VAŽNA OBAVIJEST: da drugi ne gube vrijeme kao ja, znači……u koracima iz iClarifieda, državu, odnosno Carrier, NE UPISATI hrv. providere, već točno na koga je mobitel zaključan….tipa: AT&T i ostalo
e sad…..kad malo stanem na loptu, neka je fora s aktivacijom tu u pitanju. Koliko će ta metoda raditi, sigurno neki exploit na serveru iskorištavaju. Svejedno bi savjetovao svakom da svoj GEVEY sim čuvaju i da ne update-aju baseband, posebno sad, kad iziđe Untether JB za 5.1
U svakom slucaju ova metoda NE PRAVI trajni unlock tj ako mjenjate karticu(stavljate drugog provajdera) kompletn postupak se mora ponoviti.Cuvaj te BB .
meni nije jasno samo ovaj backup Lockdown.......neka ja slučajno sutra update-am na 5.1.......kako povratim iz backupa aktivaciju?
i živo me zanima koliko će ova priča trajati, pošto se na iOS 5.x može telefon aktivirati "on the air"........da se nebi dogodilo jedan dan samo "NO SERVICE" ili nedaj bože da mi IMEI bude blacklistan
no da ne sraćkam previše......još nemogu vjerovati....NAKON cca 2 godine!!!!!!!!! i jako mi je drago da dev-team nema prste u tome......
Dečki, može malo pojašnjenje. Jednom napravljeni SAM unlock vrijedi za sve sim kartice od jednog operatera ili samo za sim karticu s kojom je napravljen unlock, odnosno da pojasnim pitanje. Ukoliko se sim kartica za koju je napravljen unlock izvadi i stavi druga od istog operatera hoće li unlock i dalje vrijediti?
Hvala na odgovoru.
to i mene zanima.. ajde molim te pa javi, jer sam prebacio vip broj u tele2 pa ako apple pokrpa rupu trebat cu dalje imat ovaj br s kojim sam ga unlockao..
vezano je isključivo za jednu sim karticu jer unlock ide po ICCID-u sim kartice.
ako ti se sim kartica pokvari, ili mijenjaš broj, pozdravi se s unlockom.
allright, a znaci ja sam ga sad unlockao za jednu tele2(kartica1) karticu, i danas sam prebacio broj iz vipa u tele2(kartica2) i necu imat mreže 3 dana, dali ja mogu otkljucat i s tom karticom(kartica2) iako nema mreže? i dali ce mi se izbrisat postojeca aktivacija (kartica1)(imam ju backup-anu)
znaci ja sam probao danas sa dvije rezlicite sim kartice istog operatera i kao sto je Hackerivs rekao ne radi.. i treba za svaku posebno ponoviti postupak za otkjucavanje, s time da se prethodni unlock briše.
apple je ovaj bug kao blokirao, ali ja sam nekako uspio unlockat danas i za drugu karticu... sve sam napravio po onim koracima, i posljednji korak mi pise u itunesu da kartica nije podrzana, stavio sam svoju od vipa, aktivirao se, i onda nazad od tele2 karticu sa kojom sam radio unlock, i pojavila mi se mreža
vezano je isključivo za jednu sim karticu jer unlock ide po ICCID-u sim kartice.
ako ti se sim kartica pokvari, ili mijenjaš broj, pozdravi se s unlockom.
Mozes li mi molim te pojasniti ovo? Nije li cilj unlocka stavljanje ostalih sim kartica koji imaju drugi broj? Ne mozes li onda napraviti novi unlock s tom drugom karticom? Nema mi bas smisla...
Ne znam sta tu ima da se objasnjava,ako koristis npr ultrasn0w(telefon je otkljucan na sve kartice) a s obzirom da ne postoji drugi unlock za trenutni BB ova opcija je vise nego dovoljna.Hack servis je objasnio da ova vrsta unlocka se veze ca ICCID sim kartice sto znaci da je unlock vezan iskljucivo za tu kartici.Ako imas novaca uvijek postoji opcija otkljucavanje preko operatera na koju je mobitel lockan ili kupovinom sim free telefona. Ima ljudi koji su do ovog unlocka po par mjeseci drzali telefon u ladici ili ga koristili kao iPod ako su uspjeli da ga aktivirarju
smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim
mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora
drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala
jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?