Preporuka za besplatne "instant" web-stranice
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Preporuka za besplatne "instant" web-stranice

24.01.2011 | 23:24
Poštovani,

ima li netko preporuku za besplatne web-stranice koje se jednostavno postavljaju online i jednostavno ažuriraju iz bogatog izbora predložaka, šablona, mogućnosti ...

Unaprijed zahvaljujem onome tko bude imao vremena i volje za odgovor.
24.01.2011 | 23:39
Preselio sam u ovaj forum. Pod besplatne, trazis li besplatno rjesenje (skriptu) za stranice, besplatan hosting, ili oboje? Sto bi se otprilike nalazilo na tim stranicama? Treba mi vise informacija da bi mogao dati smislenu preporuku.
25.01.2011 | 00:56
iWeb?
25.01.2011 | 10:49
iWeb se plaća? ...
25.01.2011 | 10:52
Imam neke crteže koje bih stavio u preglednu galeriju na dopadljivim web-stranicama. Besplatnim. Za sada su na Flickr-u, ali volio bih ih smjestiti u ljepši ambijent. Tamo mi je sve nekako nabacano, kao u nekom skladištu ...
25.01.2011 | 11:33
iWeb se plaća ako ga ne dobiješ s novim Macom. Inače je besplatan (tj. u cijeni je novog Maca).
25.01.2011 | 11:39
webs.com
25.01.2011 | 11:43
Bespaltnu i dopadljivu galeriju nije problem naći, međutim treba naći besplatan hosting. Možda ovo (preporuka sa drugog foruma):
byethost.com/index.php/free-hosting
25.01.2011 | 12:58
A što fali blogovima tog tipa koje onda malo preurediš da funkcioniraju kao stranice?
Blogger, wordpress?

Wordpress je dobar jer ga ako zaželiš možeš portati na svoj hosting. Dok je blogger puno fleksibilniji dok je u toj free verziji, možeš dokupiti domenu, ali neznam kako ide sa preseljenjem sadržaja na neki hosting of your choice.
25.01.2011 | 12:59
A image viewere samo embedaš to što imaš na flickru.
25.01.2011 | 13:05
Hvala. Hvala svima.
25.01.2011 | 16:26
Ja bi isao na vlastiti hosting + Joomla CMS
25.01.2011 | 16:28
Ja ne bi na Joomlu, barem ne za ovu namjenu.
25.01.2011 | 17:07
Ja korisim joomlu redovito ali to je definitivno hard core overkill za ovu namjenu. Uostalom čovjek je htio free ... a joomla nema neki svoj hosting.

BTW ... postoji i free hostana (kao i blogger ili WP) pojednostavljena verzija drupala (ali bez peripetija sa instalacijom i pokretanjem) na drupalgardens.com ... s time da je to onda baš za web a ne blog.

E sad ... ja i dalje mislim da je to overkill ...
25.01.2011 | 23:09
Hvala svima na iznesenim mišljenjima. WP mi je poznat ali ga sam nisam uspio skužiti, pa sam odustao. Flickr mi je nekako kao skladište, k'o da ideš kupovati u Getro ... Volio bih imati nešto poput lijepo uređenog albuma u koje ima mjesta za tekst s fontom po izboru, poneka animacija da stane, možda i neka pjesma ili snimka druge vrste (npr. zvuk cvrčka u pozadini crteža koji se prikazuje) ... No možda i previše očekujem ako tražim nešto besplatno.
26.01.2011 | 00:36
Ne znam zasto insistira da bude bas skroz besplatno?

Da li je pitanje nekog principa da ne zelis platiti ili ti budget jednostavno ne dopusta investicije tog tipa?

Ako imas rijesen hosting, javi se na pvt, pa cemo se dogovoriti da ti ja pro bono slozim neki web u skladu sa tim tvojim idejama.
26.01.2011 | 03:14
Ne inzistiram nego trenutno ne mogu ulagati u izradu takvih stranica ništa osim - vremena. U vezi "pro bono" ponude bilo bi glupo odbiti je samo tako, ali opet bih očekivao ono o čemu sam govorio: jednostavnost ažuriranja, dopadljiv dizaj, mogućnost postavljanja audo i animiranih sadržaja ... Imaš li nešto što bih mogao vidjeti kao predložak, bilo da je tvoj rad ili da je napravio netko drugi, a ti bi mogao "kopirati"? ...
26.01.2011 | 13:02
Mislim da ti je Blogger najbolji za to što trebaš.
Napraviš blog na mojezeljenoime.blogspot.com, zatim izaberes neki template ... ako ti se ni jedan ne svidja odaberes neki minmalni koji ces kasnije doraditi sam. Zatim u Design > page elementsima dodaš Gadget "link list" te ukloniš defaultni blogerski menu (onaj koji je sortiran po godinema mjesecima datimima). Možeš i razmjestiti raspored prema želji.

Zatim u tabu settings poisključuješ sve što ne trebaš, kao primjerice, komentare, i sl.
Onda u settings > formating odabereš da pokazuje najviše 1 post na naslovnoj (ovo je bitno jer inače po defaultu izlista skoro sve na homepageu).

Zatim u tabu Posting potrpaš par postova (koji će se kod tebe ponašati kao stranice).
E sad kako si uklonio defaultni blog menu moraš napraviti websajtaste linkove na pojedine postove/stranice.

Odeš u page elementse opet otvoriš gadget "link list" po browsaš postove / stranice i napraviš odgovarajuće linkove.

I sad previewaš stranicu i vidjet ćeš da se ponaša kao web stranica a ne kao blog.

I sad svaki put kad radiš post ... postaš sadržaj - sejvaš - zatim odeš u page elements i dodaš link. I to je to.

Na ovaj način će ti uvijek na home page biti najnovija stranica.
Ukoliko želiš baš imati neku statičnu uvijek istu home page stranicu. Onda napraviš sad na početku tu stranicu te joj onda ispod posta pod Post options upišeš datum 30.12.2087.
I tako će to uvijek biti "najnoviji" post i imat ćeš statični home page.

Dizajn možeš dijelom editirati u Dizajn > Template designer ... to je novo u bloggeru i nije loše. A ako znaš html i css i recimo još i javascript ... to je gdje blogger ima golemu prednost pred svime drugime free što ja znam. U design > HTML imaš pristup editabilnom cijelom templateu. (ne zaboravi backupirati prije nego radiš).

A u Page elementsima možeš i dodavati gadget HTML/JavaScript ako trebaš još više podešavati.

U gadgetima imaš i svakakve slideshow gadgete i điđe miđe ... iako ja nekako mislim da je bolje samo embedeati galerije koje ti nudi sam Flickr ... jednostavne su lijepe i super se uklope u neki drugi sajt pa tako i blogger.

E sad ... malo pogledaj ... poigraj se ... skužit ćeš ... osobito ako imaš vremena

poz
26.01.2011 | 13:03
A kasnije ako poželiš možeš i platiti i istom blogu pripisati domenu tipa www.mojezeljenoime.com
26.01.2011 | 16:01
ecvis17 je napisao:
Mislim da ti je Blogger najbolji za to što trebaš.
Napraviš blog na mojezeljenoime.blogspot.com, zatim izaberes neki template ... ako ti se ni jedan ne svidja odaberes neki minmalni koji ces kasnije doraditi sam. Zatim u Design > page elementsima dodaš Gadget "link list" te ukloniš defaultni blogerski menu (onaj koji je sortiran po godinema mjesecima datimima). Možeš i razmjestiti raspored prema želji.

Zatim u tabu settings poisključuješ sve što ne trebaš, kao primjerice, komentare, i sl.
Onda u settings > formating odabereš da pokazuje najviše 1 post na naslovnoj (ovo je bitno jer inače po defaultu izlista skoro sve na homepageu).

Zatim u tabu Posting potrpaš par postova (koji će se kod tebe ponašati kao stranice).
E sad kako si uklonio defaultni blog menu moraš napraviti websajtaste linkove na pojedine postove/stranice.

Odeš u page elementse opet otvoriš gadget "link list" po browsaš postove / stranice i napraviš odgovarajuće linkove.

I sad previewaš stranicu i vidjet ćeš da se ponaša kao web stranica a ne kao blog.

I sad svaki put kad radiš post ... postaš sadržaj - sejvaš - zatim odeš u page elements i dodaš link. I to je to.

Na ovaj način će ti uvijek na home page biti najnovija stranica.
Ukoliko želiš baš imati neku statičnu uvijek istu home page stranicu. Onda napraviš sad na početku tu stranicu te joj onda ispod posta pod Post options upišeš datum 30.12.2087.
I tako će to uvijek biti "najnoviji" post i imat ćeš statični home page.

Dizajn možeš dijelom editirati u Dizajn > Template designer ... to je novo u bloggeru i nije loše. A ako znaš html i css i recimo još i javascript ... to je gdje blogger ima golemu prednost pred svime drugime free što ja znam. U design > HTML imaš pristup editabilnom cijelom templateu. (ne zaboravi backupirati prije nego radiš).

A u Page elementsima možeš i dodavati gadget HTML/JavaScript ako trebaš još više podešavati.

U gadgetima imaš i svakakve slideshow gadgete i điđe miđe ... iako ja nekako mislim da je bolje samo embedeati galerije koje ti nudi sam Flickr ... jednostavne su lijepe i super se uklope u neki drugi sajt pa tako i blogger.

E sad ... malo pogledaj ... poigraj se ... skužit ćeš ... osobito ako imaš vremena

poz

Mislim da je to to. Sad samo to trebam napraviti. Hvala - do daljnjega : )
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 23 minuta
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim
  • Bertone: Na stranu sad brzina i ispeglenost OS-a ali mom oku je najljepši i najugodniji bio Mac OS X 10.4 Tiger, a nativni Aqua wallpaper mi je i dan danas jedan od nesmetajućih wallpapera.
  • Air: RIP otišao je i HALID...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Borisone, drlovric, Ender, Riba, smayoo, tino1, Yonkis, Anonimci (634)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.50 Seconds

Provided by iJoomla SEO