Panika! Ukraden iTunes account?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Panika! Ukraden iTunes account?

15.05.2012 | 00:26
Počeli su mi stizati mailovi u kojem kupujem neke aplikacije sa kineskim slovima, tj. neznam niti dali su aplikacije, ali koštaju od 9,99 $ do 24,99 $. Fora je u tome šta mi ti računi (mailovi) dolazi na onaj "secure" mail koji služi za slučaj da pravi apple ID mail zakaže. Kad gledam u iTunes stvari koje sam kupio te stvari se ne nalaze tamo.. nemam pojma koja je fora s tim i šta da radim.. stavio sam u iTunes način plaćanja "none" i promijenio si pass od accounta, ali to je bilo jutros a mailovi i dalje stižu. Ako netko ima neku ideju šta da radim.. Thx!
15.05.2012 | 00:46
ako si pobrisao podatke sa kartice, onda je neka spam kojeg ne salje apple nego neko treci. provjeri dali mozes kupovati aplikacije. ne bi trebao moci. eventualno prijavi appleu spam.

naravno pass itunes ID-a si promijenio.
15.05.2012 | 01:14
Malo sam usporedjivao racune sa stvarno maila i ovog kojeg koristim za komunikaciju (hotmail i gmail) i dosta su drugaciji racuni i drugi broj kartice je.. Kartica je na "none" pa cu probat skinut besplatni app.. Mislim i ja da je spam, samo me nervira jer mi pise ime, prezime i adresa, a adresa s koje salju je ista kao i ova appleova pa je ne mogu blokirat.. Vidjet cu sutra pa prijavit appleu kako kazes.. (to se radi s njihove stranice ili?)..
15.05.2012 | 01:26
probaj ovdje

u svakom slucaju ovo da imaju tvoje podatke i nije bas simpaticno.
kad sam rekao da skines aplikaciju, mislio sam da skines neku koja se placa pa da vidis dali ce transakcija biti odbijena, cisto da si na miru i da se uvjeris kako pare ne vuce sa racuna. naravno provjeri i bankovni racun kojeg koristis.

mislim, logicno je... prvo prekini sve veze izmedju kartice i apple ID-a, provjeri dali si stvarno ostao bez nekih novaca i na kraju javi apple support centru za problem.
15.05.2012 | 01:41
Probao sam skinut app i neda, moram odabrat karticu..
Brine me malo sta imaju moje podatke, a ocigledno je spam..
Bankovni racun je prazan ali treba doc placa ovih dana, a racuni su oko 150$ (ti na spamu)..
Kad se probudim saljem mail apple-u pa da vidimo dalje..
Hvala..
15.05.2012 | 01:53
bome, mora da ti se jako spava.
ajde pa nam javi dali je sve ok!
15.05.2012 | 02:10
A neda mi se sad pisat mail, sutra cu to obavit, a mislim da je spam, na racunu nemam nista, tako da jos nema stete..
15.05.2012 | 14:45
Čekam odgovor..
15.05.2012 | 20:23
Daj pogledaj pod View>Message>Raw Source. Pročačkaj ili usporedi s nekim e-mailom koji je stvarno račun došao od Apple-a. Tu piše od koga je došao e-mail.
Važno je zaglavlje.
15.05.2012 | 21:35
Ovo piše u raw source, nisam uspio naći podatak tko je poslao.. kad usporedim s računima od Apple-a, dosta su različiti.. :
"Delivered-To: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
Received: by 10.143.159.11 with SMTP id l11csp308398wfo;
Mon, 14 May 2012 14:13:18 -0700 (PDT)
Received: by 10.68.194.198 with SMTP id hy6mr27105126pbc.0.1337029998140;
Return-Path: < Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript >
Received: from badger1302.apple.com (badger1302.apple.com. [17.254.6.183])
by mx.google.com with ESMTPS id pb10si2211102pbc.136.2012.05.14.14.13.17
(version=TLSv1/SSLv3 cipher=OTHER);
Received-SPF: pass (google.com: domain of Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript designates 17.254.6.183 as permitted sender) client-ip=17.254.6.183;
Authentication-Results: mx.google.com; spf=pass (google.com: domain of Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript designates 17.254.6.183 as permitted sender) smtp.mail= Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ; dkim=pass header.i= Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
DKIM-Signature: v=1; a=rsa-sha256; c=relaxed/simple;
d=itunes.com; i= Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ; l=1024;
q=dns/txt; s=itunes; t=1337029998; x=1368565998;
h=date:from:to:message-id:subject:mime-version;
bh=jANbaG3weymgYdIj9+61BFt1Khk1r5o/++AKRlXkU4Y=;
b=oTMrguW82eU3Ndo8VqZkWmGEBbIazVjX9W8c07YfMOOZBntOoXs9eb/H
j6/F4S851ZCmUmA3glrzcGbKMnM60w==;
Received: from unknown (HELO gambell.apple.com) ([17.128.113.99])
by badger-txnvip.apple.com with ESMTP; 14 May 2012 14:13:17 -0700
Date: Mon, 14 May 2012 21:13:17 +0000 (GMT)
From: iTunes Store < Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript >
To: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
Message-ID: < Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript >
Subject: Your receipt No.115033830115
MIME-Version: 1.0
Content-Type: multipart/alternative;
boundary="----=_Part_1672025_167455170.1337029997137"
X-EmailType-Id: 10631
X-Sent-To: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ,2,k%2BmjWPCFEH1m5ry2zndhApTuWzZ%2FsWXmBYlTsHG5QWYxZxBDADlHJ0LpCMgLzUQ8FizCfl%2Fpv8Kim77SYWvH8wmcxPQLPQTh%2BP8VfhCOW9cqEwtJ2wLBbu2vtc8UEWQWmbijcXmFOmZmkfIez%2BFw7ArUvi6y%2Fh2B8fQylpVg8R731l33759Kynw2KY51SztHuWHcngnSS9ZtSHlHP%2Fkg9kFWYgU3uwbMXaKxRSDRXrUoofqYNbHsS71v7JBD9bMASFX%2F6SqW8XO2zX2V3E6euWhU2aswO8hybcMK5NpHD2RYHrjyxk137mUrwon7mBWQF%2FnjnTsyv1ewaclhmM7M79fsaWjKugfQONjq1GTZGaZzvA0%2FkTvFWPxUfHCnMa1pNS92SEcPAWOxyczJNEa%2FEg%3D%3D
X-DKIM_SIGN_REQUIRED: YES

------=_Part_1672025_167455170.1337029997137
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8
Content-Transfer-Encoding: QUOTED-PRINTABLE
Content-Disposition: inline"
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 15 sati
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!
  • Gjuroo: Sretan Božić, ekipa!
  • zoranowsky: Sretan Božić svima! :)
  • Djuro genijalac: Sretan Žićbo!
  • Bertone: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić! :)
  • smayoo: Sretan Božić! :)
  • drpongrac23: Svima koji slave, čestit i blagoslovljen Božić!!!
  • drpongrac23: U peći na drva, naravno, legendarnom Smederevcu!
  • drpongrac23: Da li su svi pripremili purice, janjetinu, odojke, mlince za sutra?!?! Moja je purica nasoljena i čeka jutarnje pečenje!!!
  • imenso: Evo molio bih ako imate 2-3 minute vremena i volju proslijediti dalje za riješiti jednu anketu: [link] Potpuno je anonimno
  • Bertone: Aaaa tooo,... baš sam tutlek :) ... vidi se OK, evo pikčr: [link] ... i sorry na lošoj kvaliteti slike, jbg, nemam sad pri ruci bolju :)
  • smayoo: Mislim da je @iAntu zanimalo kako se vide gravirana slova kad je isključeno osvijetljenje od ispod, dok je dnevno svjetlo
  • Bertone: Nema razlike u količini/vidljivosti svijetla koje dolazi ispod/kroz tipke u odnosu na originalna slova, jedina razlika je mrvicu manji font uz napomenu da sam do sada radio samo lasersko graviranje na ThinkPadima T serije. Planirao sam jednom odnijeti i jedan MBP ali nisam nikad stigao.
  • iAnte: @bertone jesu li gravirana znakovi vidljivi i u dobro osvijetljenim prostorima?
  • dpasaric: Legenda.
  • smayoo: RIP Chris Rea... :(
  • VanjusOS: ovo lasersko graviranje izgleda odlično, nikakve naljepnice!
  • Bertone: ... i da, mislim da je sad graviranje oko 20€
  • Bertone: Lasersko graviranje, baci oko na [link] , ovako izgleda na T14s koji sam nosio kod njih s time da nisam htio baš sve znakove nego samo par osnovnih, tipkovnica je isto bila DE [link]
  • jura22: Radije kupi naljepnice. Ima ih na oglasniku: [link]
  • Riba: Puno, jer ako se ne varam mora se mijenjati kuciste.
  • CoffeePod: Kupio MBP16" M4, al tipkovnica je njemacka. Zna li se koliko bubvrega dode zamjena tipki da mi bude HR?
  • Soffoklo: Misliš bravo retardirana EU birokracija
  • drpongrac23: Bravooo Apple, super!!!
  • m@xym: a evo i pojašnjenja: [link]
  • Yonkis: In iOS 26.2, Wi-Fi network synchronization between iPhone and Apple Watch will no longer be available in the EU.
  • hal9000: HAHAHAHAHAHA: [link]
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

drlovric, Ender, Riba, ^SuperUnknown^, Anonimci (599)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.76 Seconds

Provided by iJoomla SEO