Izasao 6.1.3 Ne radite Update
(0 korsinik/a gleda/ju temu) 

Izasao 6.1.3 Ne radite Update

19.03.2013 | 18:40
Izasao 6.1.3 Ne radite Update ako vam treba JB

Vise info sta donosi update na : www.iclarified.com/28387/apple-releases-...es-to-maps-for-japan
19.03.2013 | 18:47
prošao (OTW) bez problema na iP5 (ne koristim JB ), samo sam htio reći da sve radi uredno i nema problema, barem ne na prvu.
19.03.2013 | 18:57
Vidi kojeg si smajlića dobio kad si napisao B i ) jedno iza drugoga. Mislim kako je to bug u kodu Jabučnjaka.
19.03.2013 | 22:06
Nije bug, nego feature. Kad napišeš \B\), dobiješ tog smajlića:

Bug je to što kad napišeš \"\), dobiješ "), a ne bi trebao, jer se taj smiley piše \;\)
20.03.2013 | 00:16
20.03.2013 | 11:14
Koga ne smeta onaj sigurnosni propust sa passcode definitivno nema zašto raditi nadogradnju na 6.1.3. "Other fixes" se najvjerojatnije odnosi na ispravke koje čepe rupe koje su omogućile jailbreak
20.03.2013 | 17:29
Taman sam jucer nabavio novi tvornicki otkljucan iP4S koji ima iOS 6.01. Zakasnio sam jedan dan . Vise se i ne sjecam jeli ima nekih problematicnih issue-a na toj verziji?
  • mileni
  • Posjetitelj
20.03.2013 | 17:44
Na sta si zakasnio ?
Ako mislis na 6.1.2 - nisi. Evo pa pogledaj:
iosdl.com/

Ako me sjecanje dobro sluzi, popravljen je vijek trajanja baterije
20.03.2013 | 17:46
mileni kaže:
Na sta si zakasnio ?
Ako mislis na 6.1.2 - nisi. Evo pa pogledaj:
iosdl.com/

Ako me sjecanje dobro sluzi, popravljen je vijek trajanja baterije

Da, zakasnio sam na 6.1.2
  • mileni
  • Posjetitelj
20.03.2013 | 17:57
Pa nisi. Eto ti tu linka, skini i instaliraj. 2min posla
20.03.2013 | 18:19
Može ga skinuti to nije problem, ali ga je problem instalirati jer Apple više ne potpisuje 6.1.2, a sigurno nema SHSH spremljene kad je iPhone tek nabavio.
  • mileni
  • Posjetitelj
20.03.2013 | 19:21
Pa on ima 6.0.1… Zasto bi mu SHSH bio potreban ?
20.03.2013 | 19:22
Sank kaže:
Može ga skinuti to nije problem, ali ga je problem instalirati jer Apple više ne potpisuje 6.1.2, a sigurno nema SHSH spremljene kad je iPhone tek nabavio.

Upravo tako. Osim ako se je nesto frishko promjenilo, a da to neznamo.
@Mileni na sto si mislio kad kazes 2min. posla???
20.03.2013 | 19:55
mileni kaže:
Pa on ima 6.0.1… Zasto bi mu SHSH bio potreban ?

Ok, imam 6.0.1 i njega mogu JBati, ali ne mogu napraviti update na 6.1.2 jer Apple vise ne potpisuje tu verziju. Shodno tome ne mogu imati JBan 6.1.2 kao sto sam rekao - propustiio sam priliku za to prije nesto vise od jednog dana.
  • mileni
  • Posjetitelj
20.03.2013 | 22:37
Iskreno, ne shvacam uopce ovaj dio 'Apple ne potpisuje tu verziju'.
Dakle ne mozes jednostavno skinuti iOS 6.1.2, instalirati preko iTunesa isti i onda napraviti JB ?

Ako je to istina.... Kako? Zasto? WTF?
21.03.2013 | 00:42
mileni kaže:
Iskreno, ne shvacam uopce ovaj dio 'Apple ne potpisuje tu verziju'.
Dakle ne mozes jednostavno skinuti iOS 6.1.2, instalirati preko iTunesa isti i onda napraviti JB ?

Ako je to istina.... Kako? Zasto? WTF?

Mogu pokusati objasniti, mada na forumu postoje bolji znalci od mene. Idemo redom. Apple-u je uvijek u interesu da korisnik instalira najnoviju verziju iOS-a jer se podrazumijeva da je zadnja verzija najzasticenija u smislu DRM-a. Oni jednostavno ne zele da korisnik iOSa ima priliku slobodno ceprkati (ja to zovem punim pristupom i nadzorom nad racunalom) po OS-u odnosno da ga JBka. Prilikom pokusaja restore-a IPSW filea iTunesi i iPhone traze preko neta da Apple digitalno potpise file jer samo tako potpisan file iPhone pusta na instalaciju. Ako Apple odbije potpisati onda nema instalacije tog ipsw-a. Ukoliko iz JBane verzije iOS izvuces tzv. SHSH blob tada ga mozes kasnije iskoristiti za fake-anje potpisa prilikom ponovne instalacije iste verzije iOSa.
Npr. na iPadu na kojem pisem ovaj post imam JBan iOS 6.1.1 U vrijeme dok je Apple potpisivao tu verziju napravio sam save shsh bloba. Ukoliko slucajno na iPadu napravim upadate na 6.1.3 i time ponistim JB i sve ostalo, jednostavno mogu napraviti restore 6.1.1 uz pomoc ranije snimljenih shsh blobova i vjerovatno jos nekog sw-a koji glumi apple server za digitalno potpisivanje. Do sad Nisam imao potrebu to isprobati
  • mileni
  • Posjetitelj
21.03.2013 | 00:51
Znam da SHSH blobse cuvas u slucaju da se zelis vratiti natrag. No iskreno, nisam imao pojma da ne mozes instalirati 6.1.2 dok je u pticaju 6.1.3
21.03.2013 | 09:24
mileni kaže:
Znam da SHSH blobse cuvas u slucaju da se zelis vratiti natrag. No iskreno, nisam imao pojma da ne mozes instalirati 6.1.2 dok je u pticaju 6.1.3

Vraćanje natrag kao i nadogradnja na neku verziju iOSa koja je manja od aktualne ista je stvar. Onog momenta kada izađe nova verzija, prethodne se prestanu potpisivati i ako nemaš spremljen SHSH za stariju verziju onda na svoju iĐiđu možeš instalirati samo tu najzadnju verziju u ovom slučaju 6.1.3

Izuzetak su iOS 4.2.1 koji se i dalje potpisuje, ali samo za iPhone 3G, te iOS 5.1.1 za iPad prve generacije. Apple je uveo striktnu provjeru verzije iOSa koja se instalira na uređaj da spriječi greške. Na žalost to košta određenih sloboda.

Android pak nema nikakvih provjera i korisnik ima punu slobodu da potpuno umrtvi svoj uređaj ukoliko mu pokuša upucati pogrešnu verziju. Znam to jer je već nekoliko mojih poznanika uspjelo brickati svoje uređaje.
21.03.2013 | 16:36
Jedina svrha prestanka potpisivanja SVIH verzija ispod aktualne (cast iznimkama 4.2.1. i 5.1.1.) da se sprijeci JB.

Koja crna briga za korisnike i provjera gresaka

Sta ce crknuti ili pokvariti se na iPhone ako instaliras 6.1.1. ili 6.1.2. ?
28.03.2013 | 21:06
Ovako novi sam ovde i trazio sam rubriku za predstavit se i nisam je nasao, imam iphone 5 kupio sam ga sa 6.0.1 prije cca 10 dana i sve htio uradit update na 6.1.2 al mi je bilo mrsko ,i onda je izasao 6.1.3 za kojeg nema jb ,mene zanima da li ikako mogu uradit update na 6.1.2
  • mileni
  • Posjetitelj
28.03.2013 | 21:38
Par postova gore ti sve pise. Na zalost - ne mozes.
No napravi JB na 6.0.1, to i dalje mozes.
28.03.2013 | 21:41
Daa to znam da mogu i na 6.0.1 ,ali bi volio imat zadnju verziju, pa bar predzadnju zbog jb ,jer sam imao na crnom i5 i onda sam bijeli uzeo i mrsko mi bilo udpateta
  • Navigator
  • Posjetitelj
29.03.2013 | 12:17
Da ali samo za A4 i to bas i nije nova informacija
29.03.2013 | 13:43
saint kaže:
Da ali samo za A4 i to bas i nije nova informacija
29.03.2013 | 16:12
saint kaže:

Ako je to sto navode tocno, cisto sumljam da ce taj exploit potrositi na 6.1.3.
Vjerovatno ce pricekati iOS 7
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 6 sati
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa