Air Video na windowsima
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Air Video na windowsima

08.05.2012 | 18:20
Ovako!! za par sedmica idem na godisnji, tj kod staraca u Bosnu. posto ovdje imam umrezen HD i naprimjer moj prijatelj moze gledati filmove sa mog HD-a , htio bih to i kod staraca da namjestim. Da im ne bih slike slao preko usb-a ili postom , da sse samo uloguju na moj hd i da mogu ili kopirati ili pregledati. nesto slicno kao AirVideo sto radi. da li to mogu nastimati i kako?Starci imaju staru kantu sa windows xp-om.
08.05.2012 | 18:52
Objasni malo taj pojam "umrežen HD". Kako točno? Jeli to NAS ili obični USB/Firewire disk?
08.05.2012 | 19:28
preko usb na airport extreme. ako mi jaran u eindhovenu moze gledati sa mog diska folmove na iphoneu , onda bi trebalo i da starci mogu sa windowsima. samo ne znam koji program je odgovarajuci za xp.
08.05.2012 | 21:54
pa ima li iko da mi odgovori? moze ili ne moze? i ako moze koji program.
08.05.2012 | 22:32
cekaj...el matorci treba da pristupe iz Bosne ,tvom hardu u Holandiji.....?
08.05.2012 | 22:55
tako nekako. trebali bi ako mogu.
08.05.2012 | 22:55
Ja svom NAS- u pristupam preko programa ili browsera,vjerovatno moze neka takva varijanta,ili da dignes neki FTP
08.05.2012 | 23:05
Trebalo bi da moze samo ne znam kojim programom.
08.05.2012 | 23:08
probaj sa ovim....znam lika,koji to koristi,za pristup svom kompu bilo gde da se nalazi....ima i na Iphonu aplikaciju....pa se i sa njim kaci....
secure.logmein.com/
09.05.2012 | 00:38
Hvala komsija.
09.05.2012 | 00:54
LogMeIn sam ja recenzirao ovdje na Jabučnjaku, i da, radi odlično. Spasio mi je guzicu već hrpu puta.
09.05.2012 | 01:02
riba, malo im j eposkupa ova uslga. mislim kome treba radi posla ok je ali meni treba samo radi da starcima olaksam gledanje filmova i slika koje snimim . sta nudi ova besplatna verzija?ili je to samo jednokratno?
09.05.2012 | 01:32
Kako misliš preskupa? Ja koristim besplatnu verziju godinama za sve živo, plaćena verzija nudi neke dodatne opcije bez kojih se može. Međutim čitam sada ovu temu i nisam siguran da je LogMeIn ono što ti treba. LogMeIn ti omogućava da se prijaviš na svoju mašinu doma bilo gdje iz svijeta preko interneta, a koliko vidim ti tražiš način kako streamati filmove sa svoje mašine negdje drugdje?
09.05.2012 | 10:05
ma tako nekako, nisu filmovi toliko ni bitni koliko slike. ili im moram kupiti iphone ili ipad.
09.05.2012 | 10:35
Mislim da će ti ovaj thread pomoći:
forums.macrumors.com/showthread.php?t=300073

Moguće da će trebati instalirat AFP (Apple File Protocol) na Windowse, ali testiraj.
09.05.2012 | 11:34
Hvala Riba
09.05.2012 | 14:33
Šta ti nije bolje uplodati slike i video na drop-box ili nešto slično,pa im onda samo pošalješ public link(za sliku ili video) koje mogu skinuti i pogledati.Video zaboravi jel je bilo koji program ograničen s propusnostiv njihove mreže,koja je vjerovatno u BiH mala.
09.05.2012 | 16:18
Vjerojatno nije bolje, jer je kapacitet kućnog diska puno veći nego bilo kojeg dropboxa (osim ako ne platiš neki mega-paket).
09.05.2012 | 17:13
scarface32 kaže:
ma tako nekako, nisu filmovi toliko ni bitni koliko slike. ili im moram kupiti iphone ili ipad.

Pa kupi im Mac Mini A onda kad jednom sve podesiš, samo drag i drop na njihovu ikonicu pa neka gledaju...

Ili iPad, kako si sam rekao.

Kaj ima tam u tvom selu ADSL?
09.05.2012 | 17:20
Nesto poput ADSL-a do 80Mb/s,jos uvijek kaskamo za HR
09.05.2012 | 17:46
U mom selu ja imam 50 Mb a starci ja mislim 8Mb.
09.05.2012 | 18:25
8 Mb je kao u HR. 80 Mb je poprilično puno. Ne kažem da je nemoguće, ali preko neke optike ili koaxa. Po telefonskoj parici - teško.
09.05.2012 | 18:40
Samo sam se salio za ADSL ide preko Koaxa DOCSIS 3.0 www.telemach.ba/Internet/112/Paketi+i+cijene.shtml
09.05.2012 | 18:46
samo su cijene paprene. www.upc.nl/internet/

kod mog provajdera 120Mb 50€ a u bosni 80Mb 120€ . Boze sacuvaj
09.05.2012 | 18:47
"Boze sacuvaj" cijenu ili Bosnu?
09.05.2012 | 19:23
Necemo o Regionalnoj politici ali cijene su zaizta paprene.
09.05.2012 | 20:10
Cijene su paprene a meni Bosna najljepsa
09.05.2012 | 21:45
Kakva politika?! Meni su bosanci interesantni. Najbolje je kad vele "kaj" s bosanskim naglaskom, ma super.
09.05.2012 | 23:27
Niti jedan grad na svijetu nije narastao od onih koji su se u njemu rodili, nego od onih koji su u njega došli. Da li si znao da je otac Augusta Šenoe bio Austrijanac, a majka Slovakinja, a u Zagreb su doselili iz Budimpešte? Vjerojatno se i njemu netko smijao kad je govorio "kaj".
10.05.2012 | 08:28
Nisam rekao kao se smijem na to, već kako mi je to jako simpatično.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 8 sati, 11 minuta
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: company recently confirmed a special announcement for March 4. Among the expected products are a low-cost MacBook and a new generation of Studio Display.
  • Gjuroo: Pokoj mu duši
  • smayoo: RIP :(
  • Air: RIP, otišla još jedna legenda -Robert Duvall
  • jura22: Navlakusa za novi macOS.
  • imenso: Nije free, ima pretplatu, neke aplikacije i posebnu za iPad
  • Yonkis: Apple Creator Studio - free - [link]
  • drlovric: Bas tako Mario. Ja sam bio u USA i kupio MBP M1 Pro 16" i najmanju potrebu nemam da ga mijenjam. Pogrijesio sam jedino sto nisam uzeo 14" :)
  • marioart: uredjaji su predobri i predugo traju :)
  • Riba: Zalosno je vidjeti kako mac prodaja stagnira.
  • Yonkis: Ili ovako nešto? [link]
  • Yonkis: Gdje staviti ovakve vijestice? [link]
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.77 Seconds

Provided by iJoomla SEO