iBooks sync
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iBooks sync

20.02.2013 | 21:41
Station Sam da mi automatski synca sve iz itunesa na ipad.Znaci kad pobrisem iz itunesa nestane mi i iz ibooksa no dal je moguce obrnuto.kad nesto izbrisem na ipadu poslije mi kod syncanja opet vrati nazad
20.02.2013 | 21:47
eagleone kaže:
Station Sam da mi automatski synca sve iz itunesa na ipad.Znaci kad pobrisem iz itunesa nestane mi i iz ibooksa no dal je moguce obrnuto.kad nesto izbrisem na ipadu poslije mi kod syncanja opet vrati nazad

Pa zar to ne radi? Brlja samo s onime što može i preko iClouda sinkati (mail, kontakte, kalendar, podsjetnik, bookmark, notes-e), muziku, filmove knjige i što-ja-znam-što to ne briše fizički s kompa, jedino ako s iPada obrišeš, to se više ne nalazi na iPadu, ali na kompu ostaje.
20.02.2013 | 22:11
ali ja bi htio kada maknem pdf sa ipada da ga on makne i iz itunesa,a to ne radi
21.02.2013 | 00:37
u itunesima ostaje sve. od aplikacija, knjiga, muzike, pa do raznih datoketa.
mozes brisati samo direktno preko itunesa.
21.02.2013 | 08:35
I što bi onda bila tvoja želja da slučajno na iPadu obrišeš knjigu ili nešto drugo pa se predomisliš? Bi li onda vikao kako je iTunes smeće od programa jer ti je obrisao nešto što zapravo nisi htio obrisati?

S obzirom da je pretpostavka da u iTunesima imaš knjige koje si platio i skinuo sa iTunes trgovine naravno da iTunes neće brisati sve dok ti sam ne sjedneš za računalo i stisneš Delete. No postoje i drugi načini kako se knjige mogu prebaciti na iPad i bez iTunesa i naravno brisati po miloj volji, no svejedno će kopija te knjige ostati negdje na tvom računalu ili disku sve dok je sam ne izbrišeš.
21.02.2013 | 09:13
nije identicno pitanje, ali ajmo rec slicno..

backup and restore via iTunes..

negdje ocito grijesim (bar se nadam da je do mene jer ne zelim vjerovat da iTunes moze bit toliko blentav)

dakle, napravim backup iPad-a via iTunes (i preko iCloud, just in case)..

napravim restore u iTunes ima na najnoviju verziju (cisto za slucaj da se odlucim na JB, to je kao neka preporuka)..
i sad, kad radim restore u iTunes, odaberem zadnji backup kliknem restore i on napravi sljedece:

- vrati mi hrpu muzike na iPad, premda je u zadnjem backupu nisam spremao
- aplikacije vraca selektivno, dio aplikacija koje sam maknuo pred 7 mjeseci i dio aplikacija iz zadnjeg backupa

sad sam to sve rijesio, brisanjem nepotrebne muzike i programom iFunbox koji svoj posao s aplikacijama odradi vrhunski i brzo..

ali cisto,pitanje za iskusnije, ako se ponovno budem odlucio na restore radi JB, kako da posao odradim u iTunesima,odnosno vratim pravi backup..
21.02.2013 | 12:26
Samo se odluči gdje ćeš raditi backup, na računalo ili na iCloud, oboje u isto vrijeme ne ide. Ja preporučam na računalo preko iTunesa jer ako ništa drugo uvijek ti je pri ruci, a i siguran si da je napravljen u potpunosti. Pored toga ne troši dodatno bateriju. To s backupom na iCloud mi je totalna bezvezarija, uzima puno prostora, treba više vremena, a može se dogoditi i da ti nije pri ruci baš onda kad ti treba. Naravno govorimo o backupu, a ne o sinkronizaciji na iCloud!

Dakle, iTunes ne može biti blentav, već samo onaj tko ga blentavo koristi
21.02.2013 | 13:30
ok, tako i razmisljam, valjda nije program toliko blentav..
ali recimo , backup je samo na kompu..zasto kada vracam tocno taj backup , iTunes vrati muziku koja nije backupirana TIM backupom i zasto vraca selektivno aplikacije, neke iz starog neke iz novog backupa
21.02.2013 | 20:39
kuzim tnx
22.02.2013 | 08:43
schetz kaže:
ok, tako i razmisljam, valjda nije program toliko blentav..
ali recimo , backup je samo na kompu..zasto kada vracam tocno taj backup , iTunes vrati muziku koja nije backupirana TIM backupom i zasto vraca selektivno aplikacije, neke iz starog neke iz novog backupa

Zato što je točno taj backup upavo takav s listom te muzike i tih aplikacija.

Očito je da si nešto zeznuo s backupom. Dakle, u iTunes odi Edit -> Preferences -> Devices i tu izbriši backup. Prebaci spremanje backupa s iClouda na računali i onda izbriši backup na iCloudu. Sredi svoj iPhone onako kako želiš i onda se odluči di ćeš raditi backup računalo ili iCloud i onda napravi backup.

Već koju godinu backupiram i sinkroniziram dva iPhonea i nekoliko iPada na istom računalu i nikad nisam imao problema, pa čak ni kada je došao iCloud sa svojim mogućnostima. Možda je to zato jer nisam lijen pročitati help kad nisam siguran kako neka mogućnost iTunesa funkcionira umjesto da samo pretpostavljam. Pretpostavljati u većini slučajeva znači krivo misliti
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan, 1 dan
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim
  • Bertone: Na stranu sad brzina i ispeglenost OS-a ali mom oku je najljepši i najugodniji bio Mac OS X 10.4 Tiger, a nativni Aqua wallpaper mi je i dan danas jedan od nesmetajućih wallpapera.
  • Air: RIP otišao je i HALID...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, IgorD, Riba, superstric, Anonimci (570)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.78 Seconds

Provided by iJoomla SEO