Web browser za Tigera
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Web browser za Tigera

15.03.2010 | 11:36
Nadam se da ova tema ide u pravu rubriku. Koliko sam pogledao, više odgovara ovdje nego pod Internet.

Imam instaliranog Tigera i problem sa RAMom koji sam vec spomenuo (nadograđenih 512MB mi radi problem, gasi aplikaije kad ga opterete, drugih integriranih 256 radi ok). Zanima me ako imate koji dobar browser za Tigera preporučiti, a da koristi što manje RAMa. Ja inače volim imati i više tabova otvorenih (npr ako čitam Jutarnji, ne volim otvoriti članak, pa Back, pa novi, nego si otvorim 2-3 u novim tabovima, a tako i dalje mogu pretraživati početnu za novim sadržajem nakon što ova 3 pročiatm i ugasim).

Imao sam Safari - to je bilo strašno, stalno se gasio. Firefox nešto manje, ali bi odmah pao nakon 2 taba sa više sadržaja. Sad imam Camino i on se dobro drži, ali mi nekako ne ''sjeda''. Nema add-onse, a ima ih par od FFa o kojima sam bio ovisan (ReadMeLater, Mouse Gestures, AdBlock, itd...). Da li sad s obzirom na Tigera postoji što bolje, a da je samo eventualno brže i koristi manje RAMa. Camino sam uzeo jer sam u jednom postu od Mraveca vidio kako je potrošnja RAMa s njim upola manja nego sa FFom. Usto, kad si otvorim Facebook i neke forume koji imaju automatski load sljedećih vijesti kada se primakneš dnu stranice, to se jednostavno ne događa, pa da navedem Facebook koji svi znaju - imam 5-6 obavijesti na početnoj i kad dođem do dna umjesto da ih pokaže još, pa još, on ništa...

ps isprike na dugom postu...
15.03.2010 | 13:44
Dečki hvale Operu da je šparna s resursima, a ima mouse gestures...
A kaj se tiče facebooka, nemam pojma o čemu govoriš. Nikad nisam bil na facebooku ni nemam svoj profil....
15.03.2010 | 13:49
Djuro genijalac je napisao:
Dečki hvale Operu da je šparna s resursima, a ima mouse gestures...
A kaj se tiče facebooka, nemam pojma o čemu govoriš. Nikad nisam bil na facebooku ni nemam svoj profil....

You stand your ground Tak i treba, to je jedan bullshit koji te drzi, koliko god ga bojkotirao uvijek mu se vratiš

Ok, skidam si Operu pa da vidim... Tnx!

Ajde, već kad smo oboje, jel znaš zašto mi uvijek, nakon što restartam Mac ili ga zgasim pa upalim, brightness ekrana se smanji na ono kako je bio naštiman sa prvom instalacijom, neće ostati na vrijednosti koju sam postavim?! Izluđuje me to, stalno ga vraćam, svaki put kad laptop palim!!!
15.03.2010 | 14:24
Ja zadovoljan. Nije da super brze radi, ali ne blokira rad. Ono, fulam link i hocu back. To Opera bolje odradjuje, pa je i osjecaj brzine veci. Inace, skuzil sam da nema bitne veze brzina pristupa internetu (doma imam 5MB/s, a na poslu valjda 100MB/s) i slicna je brzina.
15.03.2010 | 17:54
Ovdje ima vise dogovora zato jer ima vise pitanja, to nije ralzog za raditi nered u forumu. Preselit cu ovo u Internet jer ipak vise spada tamo.
16.03.2010 | 10:01
Sad sam se preselio na Operu i zadovoljan sam. Samo me zanima da li znate kako instalirati/promijeniti font jer mi sav tekst u Operi Times new roman i Courier, no kad naiđu hrvatski dijakritički znakovi, oni su veći od ostalih slova i ostatak riječi iza njih je malčice deblji (boldaniji)!?
16.03.2010 | 15:53
Na kojim stranicama konkretno? Opera je ponekad osjetljivija na korumpirane fontove, bas smo nedavno imali jedan slucaj ovdje. Provjeri fontove sa FontBookom, pogotovo ako imas duplikata i slicno.
18.03.2010 | 12:45
Riba je napisao:
Na kojim stranicama konkretno? Opera je ponekad osjetljivija na korumpirane fontove, bas smo nedavno imali jedan slucaj ovdje. Provjeri fontove sa FontBookom, pogotovo ako imas duplikata i slicno.

Oprosti, nisam vidio da si mi odgovorio. Na svim stranicama je ovaj problem, pogledaj sliku... Pogledaj kako se ''spiga'' tekst nakon što se pojave ć, č, š, ž.

p.s. Ovo je printscereen današnjeg jednog članka iz Jutarnjeg. Ali, sve stranice sa našim dijakritičkim znakovljem su mi takve, takve se prikazuju. Gledao sam sam kako to srediti, ali nisam si uspio pomoći
Picture_1-0c849c14dd93424a58bbfe8275db86c3.png
18.03.2010 | 14:02
Ja se sjecam takvih simptoma kod starih verzija Opere...hm, doduse, pitam se je li moguce da je nesto do Tigera. Je li to relativno friska instalacija sistema ili? I dalje bi rekao da je do fontova. Probaj za probu kreirati novog usera pa testiraj iz njega.
18.03.2010 | 20:18
Pa sad je friška instalacija, ali i na prošloje je bilo tako. Pokušati ću sa tvojim savjetom!
19.03.2010 | 09:33
Pokušaj sa Caminom i instaliraj Click to Flash. Letjet će ti sve.
19.03.2010 | 12:27
Probah i da, leti kao bijesno. Ali, imam 400MHz RAM na iBooku G4 i ruše mi se aplikacije čim ta pločica malo počne raditi jače. Par tabova i zbogom! Sa Operom mi se to ne događa, pa ću do ponedjeljka s njom, a kad tad kupim novi RAMček, onda ću sa Caminom! Instaliran je i čeka

Hvala na super savjetu!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 16 sati
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.60 Seconds

Provided by iJoomla SEO