikacije za mobitel.
Po ovdje rečenom, iPad (kao i svi drugi uređaji) u mom slučaju ima dosta prednosti i mana.
Stream poteškoće, dug period konverzije videa i općenito nemogućnost brzinskog uploadanja video sadržaja, nemogućnost proširenja memorije (recite kaj hoćete, al 16GB za 100 dolara je puno!). S druge strane tu je more nativnih iPad aplikacija, iOS koji je meni sa svim svojim nedostacima i dalje pojam stabilnosti i fluidnosti, odličan ekran i u konačnici proizvod s koji znam kaj kupujem.
Nemam baš puno vremena za razmišljanje jer će prilika proći, ali moram još baciti oko na android scenu (možda i na win8?). Zapravo imam dvije opcije. Ili tražiti Airu konkurenciju u rangu do tih 2800-3000kn ili se pak odlučiti na neki jeftiniji android za sad (Prestigio ima solidne uređaje za solidnu cijenu) pa vidjeti kako bi mi to funkcioniralo.
27.11.2013 | 23:42
Ja sam imao iPad 1 (da, prvu verziju). Sada imam Samsung Galaxy Note 10.1 LTE (službeni) ... i iz mog iskustva sa oba uređaja mogu reći da je iPad daleko upotrebljiviji uređaj, aplikacije su bolje i sam rad je ugodniji ... imaš daleko više HW dodataka, ....

Mane iPada.. za multimediju si osuđen na iTunes, ... istina ima i aplikacija za rad bez konverzije ali su daleko lošije od onih na Androidu, ali također možeš i streemati sadržaj preko mreže (AirVideo) i te aplikacije su na iPadu puuunooo kvalitetnije nego na Androidu.

Prednosti iPada .... aplikacije .... na iPadu su aplikacije puno kvalitetnije i dorađenije nego one na androidu, one koje postoje na obje platforme su skoro pa identične, ali iPad ima dosta aplikacija kojih nema na Androidu a da su korisne (npr. iWorks, ssh sa fakin X11 tunelom - ne mogu vjerovat da toga nema na androidu, tj. ima ali, niti jedna ne radi, igre (eksluzive) su kvalitetnije i bolje, na androidu su uglavnom "flash" kvaliteta igara tako da ona koje i nema na iPadu ti neće faliti). Android aplikacije, ne sve, ali dosta njih su poluproizvodi i nedovršeni uradci .... itd.)

Prednosti Androida ... osim multimedije jedino što mi pada na pamet je USB Storage ... mogu ga koristiti kao prijenosnu memoriju na bilo kojem računalu bez potrebe za dodatnim aplikacijama i sl., .... mada sam primjetio da isto vrijedi i za iPad ali samo na nekim distribucijama linuxa (tamo se i on vidi kao USB Storage device).
Eh da i mogućnost instaliranja aplikacija iz "foldera" ili iz drugih izvora bez krekanja ili jailbrakea, root-a i sl. gluposti ... samo klik na xx.apk i aplikacije se može instalirati, ... na iPadu to ne hoda, sve moraš preko iTunes store-a, ili moraš napraviti jailbrake...

Sve u svemu prvom prilikom nabavljam iPad i vraćam ovaj Galaxy, koji je usput rečeno hardverski vrhunski proizvod, ali ga software ne prati
27.11.2013 | 23:50
bez uvrede, ali neckas se izmedu aira i android tableta, onda dodes do konkluzije da ces uzeti prestigio( sto je po meni najgori od tableta) to mi je ful nejasno, kako dodes s jednog vrha na totalno dno racunalne opreme? kada ne bi kupovao ipad( a to nece doci tako skoro) uzeo bi vjerojatno nexus7, nesto drugo bi mi tesko sjelo( osobni stav) ali eto sto te volja, a ovo sto te muci za filmove i sve to, sa 16 gb mozes staviti oko 6-7, cak 8 hd filmova, samo moras znat dobro kompresirati. a streaming po doma rijesis ili preko itunes homesharinga, znaci nativno, i odlicno radi, ili vlc streamer ili koji drugi.

ako te bas brine, uzmi 32 gb i miran si

a jedan hd film u mp4 je oko 2 gb, ovisi koliko traje.

i zasto pobogu avi. haha, pa to je najgori format ikad mkv ce vrtiti, uz pomoc sublera, a ta konverzija ne traje punih 5 minuta
28.11.2013 | 02:25
Nisam "pao" na prestigio (kojeg sam spomenuo usput jer vidim da quantum seriju poprilično hvale po odnosu uloženo/dobiveno)nego jednostavno nemam iskustva s tabletima pa ispitujem sve moguće opcije.
Do sada sam bio zadovoljan s kombinacijom mobitel + laptop, ali kako dosta putujem postalo mi je jednostavno zamorno uvijek vući sa sobom 15'' laptop s poprilično ograničenom autonomijom. Kako gotovo uvijek sa sobom imam torbu/ruksak veličina mi ne predstavlja neki problem tako da bih ipak išao na uređaj veći od Nexusa 7.
Osobno mi se čini da ovdje ne mogu izgubiti jer čak da mi Air u konačnici i ne sjedne, vjerujem da ga u doglednom vremenu mogu prodati iznos barem jednak onom uloženom, ako ne i više.
28.11.2013 | 04:15
Christian kaže:

Osobno mi se čini da ovdje ne mogu izgubiti jer čak da mi Air u konačnici i ne sjedne, vjerujem da ga u doglednom vremenu mogu prodati iznos barem jednak onom uloženom, ako ne i više.


Zato zelis donijeti i kutiju iz USA?

Pa donesi odmah 5 komada, i rasprodaj ih cim ti "ne sjednu"
28.11.2013 | 09:16
vjeruj nam na ovome, ipad je the way to go.
28.11.2013 | 12:45
drlovric kaže:
Christian kaže:

Osobno mi se čini da ovdje ne mogu izgubiti jer čak da mi Air u konačnici i ne sjedne, vjerujem da ga u doglednom vremenu mogu prodati iznos barem jednak onom uloženom, ako ne i više.


Zato zelis donijeti i kutiju iz USA?

Pa donesi odmah 5 komada, i rasprodaj ih cim ti "ne sjednu"



Naravno da me zato zanima kutija, ne vidim kaj bi bilo sporno u naknadnoj prodaji uredjaja koji mi ne odgovara/kojeg ne koristim. Nekako sumnjam da je itko od vas ostavio svoj iPad 2 ili iPhone 3G nakon kaj ste kupili novi uredjaj, (osim ako bas niste imali razloga za to) vec ste ga prodali. U svakom slucaju, hvala na sugestijama, uzimam Air onda.

P.S. Ako mi "ne sjedne", @dlovric imas pravo prvokupa.
28.11.2013 | 14:55
Christian kaže:

P.S. Ako mi "ne sjedne", @dlovric imas pravo prvokupa.


Hvala na ponudi, ramislit cu. Uvijek je lijepo nesto kupiti po dobroj cijeni, mada cisto sumnjam da ti mozes imati povoljnije cijene od mene

Tehnicki je neizvodivo jbga jer mene djelomicno sponzorira US Government
28.11.2013 | 17:28
Djelomično? U potpunosti! LOL
28.11.2013 | 21:53
Imam iPad mini 32GB i kako cesto putujem Zagreb-Split autobusom (5 sati drndanja) na njemu imam kojekave filmove, serije i glazbu, i cesto mi fali jos koji gigabajt slobodnog prostora, tako da definitivno preporucujem 32GB ispred 16GB.

Sto se kutije tice, dok jos nisam kupio smart-cover nosio sam ga u originalnoj kutiji kad bi putovao avionom radi zastite i nitko nije ni rijec rekao. Racun, granicju i sl. posalji postom ili stavi u drugu torbu.
29.11.2013 | 02:06
Christian kaže:
Nekako sumnjam da je itko od vas ostavio svoj iPad 2 ili iPhone 3G nakon kaj ste kupili novi uredjaj, (osim ako bas niste imali razloga za to) vec ste ga prodali.


Evo taj sam. Ne volim maske, navlake i ostale gluposti, pa se na mobitelu i vidi da je korišten. Poslije mene ga djeca/bake/dede naslijeđuju, pa kad i oni dođu do novoga, a najstariji model izvisi, ide u kutiju i na policu. Šteta ga prodati

Apropos fetiš ljubitelja kutija, nešto samo za DrLovrića
Prilozi:
29.11.2013 | 02:11
Dakle

kutijetine.jpg
29.11.2013 | 05:09
Way to go Vanjuska!! Zavidim...

Svi se palimo na razlicite stvari

P.S. Hoces kupiti ambalaze, mislim da ti posaljem praznih kutija od cega god zelis?
29.11.2013 | 07:33
2. Stream naravno radi preko browsera kao Skyfire, veetle je podržan nativno a za sopcast ne znam. (Ako streamove tražiš preko sportska-tv.com nećeš imati nikakvih problema koristeći iPad 2 i noviji.)

Ako smijem, proturječio bih Sanku vezano za flash na Androidu. Nema šanse da na Androidu flash radi ili bolje rečeno radi sigurno i bez problema jer je zadnja verzija napravljena prije najmanje dvije godine. Trebalo mi je hitno za kolegicu flash na Androidu radi gledanja streama predavanja iz Londona. Instalacija me je strašno podsjetila na doba Windowsa. Sve je instalirano, sve zelene kvačice OK, ali flash ne radi. Naravno da je predavanje gledala i slušala na mom iPadu 2 preko Skyfire.
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
29.11.2013 | 10:10
Vanjuška kaže:
[quote]Dakle

A zato se dakle seliš u novu kuću---da imaš slobodnu sobu za Mac ambalažu

Lakše bi ti bilo da imaš fetiš na ...recimo stopala
  • Sank
  • Moderator
  • 219
29.11.2013 | 14:48
ping kaže:
2. Stream naravno radi preko browsera kao Skyfire, veetle je podržan nativno a za sopcast ne znam. (Ako streamove tražiš preko sportska-tv.com nećeš imati nikakvih problema koristeći iPad 2 i noviji.)

Ako smijem, proturječio bih Sanku vezano za flash na Androidu. Nema šanse da na Androidu flash radi ili bolje rečeno radi sigurno i bez problema jer je zadnja verzija napravljena prije najmanje dvije godine. Trebalo mi je hitno za kolegicu flash na Androidu radi gledanja streama predavanja iz Londona. Instalacija me je strašno podsjetila na doba Windowsa. Sve je instalirano, sve zelene kvačice OK, ali flash ne radi. Naravno da je predavanje gledala i slušala na mom iPadu 2 preko Skyfire.


Vidiš malo, nisam znao da na Androidu Flash zeza. Bio sam uvjeren da je na Androidu sve bolje riješeno od onih restrikcija koje su na iPadu. Pa zar nije Android otvoren sustav na kojem je rootanje više sportska zanimacija nego nasušna potreba??

Koliko se sjećam uvijek se prigovaralo Appleu da su izbacili Flash sa svojih iĐiđa te da su iĐiđe neupotrebljive bez jailbreaka, a da bih sada pročitao da to ni na Androidu ne radi baš onako kako bi trebalo…
29.11.2013 | 14:58
Prestali su s razvojem flasha baš zato što nije valjalo. Samo su digli ruke.
29.11.2013 | 16:13
meni je na s4 flash radio bez problema.
29.11.2013 | 23:45
Isplati li se kupovati smart case ili ima boljih (i jeftinijih) alternativa?
30.11.2013 | 02:06
uvijek ima jeftinijih alternativa, ali smartcase je meni zakon. od alternativa sam koristio simplicity kozni case. jako dobar ali mislim da nije ni on ispod 100 eura bio :/
05.12.2013 | 23:49
Hehehe, sama poštarina bi me koštala ko svetog petra kajgana, a onda bi me još na špediciji zajebavali da kaj je to i bio bi najsumnjiviji lik...
Hvala, ali ipak mi draže kad u kutiji i bude nešto
05.12.2013 | 23:55
Sank kaže:
Vidiš malo, nisam znao da na Androidu Flash zeza. Bio sam uvjeren da je na Androidu sve bolje riješeno od onih restrikcija koje su na iPadu. Pa zar nije Android otvoren sustav na kojem je rootanje više sportska zanimacija nego nasušna potreba??


Flash je mrtva platforma, a kad je Adobe digao ruke od njega, jel prije dvije i nešto godina odjednom su prestali naglašavati njegovu bitnost Nažalost, mnogi koji su pljuvali po Appleu zbog te odluke nemaju obraza pokriti se ušima već se prave kao da ništa nije ni bilo...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 18 minuta
  • Kloba: Na Bačvicama, sorry
  • Kloba: Sjećam se. Spavali su u onom hotelu na Žnjanu. I ja sam tamo noćio jednom. Jako dobar hotel. Ko jučer da je bilo. Kako je Laušević rekao "Godine prođe, dan nikako". :)
  • drlovric: Prvi i zadnji put sam HR reprezentaciju gledao na Poljudu protiv Brazila. Davno je to bilo.
  • Kloba: I zaključno da se i ja priljučim - samo da se nešto novo i zanimljivo događa! :D
  • Kloba: Ma što se atmosfere tiče, nema do Poljuda. Još samo da nisu u svađi s HNS-om, svaka reprezentacija tamo se smrzne kada dođe. Samo šta ćeš kada kafići u koju zalaze Torcidaši otvoreno stavljaju znakove "ne poslužujemo osobe koje su došle gledati reprezentaciju". U tom stilu. Ne vole HNS nikako.
  • Kloba: Evo link [link]
  • Kloba: drlovric, pa spomenuo sam to ako ti je promaklo. Točnije, zacrtali su si da za 112. rođendan Hajduka (11. 02. 2023.) dosegnu probjku od 112 tisuća članova. A kako su ranije stigli sa 60 preko sto, nije bilo nerealno to očekivati. A po podacima za 2022., ako ne griješim, Real je imao 120 tisuća članova
  • drlovric: Ma nema veze, samo nek se nesto desava :D
  • cariblanco: Badava će trčati bili i plavi, kad će bijeli biti prvi ;)
  • drlovric: Poljud bi bio pun da je i duplo veci. Ne postoji na daleko losiji klub sa lojalnijim navijacima :)
  • drlovric: @Kloba: Hajduk ima 100 K clanova. Neki dan su pustili ulaznice u prodaju. Otvorio sam na 3 racunala, 7 browsera, logirao se u svaki (kao clan) da uspijem ugrabiit ulaznicu. I nisam uspio. Srecom je brat raido istu stvar u Njemackoj, pa nam je kupio on. Za 2h rasprodat stadion, serrver padao......lista cekanja po sat i po da udjes u sucelje da bi kupio kartu. I to sve ako si clan. Ostali nisu mogli
  • Kloba: Aha, hvala ti na informaciji!
  • Borisone: Ako imaš i LAN i WIFi aktivan na Mac-u, prioritet ti je po defaultu da promet ide prvo po LAN-u.
  • Borisone: To ti je propusnost WiFi-a usko grlo.
  • Kloba: Što se brzine neta tiče, kada laptop spojim LAN-om na ruter, iako mi je u postavkama i dalje Wi-Fi mreža kao opcija spajanja - brzina je 950 Mbps. Kada iskopčam LAN kabel, doslovno deset sekundi nakon ovog rezultata - brzina padne na 200 do 300 Mbps-a. Nije nam jasno! :D
  • Kloba: A Hajduk je ipak najtrofejniji i najstariji hrvatski klub. Bio bi red da se i oni vrate na staze stare slave. Zanimljivost mi je da imaju registriranih navijača više od 110 tisuća, u rangu Real Madrida. Respect, u svakom slučaju. :)
  • Kloba: Štose nogometa tiče, nisam pratio HNL osim u tekstovima pa ne znam tko je više zaslužio ove godine. Rijeka ili Hajduk. Ako je Rijeka dala više, neka bude Rijeka. Zarad one krađe kada ih je Gračan trenirao, ako se dobro sjećam.
  • Kloba: Star možda godinu dana, refurbished kupljen od A1.
  • Kloba: Mobitel je iPhone SE 2022.
  • Kloba: Ljudi, imam pitanje u vezi brzine interneta. Kako sada imam gigabit download u teoriji, u praksi mi je to na laptopu oko 940 Mbps. No na mobu, koji je spojen na isti Wi-Fi (5G) ne pokazuje više od 450 Mpbs download. Ima li neki razlog tomu?
  • cariblanco: I ja kao Dinavovac, bi Volvo da Rijeka osvoji naslov, jer je to zaslužila
  • drlovric: Dinamo j ezapoceo kao drzavni projekt, da se podigne nacionalna svijest u novonastaloj drzavi. Kasnije je prepusten kriminalnoj skupini na upravljanje, koja je radi osobnih interesa obesmislila cijelu ligu. Srecom ta vremena su iza nas. Mislim da je ove godine Rijeka najvise zasluzila da bude prvak, jer igraju najbolji nogomet.
  • Kloba: Iskreno, radi dobrobiti hrvatskog klupskog nogometa, htio bih da ili Hajduk ili Rijeka ili Osijek osvoje ovu sezonu. Da se stvori nova velika četvorka u ovoj maloj zemlji.
  • Kloba: Pa valjda ćeš ove godine slaviti. Dugo niste bili ovako blizu. ;)
  • drlovric: Za Hajduk. Zato sam ovako mlad i pogubio zivce :D
  • cariblanco: za koga navijaš...naše ;)
  • drlovric: Za vikend sam u Splitu. Ostajem par dana. Ako neko od Jabucara dolszi gledati najveci nogometni derbi u Hrvata, tu sam za pice, kavu, rucak…
  • smayoo: Nažalost, je... :(
  • Djuro genijalac: [link]
  • Djuro genijalac: Kaj je umrla Slađana Milošević?
  • smayoo: RIP Slađana Milošević :(
  • Yonkis: [link] iPhone prodan na aukciji za 130.000 dolara
  • Yonkis: macOS Sonoma 14.4.1: fixes USB hubs connected to external displays may not be recognized; Apps that include Java may quit unexpectedly
  • Soffoklo: Fora. Creating a Macintosh-inspired Mac Studio iPad dock. [link]
  • abajo: Kloba: [link]
  • Kloba: Ekipa, može li me neko upititi n stranicu da si skinem macOS Catalina kako bih nanovo reinstalirao komjuter? Taj OS mi je najnovji koji ovaj moj Retina iz 2013. može "progutati". Kako se svi razumijete u ove stvari više od mene, bio bih zahvalan!
  • cariblanco: Na kraju sam skužio koliko je sati, po svitanju...ono fakat čudno ?
  • cariblanco: Istina je da Paragvaj mjenja vrijeme koji je blizu, ali ja imam Argentinski sim :D
  • cariblanco: Sad na mobu s našim sim_om je 7.25 a na mobu s Argentinskim sim_om je 8.25 ! S tim da Argentina nema promjenu verbena ?
  • cariblanco: Jurors imam dilemma, koliko je sati ? koliko mi je poznato mi nismo premjenili vrijeme, mjenjamo ga sljedeći vikend
  • Zdravac: MKBHD pratim i ja, ok je lik, realno recenzira, ne sipa hvalospjeve
  • Kloba: Ma bez daljnjeg. Čovjek si je osigurao egzistenciju, pa i vrlo luksuzan stil života već sada. Ima video u kojem pokazuje svoj studio, linkao sam ga tu svojevremeno. Ma preludo. A tek onaj Mr. Beast? Taj živi u studiu. Opsjednut YT-om.
  • drlovric: Zaradio j eon puno vise na otm videu. Pogledaj samo broj pregleda :)
  • Kloba: NIsam ni ja znao. A šta ćeš, cijena napretka. Za šta je dao 40 somova, sliku CD-a i iTunesa... :)
  • Yonkis: Kloba, što nisi odmah rekao kako je završio unboxing i aktiviranje iPhonea :)
  • Kloba: MKBHD kupio originalni, nikada otvoreni first gen iPhone na aukciji u Chicagu za 32 tisuće dolara. Sa dostavom, porezima, i dodacima na sve ispalo ga je 40 tisuća. Video je tu: [link]
  • Yonkis: [link] - Justice Department sues Apple, alleging it illegally monopolized the smartphone market
  • Kloba: I ja brže na net, nađem video naslova 7 Ways To Fix PS5 Error Code CE-117773-6 :) I prvi "way2 mi pomogne, skužim da je do njih
  • Kloba: Uglavnom, kada sam htio skinuti save sa clouda PS Plua za Horizon 2, javi mi grešku Error Code CE-117773-6
  • Kloba: EON Premium sam uzeo, ne vjerujem koje sve kanale imam. Ruske, Ukrajinske, pa klasika CNN, BBC, Sky, ovo ono. Ali i puno iz regije

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

drlovric, Ender, kajjaznam, Riba, ZeljkoB, Anonimci (581)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.69 Seconds

Provided by iJoomla SEO