prepaid 4G za iPad - kojeg providera odabrati?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

prepaid 4G za iPad - kojeg providera odabrati?

21.04.2012 | 17:54
kupila sam novi iPad (wifi+4g) u SAD-u i sad mi treba nekakav lokalni microsim. iPad uglavnom koristim doma i mislim da mi pretplata za sad ne treba. vidim da vipnet i t-mobile imaju 4g mreze u gradovima u kojima najcesce boravim.

kakva su vasa iskustva, kod koga se vise isplati uzeti karticu i isplati li se uopce prepaid?
21.04.2012 | 18:36
Dobar dan, Milka. U načelu, ovo je jedan od foruma koji se bave Macom, a ne iPadom pa je, tehnički, ovaj tvoj post ovamo "zalutao", ali s druge strane pitanje je općenitije od samog iPada pa zaključujem da može i ostati ovdje.

Koliko je meni poznato, niti jedan mobilni operater u Hrvatskoj još ne nudi komercijalno pristup na 4G mrežu (osim ako se nije što promijenilo u zadnjih mjesec dana). 3G, naravno, imaš. I pre-paid i post-paid. Da li se isplati - ovisi o mjesečnom prometu koji radiš. Koliki promet mjesečno radiš?
21.04.2012 | 18:55
hvala ti na brzom odgovoru. nisam bila sigurna da li pitanje smjestiti tu ili u iPad sekciju, pa sam zakljucila da je tu primjerenije.

definitivno i vipnet i t-com imaju 4g. usluga je uvedena relativno nedavno. ono sto me zanima je - kod koga je od ta dva providera po vasem iskustvu isplativije uzeti microsim (s obzirom na kvalitetu signala i cijene).

ipad je nov pa mi je tesko procijeniti potrosnju, ali vjerujem da u prosjeku necu koristit vise od 250mb mjesecno jer ga ne nosim stalno sa sobom, mailove gledam na iphoneu (pretplata), a doma imam wifi.

dakle - tcom ili vipnet?
21.04.2012 | 19:02
Neka me se ispravi ako sam u krivu, ali čini mi se da novi iPad ne podržava europske LTE mreže?

Rekla si da imaš iphone... ne znam kakav ti je stil korištenja, ali ako uvijek nosiš oboje zajedno, zašto ne bi iskoristila hotspot opciju na iPhoneu? Pretpostavljam da imaš četvorku?
21.04.2012 | 19:09
bogami, u pravu si. argh!

sparivanje iphonea i ipada - moj data plan na pretplati (od firme) nazalost ne podrzava tethering.
21.04.2012 | 19:44
Ja sam svojedobno imao pretplatu od T-mobilea, nekakav osnovni paket me izašao u totalu 60 kuna mjesečno, mislim da se radilo o pola gige podataka. Meni sasvim dovoljno, i previše.
Nakon par mjeseci sam raskinuo suradnju jer mi jednostavno nije bio potreban.
21.04.2012 | 21:56
4G od iPada radi samo u Americi. Frekvencije su drugacije pa za sada Hrvatska 4G mreza nije kompatibilna.

Neka me netko ispravi ako grijesim.

3G naravno sve ok...

EDIT: Nisam ni skuzio komentar od ammadeusa uglavnom izgleda da ne grijesimo nas 2
22.04.2012 | 18:52
Moram vam samo radi istine reci da ove brzine interneta koje nude nasi ili americki ili bilo koji drugi operateri ne prelaze 100 megabita, sto nacelno znaci da se ne bi niti smjele zvati LTE, 4G itd..no istina je i da krovna svjetska organizacija(ovaj tren ne sjecam se imana organizacije, nadopunit cu) jos nije nikome u svijetu niti dodjelila naziv 4G! Cak niti u Japanu ako se ne varam. Ali cijene su zato 4Geovske!
22.04.2012 | 22:18
To je točno. LTE nije 4G tehnologija. Zovu je neslužbeno 3.9G (kao što su EDGE zvali 2.5G), ali marketing čini svoje.
WiMAx jest 4G tehnologija koja iz političkih razloga nije zaživjela baš. Iako postoje u Hrvatskoj dvije firme (u Međimurskoj županiji, čini mi se, i još jednoj tamo negdje u tom gornjem dijelu Hrvatske) s aktivnim koncesijama i korisnicima, ali ne mobilnim, nego fiksnim bežičnim (ako se ne varam). I mislim da postoji neki javni projekt povezivanja otočkih škola WiMaxom.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 9 sati
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Borisone, drpongrac23, Riba, temeljnik, Anonimci (740)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.03 Seconds

Provided by iJoomla SEO