prepaid 4G za iPad - kojeg providera odabrati?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

prepaid 4G za iPad - kojeg providera odabrati?

21.04.2012 | 17:54
kupila sam novi iPad (wifi+4g) u SAD-u i sad mi treba nekakav lokalni microsim. iPad uglavnom koristim doma i mislim da mi pretplata za sad ne treba. vidim da vipnet i t-mobile imaju 4g mreze u gradovima u kojima najcesce boravim.

kakva su vasa iskustva, kod koga se vise isplati uzeti karticu i isplati li se uopce prepaid?
21.04.2012 | 18:36
Dobar dan, Milka. U načelu, ovo je jedan od foruma koji se bave Macom, a ne iPadom pa je, tehnički, ovaj tvoj post ovamo "zalutao", ali s druge strane pitanje je općenitije od samog iPada pa zaključujem da može i ostati ovdje.

Koliko je meni poznato, niti jedan mobilni operater u Hrvatskoj još ne nudi komercijalno pristup na 4G mrežu (osim ako se nije što promijenilo u zadnjih mjesec dana). 3G, naravno, imaš. I pre-paid i post-paid. Da li se isplati - ovisi o mjesečnom prometu koji radiš. Koliki promet mjesečno radiš?
21.04.2012 | 18:55
hvala ti na brzom odgovoru. nisam bila sigurna da li pitanje smjestiti tu ili u iPad sekciju, pa sam zakljucila da je tu primjerenije.

definitivno i vipnet i t-com imaju 4g. usluga je uvedena relativno nedavno. ono sto me zanima je - kod koga je od ta dva providera po vasem iskustvu isplativije uzeti microsim (s obzirom na kvalitetu signala i cijene).

ipad je nov pa mi je tesko procijeniti potrosnju, ali vjerujem da u prosjeku necu koristit vise od 250mb mjesecno jer ga ne nosim stalno sa sobom, mailove gledam na iphoneu (pretplata), a doma imam wifi.

dakle - tcom ili vipnet?
21.04.2012 | 19:02
Neka me se ispravi ako sam u krivu, ali čini mi se da novi iPad ne podržava europske LTE mreže?

Rekla si da imaš iphone... ne znam kakav ti je stil korištenja, ali ako uvijek nosiš oboje zajedno, zašto ne bi iskoristila hotspot opciju na iPhoneu? Pretpostavljam da imaš četvorku?
21.04.2012 | 19:09
bogami, u pravu si. argh!

sparivanje iphonea i ipada - moj data plan na pretplati (od firme) nazalost ne podrzava tethering.
21.04.2012 | 19:44
Ja sam svojedobno imao pretplatu od T-mobilea, nekakav osnovni paket me izašao u totalu 60 kuna mjesečno, mislim da se radilo o pola gige podataka. Meni sasvim dovoljno, i previše.
Nakon par mjeseci sam raskinuo suradnju jer mi jednostavno nije bio potreban.
21.04.2012 | 21:56
4G od iPada radi samo u Americi. Frekvencije su drugacije pa za sada Hrvatska 4G mreza nije kompatibilna.

Neka me netko ispravi ako grijesim.

3G naravno sve ok...

EDIT: Nisam ni skuzio komentar od ammadeusa uglavnom izgleda da ne grijesimo nas 2
22.04.2012 | 18:52
Moram vam samo radi istine reci da ove brzine interneta koje nude nasi ili americki ili bilo koji drugi operateri ne prelaze 100 megabita, sto nacelno znaci da se ne bi niti smjele zvati LTE, 4G itd..no istina je i da krovna svjetska organizacija(ovaj tren ne sjecam se imana organizacije, nadopunit cu) jos nije nikome u svijetu niti dodjelila naziv 4G! Cak niti u Japanu ako se ne varam. Ali cijene su zato 4Geovske!
22.04.2012 | 22:18
To je točno. LTE nije 4G tehnologija. Zovu je neslužbeno 3.9G (kao što su EDGE zvali 2.5G), ali marketing čini svoje.
WiMAx jest 4G tehnologija koja iz političkih razloga nije zaživjela baš. Iako postoje u Hrvatskoj dvije firme (u Međimurskoj županiji, čini mi se, i još jednoj tamo negdje u tom gornjem dijelu Hrvatske) s aktivnim koncesijama i korisnicima, ali ne mobilnim, nego fiksnim bežičnim (ako se ne varam). I mislim da postoji neki javni projekt povezivanja otočkih škola WiMaxom.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 5 sati
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Gjuroo, imenso, marioart, Riba, zedonija, Anonimci (438)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.74 Seconds

Provided by iJoomla SEO