Internet Sharing
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Internet Sharing

29.08.2012 | 22:57
Imam ovakvu situaciju:
  • u jednoj je prostoriji WLAN router, uključen je WLAN i DHCP
  • u drugoj je prostoriji Mac Mini spojen na taj postojeći WLAN s uključenim DHCP, na njemu je uključen Internet Sharing - WLAN na LAN
  • na Mini je spojen sat. receiver (UTP kablom) koji svako toliko izgubi vezu na internet

Ne znam gdje griješim da receiver gubi vezu na internet (svigdje je uključen DHCP, ali je problem i ako su svugdje fiksne IP adrese). Potrebno mi je da je receiver stalno spojen na internet, a za sada opcija dovlačenja kabela od routera do receivera nije moguća. Da li bi s dodatnim AP-om ili AirPort-om mogao riješiti problem (što jeftinije rješenje potrebno)?

internet_sharing.png
29.08.2012 | 23:25
Dobro bi bilo za početak biti siguran da receiver ne gubi vezu zato što je možda veza od Minija do routera preopterećena. Možeš li objesiti neki komp umjesto receivera pa staviti neki alat za mjerenje prometa s bilježenjem i pustiti da se downloada nešto ogromno?
29.08.2012 | 23:31
Nije sigurno preopterećeno (receiver povlači max. 5 KB/s), probao sam umjesto receivera spojiti laptop i ista se stvar događa, na početku sve radi i onda se odjednom izgubi veza na net. Koji je najbolji/najjeftiniji način za "hardversko" rješenje (bez internet sharinga)?
29.08.2012 | 23:34
a koji risiver imash(verovatno neki za CS:)....
ja sam na moj AzBox HD Elite....nakacio ovu malu igracku....i vucem bezicno net na risiver....samo je nisam platio kao sa linka..vec na lokalnom buvljaku za 10 eura...
www.conrad.de/ce/de/product/972435/Conrad-WLAN-Mini-Router-N150
29.08.2012 | 23:35
amsterdamxxx kaže:

29.08.2012 | 23:40
pogledaj,dodao sam jos nesto u moj odogovor.......
29.08.2012 | 23:53
Ima takva điđa od D-linka u Ventexu, zove se wlan bridge / access point. Košta reda veličine 400 kn.
30.08.2012 | 00:00
amsterdamxxx kaže:
ja sam na moj AzBox HD Elite....nakacio ovu malu igracku....i vucem bezicno net na risiver....samo je nisam platio kao sa linka..vec na lokalnom buvljaku za 10 eura...
www.conrad.de/ce/de/product/972435/Conrad-WLAN-Mini-Router-N150

Znači igračka se spoji na postojeći WLAN i nakači UTP-om na STB? Aj' mi kupi tu igračkicu na buvljaku pa pošalji poštom.
30.08.2012 | 00:11
smayoo kaže:
Ima takva điđa od D-linka u Ventexu, zove se wlan bridge / access point. Košta reda veličine 400 kn.

Bi se s ovime možda moglo riješiti? Vjerovatno i s ovime.
30.08.2012 | 00:21
prvo se nakaci,kablom na komp,da mu odredis,na koji Wlan da se kaci...posle toga mozes na svaki uredjaj u kuci koji imash,da ga kacis....i da bude bezicno povezan.....
nisam skoro vidjao po buvljaku....ne bi bio problem....jedino zbog slanja..Srb-Hr.....
30.08.2012 | 00:44
amsterdamxxx kaže:
prvo se nakaci,kablom na komp,da mu odredis,na koji Wlan da se kaci...posle toga mozes na svaki uredjaj u kuci koji imash,da ga kacis....i da bude bezicno povezan.....
nisam skoro vidjao po buvljaku....ne bi bio problem....jedino zbog slanja..Srb-Hr.....

Probat ću ovdje nešto jeftino pronaći.
30.08.2012 | 00:47
Iz Srbije u Hrvatsku ti je lakše prošvercati šleper Kineza preko Bajakova, nego poslati poštom paketić veličine 2 kutije cigareta.

Dr. Beast, ovo ti treba:

www.ventex.hr/pd/0560220/pg/852/Switch--...-Access-Point.wshtml
30.08.2012 | 00:54
Thanx, to je to, i nije toliko skupo.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 4 minuta
  • smayoo: Heto. Mikrofon ocvikan. Precizno. Elektroničarskim cvikama... :)
  • smayoo: Hvala ti, istražit ću.
  • Yonkis: Hocu reći zvuk dopire do mikrofona i preko vibracija drugih površina, plastika, ne samo preko rupice od mikrofona. Vidi na 52 minuti [link]
  • Yonkis: Mislim da ti to neće biti dovoljno. To kao kad začepiš uho prstom, ti svejedno možeš prepoznati riječi a taj mikrofon je jaaaako osjetljiv, prepozna govor iz druge sobe.
  • smayoo: Imam ja, hvala ti na infomaciji. Korištenje mikrofona sam isključio u postavkama odmah out of the box, a za svaki slučaj mikrofon pokrio UHU patafixom. :)
  • Yonkis: Ima li netko doma LG-ev smart TV? [link]
  • IkoIko: Za powermacove, idem ih danas pogledati pa vam javim!
  • Borisone: Na hrvatskom jeziku: [link]
  • Borisone: About Spotlight indexing and search results on Apple devices [link]
  • Miki9890: Poz! ima li smisla skinuti 26.6.1 na iPhoneu 13 mini radi spotlight indexinga? Da li je to samo za siri Ai kojeg ionako neću imati i hoće li indexirati opet kad prijeđem na 27? trenutno sam na 18-ici
  • Piko: ja bi drugi .... da li rade ?
  • Riba: Pogotovo ako je zracno hladjen.
  • Riba: Mene zanima jedan!
  • IkoIko: Pozdrav zanima li ikog dva powermaca g5?
  • Yonkis: Nisam ovo znao, Apple koristi Google za svoj iCloud [link]
  • marioart: ko zeli iz njemacke uzimati, preporucujem alternate.de - pocetni model je 976€
  • ZoPaj: iducan.hr ima sve konfiguracije, mini i studio, nije preogromna razlika u odnosu na nedavno poskupljeno
  • jura22: Točno, ispravak 1.049eur. Onda i nije neka velika razlika.
  • Yonkis: Nema đabe ni u starog Applea
  • Pongy75: Evo, osnovni model Minija u iStyle je 1.159€ - skoro pa duplo nego nekada osnovni model minija. Tu se gubi svaki smisao povoljnog Mac računala.
  • Pongy75: i u švabiji, koliko je kod nas?!!
  • marioart: @jura to je sa edu popustom, cijena bez popusta je 1049€
  • jura22: Osnovni Mini M6 je 929€. [link]‑core-cpu-12‑core-gpu-16-gb-arbeitsspeicher-256gb-speicher
  • matijazx: - nadživio je svog oca za 10 godina.
  • dpasaric: Jazz legenda!
  • smayoo: RIP Stjepan Jimmy Stanić
  • Pongy75: Ma nek si znaš kaj…
  • matijazx: -- u ovlaštenom Apple storeu, vidio cijene za preoreder.....M6 mini 16GB-cca 1200 eura, 24GB-cca 1700 eura
  • Pongy75: Obično bude koliko dolara toliko u eurima nekih 10%
  • dpasaric: Javim kada dobijemo cijene za Hrvatsku...
  • dpasaric: Sitgli novi M5 Mac mini i M5 Ultra Mac Studio!
  • IkoIko: Sretan rođendan Smayo :)
  • ping: sretan rođendan dragi Smayoo
  • IkoIko: Pozdrav, molio bih malu pomoć od forumaša koji su pristali model postolja s filtrom za Mac studio. Kojih je dimenzija gumena brtva koja ide na okvir? Ili imate baš određen model koji se kupi na brtva.hr? Hvala i isprike na smetnji
  • smayoo: :*
  • drlovric: Sve najbolje. Cestitke!
  • Pongy75: SRETAN ROĐENDAN!!!
  • Gjuroo: Sretan rođoš, Samyoota! :kiss: :heart:
  • smayoo: Hvala od srca! :)
  • Kloba: Nema me puno, ali čitam pa eto - Smayoo sretan ti rođendan - da ti se ostvare sve želje!
  • smayoo: Hvala! :)
  • dpasaric: Smayoo sretan rođendan! :)
  • CoffeePod: Hvala puno!
  • Bertone: Pretplati se na ovu temu [link] i naruči gajbu strpljenja :D
  • CoffeePod: [link]
  • CoffeePod: Ima li tko iskustva sa kuycon monitorima?
  • miomika: nebi niti ja preporučio RAM servis....bez da se ITKO ljuti.
  • cariblanco: Ja sam našao stari filter u boji, dok još nije bilo kolor-tv, ako netko ima crno-bijeli, ja mu taj filter poklanjam :)
  • zvone: Ljudi imam neke screen protectore za 12 pro i par caseova. Zena ima novi mob a ostali stari dodaci. Ako netko zeli pokupiti na podrucju Zagreba.
  • drlovric: Ja koristim FluidVoice diktiram vise od 70% mailove, kao i text poruka.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.47 Seconds

Provided by iJoomla SEO