Air Video na windowsima
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Air Video na windowsima

08.05.2012 | 18:20
Ovako!! za par sedmica idem na godisnji, tj kod staraca u Bosnu. posto ovdje imam umrezen HD i naprimjer moj prijatelj moze gledati filmove sa mog HD-a , htio bih to i kod staraca da namjestim. Da im ne bih slike slao preko usb-a ili postom , da sse samo uloguju na moj hd i da mogu ili kopirati ili pregledati. nesto slicno kao AirVideo sto radi. da li to mogu nastimati i kako?Starci imaju staru kantu sa windows xp-om.
08.05.2012 | 18:52
Objasni malo taj pojam "umrežen HD". Kako točno? Jeli to NAS ili obični USB/Firewire disk?
08.05.2012 | 19:28
preko usb na airport extreme. ako mi jaran u eindhovenu moze gledati sa mog diska folmove na iphoneu , onda bi trebalo i da starci mogu sa windowsima. samo ne znam koji program je odgovarajuci za xp.
08.05.2012 | 21:54
pa ima li iko da mi odgovori? moze ili ne moze? i ako moze koji program.
08.05.2012 | 22:32
cekaj...el matorci treba da pristupe iz Bosne ,tvom hardu u Holandiji.....?
08.05.2012 | 22:55
tako nekako. trebali bi ako mogu.
08.05.2012 | 22:55
Ja svom NAS- u pristupam preko programa ili browsera,vjerovatno moze neka takva varijanta,ili da dignes neki FTP
08.05.2012 | 23:05
Trebalo bi da moze samo ne znam kojim programom.
08.05.2012 | 23:08
probaj sa ovim....znam lika,koji to koristi,za pristup svom kompu bilo gde da se nalazi....ima i na Iphonu aplikaciju....pa se i sa njim kaci....
secure.logmein.com/
09.05.2012 | 00:38
Hvala komsija.
09.05.2012 | 00:54
LogMeIn sam ja recenzirao ovdje na Jabučnjaku, i da, radi odlično. Spasio mi je guzicu već hrpu puta.
09.05.2012 | 01:02
riba, malo im j eposkupa ova uslga. mislim kome treba radi posla ok je ali meni treba samo radi da starcima olaksam gledanje filmova i slika koje snimim . sta nudi ova besplatna verzija?ili je to samo jednokratno?
09.05.2012 | 01:32
Kako misliš preskupa? Ja koristim besplatnu verziju godinama za sve živo, plaćena verzija nudi neke dodatne opcije bez kojih se može. Međutim čitam sada ovu temu i nisam siguran da je LogMeIn ono što ti treba. LogMeIn ti omogućava da se prijaviš na svoju mašinu doma bilo gdje iz svijeta preko interneta, a koliko vidim ti tražiš način kako streamati filmove sa svoje mašine negdje drugdje?
09.05.2012 | 10:05
ma tako nekako, nisu filmovi toliko ni bitni koliko slike. ili im moram kupiti iphone ili ipad.
09.05.2012 | 10:35
Mislim da će ti ovaj thread pomoći:
forums.macrumors.com/showthread.php?t=300073

Moguće da će trebati instalirat AFP (Apple File Protocol) na Windowse, ali testiraj.
09.05.2012 | 11:34
Hvala Riba
09.05.2012 | 14:33
Šta ti nije bolje uplodati slike i video na drop-box ili nešto slično,pa im onda samo pošalješ public link(za sliku ili video) koje mogu skinuti i pogledati.Video zaboravi jel je bilo koji program ograničen s propusnostiv njihove mreže,koja je vjerovatno u BiH mala.
09.05.2012 | 16:18
Vjerojatno nije bolje, jer je kapacitet kućnog diska puno veći nego bilo kojeg dropboxa (osim ako ne platiš neki mega-paket).
09.05.2012 | 17:13
scarface32 kaže:
ma tako nekako, nisu filmovi toliko ni bitni koliko slike. ili im moram kupiti iphone ili ipad.

Pa kupi im Mac Mini A onda kad jednom sve podesiš, samo drag i drop na njihovu ikonicu pa neka gledaju...

Ili iPad, kako si sam rekao.

Kaj ima tam u tvom selu ADSL?
09.05.2012 | 17:20
Nesto poput ADSL-a do 80Mb/s,jos uvijek kaskamo za HR
09.05.2012 | 17:46
U mom selu ja imam 50 Mb a starci ja mislim 8Mb.
09.05.2012 | 18:25
8 Mb je kao u HR. 80 Mb je poprilično puno. Ne kažem da je nemoguće, ali preko neke optike ili koaxa. Po telefonskoj parici - teško.
09.05.2012 | 18:40
Samo sam se salio za ADSL ide preko Koaxa DOCSIS 3.0 www.telemach.ba/Internet/112/Paketi+i+cijene.shtml
09.05.2012 | 18:46
samo su cijene paprene. www.upc.nl/internet/

kod mog provajdera 120Mb 50€ a u bosni 80Mb 120€ . Boze sacuvaj
09.05.2012 | 18:47
"Boze sacuvaj" cijenu ili Bosnu?
09.05.2012 | 19:23
Necemo o Regionalnoj politici ali cijene su zaizta paprene.
09.05.2012 | 20:10
Cijene su paprene a meni Bosna najljepsa
09.05.2012 | 21:45
Kakva politika?! Meni su bosanci interesantni. Najbolje je kad vele "kaj" s bosanskim naglaskom, ma super.
09.05.2012 | 23:27
Niti jedan grad na svijetu nije narastao od onih koji su se u njemu rodili, nego od onih koji su u njega došli. Da li si znao da je otac Augusta Šenoe bio Austrijanac, a majka Slovakinja, a u Zagreb su doselili iz Budimpešte? Vjerojatno se i njemu netko smijao kad je govorio "kaj".
10.05.2012 | 08:28
Nisam rekao kao se smijem na to, već kako mi je to jako simpatično.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 9 sati
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, temeljnik, ZeljkoB, Anonimci (822)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.11 Seconds

Provided by iJoomla SEO