Yahoo mail i spamovi!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Yahoo mail i spamovi!


28.04.2010 | 02:20
Pozdrav ekipi!

imam problema malo s mailom.
koristim mail na yahoo.com i u zadnje vrijeme sam poceo dobivat masu onih spamova koji govore da sam dobil neznam koje cifre na nekom lotu il na nagradnoj igri il tak nekaj..
ima onih koji idu po par stranica a i onih kratkih.
evo jedan na koji sam se bas nasmijal jer je orginalan :

Your email have won £891,934.00 Send:Name,Age, Address, Tel,Country


taj sam cak ostavil

sve ok dok su mi dolazili odma u spam..al u zadnje vrijeme mi dolaze i u inbox i malo je iritantno jer ih dobim po 4-5 na dan..

postoji neki filter il kaj da slozim pa da mi filtrira takve gluposti?
il ima ko kavkvih ideja?
28.04.2010 | 04:46
Jbt... Kamo sreće da meni dolazi po 4-5 na dan... Meni je dobar dan kad mi ih padne u mailbox (uz 2 spam filtra) manje od 15...

Mail.appov junk filtar je dosta pametan. Kad ti dođe spam, ne briši ga, nego ga odvlači u Junk pa će se s vremenom naučiti prepoznavati spamove bolje.
14.11.2019 | 12:21
Meni treba isto neki dobar Spam filter. Premašili su svaku mjeru. Mail.app spam je definitivno preglup! Šalju slike i to sa različitih pošiljatelja! To prolazi glat kroz filter.
Pomagajte ima li šta. Za Windowse ima!
14.11.2019 | 13:44
Ako mi na službeni mail ne dođe bar 20 spam sranja, onda je bio dobar dan. Smayoo, misliš li da bi windows live mail mogao biti pametan koliko i mail od OSX, po pitanju povlačenja u bezvrijednu poštu?
14.11.2019 | 14:07
Nemam pojma. Ne koristim Windowse već više od 10 godina.
14.11.2019 | 21:12
šta mislite o ovome:
europeanmx.eu/en/testimonials
15.11.2019 | 00:19
Osnova zaštite od spam-a je u tome da ti e-mail adresa ne piše kojekuda naokolo i da je ne ostavljaš kojekuda naokolo.

1. neka ti ne piše na tvojim vlastitim www stranicama u obliku u kojem je botovi mogu pokupiti (dakle, kao klikabilni link ili kao čisti tekst u prepoznatljivom obliku e-mail adrese, s @ znakom između dva dijela teksta s točkama), kao niti na facebooku, instagramu i sličnim društvenim mrežama koje svoj komercijalni model baziraju na prodaji tuđih podataka

2. ne ostavljaj je na raznim sumnjivim www stranicama

3. ne ostavljaj je ni na ne-sumnjivim www stranicama, ako one nemaju JAKO visoku reputaciju ili nemaju masovno članstvo (npr. moja poslovna e-mail adresa je zapamćena na ukupno desetak www stranica raznih proizvođača opreme s kojom često radim od čega je nekoliko globalnih firmi visokog poslovnog ugleda, kao što je npr. ABB, a ostalo su vrlo mali visokospecijalizirani proizvođači, također visokog poslovnog ugleda)

4. ne primaj i ne šalji svoje mailove ne-kriptiranim protokolima

5. ne preusmjeravaj svoje mailove na, sa i preko gmaila i sličnih špijunskih organizacija (yahoo, hotmail...)

6. ne koristi online mail "managere" (online servise kojima daješ sve pristupne podatke svih svojih mail accounta, da preko njih "imaš sve na jednom mjestu")

7. ne koristi mobilne mail aplikacije koje su zapravo ista stvar kao i ovo ad 6

8. razne anti-spam servise promatraj isto kao i razne anti-virus servise - ako su tako uspješni kao što kažu, to je vjerojatno zato što s druge strane (ispod stola naravno) pružaju kontra-usluge spammerima. Klasični mafijaški racket u digitalnom obliku.

Elem, ako ti je sadašnja e-mail adresa toliko zagađena spamom kako opisuješ, to ti je gotovo. Tu adresu jednostavno otpiši. Napravi novu i nadalje pazi kako je koristiš. Staru drži još neko vrijeme, bez automatskog forwarda i svaki bitan dolazni mail povuci ručno u novi imap mailbox te odgovaraj na te mailove s nove adrese i po potrebi individualno svakom naglasi da nadalje koristi novu adresu. Sporo i mukotrpno, trajat će ti godinu dana ili dulje, ali to ti je jedino pravo rješenje.

Svi spamovi koje ja primam (do 20 dnevno, to je nekih 10%, i opada) pristižu na neke stare privatne adrese koje su pomalo već zrele za konačno gašenje i na službenu adresu od faksa, jer je objavljena u bot-readable formi na webu. Na moju aktualnu poslovnu i privatnu adresu ne stiže ni jedan jedini, ikad. Privatna mi je aktivna već 8 godina, a poslovna već 3.
15.11.2019 | 08:50
Dragi moj Smayoo,

kažem samo "dobro jutro Columbo" sve je meni to jasno, ali kad padne dijete u bunar onda je svaka pamet naknadna.

S ovim "server" sistemom, a pokrenuo sam ga u probni rad samo na jednoj domeni, s do sad >20 pomagala protiv hrkanja i sredstava a utvrđivanje ili ulaganja u crypto, jutros samo 2. Pri tome ni jedan važan mail nije zaustavljen. Ako ovako nastavi kupujem ga i gotovo.
15.11.2019 | 10:06
Pa za dvadesetak spamova ujutro nije neka turska sila plaćati anti-spam rješenja. Kako si pisao, ja sam mislio da ti je preko pola mailboxa - spam...
15.11.2019 | 14:36
Meni fastmail server ocigledno vecinu pohvata jer jedva dobijem jedan do dva tjedno.
15.11.2019 | 16:25
Meni se na gmailu niti jedan spam mail nije provukao u ulaznu poštu. Da, da, znam...
15.11.2019 | 16:54
smayoo kaže:
Pa za dvadesetak spamova ujutro nije neka turska sila plaćati anti-spam rješenja. Kako si pisao, ja sam mislio da ti je preko pola mailboxa - spam...


E meni idu na k..ac.
15.11.2019 | 17:21
A super. Onda si prava mušterija za te reketare.
15.11.2019 | 17:35
smayoo kaže:
A super. Onda si prava mušterija za te reketare.

Barem a probno vrijeme
17.11.2019 | 01:13
Da li neko more preporuciti neki dobar email, ne tipa gmail itd?
  • Dijete
  • Posjetitelj
17.11.2019 | 03:09
Drow kaže:
Da li neko more preporuciti neki dobar email, ne tipa gmail itd?


ja sam na preporuku Ribe vec godinama na Fastmailu i nikakvih downtimea ili problema s njima..
17.11.2019 | 12:24
Fastmail se plaća, a ako nekom nije mail toliki prioritet, možda može biti zadovoljan i sa zoho.com. Oni nude privatnim osobama besplatni IMAP account s 5GB kvote. Također 0 minuta downtime kroz ne sjećam se više koliko dugo, ali barem 8 godina korištenja. Osim toga, uvijek potpuno "čisti", nikad mi nijedan odlazni mail serveri nisu odbili, što se s našim providerima (T-com, A1...) redovito događa jer netko raspačava SPAM preko njih.
17.11.2019 | 17:13
Dijete kaže:
Drow kaže:
Da li neko more preporuciti neki dobar email, ne tipa gmail itd?


ja sam na preporuku Ribe vec godinama na Fastmailu i nikakvih downtimea ili problema s njima..


Nemam što dodati, vrhunska usluga na koju nemam baš nikakvu primjedbu, vrijedi svakog centa ako ti je do emaila stalo.
23.11.2019 | 13:47
Takoder koristim Fastmail zadnjih par godina, sve 5, prijasnja verizija iOS aplikacije je radila dosta brze i bolje iako je i ovo zadovoljavajuce.

Cijena je 50$ godisnje, ali surprise izgleda da je sada +25% pdv na ovu cijenu sta mi je smijesno, mozda bas zbog toga odem od njih...
23.11.2019 | 15:25
Čekaj... 50$ godišnje je ok, ali $62,5 je deal-breaker? Objektivno, uslugu koju pružaju konzumiraš u Hrvatskoj. Zašto ti onda smeta ako te traže da platiš hrvatski PDV?
23.11.2019 | 16:57
smayoo kaže:
Čekaj... 50$ godišnje je ok, ali $62,5 je deal-breaker? Objektivno, uslugu koju pružaju konzumiraš u Hrvatskoj. Zašto ti onda smeta ako te traže da platiš hrvatski PDV?


Princip, mogu onda do godine jos malo podignuti i tako stalno, nije mi to ok.
Uslugu koristim bilo gdje, vrlo malo u HR i ne vidim razlog naplate PDV-a na uslugu iz Austalije koju koristim worlwide.

Po meni to nema smisla...
23.11.2019 | 17:02
Kile kaže:
Princip, mogu onda do godine jos malo podignuti i tako stalno, nije mi to ok.
Uslugu koristim bilo gdje, vrlo malo u HR i ne vidim razlog naplate PDV-a na uslugu iz Austalije koju koristim worlwide.

Po meni to nema smisla...


Pitanje imaju li porezi smisla ili ne je dosta opširna tema, ali ne znam zašto se zbog toga žališ na Fastmail?

"All Fastmail prices are in USD and are tax exclusive. Where required by law, we may charge tax in addition to the price of your account. We use your billing address to calculate which region you are in, and how much tax we need to collect."
23.11.2019 | 18:58
Koristim Fastmail 3-4 godine i 50$ je cijena koja je naplacena sve te godine, HR je od onda u EU ako je na taj nacin povezano i onda ove godine pocinju sa tom forom.

Je placas PDV kada kupujes u USA ili bilo di drugdje zato jer zivis u HR?
23.11.2019 | 21:04
Da, trebao bi. Samo što ti za fizički predmet koji ti stiže nekom poštom ili slično, a koji je skuplji od onog minimalnog iznosa, taj PDV naplati carina kad ti pošiljka stigne u HR. Kad kupuješ nešto na EU siteu od Amazona, kad uneseš HR adresu on ti automatski preračuna cijenu tako da, umjesto 16 ili 19% PDV platiš 25%, jer je Amazon veliki online trgovac pa je dužan odmah obračunati PDV. Ako kupuješ nešto kod nekog manjeg online trgovca u EU (tipično, preko E-baya), onda će ti zaračunati NJEGOV PDV i ne možeš tražiti povrat (jer si u EU). Takav je propis. Mali trgovci mogu svima zaračunati svoju domicilnu stopu PDV, a veliki moraju svakom kupcu njegovu domicilnu stopu.

Ako ne živiš u Hrvatskoj, nego u nekoj drugoj zemlji, zašto daješ HR adresu? Oni možda od ove godine počinju naplaćivati domicilni PDV svakom klijentu jer su možda od ove godine to po zakonu obavezni (jer su možda ove godine premašili godišnji promet koji je postavljen kao limit za takvu obavezu).

Znam dosta ljudi iz dosta raznih zemalja, svi bi rado zamuljali platiti porez gdje uspiju, ali nitko se tako otvoreno i bahato time ne busa kao mi "na ovim prostorima". I vrlo često, kao ti sada, smatraju da je njihovo pravo ne platiti porez.
23.11.2019 | 21:52
Dobro, osobno sam misljenja da ne bi trebao i ne placas HR porez ako narucis iz USA da ti stigne na adresu u USA, ne placas nikakav porez ako je iz drugog state, to je slucaj za Ameriku.

Ovo je usluga, ne vidim ikakvu povezanost izemedu Australije i HR pogotovo po PDV ili Vat sto god imaju, oni su svoj svakako naplatili u tih 50$, a hoce li HR dobiti tih 12.5$ poreza? Mislim da ne.
Sto bi znacilo rip off...uvala borova.

Radim posao di je najnormalinije platiti porez ovisno di radim, 2017/18 sam bio u USA i uredno je sve placeno, Korea, Europske zemlje, dobijes papir i sve je 1/1 jasno, dok u divljim zemljama, W-Afrika npr. ti mogu skinuti porez ali nikada ne znas di to ide i nikakav papir ne dobijes, gotovo isto kao i ovo...malo sam vise ocekivao od australske firme iskreno.
23.11.2019 | 22:58
USA nema PDV sustav, nego PP (porez na promet). Porez na promet se uvijek naplaćuje prema mjestu prodaje pa gotovo svi koji nešto prodaju online imaju formalno sjedište u nekoj od država, odnosno teritorija gdje je nulta stopa poreza na promet.
PDV (porez na dodanu vrijednost) se naplaćuje prema mjestu konzumacije. Kupiš, ne znam..., kebab u Hrvatskoj i pojedeš ga u Hrvatskoj, plaćaš HR PDV. Kupiš konzervu i izvezeš je iz EU u npr. BiH, imaš pravo potraživati povrat hrvatskog PDV, a na ulazu u BIH plaćaš (ako prijaviš) BIH PDV. Iz praktičnih razloga, uvedena su pravila oporezivanja za online prodaju, za sve zemlje koje su u sustavu PDV. Već sam ti objasnio kako to funkcionira, ti sad a priori smatraš da netko tek tako proizvoljno naplaćuje točan iznos poreza, ali ga onda zadrži za sebe. Jer si, eto, ti arbitrarno odabrao ne vjerovati da rade po zakonu.
23.11.2019 | 23:09
Smatram da onda imam pravo na neki dokument na kojem ce to jasno biti vidljivo.

Da, dobro necemo se sada raspravljati sta je Pdv sta je sale tax u Usa itd. to mi je vrlo dobro poznato i nista ne postizemo time iskreno.

Napisao sam sta mislim i to je to, mozda ce nekome pomoci pri odabiru.
24.11.2019 | 00:00
OK, sorry na upadici. Ako nisi dobio valjan račun za uslugu koju si platio, tada si u pravu da je to muljaža i utaja.
  • Dijete
  • Posjetitelj
24.11.2019 | 03:55
Ma racuni su na web sucelju u Settings - Billing & Plan i na racunu ce pisat koliko je porez.

Ja kuzim kaj muci Kileta (Kila, Kilu)... barem mislim da kuzim... Muci ga slicna stvar koja je mene mucila u ovoj prici..

Prije 3 godine NZ je uveo porez na software od 15% (GST se zove PDV ovdje) i veliki igraci su brze bolje digli cijene da si odrze priljev koji im korisnici salju. Meni je bio mali sok s obzirom na kolicinu "pretplata" koje imam, ali jebi ga, takav je zakon, a velike kompanije su supci i meni treba njihov soft tako da sam nastavio placat.

To mi je bio poticaj da se drugacije regestriram u poreznoj i pocnem sam vodit knjige tako da na kraju krajeva, taj porez se odbija.

Ono sto je zanimljivo, Fastmail je svejedno ostavio 50$ godisnje kao cijenu, tj. nije mi dodao extra trosak.

Biti ce zanimljivo vidjeti sto ce se desiti kad NZ krene oporezivat velike igrace sa 3% za streaming i slicne online usluge - mislim da je iza ugla i mogao bi donijet jos malo pomutnje u online ponudu...

Al me vise ne muce te stvari... da je fastmail 100$, placao bih ga...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 30 minuta
  • Yonkis: prodao bih iPhone 8 Plus, mijenjao mu bateriju prije cca godinu dana, moram provjeriti, pa ako ima zainteresiranih da ne pišem oglasnik.. Zapravo pišem anyway, valjda tamo netko lurka :)
  • mbp2009: Smayoo riješio sam, nego sad nije za mene, nego nekog drugog
  • accom: O muziki nemam pojma, surfanje je o.k., gaming - isto nemam pojma. :)
  • Krehacro: Dj-ing...Netflix,surfanje i neki gaming :)
  • accom: @Krehacro: meni ne uspjeva koliko bih željeo. Ali je iPad super alat, i sve više mi je neophodan (ajde, navika). Najviše ovisi o tome, što želiš radit.
  • lucija: Dosta ih je uspjesno preslo na iPad.
  • lucija: Nisam no ima na YouTubeu dosta recenzija ljudi koji jesu.
  • Krehacro: Planiram preci sa MacBook air na iPad da koristim kao svoj primarni uredjaj...jel netko to još pokušao i kako mu ide :)?
  • smayoo: Pa zar još to nisi riješio?
  • smayoo: :D
  • mbp2009: Doslovno sam ju ja otvorio hahaha
  • smayoo: @mbp2009, imaš točno tu temu u forumu od prije par mjeseci
  • smayoo: Natrijeve baterije postoje u tzv. REDOX izvedbi već 30 godina, prvenstveno za stacionarne sustave, ali nisu bile pogodne za mobilne jer su bitno manje gustoće pohrane od litijevih, a i veće mase, jer su tekućinske. Velika im je prednost to što su ekološki neutralne, jednostavne za proizvesti i požarno nerizične.
  • m@xym: @Zdravac, OD otkrića nečega u laboratoriju do dolaska na tržište (ako se to upće dogodi) prođe između 5 i 10 godina
  • drlovric: O da. Jako veliko dan. Ljudi nisu svjesni bitnosti ali vrijeme ce polazati.
  • Zdravac: @drlovric, jesu, baš je lijepo danas pratiti HRT4 i live prijenos! :)
  • Zdravac: jel senzacionalizam ili ima nešto u ovoj tehnologiji da bi uskoro moglo i u praksu?
  • Zdravac: [link]
  • drlovric: Stigli Rafali ❤️????
  • mbp2009: Ekipa, treba mi preporuka za neki usb-c dongle za M1. Potreban je ulaz za SD karticu, HDMI ili DP (TB2), barem 2 Usb-a i ako je moguće jedan usb-c
  • smayoo: Funkcionalna zamjena je push notifikacija koja preko 5G ide po generičkom protokolu, samo aplikacija na mobitelu mora to podržavati
  • smayoo: Upozorili su me ljudi koji rade u toj branši, radi nekih telemetrijskih rješenja gdje nadzorni sustav SMSom šalje obavijesti korisniku
  • ZeljkoB: smayoo, odakle ti ova informacija za SMS?
  • smayoo: SMS poruke su phase-out. Znači, neki ih operateri više ne nude, niti omogućavaju njihovo slanje. Određen je neki krajnji rok, nakon kojeg više nijedan operater u EU nije dužan osigurati propagiranje SMS poruka. Probaj ručno promijeniti operatera (pretpostavljam da si u roamingu)
  • Matija klc: Ekipa, pomoc. Nalazim se u Rumunjskoj. Primam poruke normalno, no ne mogu poslati poruku. Pricam o obicnoj. Sve drugo radi najnormalnije. Sta napraviti?
  • MoschuS: Ma svugdje ali sve neka mala mjesta ili sela po Hr ili Slo
  • JOHN: Jesu to oni iz Imotski?
  • MoschuS: Ako netko kupuje rabljeno racunalo pripazite se prevaranata na Njuskalu i Bolhi. Otkrio sam ih par, slicni oglasi i kada ih kontaktirate salju iste/slicne racune i serijske brojeve kao potvrdu i onda odjednom obrisu oglas, naprave novi account i pokusavaju dalje uloviti nekoga.
  • Zdravac: :) Na kraju će ispasti da nas ima dosta koji vozimo motore!
  • rkrosl: prodao triumpha, kupio triumpha
  • JOHN: Honda CB650R
  • FiFi: Skoro sam ga jednom zamijenio za Bandita 1200 , ali sam ipak odustao.
  • Zdravac: ...ili Suzuki Bandit :)
  • Zdravac: E, taj motor je nekad bio moj san, da nije uletila yamaha, sigurno bih toga sad vozio :)
  • FiFi: Honda CB900F2 Hornet, 2002. Evo radim servis i nadam se registraciji prvi put nakon tri godine stajanje (djeca ti promijene raspored vožnje)
  • Riba: Problem je sto "sezona" u Irskoj trtaje tjedan dana. :-D Moram vidjeti ima li kakav nacin da ga registriram u Hr.
  • Zdravac: @ZeljkoB Odličan motor, takvi motori su baš po mom guštu! Lijep i ugodan za voziti.
  • Zdravac: @Riba Pa što čekaš, daj, zamjeni ulje, filtere i svječice, napuni bateriju, i lagano pranje. To će biti dovoljno, siguran sam! :)
  • Zdravac: Ajd, super, nisam jedini! Sad ide sezona, i gušt! Polako plan za moto trip na more...
  • ZeljkoB: Honda NC750X, ali sve manje vremena imam za voznje.....
  • Riba: Imam ja BMW 650CS, mozda ga reaktiviram nakon 10 godina stajanja u garazi. A imam i Vespu iz 1959, ta malo duze stoji. :)
  • Zdravac: Evo, ja ću prvi: YAMAHA XJ900 S Diversion, classic iz 1998., ide ko švicarski sat, čista mehanika, pouzdano do bola! :)
  • Zdravac: Jel imamo ovdje kolega ili kolegica, da voze motor? Ako da, koji?
  • zoranowsky: @air, u biti isti je pricnip, samo si sam sebi target :)
  • Air: Polako, polaku, kuda žurba, daj mi prvo link na to kako pročitati vlastite misli :)
  • smayoo: Za one koji ne znaju čitati misli - [link] :D
  • Borisone: Za one koji ne znaju čitati misli, koja je konfiguracija?
  • VanjusOS: pozdrav, treba li netko Mac mini M2, nekorišteno?
  • kupus: Ima takvih naravno. Iz mog skromnog iskustva takvi su u manjini.
  • smayoo: većina online trgovaca odbija slati na poste restante pa čak i na poštanski pretinac

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Gjuroo, miomika, Riba, zoranowsky, Anonimci (624)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.32 Seconds

Provided by iJoomla SEO