Preporuka za besplatne "instant" web-stranice
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Preporuka za besplatne "instant" web-stranice

24.01.2011 | 23:24
Poštovani,

ima li netko preporuku za besplatne web-stranice koje se jednostavno postavljaju online i jednostavno ažuriraju iz bogatog izbora predložaka, šablona, mogućnosti ...

Unaprijed zahvaljujem onome tko bude imao vremena i volje za odgovor.
24.01.2011 | 23:39
Preselio sam u ovaj forum. Pod besplatne, trazis li besplatno rjesenje (skriptu) za stranice, besplatan hosting, ili oboje? Sto bi se otprilike nalazilo na tim stranicama? Treba mi vise informacija da bi mogao dati smislenu preporuku.
25.01.2011 | 00:56
iWeb?
25.01.2011 | 10:49
iWeb se plaća? ...
25.01.2011 | 10:52
Imam neke crteže koje bih stavio u preglednu galeriju na dopadljivim web-stranicama. Besplatnim. Za sada su na Flickr-u, ali volio bih ih smjestiti u ljepši ambijent. Tamo mi je sve nekako nabacano, kao u nekom skladištu ...
25.01.2011 | 11:33
iWeb se plaća ako ga ne dobiješ s novim Macom. Inače je besplatan (tj. u cijeni je novog Maca).
25.01.2011 | 11:39
webs.com
25.01.2011 | 11:43
Bespaltnu i dopadljivu galeriju nije problem naći, međutim treba naći besplatan hosting. Možda ovo (preporuka sa drugog foruma):
byethost.com/index.php/free-hosting
25.01.2011 | 12:58
A što fali blogovima tog tipa koje onda malo preurediš da funkcioniraju kao stranice?
Blogger, wordpress?

Wordpress je dobar jer ga ako zaželiš možeš portati na svoj hosting. Dok je blogger puno fleksibilniji dok je u toj free verziji, možeš dokupiti domenu, ali neznam kako ide sa preseljenjem sadržaja na neki hosting of your choice.
25.01.2011 | 12:59
A image viewere samo embedaš to što imaš na flickru.
25.01.2011 | 13:05
Hvala. Hvala svima.
25.01.2011 | 16:26
Ja bi isao na vlastiti hosting + Joomla CMS
25.01.2011 | 16:28
Ja ne bi na Joomlu, barem ne za ovu namjenu.
25.01.2011 | 17:07
Ja korisim joomlu redovito ali to je definitivno hard core overkill za ovu namjenu. Uostalom čovjek je htio free ... a joomla nema neki svoj hosting.

BTW ... postoji i free hostana (kao i blogger ili WP) pojednostavljena verzija drupala (ali bez peripetija sa instalacijom i pokretanjem) na drupalgardens.com ... s time da je to onda baš za web a ne blog.

E sad ... ja i dalje mislim da je to overkill ...
25.01.2011 | 23:09
Hvala svima na iznesenim mišljenjima. WP mi je poznat ali ga sam nisam uspio skužiti, pa sam odustao. Flickr mi je nekako kao skladište, k'o da ideš kupovati u Getro ... Volio bih imati nešto poput lijepo uređenog albuma u koje ima mjesta za tekst s fontom po izboru, poneka animacija da stane, možda i neka pjesma ili snimka druge vrste (npr. zvuk cvrčka u pozadini crteža koji se prikazuje) ... No možda i previše očekujem ako tražim nešto besplatno.
26.01.2011 | 00:36
Ne znam zasto insistira da bude bas skroz besplatno?

Da li je pitanje nekog principa da ne zelis platiti ili ti budget jednostavno ne dopusta investicije tog tipa?

Ako imas rijesen hosting, javi se na pvt, pa cemo se dogovoriti da ti ja pro bono slozim neki web u skladu sa tim tvojim idejama.
26.01.2011 | 03:14
Ne inzistiram nego trenutno ne mogu ulagati u izradu takvih stranica ništa osim - vremena. U vezi "pro bono" ponude bilo bi glupo odbiti je samo tako, ali opet bih očekivao ono o čemu sam govorio: jednostavnost ažuriranja, dopadljiv dizaj, mogućnost postavljanja audo i animiranih sadržaja ... Imaš li nešto što bih mogao vidjeti kao predložak, bilo da je tvoj rad ili da je napravio netko drugi, a ti bi mogao "kopirati"? ...
26.01.2011 | 13:02
Mislim da ti je Blogger najbolji za to što trebaš.
Napraviš blog na mojezeljenoime.blogspot.com, zatim izaberes neki template ... ako ti se ni jedan ne svidja odaberes neki minmalni koji ces kasnije doraditi sam. Zatim u Design > page elementsima dodaš Gadget "link list" te ukloniš defaultni blogerski menu (onaj koji je sortiran po godinema mjesecima datimima). Možeš i razmjestiti raspored prema želji.

Zatim u tabu settings poisključuješ sve što ne trebaš, kao primjerice, komentare, i sl.
Onda u settings > formating odabereš da pokazuje najviše 1 post na naslovnoj (ovo je bitno jer inače po defaultu izlista skoro sve na homepageu).

Zatim u tabu Posting potrpaš par postova (koji će se kod tebe ponašati kao stranice).
E sad kako si uklonio defaultni blog menu moraš napraviti websajtaste linkove na pojedine postove/stranice.

Odeš u page elementse opet otvoriš gadget "link list" po browsaš postove / stranice i napraviš odgovarajuće linkove.

I sad previewaš stranicu i vidjet ćeš da se ponaša kao web stranica a ne kao blog.

I sad svaki put kad radiš post ... postaš sadržaj - sejvaš - zatim odeš u page elements i dodaš link. I to je to.

Na ovaj način će ti uvijek na home page biti najnovija stranica.
Ukoliko želiš baš imati neku statičnu uvijek istu home page stranicu. Onda napraviš sad na početku tu stranicu te joj onda ispod posta pod Post options upišeš datum 30.12.2087.
I tako će to uvijek biti "najnoviji" post i imat ćeš statični home page.

Dizajn možeš dijelom editirati u Dizajn > Template designer ... to je novo u bloggeru i nije loše. A ako znaš html i css i recimo još i javascript ... to je gdje blogger ima golemu prednost pred svime drugime free što ja znam. U design > HTML imaš pristup editabilnom cijelom templateu. (ne zaboravi backupirati prije nego radiš).

A u Page elementsima možeš i dodavati gadget HTML/JavaScript ako trebaš još više podešavati.

U gadgetima imaš i svakakve slideshow gadgete i điđe miđe ... iako ja nekako mislim da je bolje samo embedeati galerije koje ti nudi sam Flickr ... jednostavne su lijepe i super se uklope u neki drugi sajt pa tako i blogger.

E sad ... malo pogledaj ... poigraj se ... skužit ćeš ... osobito ako imaš vremena

poz
26.01.2011 | 13:03
A kasnije ako poželiš možeš i platiti i istom blogu pripisati domenu tipa www.mojezeljenoime.com
26.01.2011 | 16:01
ecvis17 je napisao:
Mislim da ti je Blogger najbolji za to što trebaš.
Napraviš blog na mojezeljenoime.blogspot.com, zatim izaberes neki template ... ako ti se ni jedan ne svidja odaberes neki minmalni koji ces kasnije doraditi sam. Zatim u Design > page elementsima dodaš Gadget "link list" te ukloniš defaultni blogerski menu (onaj koji je sortiran po godinema mjesecima datimima). Možeš i razmjestiti raspored prema želji.

Zatim u tabu settings poisključuješ sve što ne trebaš, kao primjerice, komentare, i sl.
Onda u settings > formating odabereš da pokazuje najviše 1 post na naslovnoj (ovo je bitno jer inače po defaultu izlista skoro sve na homepageu).

Zatim u tabu Posting potrpaš par postova (koji će se kod tebe ponašati kao stranice).
E sad kako si uklonio defaultni blog menu moraš napraviti websajtaste linkove na pojedine postove/stranice.

Odeš u page elementse opet otvoriš gadget "link list" po browsaš postove / stranice i napraviš odgovarajuće linkove.

I sad previewaš stranicu i vidjet ćeš da se ponaša kao web stranica a ne kao blog.

I sad svaki put kad radiš post ... postaš sadržaj - sejvaš - zatim odeš u page elements i dodaš link. I to je to.

Na ovaj način će ti uvijek na home page biti najnovija stranica.
Ukoliko želiš baš imati neku statičnu uvijek istu home page stranicu. Onda napraviš sad na početku tu stranicu te joj onda ispod posta pod Post options upišeš datum 30.12.2087.
I tako će to uvijek biti "najnoviji" post i imat ćeš statični home page.

Dizajn možeš dijelom editirati u Dizajn > Template designer ... to je novo u bloggeru i nije loše. A ako znaš html i css i recimo još i javascript ... to je gdje blogger ima golemu prednost pred svime drugime free što ja znam. U design > HTML imaš pristup editabilnom cijelom templateu. (ne zaboravi backupirati prije nego radiš).

A u Page elementsima možeš i dodavati gadget HTML/JavaScript ako trebaš još više podešavati.

U gadgetima imaš i svakakve slideshow gadgete i điđe miđe ... iako ja nekako mislim da je bolje samo embedeati galerije koje ti nudi sam Flickr ... jednostavne su lijepe i super se uklope u neki drugi sajt pa tako i blogger.

E sad ... malo pogledaj ... poigraj se ... skužit ćeš ... osobito ako imaš vremena

poz

Mislim da je to to. Sad samo to trebam napraviti. Hvala - do daljnjega : )
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 5 sati
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Borisone, dpasaric, Ender, Glas, m@xym, marioart, Riba, Anonimci (500)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.65 Seconds

Provided by iJoomla SEO