Web browser za Tigera
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Web browser za Tigera

15.03.2010 | 11:36
Nadam se da ova tema ide u pravu rubriku. Koliko sam pogledao, više odgovara ovdje nego pod Internet.

Imam instaliranog Tigera i problem sa RAMom koji sam vec spomenuo (nadograđenih 512MB mi radi problem, gasi aplikaije kad ga opterete, drugih integriranih 256 radi ok). Zanima me ako imate koji dobar browser za Tigera preporučiti, a da koristi što manje RAMa. Ja inače volim imati i više tabova otvorenih (npr ako čitam Jutarnji, ne volim otvoriti članak, pa Back, pa novi, nego si otvorim 2-3 u novim tabovima, a tako i dalje mogu pretraživati početnu za novim sadržajem nakon što ova 3 pročiatm i ugasim).

Imao sam Safari - to je bilo strašno, stalno se gasio. Firefox nešto manje, ali bi odmah pao nakon 2 taba sa više sadržaja. Sad imam Camino i on se dobro drži, ali mi nekako ne ''sjeda''. Nema add-onse, a ima ih par od FFa o kojima sam bio ovisan (ReadMeLater, Mouse Gestures, AdBlock, itd...). Da li sad s obzirom na Tigera postoji što bolje, a da je samo eventualno brže i koristi manje RAMa. Camino sam uzeo jer sam u jednom postu od Mraveca vidio kako je potrošnja RAMa s njim upola manja nego sa FFom. Usto, kad si otvorim Facebook i neke forume koji imaju automatski load sljedećih vijesti kada se primakneš dnu stranice, to se jednostavno ne događa, pa da navedem Facebook koji svi znaju - imam 5-6 obavijesti na početnoj i kad dođem do dna umjesto da ih pokaže još, pa još, on ništa...

ps isprike na dugom postu...
15.03.2010 | 13:44
Dečki hvale Operu da je šparna s resursima, a ima mouse gestures...
A kaj se tiče facebooka, nemam pojma o čemu govoriš. Nikad nisam bil na facebooku ni nemam svoj profil....
15.03.2010 | 13:49
Djuro genijalac je napisao:
Dečki hvale Operu da je šparna s resursima, a ima mouse gestures...
A kaj se tiče facebooka, nemam pojma o čemu govoriš. Nikad nisam bil na facebooku ni nemam svoj profil....

You stand your ground Tak i treba, to je jedan bullshit koji te drzi, koliko god ga bojkotirao uvijek mu se vratiš

Ok, skidam si Operu pa da vidim... Tnx!

Ajde, već kad smo oboje, jel znaš zašto mi uvijek, nakon što restartam Mac ili ga zgasim pa upalim, brightness ekrana se smanji na ono kako je bio naštiman sa prvom instalacijom, neće ostati na vrijednosti koju sam postavim?! Izluđuje me to, stalno ga vraćam, svaki put kad laptop palim!!!
15.03.2010 | 14:24
Ja zadovoljan. Nije da super brze radi, ali ne blokira rad. Ono, fulam link i hocu back. To Opera bolje odradjuje, pa je i osjecaj brzine veci. Inace, skuzil sam da nema bitne veze brzina pristupa internetu (doma imam 5MB/s, a na poslu valjda 100MB/s) i slicna je brzina.
15.03.2010 | 17:54
Ovdje ima vise dogovora zato jer ima vise pitanja, to nije ralzog za raditi nered u forumu. Preselit cu ovo u Internet jer ipak vise spada tamo.
16.03.2010 | 10:01
Sad sam se preselio na Operu i zadovoljan sam. Samo me zanima da li znate kako instalirati/promijeniti font jer mi sav tekst u Operi Times new roman i Courier, no kad naiđu hrvatski dijakritički znakovi, oni su veći od ostalih slova i ostatak riječi iza njih je malčice deblji (boldaniji)!?
16.03.2010 | 15:53
Na kojim stranicama konkretno? Opera je ponekad osjetljivija na korumpirane fontove, bas smo nedavno imali jedan slucaj ovdje. Provjeri fontove sa FontBookom, pogotovo ako imas duplikata i slicno.
18.03.2010 | 12:45
Riba je napisao:
Na kojim stranicama konkretno? Opera je ponekad osjetljivija na korumpirane fontove, bas smo nedavno imali jedan slucaj ovdje. Provjeri fontove sa FontBookom, pogotovo ako imas duplikata i slicno.

Oprosti, nisam vidio da si mi odgovorio. Na svim stranicama je ovaj problem, pogledaj sliku... Pogledaj kako se ''spiga'' tekst nakon što se pojave ć, č, š, ž.

p.s. Ovo je printscereen današnjeg jednog članka iz Jutarnjeg. Ali, sve stranice sa našim dijakritičkim znakovljem su mi takve, takve se prikazuju. Gledao sam sam kako to srediti, ali nisam si uspio pomoći
Picture_1-0c849c14dd93424a58bbfe8275db86c3.png
18.03.2010 | 14:02
Ja se sjecam takvih simptoma kod starih verzija Opere...hm, doduse, pitam se je li moguce da je nesto do Tigera. Je li to relativno friska instalacija sistema ili? I dalje bi rekao da je do fontova. Probaj za probu kreirati novog usera pa testiraj iz njega.
18.03.2010 | 20:18
Pa sad je friška instalacija, ali i na prošloje je bilo tako. Pokušati ću sa tvojim savjetom!
19.03.2010 | 09:33
Pokušaj sa Caminom i instaliraj Click to Flash. Letjet će ti sve.
19.03.2010 | 12:27
Probah i da, leti kao bijesno. Ali, imam 400MHz RAM na iBooku G4 i ruše mi se aplikacije čim ta pločica malo počne raditi jače. Par tabova i zbogom! Sa Operom mi se to ne događa, pa ću do ponedjeljka s njom, a kad tad kupim novi RAMček, onda ću sa Caminom! Instaliran je i čeka

Hvala na super savjetu!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 18 sati
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, BigMac, Borisone, IgorD, Riba, saint, tino1, VanjusOS, Anonimci (769)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.13 Seconds

Provided by iJoomla SEO