iOS 7 to iOS 6.1.4 rollback?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iOS 7 to iOS 6.1.4 rollback?

20.09.2013 | 21:10
Moj iPhone i Apple, prekrasan i fluentan kakav jest, mi je upravo skinuo 2 GB veliki iOS 7 dok se punio.

(iOS 7 - obožavam funkcije, iz dna duše mrzim onaj njegov dizajn i Jonyjev črenslusensi.)

Odlučio sam ipak napraviti taj update za nekih tjedan dana, pa što bude bude. (Uz to, želim natrag svojih 2 GB prostora!)

Kada konačno budem na iOS sedmici, i tako recimo proučavam i prčkam po iPhonu i tako to, recimo da mi dosadi.

Je li moguće vratiti iOS natrag sa sedmice na šesticu? (IIRC pomoću nekog iTunesa DRM ili tako slično.)

Tražim samo da/ne odgovor, no ako vam se da, možete mi i napisati i cijelu proceduru. Nije potrebno, ali od viška ne boli glava! (Osim u slučaju iOSa 7 koji mi zauzima prostor.)
21.09.2013 | 11:58
Hm, izgleda da pod oba iPhonea 5 (GSM i Global) pokazuje uskličnik kod iOSa 6.1.4. Znači li to da postoje veće šanse da Apple ne odobri rollback, ili?

Hvala ti na linku.
21.09.2013 | 12:42
Kolko vidim Apple je od jutros prestao potpisivati iOS 6, tako da se bojim da povratka vise nema...
21.09.2013 | 13:26
Neee

A je li moguće vratiti iOS bez Appleovog potpisivanja? (Nešto što bi uključivalo jailbreak?)
21.09.2013 | 13:41
Samo ako imas spasene SHSH Blobs i to samo na 4 dok 4S i 5 na 6.1.3-6.1.4 naravno bez JB jer ga nema
21.09.2013 | 13:42
Mislim da nije moguće... Ali nisam siguran... Nisam nikad koristio jailbreak jer nisam imao potrebe... Možda netko drugi zna?
21.09.2013 | 13:43
Saint me preduhitrio...
21.09.2013 | 14:22
saint kaže:
Samo ako imas spasene SHSH Blobs i to samo na 4 dok 4S i 5 na 6.1.3-6.1.4 naravno bez JB jer ga nema
Nisam baš razumio što si rekao. SHSH Blobs je nešto što dolazi uz Jailbreak? I Jailbreak ne postoji za iPhone 5 6.1.4?
21.09.2013 | 14:42
SHSH Mozes spasiti na comp i bez JB preko TU a za iPhone ne postoji JB od 6.1 koliko se sjecam
21.09.2013 | 17:07
Stvarno? Prije sam mislio da je Jailbreakanje ono "želiš, ne želiš, čeka te spremno".

Dobro, znači skinuo sam TinyUmbrella v7, i prva stvar koju mi je gurnuo pod nos kad sam otvorio aplikaciju je bila ova:

Nakon OKa, odmah je ovo pisalo:

Dakle, na Advanced tabu je ovo:

Ja tu se ne mogu snaći, a i sam TU kaže da ne dira onaj koji se u to ne razumije. Cydia je kao AppStore na kojem se nalaze programi za JB uređaje, right? Zar ne bi onda to sve trebalo biti isključeno, s obzirom da uopće ne postoji JB za 6.1?

Molim pomoć.
21.09.2013 | 17:12
Apple vise ne potpisuje 6.1.3 ni 6.1.4 tako da se ne mucis.Samo skini kvacicu sa from cydia na trecoj slicici.Onda idi na save SHSH i to je to pod log ce ti izbaciti sta sprema a sta ne.
21.09.2013 | 17:31
Dobro, dakle skinuh kvačicu s Request SHSH from Cydia.

Spremio sam SHSH. U logovima govori "Apple is NOT signing iPhone5_World 6.0.1 anymore." nekoliko puta.

Čekaj, to što Apple ne potpisuje iOS 6.1.4 više, znači nema UOPĆE načina da se rollbacka na iOS 6.1? A za što će mi SHSH u tom slučaju?
21.09.2013 | 17:38
Sta ti je izbacio u prvom prozoru,imas li i jedan shsh blobs spasen.

Nisam ti ja kriv so nisi(ako nisi nista uspio spasiti) Kada imas spsene SHSH blobs i hoces na nizi FW onda pokrenes TU i startas TSS server koji lazira apple server i mozes uraditi restore sa FW za koji imas Blobs
21.09.2013 | 18:35
Ajme, pa to je to!

Znači, ovo je log od drugog pokušaja:

:pinch: Upozorenje: Spoiler!

(Prvi put kada sam radio bio je jedan redak koji je čitao "nešto nešto SUCCESSFULLY" s velikim zelenim slovima, a i priloženi log govori da već postoji SHSH.)

Samo da nešto raščistimo, ja sam trenutačno na iOS 6.1.4. Dakle sada sam kreirao taj SHSH.
Zatim updateam na iOS 7. Razgledavam, odlučim ponovo podesiti firmware na iOS 6.1.4.

Priključim iPhone u kompjuter, pokrenem TU, i startam TSS server. I to je to, međik, bum, imam iOS šesticu ponovo? Ili još postoje neki koraci koje moram učiniti (koji su zahtjevniji od samo "next next" )?

Hvala ti!

EDIT: Pod general imam saved SHSHs for iPhone: iPhone5_World 7.0 (11A465). Je li to SHSH za iOS 7 ili iOS 6.1.4?
21.09.2013 | 18:45
Nema nazad imas spasene samo za iOS7,zakasnio si
21.09.2013 | 18:59
A SHSH sa Cydije?
21.09.2013 | 19:10
Nema jer Cydia spasava tvoj ptpis tj za svaki aparat posebno.Zakasnio si
21.09.2013 | 19:13
Kako to misliš, za svaki aparat zasebno?

Dakle SHSH nije na iPhoneu, već na Appleovim serverima? To mi jedino zvuči logično, jer inače ne vidim razloga zašto to ne može očitati s iPhonea.
21.09.2013 | 19:19
Predugo traje i prekomplikovano je da ti objasnim,pogledaj na netu kako i na koji nacin funkcionise Cydia i TU.Potpis je vezan i za UID aparata.TU ti dodaje novu liniju u Host file na tvom racunaru tj ip adresu na koju se kacis
21.09.2013 | 19:29
Imaš pravo, prekomplicirano je to za mene. I što, kad updateam, nema više povratka? (I DA SAM SPREMIO SHSH (PREK)JUCER, IMAO BIH ŠANSE ZA POVRATAK)?!

Stvarno ne razumijem Appleov način rada. Ništa. Hvala ti na pomoći.
25.01.2014 | 22:41
Pozdrav, imam ipad 2 (iOS 7.0.3), saveane SHSH za 6.0.1 na TU.

Htio bih restorati natrag na iOS 6, ali svi tutorijali na netu su za iPhone 4 i za windowse.

I jel mogu odmah restorat na 6.1.2 ili moram prvo na 6.0.1 pa na 6.1.2?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 10 sati
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?