Problem sa sheranjem internetske veze
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Problem sa sheranjem internetske veze

15.04.2010 | 20:52
Dakle pokušavam sherati internet s jednog interfejsa koji prolazi 802.1x da bi dobio pristup na internet, na drugi interfejs.

Normalno upalim Internet Sharing, medjutim DHCP server se ne digne, tj sharing se ne pokrene.

Prvo sam dobijao grešku u smislu, Pokreće se Internet Sharing->802.1x je aktivan na interfejsu->Gasim Internet Sharing, kao da nije moguće sherati interfejs na kojemu je aktivan 802.1x. Je li to istina?

Nakon toga pokušao sam kopirati fajl /System/Library/LaunchDaemons/bootps.plist u /etc/bootps.plist, to mi nije nikako pomoglo, samo od tada dobijam drugu grešku, a to je da je već pokrenut bootpd i zato se ne pokreće Internet Sharing :/

Console kaže ovo...

4/15/10 7:44:57 PM	InternetSharing[826]	InternetSharing starting
4/15/10 7:44:57 PM	InternetSharing[826]	BOOTP/DHCP server already active - exiting
4/15/10 7:44:57 PM	com.apple.launchd[1]	(com.apple.InternetSharing[826]) Exited with exit code: 1
4/15/10 7:44:57 PM	com.apple.launchd[1]	(com.apple.InternetSharing) Throttling respawn: Will start in 10 seconds

E sad, guglao sam u potrazi za problemom i pročitao sam sve i svašta, ali ništa ne pomaže.

bootpd je pokrenut, ja kada ga ubijem on se ponovo odmah pokrene. Ne kužim što ga pokreće.

U /etc/bootps.plist mi se ne nalazi ništa, tj taj fajl ne postoji, a koliko shvaćam on je conf od DHCP servera.

Ne kužim u čemu je greška, zašto se pali bootpd sam od sebe? Pobio sam sve interfejse koje imam od virtualboxa i parallelsa, i njihove DHCP-ove, jer sam guglajući naišao na to da možda neki od njih dvoje radi ovaj problem.

Ima li itko ikakvu ideju što da radim? U slučaju da ovo ne proradi na kraju krajeva, da dižem iptables i dhcpd?

komentari??
bok!
16.04.2010 | 22:05
definitivno bugoviti dio Mac OS X-a... meni je IS bar jednom dnevno natjeravao cpu na 100%, Mac se nije mogao normalno shutdown-irat...
17.04.2010 | 22:58
Nisam uspio skužiti tko i zašto mi pokreće bootpd i zato mi ne radi Internet Sharing. Uglavnom zasada sam rješio problem

sysctl -w net.inet.ip.forwarding=1
sudo natd -interface en0
sudo ipfw add divert natd all from any to any via en0
sudo ipfw add 65535 allow all from any to any

ovo shera net s interfejsa en0 (koji je spojen na net) na ostale interfejse. Malo je lejm jer moram ručno upisivati IP na klijentima, ali pokušati ću natjerati bootpd da radi pa će i to biti rješeno.

bok!
17.04.2010 | 23:22
aj mi samo reci koja ti je mašina i koji je OS... i ako nije bed baci nakon nekog vremena ovdje kako stvar radi...
18.04.2010 | 16:24
Mašina je hackintosh, konfiguracija je manje bitna. Vrti 10.6.3 koji inače radi bez greške (znam da će biti onih koji su uvjereni da mi ovo ne radi kako treba jer je riječ o hackintoshu)... Ako se malo pogleda po Apple Discussions forumu može se vidjeti još hrpa ljudi koji koriste Macove i imaju ovaj isti problem, tako da sa sigurnošću tvrdim da ovo nema veze s hackom Samo da to naglasim prvo

E sad, ugasio sam napokon bootpd i sada sam na početku, dobijam ovu grešku kada pokušam sherati net

4/17/10 10:36:51 PM	InternetSharing[638]	802.1X is active - exiting

Ne razumijem, da li ovo znači da ako imam interfejs koji se na net spaja preko 802.1x autentikacije, ne mogu sherati net s njega!? (barem ne iz GUI-ja).

Trenutno se borim s bootpd-om, da mi proradi DHCP barem normalno, ali ovaj odbija učitati conf iz /etc/bootpd.plist ne razumijem zašto :/

komentari??
bok!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 16 sati
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.62 Seconds

Provided by iJoomla SEO