Siemens WLAN gigaset SX 763 i internet
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Siemens WLAN gigaset SX 763 i internet

12.01.2011 | 17:23
Cure i dečki,

Ozbiljno pitanje. Susjeda je nakon MAX TV-a odlučila pripustiti si i ADSL u kuću. S posla otkupila Mac mini (2007. model, Intel C2D 1,83 GHz) i sad ja dolazim to spojiti da sve radi bez problema. Ali, ne lezi vraže. Prvo se sa svojim laptopom (Powerbook G4) preko ethernet kabla spojih na Gigaset. Komp odmah povče mailove, surf radi, sve pet. Uđem u posatvke routera i uključim WLAN i WEP enkripciju. Sad odlazim do minija koji je na katu; on prepoznaje mrežu, kvači se na nju. Podešavam mail, ali ona ne zna koji joj je password. Zovem T-com, oni ga mogu samo resetirati i tako i učine.Mail ne radi, svejedno, iako je sad podešen i pass. No, uskoro otkrivam da ne radi ni internet. Mreža je dignuta, na nju su zakvačena oba kompa, ali nema interneta.
Vraćam se dolje do rutera, njega gasim, palim i opet ništa. ALi, sad više neće ni preko kabela! Da stvar bude zgodna do kraja, MAX TV radi! Uredno an ruteru gor elampice ADSL; Online i WLAN, ali kompovi nemogu nikud. ZOvem T-Com, jasno problem je u tome kaj ja koristim Mac, a 'on nije nikad vidio mac i sigurno je računalo neispravno. Ne da mi se dalje raspravljati sa siročekom, ali po njegovom savjetu probam pingati google. I Ping radi i prolazi! Ali, kad probam bilo kud s kompom, javlja da nije spojen na interent, a airport ima self assigned IP adress....
Kako rekoh u naslovu, radi se o Siemens WLAN gigasetu SX 763.
Suma sumarum: ni macmini (intel) ni powerbook (G4) nisu mogli na net, iako je u početku mogao powerbook. Oba su kompa na 10.5 sistemu.
Ima li tko kakav pametan savjet? Napominjem da cijelo vrijeme MAX TV radi najnormalnije
12.01.2011 | 18:16
Nakon što si tražio da resetiraju password, taj novi password treba upisati u router da bi se mogao spojiti na net. Ako si siguran da je to dobro napravio, onda dalje.

Kad kažeš "airport" ima self assigned address, misliš na Minija na katu? Ako ima self assigned address, to znači da nije dobio odziv od DHCP-a. Da li tvoj powerbook dobije adresu od DHCP ili isto ostane self-assigned? Ako da, onda to znači da na routeru treba uključiti DHCP za wlan klijente. Ili to, ili ručno dodijeli IP adrese, tako da budu u istom adresnom prostoru (ako ti je router na 192.168.1.1, onda minija stavi na 192.168.1.100 ili tako nešto).

Tek kad to uspiješ ima smisla pingati i igrati se dalje.

Idući korak je provjeriti imaš li DNS-ove. Ako nisi uspio dobiti DHCP u prethodnom koraku, moraš ručno upisati DNS adrese od T-coma u Minija. Preferred DNS Server - 195.29.150.3 Alternate DNS server - 195.29.150.4

Nakon ovog probaj surfalicom. Ako dobiješ neke stranice, onda probaj mailom.
12.01.2011 | 18:20
BTW, kad zoveš podršku od bilo koga od njih, moja je taktika da ja njega pustim da mi daje upute za windoze, u glavi ih prevodim na akcije za Mac i vraćam njemu feedback puštajući ga da on misli da je računalo windows. Tako da se ne može izvaditi na to da je Mac pokvaren.

Ali, zar nije sad nedavno T-mobile počeo prodavati MacBookove? Ja se ne bi dao odkantati. Mac je kupljen kod T-mobile, izvolite mi pomoći i točka.
12.01.2011 | 21:19
Pitali su koji je ruter i onda rekli da oni iz centrale mogu poslati postavke za taj model i da ne treba niš ručno podešavati.
Ali, valjda je to OK, ako je router online, i radi MAX TV? Mislim, kaj nije MAX TV zapravo signale koji se šalje internetom, tj. žicom? U svakom slučaju, kad odem u postavke rutera (192.168.1.1) onda je njegov status online.
To mogu izvesti samo ako se s powerbookom spojim na ruter žicom. Mini je na katu (puni signal) pa nisam uspio doći do tog stadija. On vidi mrežu, zakvači se na nju uz ukucani pasword koji sam podesil, ali dalje od toga ne ide. Podesim mu ručno IP adresu na 192.168.1.2, ruter je na 1 i niš od svega.
Ali, ovo s macom od T-Coma je dobra ideja, to budem probal sutra, ako mi budu opet kenjali...
12.01.2011 | 21:50
*UVIJEK* treba nešto ručno podešavati.

KReni redom.

1. uključi DHCP na routeru (možda je uključen za ethernet, a nije za wlan)
12.01.2011 | 21:53
Vjerujem da si u pravu. Sutra provjerim i sve preroštam...
13.01.2011 | 16:16
imam doma isti taj ruter i šljaka bez beda.
podesi ga ručno nemoj uzimati od njih automatske postavke.
dhcp pusti da se dodjeljuje automatski,nemoj ga ručno poodešavati.

a gle kaj se tiče t-scuma i njihove podrške,tu nema komentra.kad sam ženi rekel da nema control panel a nemam ni start meni jer imam na laptopu gentoo i dwm kao window manager žena mi poklopila slušalicu.
a kako uvjek kad zazvoni telefon pukne wireless za to su okrivili openbsd na desktopu a trebalo samo promjeniti kanal sa 6 na 9
13.01.2011 | 18:56
Ja imam dotični Gigaset i od kad sam ga dobio stalno sam imao problema sa WiFi. Pucalo je skoro svaki dan. Iskreno nisam se previše trudio oko postavki već sam mu WiFi isključio i kupio D-Linkov DIR 635 i svi problemi nestali. Kad sam imao priliku probao sam streamanje videa sa mog WD MyWorldBooka na tri iPada i tri iPhonea u isto vrijeme preko D-Linka i sve je radilo bez trzanja i zastajkivanja.

Gigaset sam podesio ručno i vjerujem da sam to dobro napravio, pa ipak je padalo. D-Link sam također podesio i radi besprijekorno.

Zvao T-Com podršku? Ne, a koju podršku
13.01.2011 | 20:26
Dečki, stvar riješena! Smayoo, prvo hvala na online podršci. Naučio sam opet nekaj o terminalu i unixu, fala do neba!
Uglavnom, jučer sam zval dvaput podršku i stvar je zaključena kako to ne radi, jer je mac u pitanju. Jedan 'mac nije nikad vidio, pa nemre ni pomoći' , a drugi je odmah zaključio da je do kompa.
Danas je prvi zaključio da je u pitanju kvar i prijavio ga, a onda sam ipak naletio na Bajka. Dakle, T-com ime Bajko. Dečko je prva pametna osoba s kojom sam komunicirao u tehničkoj podršci. Prešli smo sve po redu, polako, bez nervoze. Na standardan upit koji Windovsi su u pitanju, rekoh da je u pitanju Mac i dečko je bez nervoze i naprečac odlučivanja samo pitao jel znam gdje su mrežne postavke? Onda smo došli do toga i na koncu je trebalo podesiti DNS. T-comov DNS server je 195.29.166.116, 195.29.166.117 po novome. Kad sam to ukucal, odmah je prošljakalo i sad sve radi. Najnevjerojatnije je da sad radi i preko WLAN-a i preko žice, iako u početku nije radilo preko WLAN-a, a jest preko žice, pa nije radilo nikako i sad radi sve....
Pa ti sad budi pametan....
U svakom slučaju, adrese DNS servera T-coma su 195.29.166.116 i 195.29.166.117
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 57 minuta
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.
  • Riba: Obrati paznju na nepoznate osobe poput mog oca koji ne uzima lijekove kako je propisano, odbija ici na kontrole, jedva je izvukao zivu glavu nakon srcanog udara pred par godina i jos hoda naokoo unatoc tome sto se cak i cijepio. Znanost bi se trebala na takve slucajeve usredotociti. :)
  • dpasaric: Samo primjećujem uzorak. Do sada je 100% kod domaćih i stranih poznatih osoba koje su iznenada umrle. Ponavljam, možda je zaista slučajnost, ali sada već postaje statistički zanimljivo.
  • Riba: Covjek je vjerojatno pocinio suicid ili izravno ili neizravno alkoholom, nije tu potrebna velika znanost.
  • dpasaric: Sjajan umjetnik je to bio. Velika šteta.:( I gle, opet moramo primjetiti slučajnost koja povezuje sve "prerano" umrle. :( Nadam se da će znanost potražiti uzroke takvoj statistici.
  • smayoo: RIP, Matija :(. Stvarno prerano.
  • dpasaric: Večeras u 19 sati po našem vremenu Appleov #WWDC25 keynote!
  • Maxxy: RIP Matija Dedić :(
  • smayoo: RIP :(
  • dpasaric: Umro Bill Atkinson! :(
  • drpongrac23: @Zdravac - Nemoj ići lijevo ako semafor je desno :) :)
  • Zdravac: hahahah
  • Zdravac: A da se, umjesto palac dolje/gore, uvede palac lijevo/desno?!
  • tino1: Gjuro, bola, Mazlum i to s veliko "M".
  • Gjuroo: Možda "mamlaz"?
  • tino1: Mazlum- na Herceg- Bolansanski- Budala.
  • Yonkis: Mazlum - Mazlum (maẓlūm) is an Arabic term for "oppressed, ill-treated, injured, sinned-against" (the antonym being ẓālim "oppressor"; root ẓlm "to oppress";).
  • tino1: Riba! Vraćaj karmu! Ej ne ćeš se imat kamo vratit.
  • tino1: Ej ukinuo Mazlum Karmu!! Šta vam je odmah vraćaj karmu Riba!!
  • smayoo: :(
  • drpongrac23: Napustio nas je Ivan Piko Stančić. RIP
  • Borisone: Logika kaže da bi verzija trebala biti od godine u kojoj se izdaje. Ima smisla godina plus jedan jer u posljednjih nekoliko godina obećanja dolaze s bar nekoliko mjeseci odmaka (ili nikad).
  • Yonkis: iOS 26 u 2025? [link]
  • cariblanco: Riječani, hoće li Važ biti vaš ?
  • smayoo: @Yonkis, piši u forum, ovo će ti tu iscuriti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Bertone, Ender, hal9000, jura22, Riba, Anonimci (378)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.78 Seconds

Provided by iJoomla SEO