Tko je sve spojen na Internet sharing?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Tko je sve spojen na Internet sharing?

07.11.2010 | 00:45
Zna li netko kako najjednostavnije doći do popisa uređaja koji koriste Internet sharing nekog Maca?

Konkretno: imam Mac na kojem je dignut Internet sharing. Na njega se spajaju svi koji imaju password. U većini slučajeva u pitanju su mobilni uređaji (iPhone/iPad) pri čemu se svaki, pretpostavljam, unikatno identificira prilikom konekcije. Za početak bi me veselilo vidjeti samo broj spojenih uređaja u svakom trenutku, a u konačnici mi treba kontinuirano osvježavanje popisa spojenih uređaja. U idealnom slučaju bi se trebao dogoditi neki "event" (kojeg mogu dalje kontrolirati AppleScriptom ili čime god) kad se novi uređaj spoji na sharing ili se neki od spojenih odspoji.

Jedino na što sam naišao je Nmap, ali nisam se nikad s njim igrao pa će koristiti poneka informacija od onih koji jesu. Koliko vidim iz dokumentacije, preko njega bih mogao doći do toga što mi treba, ali prije nego krenem tim putem zanima me postoji li jednostavniji način, BEZ instalacije dodatnih alata?
07.11.2010 | 11:33
Nisam se time nikad bavio. Jer mi je "internet sharing" koncept malo previše improvizacijski. Sorry.
12.01.2011 | 21:51
I ovo se riješilo zahvaljujući samozatajnom papa_Strumpfu!

Popis konekcija se može dobiti iz terminala sa:

arp -a

Eh.
  • Dijete
  • Posjetitelj
12.01.2011 | 22:40
smayoo je napisao:
Nisam se time nikad bavio. Jer mi je "internet sharing" koncept malo previše improvizacijski. Sorry.

jest improvizacijski koncept, ali meni se pokaao kao prekrasno rjesenje kad smo bili na turneji sa afioncima i bili smjesteni u malom stanu sa ethernet izlazom na net. powerbook je srkao vezu i prek airporta dijelio isti sa ostalim wintel laptopima, ipod touchevima i iphonom
12.01.2011 | 22:57
Jel ti problem pojasniti mi kako "stvaraš" taj internet sharing? Ja sam puno puta pokušavao...nuikan nisam uspio...
12.01.2011 | 23:13
program se zove IP scanner.
programom skeniraj tvoje računalo pritiskom na start potom dolazi ispis svih IP adresa umreženi u tvoj mrežni sustav
12.01.2011 | 23:20
Jel ti problem pojasniti mi kako "stvaraš" taj internet sharing? Ja sam puno puta pokušavao...nuikan nisam uspio...

Otvoriš System Preferences/Sharing. U lijevom stupcu su izlistani servisi. Jedan od njih je Internet Sharing. Klikni na njega, NEMOJ (još) kliktati na njegov checkbox. Nakon što si kliknuo na "Internet Sharing", desno se pojavljuju opcije koje možeš editirati. Ako je računalo čiji Internet namjeravaš dijeliti spojeno na Internet preko Etherneta, postavi (ako već nije defaultno postavljeno) "Share your connection from:" na "Ethernet". "To computes using:" (ako nije defaultno) postavi na AirPort (klikni na checkbox). Uđi u AirPort Options. Dodijeli mreži koju ćeš upravo kreirati neko ime - to ime će biti vidljivo drugima. Channel može ostati na "Automatic", po želji uključi password i klikni OK. Sad si nazad u "Sharing" panelu pa možeš aktivirati "Internet Sharing" klikom na njegov checkbox. Ako ti je AirPort isključen pojavit će se poruka da ga moraš uključiti za dijeljenje konekcije - imat ćeš opcije "Cancel" i "Turn AirPort On". Odaberi potonju. U menu baru će se pojaviti "signal" AirPorta. Nakon toga će te sljedeća poruka pitati jesi li siguran da želiš uključiti Internet sharing. Potvrdi klikom na "Start". U menu baru će signal AirPorta dobiti "strelicu na gore". To znači da dijeliš konekciju. Možeš isključiti dijeljenje ili iz Sharinga ili tako da isključiš AirPort.
  • Dijete
  • Posjetitelj
12.01.2011 | 23:27
Djipi je napisao:

Otvoriš System Preferences/Sharing. U lijevom stupcu su izlistani servisi. Jedan od njih je Internet Sharing. Klikni na njega, NEMOJ (još) kliktati na njegov checkbox. Nakon što si kliknuo na "Internet Sharing", desno se pojavljuju opcije koje možeš editirati. Ako je računalo čiji Internet namjeravaš dijeliti spojeno na Internet preko Etherneta, postavi (ako već nije defaultno postavljeno) "Share your connection from:" na "Ethernet". "To computes using:" (ako nije defaultno) postavi na AirPort (klikni na checkbox). Uđi u AirPort Options. Dodijeli mreži koju ćeš upravo kreirati neko ime - to ime će biti vidljivo drugima. Channel može ostati na "Automatic", po želji uključi password i klikni OK. Sad si nazad u "Sharing" panelu pa možeš aktivirati "Internet Sharing" klikom na njegov checkbox. Ako ti je AirPort isključen pojavit će se poruka da ga moraš uključiti za dijeljenje konekcije - imat ćeš opcije "Cancel" i "Turn AirPort On". Odaberi potonju. U menu baru će se pojaviti "signal" AirPorta. Nakon toga će te sljedeća poruka pitati jesi li siguran da želiš uključiti Internet sharing. Potvrdi klikom na "Start". U menu baru će signal AirPorta dobiti "strelicu na gore". To znači da dijeliš konekciju. Možeš isključiti dijeljenje ili iz Sharinga ili tako da isključiš AirPort.

eto bas tako (rijecima Cartmana - smajli fejs)

dodatno.. ukoliko imas little snitch ba racunalu koje djeluje kao davatelj usluge prilikom prvog spajanje nekog novog racunala ce se oglasit i naravno, treba mu dopustit vezu.. to jest mozda trivijalno i bedasti, ali zakaj ne naglasit..
12.01.2011 | 23:29
program se zove IP scanner.
programom skeniraj tvoje računalo pritiskom na start potom dolazi ispis svih IP adresa umreženi u tvoj mrežni sustav

Tnx, vrijedi znati za njega. Evo, probao sam i da, pojavi se info koji me zanima, ali ne pomaže mi utoliko što ga ne mogu natjerati da trigga event kad se spoji novi device. S onim "arp -a" mogu riješiti cijelu svoju zavrzlamu.
13.01.2011 | 00:35
Hvala puno! Svima karma gore!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 20 sati
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, jura22, Riba, VanjusOS, Anonimci (821)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.01 Seconds

Provided by iJoomla SEO