Stranice iz iWeb-a IE na Win7 duple-Zašto?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Stranice iz iWeb-a IE na Win7 duple-Zašto?

04.02.2010 | 02:43
img24.imageshack.us/img24/5907/90419694.jpg
Ovo na linku je PrinScreen koji je frend napravio na svom PC sa Win7 i pokazuje mu duplo stranicu u Internet Exploreru. Stranicu sam radio u iWebu 08. Sto da radim?
Untitled_1-1cb64a771757e76043d6c43d3c8e44ba.jpg
  • Dijete
  • Posjetitelj
04.02.2010 | 03:47
ja ne kuzim kaj je tu duplo.. osim fotke..
  • Dijete
  • Posjetitelj
04.02.2010 | 03:52
ok.. sad sam skocil pa cu rec hop..
vidjel sam da je zelja imat mirror..

nemam pojma zakaj IE ne prikazuje kak spada.. osim cinjenice da je ro na kraju krajeva IE..
04.02.2010 | 04:41
a zasto zato jer se nisi potrudio staviti poseban kod samo za IE ... i ne krivim te.
Ovako je tesko reci. Moze biti puno toga.
04.02.2010 | 10:03
NE bavim se tim poslom, ali nedavno sam sudjelovao u jednoj diskusiji na sličnu temu i dobio informaciju da bi IE8 trebao biti W3C compliant i da više ne bi trebao biti potreban poseban kod samo za njega. Da? Ne?
04.02.2010 | 11:50
Uglavnom da, i IE8 je ukljucen sa Win7. Medjutim, U IE8 postoji jedan setting koji se zove "Compatibility view" ili nesto slicno, sto znaci da zelis da se ponasa kao IE7 (!!). mimi, provjeri da li ti je to ukljuceno. Stranice bi se dale srediti da rade i na IE7 medjutim trebalo bi zaroniti u html kod...
04.02.2010 | 14:01
Da samayoo no jos uvjek puno ljudi koristi IE7 pa cak i IE6
04.02.2010 | 14:55
Ovo što je Dijete napisao je odgovor na tvoj problem.
IE 8, a i oni prije njega ne podržavaju efekt zrcala (mirroring) koji si ti odabrao u iWebu za prikaz ove slike. Vrijedi to i za sjene (shadow). One neće biti vidljive u IE 6/7/8. I još štošta napravljeno u iWebu bit će loše prikazano u IE, za razliku od svih drugih browsera.
Kad nešto napraviš u iWebu, za kontrolu prikaza koristi različite "User Agent" prikaze u Safariju (Safari>Develop>User Agent). Ovu opciju možeš dozvoliti u: Preferences>Advanced i pri dnu označi: "Show Develop menu in menu bar". Tu imaš prikaze u nekoliko različitih browsera, pa možeš znati kako nešto izgleda prije nego to objaviš na webu.

Znači, za ovaj tvoj problem, isključi mirroring efekt i prikaz će biti u redu.
04.02.2010 | 15:53
To je to, mirror se prikazuje kao dvije slike, jedna ispod druge. Sad provjerio s IE6 (ne pitajte zakaj sestica). Firefox pokazuje kako treba.
04.02.2010 | 16:14
@Joško - ček jel to znači da ne moram imat 3-4 browsera instalirana već mogu sve testirat u Safariju koji se sa par klikova "pretvara" u IE, FF i druge?
04.02.2010 | 22:14
@john_st: Da, tako je to Apple zamislio.
05.02.2010 | 04:02
@josko ... gledams sad no kad u user agentu odaberem ie6 ipak on to bolje renderira nego pravi ie6.
Ali ipak je super za casual provjeru. Prije bas fine tuninga ... nisam za to znao - Hvala.
05.02.2010 | 12:00
Prilicno sam siguran da taj user agent ne mijenja sam rendering unutar browsera, to bi pak bilo predobro. Ta postavka samo odredjuje kako ce se browser predstaviti web serveru. Neki web stranice ovisno o tome serviraju razlicit sadrzaj, zato mozda vidis razlike, ali da ce Safari "simulirati" IE bugove i probleme zato jer si stavio user agent na IE, nece.
05.02.2010 | 13:44
@Riba: Da, to sam i mislio.
User Agent je zamišljen kao pomoć ljudima koji izrađuju web stranice da bi odmah mogli prokontrolirati sadržaj koji su napravili. U kojoj je mjeri Safari sposoban simulirati prikaz kakav ima neki drugi browser teško je reći. Ne bavim se profesionalno webom, osim za svoje i prijateljske potrebe, i nemam velike zahtjeve u tom smislu. Po mom iskustvu prikaz u IE poprilično odgovara onome sto User Agent postavljen na IE prikazuje. Nije 100%, ali nije ni puno manje.

Apple o tome kaže:
"The first option, Open Page With, lets you open the current page in any other installed browser – handy for cross-browser testing. The second, User Agent, tells Safari to masquerade as another browser when viewing websites. Safari still renders pages as Safari, but sends another user agent string to the Web server. This can be useful if you’re testing browser detection code, for example."
05.02.2010 | 17:14
Ljudi hvala Vam puno. Sad je na meni da ostavim sve kako je ili da isključim mirror. Mislim da ću za sada ostaviti tako kako je, jer još malo ljudi koristi IE i Windowse 7. A tko im je kriv!? Ili nek si misle zašto im tako prikazuje u IE, a u drugim programima ne.
Hvala još jednom i pozdrav iz Siska
Miroslav Kiš Mimi
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 46 minuta
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D
  • Djuro genijalac: A jbg, sori
  • Yonkis: Baš hvala na spoileru. I to ne na Alfi.
  • Djuro genijalac: Dvostruka pobjeda Mercedesa! Opet runda za sve!
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!
  • Ender: ranije sam vidjao da linus koristi intel- MB Air. meni je to bilo dovoljno.
  • dpasaric: Linus voli popljuvati Apple, često i opravdano, ali kada on nešto hvali, znači da su zaista odradili dobar posao...
  • hal9000: E da sam i ovo doživio: [link]
  • Performita: Vikalica je još uvijek jednako cool kao prije! Osobito smajlići :)
  • dpasaric: Ma i to isto, ali to će valjda s novim HomePodima i s navodnim HomePadom...
  • zvone: Gdje je novi Apple TV? Nikako da stigne.
  • dpasaric: Javit ću cijene čim ih dobijemo...
  • Borisone: U Italiji Neo kreće od 699 EUR. Kod nas može biti samo više, pretpostavljlam standardnih 70-100 EUR
  • dpasaric: Osvrt na novotarije je na naslovnici, pa slobodno komentirajte!
  • Yonkis: Jeftin u USA, za studoše osnovni Neo je 500$ a koliko će biti kod nas? A tek onaj sa TouchIDom?
  • cavarovobrdo: Očekivao sam vrišteće boje iMac G3. Nekako mi je NEO uređaj za mlađariju, zato veselo. Rado se sijećam svog MacBook black plastenjaka :)
  • drlovric: Meni je Neo bas cool.....kao nekada plasticni Macbook. jeftinij je nego iPhone i odlicna ulaznica u Mac svijet.
  • invictus: Neo? Svašta oni sebi dozvole.
  • accom: ništa od boje ajvara.
  • Yonkis: [link] - Neo? Stvarno Apple, Neo?
  • Borisone: U oglasniku ako nekoga zanima MacBook Air M4 16/512
  • Air: Nadam se ne onaj kupvni crveni nego onaj domaći neodređeno narančasti :)
  • smayoo: Ja već godinama pišem u Apple i pitam kad će napraviti MBP u boji ajvara. :o)
  • cariblanco: Ja kupujem novi MacBook, samo ako ima ponuda u naranđastoj boji
  • cavarovobrdo: Hoće li novi MacBook biti od plastike u bojama sladoleda? Jedva čekam kupit jedan da mi se slaže s majicom ;)
  • drlovric: Idem na 14" sada. Vjerojatno cu zadrzati oba neko vrijeme. M1 Pro radi ko grom.
  • drlovric: Ma dobio neke pare pa moram ih namjenski utrositi na MBP.
  • invictus: Lovriću, čemu to? Jel te ne služi dobro M1 Pro?
  • drlovric: Davore uzimam 14" MBP Pro CTO. Proslijedi molim te cjenike kada dobijes. Tnx
  • invictus: Jebote led, pokidali su sa tih 512GB. :D :D :D
  • VanjusOS: sad baš gledam. Macbook air M5 kreće sa 512gb SSD, vau!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.47 Seconds

Provided by iJoomla SEO