Soft unlock za 4 i 4S Preko SAM Opcije
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Soft unlock za 4 i 4S Preko SAM Opcije

22.04.2012 | 14:49
evo, ja probavam…….imam spremljenu aktivaciju preko SAM prefa, ali koliko vidim, u Cydiu nudi update, ali…repo je zgažen

izgleda da svi update-aju

Ništa, ja ću probat, pa javim, samo da uspijem update-ati
22.04.2012 | 14:51
Cekamo
22.04.2012 | 15:14
ISUSE!!!!

RADI!!!!!!!! )))))

HALELUJAH!!!!!!!!!!!!!!!!

VAŽNA OBAVIJEST: da drugi ne gube vrijeme kao ja, znači……u koracima iz iClarifieda, državu, odnosno Carrier, NE UPISATI hrv. providere, već točno na koga je mobitel zaključan….tipa: AT&T i ostalo
22.04.2012 | 15:31
Ispravljam naziv topica,Cestitam miomika
22.04.2012 | 15:35
Naprosto OBOŽAVAM kad me ovakve vijesti dočekaju

e sad…..kad malo stanem na loptu, neka je fora s aktivacijom tu u pitanju. Koliko će ta metoda raditi, sigurno neki exploit na serveru iskorištavaju. Svejedno bi savjetovao svakom da svoj GEVEY sim čuvaju i da ne update-aju baseband, posebno sad, kad iziđe Untether JB za 5.1

OK…..sad idemo malo uživati bez GEVEY-a
22.04.2012 | 15:38
U svakom slucaju ova metoda NE PRAVI trajni unlock tj ako mjenjate karticu(stavljate drugog provajdera) kompletn postupak se mora ponoviti.Cuvaj te BB .
22.04.2012 | 16:03
Hahaha, ćao Gevey. Kako mrzim tvoj tray. RADIIII !
22.04.2012 | 16:10
22.04.2012 | 16:17
UPDATE 1: nakon postupka, potrebno je reaktivirati iMessage!

iBooks konačno radi, kao i Personal HotSpot
22.04.2012 | 18:30
cekaj to je unlock i poslje mogu stavit karticu koju god ocu ili? recimo da otkljucam sad sa t-mobileovom i poslje stavim unutra tele2 oce radit?
22.04.2012 | 18:30
Obavezno pogledati

!
22.04.2012 | 18:31
emjae kaže:
cekaj to je unlock i poslje mogu stavit karticu koju god ocu ili? recimo da otkljucam sad sa t-mobileovom i poslje stavim unutra tele2 oce radit?

Za svaku karticu ponoviti postupak,to sam vec napisao par postova iznad
22.04.2012 | 18:36
zurba mi je pa nisam citao.. znaci postupak se ponavlja svaki put kad se mob iskljuci ili kako?
22.04.2012 | 23:32
Saint, hvala na info i linku! Thumbs Up!

Evo, ja sam u roku od par minuta napravio postupak i sad moj na T-Mobile zakljkučani iPhone4 sa iOS 5.0.1 i BB 4.11.08 veselo radi sa VIPme karticom!

Čak sam ga i ugasio i nakon ponovnog pokretanja sve radi i dalje uredno!
22.04.2012 | 23:57
meni nije jasno samo ovaj backup Lockdown.......neka ja slučajno sutra update-am na 5.1.......kako povratim iz backupa aktivaciju?

i živo me zanima koliko će ova priča trajati, pošto se na iOS 5.x može telefon aktivirati "on the air"........da se nebi dogodilo jedan dan samo "NO SERVICE" ili nedaj bože da mi IMEI bude blacklistan

no da ne sraćkam previše......još nemogu vjerovati....NAKON cca 2 godine!!!!!!!!! i jako mi je drago da dev-team nema prste u tome......
23.04.2012 | 00:13
Pa nakon 2 godine ti ga provider otkljuca ionako...
23.04.2012 | 03:28
miomika kaže:
i jako mi je drago da dev-team nema prste u tome......

ovo je i meni drago. dev team je vjerojatno ionako hrpa potplaćenih š*paka od strane applea.
23.04.2012 | 10:56
Hackerivs kaže:
miomika kaže:
i jako mi je drago da dev-team nema prste u tome......

ovo je i meni drago. dev team je vjerojatno ionako hrpa potplaćenih š*paka od strane applea.

sve više sam u uvjerenju tome, ali i u stvaranju kulta ličnosti Musclenerda itd….i način kako pristupaju ostalima. Kao da su bogomdani.
23.04.2012 | 12:47
eto uspjeh i ja radi na tele 2 moj vip lockan iphone
23.04.2012 | 18:50
Dečki, može malo pojašnjenje. Jednom napravljeni SAM unlock vrijedi za sve sim kartice od jednog operatera ili samo za sim karticu s kojom je napravljen unlock, odnosno da pojasnim pitanje. Ukoliko se sim kartica za koju je napravljen unlock izvadi i stavi druga od istog operatera hoće li unlock i dalje vrijediti?
Hvala na odgovoru.
23.04.2012 | 21:54
E to neznam, sutra cu to uraditi pa probati ali mislim da treba svaku posebni bezobzira sto je isti operater.
Javim sutra
23.04.2012 | 23:14
to i mene zanima.. ajde molim te pa javi, jer sam prebacio vip broj u tele2 pa ako apple pokrpa rupu trebat cu dalje imat ovaj br s kojim sam ga unlockao..
24.04.2012 | 01:06
vezano je isključivo za jednu sim karticu jer unlock ide po ICCID-u sim kartice.
ako ti se sim kartica pokvari, ili mijenjaš broj, pozdravi se s unlockom.
24.04.2012 | 03:39
allright, a znaci ja sam ga sad unlockao za jednu tele2(kartica1) karticu, i danas sam prebacio broj iz vipa u tele2(kartica2) i necu imat mreže 3 dana, dali ja mogu otkljucat i s tom karticom(kartica2) iako nema mreže? i dali ce mi se izbrisat postojeca aktivacija (kartica1)(imam ju backup-anu)
24.04.2012 | 23:10
znaci ja sam probao danas sa dvije rezlicite sim kartice istog operatera i kao sto je Hackerivs rekao ne radi.. i treba za svaku posebno ponoviti postupak za otkjucavanje, s time da se prethodni unlock briše.
25.04.2012 | 15:04
Dali vama radi PUSH nakon ovoga?
Ja ga nikako ne uspjevam osposobiti

Išao sam :
IMPORTANT:
If push notifications stop after this process, you can restore then with the Clear Push utility in SAM, followed by connecting to iTunes.

Al ne ide, iPusher samo loadira, ništa ne javlja da je uspjelo.
30.04.2012 | 13:29
apple je ovaj bug kao blokirao, ali ja sam nekako uspio unlockat danas i za drugu karticu... sve sam napravio po onim koracima, i posljednji korak mi pise u itunesu da kartica nije podrzana, stavio sam svoju od vipa, aktivirao se, i onda nazad od tele2 karticu sa kojom sam radio unlock, i pojavila mi se mreža
30.04.2012 | 21:23
Hackerivs kaže:
vezano je isključivo za jednu sim karticu jer unlock ide po ICCID-u sim kartice.
ako ti se sim kartica pokvari, ili mijenjaš broj, pozdravi se s unlockom.

Mozes li mi molim te pojasniti ovo? Nije li cilj unlocka stavljanje ostalih sim kartica koji imaju drugi broj? Ne mozes li onda napraviti novi unlock s tom drugom karticom? Nema mi bas smisla...
30.04.2012 | 21:44
Ne znam sta tu ima da se objasnjava,ako koristis npr ultrasn0w(telefon je otkljucan na sve kartice) a s obzirom da ne postoji drugi unlock za trenutni BB ova opcija je vise nego dovoljna.Hack servis je objasnio da ova vrsta unlocka se veze ca ICCID sim kartice sto znaci da je unlock vezan iskljucivo za tu kartici.Ako imas novaca uvijek postoji opcija otkljucavanje preko operatera na koju je mobitel lockan ili kupovinom sim free telefona. Ima ljudi koji su do ovog unlocka po par mjeseci drzali telefon u ladici ili ga koristili kao iPod ako su uspjeli da ga aktivirarju
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 3 sati
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.
  • Riba: Obrati paznju na nepoznate osobe poput mog oca koji ne uzima lijekove kako je propisano, odbija ici na kontrole, jedva je izvukao zivu glavu nakon srcanog udara pred par godina i jos hoda naokoo unatoc tome sto se cak i cijepio. Znanost bi se trebala na takve slucajeve usredotociti. :)
  • dpasaric: Samo primjećujem uzorak. Do sada je 100% kod domaćih i stranih poznatih osoba koje su iznenada umrle. Ponavljam, možda je zaista slučajnost, ali sada već postaje statistički zanimljivo.
  • Riba: Covjek je vjerojatno pocinio suicid ili izravno ili neizravno alkoholom, nije tu potrebna velika znanost.
  • dpasaric: Sjajan umjetnik je to bio. Velika šteta.:( I gle, opet moramo primjetiti slučajnost koja povezuje sve "prerano" umrle. :( Nadam se da će znanost potražiti uzroke takvoj statistici.
  • smayoo: RIP, Matija :(. Stvarno prerano.
  • dpasaric: Večeras u 19 sati po našem vremenu Appleov #WWDC25 keynote!
  • Maxxy: RIP Matija Dedić :(
  • smayoo: RIP :(
  • dpasaric: Umro Bill Atkinson! :(
  • drpongrac23: @Zdravac - Nemoj ići lijevo ako semafor je desno :) :)
  • Zdravac: hahahah
  • Zdravac: A da se, umjesto palac dolje/gore, uvede palac lijevo/desno?!
  • tino1: Gjuro, bola, Mazlum i to s veliko "M".
  • Gjuroo: Možda "mamlaz"?
  • tino1: Mazlum- na Herceg- Bolansanski- Budala.
  • Yonkis: Mazlum - Mazlum (maẓlūm) is an Arabic term for "oppressed, ill-treated, injured, sinned-against" (the antonym being ẓālim "oppressor"; root ẓlm "to oppress";).
  • tino1: Riba! Vraćaj karmu! Ej ne ćeš se imat kamo vratit.
  • tino1: Ej ukinuo Mazlum Karmu!! Šta vam je odmah vraćaj karmu Riba!!
  • smayoo: :(
  • drpongrac23: Napustio nas je Ivan Piko Stančić. RIP
  • Borisone: Logika kaže da bi verzija trebala biti od godine u kojoj se izdaje. Ima smisla godina plus jedan jer u posljednjih nekoliko godina obećanja dolaze s bar nekoliko mjeseci odmaka (ili nikad).
  • Yonkis: iOS 26 u 2025? [link]
  • cariblanco: Riječani, hoće li Važ biti vaš ?
  • smayoo: @Yonkis, piši u forum, ovo će ti tu iscuriti
  • Yonkis: Članak je odličan.. dijelim ga okolo ostalim Appleovcima koji nikako da ovdje puste korjenje. :)
  • hal9000: @dpasaric: ako nekome i nije korisno, barem je zabavno i poučno.
  • Yonkis: Ne znam dal da otvaram temu, treba mi prijedlog neke app za skeniranje prostorije (sa namještajem) kako bih mogao lakše namjestiti prostoriju sa postojećim stanjem, neka LiDAR app?
  • dpasaric: Članak je "up", imate što za čitati, nadam se da će nekome biti korisno! :)
  • cariblanco: ok,ty za info
  • dpasaric: Ograničen je taj modul za ankete, imao sam isti problem, ali on nakon par dana zaboravi IP, pa se mogao dati drugi glas za one koji su imali više Macova.
  • dpasaric: Hvala, idem urediti tekst za zadnjim info, pa ide objava večeras! :)
  • dpasaric: Evo, imamo 1.000!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

dpasaric, rusty, smayoo, songoku, Anonimci (693)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.21 Seconds

Provided by iJoomla SEO