Spor net, al samo na iMac racunalu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Spor net, al samo na iMac racunalu

• mileni
  • Posjetitelj
16.01.2012 | 23:16
Zaista jako cudan problem. Imam amis kao svoj ISP, 24mb konekcija. Od toga se koristi "samo" 18, parica ne dopusta vise.
U stanu imam jos PC desktop racunalo spojeno preko kabela na router, laptop koji je spojen preko wirelessa + iMac koji je takodjer preko kabela spojen na router.

Na PC-u i laptopu (win7 oboje) internet doslovno leti. Na iMac-u je surfanje katastrofalno sporo. Osim ukoliko ne pokrenem virtualne win7 na istome, onda leti. Pokusao sam drugi slot dodjeliti iMac racunalu, ali ne pomaze. Pokusao sam cak i da je iMac sam spojen na mrezu, dakle PC i laptop sam u potpunosti izbacio iz iste, ali nikakvih promjena. Jako cudan problem racunajuci da na tom istom iMac racunalo ako surfam preko win7 virtualne masine sve ide odlicno. Samo unutar samog MacOS-a (10.7.2) ne ide kako spada. Problem je jedino u browseru, torrenti lete kao i na svim drugim racunalima.

Moja logicna pretpostavka je da problem postoji unutar samog MacOS-a, jer nema smisla da virtualna masina vuce brze od nativne. I da, nije vazno koji browser koristim, sa svima je jednak problem.
Posto sam mac pocetnik, moze koji savjet kako da ovo rijesim? Jer glupo mi paliti virtualne win7 kad sam na iMacu kako bih surfao. Zelim malo uzivati i u MacOS-u, windowsi su mi lagano dosadili, a kako mi je sve novo, samim time mi je i zanimljivije

Zahvaljujem unaprijed na eventualnoj pomoci
16.01.2012 | 23:56
Pada mi na pamet za početak - jesi upisao DNS servere?
  • mileni
  • Posjetitelj
17.01.2012 | 01:07
Da, pokusao sam apsolutno sve. Prebacivao cak router u bridge mode, pa podesavao rucno IP, DNS itd., no nista ne pomaze. Recimo dodjem na jabucnjak, kliknem na odgovori, net reagira doslovno 10sec posle.
Jako cudno, i poprilicno iritirajuce
17.01.2012 | 02:35
Ja bi se kladio da je problem u Lionu. Probaj instalirati Snow Leopard u virtualni stroj pa vidi kako se to ponaša.

Druga stvar što mi pada na pamet - sigurno imaš na Macu uključen SMB sharing (da Windowsi mogu pristupati Mac folderima). Pokušaj to isključiti, potpuno. Ima li razlike?
  • mileni
  • Posjetitelj
17.01.2012 | 04:24
Pokusao sam, nije cak ni do toga. Isprobao sam 10ak stvari koje su mi se vrtile po glavi, i kako nista nije upalilo, pomislio sam da nije do samog MacOS-a, pa sam zato i postavio topic.
Sutra ide reinstall MacOS-a. Pokusat cu jos jednom sa Lionom kad sam ga vec kupio. Ako i dalje bude jednako, pokusat cu i sa Leopardom.

Momci, hvala na pomoci
  • mileni
  • Posjetitelj
17.01.2012 | 20:28
Klasicna reinstalacija Liona je pomogla, hvala svima na pomoci
17.01.2012 | 21:18
Po*erem se ja na taj Lion, kad je spao na windowsaške fore...
  • mileni
  • Posjetitelj
18.01.2012 | 00:02
smayoo kaže:
Po*erem se ja na taj Lion, kad je spao na windowsaške fore...

Evo i ja gledam... WinXP instalaciju sam imao punih 5 godina bez reinstalla, samo upgrejdao na win7 koji i dan danas stoji. Vistu sam preskocio.
Presao na MacOS i odmah reinstall. No kako sam kupio polovan komp, ne cudi me. Koliko god OS i hardware bili dobro ukomponirani, mora se ponekad i neka greska nekom dogodit. Sad sve leti, pa sam duboko uvjeren da nece vise nikakva reinstalla biti
24.01.2012 | 16:19
mileni kaže:
Presao na MacOS i odmah reinstall. No kako sam kupio polovan komp, ne cudi me. Koliko god OS i hardware bili dobro ukomponirani, mora se ponekad i neka greska nekom dogodit. Sad sve leti, pa sam duboko uvjeren da nece vise nikakva reinstalla biti

Heh, pa normalno da ćeš napraviti čisti reinstal nakon kupnje kompa, tko zna što je bivši vlasnik radio s njim i sl.
A kada imaš čisti sistem, to je jedino mjerilo, tek sad ćeš vidjeti kako to izgleda..
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 20 minuta
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!
  • Gjuroo: Sretan Božić, ekipa!
  • zoranowsky: Sretan Božić svima! :)
  • Djuro genijalac: Sretan Žićbo!
  • Bertone: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić! :)
  • smayoo: Sretan Božić! :)
  • drpongrac23: Svima koji slave, čestit i blagoslovljen Božić!!!
  • drpongrac23: U peći na drva, naravno, legendarnom Smederevcu!
  • drpongrac23: Da li su svi pripremili purice, janjetinu, odojke, mlince za sutra?!?! Moja je purica nasoljena i čeka jutarnje pečenje!!!
  • imenso: Evo molio bih ako imate 2-3 minute vremena i volju proslijediti dalje za riješiti jednu anketu: [link] Potpuno je anonimno
  • Bertone: Aaaa tooo,... baš sam tutlek :) ... vidi se OK, evo pikčr: [link] ... i sorry na lošoj kvaliteti slike, jbg, nemam sad pri ruci bolju :)
  • smayoo: Mislim da je @iAntu zanimalo kako se vide gravirana slova kad je isključeno osvijetljenje od ispod, dok je dnevno svjetlo
  • Bertone: Nema razlike u količini/vidljivosti svijetla koje dolazi ispod/kroz tipke u odnosu na originalna slova, jedina razlika je mrvicu manji font uz napomenu da sam do sada radio samo lasersko graviranje na ThinkPadima T serije. Planirao sam jednom odnijeti i jedan MBP ali nisam nikad stigao.
  • iAnte: @bertone jesu li gravirana znakovi vidljivi i u dobro osvijetljenim prostorima?
  • dpasaric: Legenda.
  • smayoo: RIP Chris Rea... :(
  • VanjusOS: ovo lasersko graviranje izgleda odlično, nikakve naljepnice!
  • Bertone: ... i da, mislim da je sad graviranje oko 20€
  • Bertone: Lasersko graviranje, baci oko na [link] , ovako izgleda na T14s koji sam nosio kod njih s time da nisam htio baš sve znakove nego samo par osnovnih, tipkovnica je isto bila DE [link]
  • jura22: Radije kupi naljepnice. Ima ih na oglasniku: [link]
  • Riba: Puno, jer ako se ne varam mora se mijenjati kuciste.
  • CoffeePod: Kupio MBP16" M4, al tipkovnica je njemacka. Zna li se koliko bubvrega dode zamjena tipki da mi bude HR?
  • Soffoklo: Misliš bravo retardirana EU birokracija
  • drpongrac23: Bravooo Apple, super!!!
  • m@xym: a evo i pojašnjenja: [link]
  • Yonkis: In iOS 26.2, Wi-Fi network synchronization between iPhone and Apple Watch will no longer be available in the EU.
  • hal9000: HAHAHAHAHAHA: [link]
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.81 Seconds

Provided by iJoomla SEO