27.08.2026 | 14:07
iOS najnoviji 26.6.1. Slika za uvod;
Ne može se napraviti back-up iako su isključene slike i poruke (da ne ulaze u back-up). Ukratko nakon ažuriranja na XX.XX.1 izgleda da je sam OS toliko napuhan da ne stane u besplatnih 5GB.
Napravio sam kopiju iPhonea na računalo preko iTunesa u nadi da će doći do smanjenja cachea iOS-a (neki to predlažu da se tako smanji).
Svi programi koji su uključeni u back-up imaju cca 170MB.
I tako dalje, mizerno male brojke. BTW to je mamin iPhone kojeg tetošim tu i tamo a jučer ga ažurirao na novi iOS i figa.
Čak sam obrisao prijašnji back-up sa iClouda i pogasio neke opcije da ne povlači u kopiju ali uzalud.
Sada ne mogu ni besplatnih 5GB iskoristiti. Ima li netko neku ideju kako (još) smanjiti back-up za iCloud a da barem nešto bude uključeno.
Znam da 50GB košta 1€ ali me smeta kako to da je back-up iOS-a narastao sa 2.5 - 3GB na +5GB?
P.s. Dok sam pisao post na Safariju, on se bio zblesirao na dijelu “… narastao sa 2.5 - 3GB” i jednostavno nakon 10 sekundi mi dao samo zelenu pozadinu, sav tekst je nestao. Tako da je ovak post slaba kopija onog prije, zaista sam ga sada skratio. I pišem ga na Braveu. Ovo je već drugi put da se Safari baš na Jabučnjaku tako ponaša. To je samo osvrt na još jednu “glupost”.
Hvala na čitanju.