iMac late 2009, 10.8. i probleme za internetom
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iMac late 2009, 10.8. i probleme za internetom

10.10.2012 | 19:26
ok - sad sam dovoljno dugo testirao internet preko etherneta. Rezultat:

preko ethernet ide bolje, ponekad cak dobro. Ali ponekad ide jako sporo. Ali sve u svemu ipak bolje od wlan-a.

iPhone ili macbook preko wlan- a ide normanom brzinom. isto tako preko windows na imac-u

Problem je poceo kad sam se prebacio od snow lepard na lion!

ideje sto sad treba probati?
10.10.2012 | 20:06
1. Ethernet. Kad se ono ponekad desi da ide jako sporo - što ide jako sporo? Sve, baš sve, ili neka jedna web stranica koju baš tada probavaš, ili...? Kad ti se to dogodi, probaj speedtest.net.

2. WiFi - probaj na routeru fiksirati na neki kanal koji je statistički manje opterećen (vidi link koji sam dao 6 postova iznad) pa vidi da li je bolje. Ako nije, onda 3.

3. WiFi - koju enkripciju koristiš? Koliko je dug ključ? Za probu (ali samo dan-dva, za probu) isključi sve enkripcije, ostavi mrežu otvorenu pa vidi da li je onda bolje. Ako ti je slučajno mreža cijelo vrijeme otvorena ili na WEP-u, provjeravaj učestalo u web interfaceu od routera koliko je WiFi korisnika. Naime, možda ti se pokačila hrpa korisnika ili jedan koji torrentira lopatom preko tvoje wifi veze pa ti ždere bandwidth.
10.10.2012 | 22:59
1. da - sve bas sve - ne samo jedna stranica nego svaka. nakon par minuta - od jednom ide bzo. radio sam i speed test. Ping 660! i download 0,1 mbit

2. staticki kanal - probat cu sutra!

3. WiFi - probao sam dosta dugo bez enkripcije. nema promjena! Tu kod mene nema drugih korisnika. svi su pre daleko od nase kuce. Tu opciju mozemo izkljuciti.

imas li ideju zasto je sve radilo sa Snow Lepard?

sutra cu se javiti jos jednom - sada laku noc i puno hvala za podrsku!
10.10.2012 | 23:45
ad 3
Ne shvaćaš. Udaljenost se kompenzira usmjerenom antenom i pojačalom. Ljudi misle da su sigurni jer svojim laptopom ne vide nijedan wifi osim svojeg. Ja bi se iz svoje kuće pomoću antene koja košta manje od 500 kn i bez ikakvog pojačala mogao nakačiti na wifi mrežu lokalne samouprave 5 km daleko, i to solidnom brzinom, zato što ih je netko uvjerio kako im je WEP skroz sigurna enkripcija, a ionako "nisu u ugroženom okruženju".
(onaj tko zna kako i želi to napraviti, može se za manje od 5000 kn npr. u Zagrebu popeti na neboder na Trgu i surfati na čijoj hoće wep mreži. Ima doslovce stotine tisuća njih na izbor.)

Ne znam zašto je sve radilo na 10.6, ali ne znam niti da je zasigurno to razlog. Možda je koincidencija.
14.10.2012 | 14:18
ponovo mene: ima samo dva korisnika na wifi- moj imac i macbbok moje zene.

i moj imac osim toga jos preko etherneta

iskljucio sam skorz wifi - da samo surfam preko kabel - ali nema promjene! s time mogu - koliko ja vidim - iskljuciti mogucnost da netko preko mene torrentira.

probat cu sad jos jednom na WIN7....
14.10.2012 | 14:57
i jos nesto - upload je super sporo - skoro nemoguce!
14.10.2012 | 15:31
Nažalost, ako nije ni to, onda više nemam ideja. Tim više što kažeš kako ti na Win7 sve radi normalno, jedino mogu zaključiti da 10.8 pravi te probleme (a zašto - ne znam) pa ti savjetovati da napraviš TM backup i pregaziš sistem nekim starijim, koji ti je radio dobro.
14.10.2012 | 15:45
i to sam vec mislio - ali imam programe i podatke koji samo radi na ML - zbog toga to ne ide...

sto sam ucio - never change a winning team!
14.10.2012 | 16:59
Jbg... Žao mi je.
14.10.2012 | 18:08
Možda da pokušaš sljedeće:
1.Kako radi na drugom korisničkom računu?
2. Ako neradi dobro, vratiti na prijašnju verziju OS-a.
Zatim uvijek možeš nadograditi na najnoviji, ali bar ćeš biti siguran do čega je.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 13 sati, 57 minuta
  • dpasaric: Super je prošlo! :) Sretno im!
  • miomika: Možda glupo pitanje, dal će se vidjeti putovanje te rakete iz .hr prema mjesecu? zasada nije oblačno
  • Ender: USA lansiranje rakete sa ljudskom posadom ka mesecu
  • Ender: [link]
  • Ender: [link]
  • CoffeePod: @yonkis iStyle takvo ruglo od firme. Pogotovo dućan u Splitu. Osoblje nema pojma, morao sam ih sve školovat :P
  • dpasaric: Večeras tko je u Rijeci u Piki na proslavu 50 godina! :)
  • Borisone: Onaj dan u godini?
  • Yonkis: zato iStyle daje popust od 2.27% ne od 3% ne od 2.5% nego 2.27% Presmiješno.
  • Tito: Kupio sam 3 MBA i 2 iphonea
  • ZoPaj: 50% off all Apple products in all Apple stores for Apple's 50th anniversary... today only! apple.com
  • dpasaric: [link]
  • dpasaric: 50 godina Applea u srijedu u 19.30 u Pikiju!
  • jura22: Nema mjesta za ekspanziju jer je tako Apple odlucio. Sigurno bi se mogla graficka ustekati ili vise njih. Mozda memorija i nema smisla.
  • vjeko1: Realno me ne čudi ovo za Mac Pro jer desktop lineup nije imao previše smisla sa Studio i Pro. S druge strane, arhitektura sa Apple Silicon je takva da nema previše mjesta za expanziju tako da.. RIP
  • Piko: Samo da velim da sam "ukrao" ideju za vikalicu .... i napravio svoju implementaciju na [link] ....
  • Soffoklo: Apple odustaje od Mac Proa - [link]
  • Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
  • drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj :)
  • CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
  • ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa:) optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.84 Seconds

Provided by iJoomla SEO