Kako otkriti što radi promet na wifiju?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kako otkriti što radi promet na wifiju?

28.09.2013 | 01:20
Za početak, imam mobilni internet limitiran na 20GB mjesečno (nakon toga mi spuštaju brzinu). To nije bio rpoblem jer mojim režimom korištenja bi napravio oko 15GB u prosjeku. Prošli mjesec sam skinuo OS X update i slično pa sam mislio da je normalno da je prešao 20 GB, mežutim postalo mi je sumnjivo kada je do kraja mjeseca skinuo još 15 GB!

Uglavnom, da skratim priču, danas mi je nešto skinulo 1.5 GB u 7 sati dok nisam bio doma, i sistemom eliminacije otkrio sam da mi iPad počen nešto skrati čim se uključi. To radi i dok je u sleepu, a nije mi jasno što. Skinuo sam neki besplatni traffic monitor i on pokazuje da iPad downloada nešto 400kb/s ali ne znam što i tko.

Ima li neki alat ili način da otkrijem što se skida, ili barem odakle? iCloud ne koristim.
28.09.2013 | 01:49
1. Siguran si (pretpostavljam) sa skida, a ne da šalje (upload)?
2. Tolika količina mora se odraziti na zauzeće memorije. Pogledaj strukturu zauzeća memorije.
3. Traffic monitor nema breakdown po portovima? Ono - da vidiš koliko prometa je na kojem portu, pa da izoliraš da li se radi o youtubeu, dropboxu...?
28.09.2013 | 02:05
Skida i šalje, samo više skida. Što je najbolje vjerojatno skina u null, jer memorija ostaje jednako zauzeta
Ovaj utility je samo brojač promate, ne znam ima li što detaljnije, nisam pronašao...a i vjerojatno košta.
28.09.2013 | 02:09
Ovo bi mi možda pomoglo, ali sad da plaćam $3 zbog ovog problema...s druge strane, nije da će mi kruna s glave pasti zbog tih $3, ali ih trenutno nemam na iTunes računu.

itunes.apple.com/us/app/system-status-ac...tor/id401457165?mt=8
28.09.2013 | 03:15
Ao si dizao sistem na iOS 7 vjerojatno automatski update aplikacija i još kojekakva samo uključena dojavljivanja stanja uređaja Apple središnjici.
28.09.2013 | 04:59
Jel ti ugasen Automatic App Update?
28.09.2013 | 11:08
Upravo provjerio, isključeno je sve. Pa da je ne znam što updateao, nakon 15 GB je trebalo biti gotovo.
28.09.2013 | 11:13
Riba, na routeru od interneta si uključi firewall i blokiraj promet po svim portovima pa onda puštaj port po port i prati kad će se zalaufati iPad ponovno. Je li moguće da ti je npr. Dropbox nešto zablesavio? Kolegi se to dogodilo na androidu. Dropbox je iz nekog razloga downloadao ponovno s neta cijeli sadržaj kojeg je već imao na telefonu. Zauzeće se nije promijenilo jer je on sve stare fajle obrisao, a nove skinuo.
28.09.2013 | 11:31
Pustio sam ga da update an 7.0.2, opet isto. Dropbox uopće nemam instaliran. Router je mali 3G router, nema nikakve napredne opcije.
28.09.2013 | 11:34
Sada se restartao nakon instalacije 7.0.2 i odmha u sutu skinuo 22 MB necega. Onda je mirovao jedno minutu i sada opet skida 200 KB/s.
28.09.2013 | 12:04
Ugasi Wi-Fi preko noći ili kad ne koristiš dok ne nađeš načina kontrolirati što ždere promet. Imam osjećaj kako konstantno pokušava skinuti možda e-mail s nekim velikim privitkom, ali ne uspjeva i tako u beskonačnost. Probaj zabraniti skidanj e-mailova (nisam siguran da li se dade) ili makni e-mail račun.
28.09.2013 | 12:14
Jbg, potroši koju kunu, kupi neki komad alata pa istraži. Ovako možemo do Božića pogađati...
28.09.2013 | 13:02
Kolega na poslu je imao slican problem kad mu je u Safari-u bio ukljucen link na Exchenge server od firme za pristup sluzbenim mejlovima ( zbog internih sigurnosnih protokola nismo mogli sluzbene mejlove direktno skidati na privatne uredjaje ). I valjada mu je to non-stop radilo u pozadini i azuriralo sluzbene mejlove kojih je bila poveca kolicina . Uglavnom, problem je rijesio tako da je vratio sve na tvornicke postavke i instalirao sve ispocetka, ali bez tog linka. Neznam dali sta pomaze, ali cisto kao ideja...
28.09.2013 | 13:03
iCloud-Photos ?

EDIT: tek sad sam vidio da ne koristiš cloud....

Da je neznam koji update sistema i aplikacija ne može povuć 20 Gb..... kako stojiš sa application usage? da nije kakva navigacija? neka igrica?
28.09.2013 | 17:12
Palo mi je na pamet da nije Mail, baš su fastmailoviu piosali da je došlo do nekih promjena u ponasanju mail klijenta na iOS 7, ali ni klijent mi nije pokrenut. Iako, obrisat cu email account jer je email klijent tako sugav da mi je bolje koristiti webmail.
@smayyo, ja se skroz slazem, to je bilo moj prvo pitanje - kojim alatom to mogu provjeriti? Navigacije nemam, ima par igrica ali one do sada nisu bile problem.
28.09.2013 | 21:18
Evo update.
Cinilo se da se smirio, i sumnjam d aje mail jer je poludio kada sam pokrenuo mail. Onda sam iskljucio u Settinzima i push i automatsku provjeru maila, medjutim to nije pomoglo. Usput sam naucio da iskljucivanje i ukljucivanje iPada opet u onom multitasking meniju vrati sve aplikacije, pa sam ih rucno maknuo, medjutim nista se nije promijenilo.
Inace primjetio sam da svaki put nakon ukljucivanja skine 21.8MB podataka.
Sada sam zelio potpuno obrisati email accounte, medjutim ne mogu jer mi se Settings aplikacija rusi ))))

Sto sad da radim? Ima neki reset preko iTunesa ili slicno?
28.09.2013 | 22:12
Prvo uradi hard reset(power+Home dugme )dok se ne iskljuci i ponovo ne ukljuci(pojavi jabuka) onda pusti.Ako to ne pomogne uradi restore preko itunes-a ali nemoj povlaciti backup vec set as new pa vidi kako raditj da li ti skida nesto sa neta.
28.09.2013 | 23:19
Hvala saint. Kako je bio isključen uključio sam ga sa Home+power (ako to uopce ima ikakvog smisla), u task switcheru me već dočekao settings. Upravo brišem mail accounte.
29.09.2013 | 00:23
Možda, kao ideja, aktivirat na macu sheranje interneta, nešto kao hot-spot, spojit se ipadom na tu wifi točku, pa pomoću little snitcha vidjeti od kuda i tko cica podatke i nabija promet.
29.09.2013 | 01:28
zabac kaže:
Ugasi Wi-Fi preko noći ili kad ne koristiš dok ne nađeš načina kontrolirati što ždere promet. Imam osjećaj kako konstantno pokušava skinuti možda e-mail s nekim velikim privitkom, ali ne uspjeva i tako u beskonačnost. Probaj zabraniti skidanj e-mailova (nisam siguran da li se dade) ili makni e-mail račun.

Kolege su imale identican slucaj kada im je prosjecni mjesecni promet sa par sto MB skocio na nekoliko GB.
Moguce ovo sto Zabac kaze. Ili sinkanje mail klijenta sa serverom ili nekakva cloud aplikacija koja pokusava sinkati datoteke (mozda iCloud) generira promet.
29.09.2013 | 08:12
Smet kaže:
Možda, kao ideja, aktivirat na macu sheranje interneta, nešto kao hot-spot, spojit se ipadom na tu wifi točku, pa pomoću little snitcha vidjeti od kuda i tko cica podatke i nabija promet.

To mi je vec palo na pamet, medjutim nemam LAN port (samo wireless) pa ne mogu to izvesti.
29.09.2013 | 08:14
pero69 kaže:
zabac kaže:

Kolege su imale identican slucaj kada im je prosjecni mjesecni promet sa par sto MB skocio na nekoliko GB.
Moguce ovo sto Zabac kaze. Ili sinkanje mail klijenta sa serverom ili nekakva cloud aplikacija koja pokusava sinkati datoteke (mozda iCloud) generira promet.

I ja mislim da je mail. Obrisao sam sve mail accounte i za sada je ok. Nece mi nedostajati jer se taj mail i tako stalno rusio, vjerojatno nije dorastao mojem mail serveru. Raznorazni cloudovi iskljuceni.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 5 sati
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

florijan, Riba, rkoren5, temeljnik, tino1, Anonimci (428)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.06 Seconds

Provided by iJoomla SEO