Gigaset SE555 & Macbook Pro 15 Unibody SL problem?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Gigaset SE555 & Macbook Pro 15 Unibody SL problem?

08.12.2009 | 10:41
pozdrav svima,
otkako sam uzeo navedeni MBP imam problema s njim sa wireless routerom
samo preko njega ne mogu pristupiti routeru, niti njegovim postavkama
preko macbooka i iphone bez problema, cak niti preko etherneta
koji je moguci problem, nekakav medjusobni issue ili?
hvala unaprijed
p.s. radio sam reset routera, no nista ne pomaze
08.12.2009 | 15:04
Iz nekog, meni neznanog, a bome i nerazumljivog razloga Siemens i macovi se ne vole. Imal sam ja doma Siemensa neko vrijeme (mjesec-dva) i isto se ponašal čudno. Macmini i powerbook nekad ne bi uopće vidjeli njegovu mrežu. iMac core 2 duo i lampa uvijek. Onda bi sve pogasil, pa bi ga mini prepoznal, ali bi se onda opet izgubil i tak u krug. Sad imam asusa i sve je OK. Svi ga vide bez beda. Ne znam koji je vrag (bil) tom Siemensu, ali nije šljakalo dobro. Bojim se da se ista stvar kod tebe ponavlja. To su neki stohastički poremećaji kojima nemreš nikak ući u trag. Bar ja nisam uspio....
Probaj posudit od nekog drugi router
08.12.2009 | 17:51
Da li samo ne možeš pristupiti routeru (radi administracije i podešavanja), ili ne možeš niti preko njega na Internet?
08.12.2009 | 18:48
Nemoj se naći uvrijeđen, ali sad mi je palo na pamet: kakve su ti mrežne postavke? Imaš narihtano da je router 192.168.1.1? Da nisi sve ostavil samo na automatic?
08.12.2009 | 20:43
Taj Gigaset je samo za izmjeriti visinu zgrade (naravno, treba i stoperica).
09.12.2009 | 08:04
smayoo je napisao:
Da li samo ne možeš pristupiti routeru (radi administracije i podešavanja), ili ne možeš niti preko njega na Internet?

rijesenje je nazalost uvijek hazardersko, resetiranje dok ne proradi
uspijem napokon da sve radi, i napravim firmware update jucer za airport itd.
i resetiram ga i opet vidi sve mreze oko mene, samo moju ne
ocito postoji disharmonija sa tim gigasetom ...

djuro, i meni se cini da je to nekakav zatvoreni krug, vjerojatno ce opet biti bezbrojna resetiranja, obrisati wireles mrezu pa napraviti novu i bla bla
09.12.2009 | 08:45
ako se odlučiš za ovo kaj zabac predlaže, onda je formula: s=g/2xt∧2. Gdje je s, put, tj. tražena visina, g je gravitacijsko ubrzanje koje je 9,80665 m/s∧2, a t je vrijeme do raspada siemensa tj. udarca. Dakle, izmjeriš to vrijeme pada, digneš na kvadrat (jasno, u sekundama) onda pomnožiš sa 4,9 i nekaj sitno i dobivaš visinu s koje je siemens bačen (pardon, pao) u metrima.....
09.12.2009 | 10:04
Djuro genijalac je napisao:
ako se odlučiš za ovo kaj zabac predlaže, onda je formula: s=g/2xt∧2. Gdje je s, put, tj. tražena visina, g je gravitacijsko ubrzanje koje je 9,80665 m/s∧2, a t je vrijeme do raspada siemensa tj. udarca. Dakle, izmjeriš to vrijeme pada, digneš na kvadrat (jasno, u sekundama) onda pomnožiš sa 4,9 i nekaj sitno i dobivaš visinu s koje je siemens bačen (pardon, pao) u metrima.....

samo ako bi mi netko mogao pomoci u izracunu kotangensa, te obima istog vjerujem da bi konacni akt bio uspjesniji kao takav )
12.01.2010 | 20:32
supidupi je napisao:
i resetiram ga i opet vidi sve mreze oko mene, samo moju ne
ocito postoji disharmonija sa tim gigasetom ...

djuro, i meni se cini da je to nekakav zatvoreni krug, vjerojatno ce opet biti bezbrojna resetiranja, obrisati wireles mrezu pa napraviti novu i bla bla

Ja sam imala isti problem, MBP 13"= Siemens Gigaset SE555

Mac je mrezu vidio jedva ili nikako, morala sam maltene stajati ispod Gigaseta da ulovim mrvicu signala. Sredila sam stvar s poprilicno jednostavnom cakom (iako mi je trebalo dok sam nasla na netu sto da napravim):

U Advanced > Wireless netword namjesti da ti Channel bude broj 1. Pretpostavljam da ti je na automatski namjesteno, meni je barem tako bilo - i u tome je bio problem. S channel na 1 sve radi fantasticno, signal imam pun, a to mi se nije dogodilo nikad ranije nije bilo, cak ni na Windowsima.

Ne znam jel ovaj odgovor dodje kasno, al eto, ako tebi ne pomogne, mozda nekome drugome zatreba.
12.01.2010 | 23:21
Ah taj Siemens

Slazem se s Zapcem i njegovom teroijom... a sada moje iskustvo

prvi wireless koji sam od t-coma dobil je bil bas taj siemens se555, i uvijek neki vrag nije radio, ili nije vidio mrezu, ili mu sam uredaj nije zelio dodjeliti ip adresu, pa je moj pb sam sebi dodjeljivao adrese, a u tom slucaju mislim da je rezultat poznat, a sada da stvar bude bizarnija, moj siemens uz bezbroj firmwarea, resetiranja, podesavanja i sl. je jednostavno odbijao poslusnost... dok susjed (zivim u kuci) koji zivi prekoputa ulice ima isti siemens i njega pb vidi bez broblema, i moze se spojit na njega, i sve funkcionira bezprijekorno....

u meduvremenu sam od t-comovaca dobio novi SpeedTouch (iliti Alcatel) i s njim je sve stimalo...

ali opet

kupil sam si Airport Extreme, jer nebu mene niko....
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 sati, 15 minuta
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.
  • Riba: Obrati paznju na nepoznate osobe poput mog oca koji ne uzima lijekove kako je propisano, odbija ici na kontrole, jedva je izvukao zivu glavu nakon srcanog udara pred par godina i jos hoda naokoo unatoc tome sto se cak i cijepio. Znanost bi se trebala na takve slucajeve usredotociti. :)
  • dpasaric: Samo primjećujem uzorak. Do sada je 100% kod domaćih i stranih poznatih osoba koje su iznenada umrle. Ponavljam, možda je zaista slučajnost, ali sada već postaje statistički zanimljivo.
  • Riba: Covjek je vjerojatno pocinio suicid ili izravno ili neizravno alkoholom, nije tu potrebna velika znanost.
  • dpasaric: Sjajan umjetnik je to bio. Velika šteta.:( I gle, opet moramo primjetiti slučajnost koja povezuje sve "prerano" umrle. :( Nadam se da će znanost potražiti uzroke takvoj statistici.
  • smayoo: RIP, Matija :(. Stvarno prerano.
  • dpasaric: Večeras u 19 sati po našem vremenu Appleov #WWDC25 keynote!
  • Maxxy: RIP Matija Dedić :(
  • smayoo: RIP :(
  • dpasaric: Umro Bill Atkinson! :(
  • drpongrac23: @Zdravac - Nemoj ići lijevo ako semafor je desno :) :)
  • Zdravac: hahahah
  • Zdravac: A da se, umjesto palac dolje/gore, uvede palac lijevo/desno?!
  • tino1: Gjuro, bola, Mazlum i to s veliko "M".
  • Gjuroo: Možda "mamlaz"?
  • tino1: Mazlum- na Herceg- Bolansanski- Budala.
  • Yonkis: Mazlum - Mazlum (maẓlūm) is an Arabic term for "oppressed, ill-treated, injured, sinned-against" (the antonym being ẓālim "oppressor"; root ẓlm "to oppress";).
  • tino1: Riba! Vraćaj karmu! Ej ne ćeš se imat kamo vratit.
  • tino1: Ej ukinuo Mazlum Karmu!! Šta vam je odmah vraćaj karmu Riba!!
  • smayoo: :(
  • drpongrac23: Napustio nas je Ivan Piko Stančić. RIP

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

florijan, Riba, Anonimci (452)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?