Gigaset SE555 & Macbook Pro 15 Unibody SL problem?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Gigaset SE555 & Macbook Pro 15 Unibody SL problem?

08.12.2009 | 10:41
pozdrav svima,
otkako sam uzeo navedeni MBP imam problema s njim sa wireless routerom
samo preko njega ne mogu pristupiti routeru, niti njegovim postavkama
preko macbooka i iphone bez problema, cak niti preko etherneta
koji je moguci problem, nekakav medjusobni issue ili?
hvala unaprijed
p.s. radio sam reset routera, no nista ne pomaze
08.12.2009 | 15:04
Iz nekog, meni neznanog, a bome i nerazumljivog razloga Siemens i macovi se ne vole. Imal sam ja doma Siemensa neko vrijeme (mjesec-dva) i isto se ponašal čudno. Macmini i powerbook nekad ne bi uopće vidjeli njegovu mrežu. iMac core 2 duo i lampa uvijek. Onda bi sve pogasil, pa bi ga mini prepoznal, ali bi se onda opet izgubil i tak u krug. Sad imam asusa i sve je OK. Svi ga vide bez beda. Ne znam koji je vrag (bil) tom Siemensu, ali nije šljakalo dobro. Bojim se da se ista stvar kod tebe ponavlja. To su neki stohastički poremećaji kojima nemreš nikak ući u trag. Bar ja nisam uspio....
Probaj posudit od nekog drugi router
08.12.2009 | 17:51
Da li samo ne možeš pristupiti routeru (radi administracije i podešavanja), ili ne možeš niti preko njega na Internet?
08.12.2009 | 18:48
Nemoj se naći uvrijeđen, ali sad mi je palo na pamet: kakve su ti mrežne postavke? Imaš narihtano da je router 192.168.1.1? Da nisi sve ostavil samo na automatic?
08.12.2009 | 20:43
Taj Gigaset je samo za izmjeriti visinu zgrade (naravno, treba i stoperica).
09.12.2009 | 08:04
smayoo je napisao:
Da li samo ne možeš pristupiti routeru (radi administracije i podešavanja), ili ne možeš niti preko njega na Internet?

rijesenje je nazalost uvijek hazardersko, resetiranje dok ne proradi
uspijem napokon da sve radi, i napravim firmware update jucer za airport itd.
i resetiram ga i opet vidi sve mreze oko mene, samo moju ne
ocito postoji disharmonija sa tim gigasetom ...

djuro, i meni se cini da je to nekakav zatvoreni krug, vjerojatno ce opet biti bezbrojna resetiranja, obrisati wireles mrezu pa napraviti novu i bla bla
09.12.2009 | 08:45
ako se odlučiš za ovo kaj zabac predlaže, onda je formula: s=g/2xt∧2. Gdje je s, put, tj. tražena visina, g je gravitacijsko ubrzanje koje je 9,80665 m/s∧2, a t je vrijeme do raspada siemensa tj. udarca. Dakle, izmjeriš to vrijeme pada, digneš na kvadrat (jasno, u sekundama) onda pomnožiš sa 4,9 i nekaj sitno i dobivaš visinu s koje je siemens bačen (pardon, pao) u metrima.....
09.12.2009 | 10:04
Djuro genijalac je napisao:
ako se odlučiš za ovo kaj zabac predlaže, onda je formula: s=g/2xt∧2. Gdje je s, put, tj. tražena visina, g je gravitacijsko ubrzanje koje je 9,80665 m/s∧2, a t je vrijeme do raspada siemensa tj. udarca. Dakle, izmjeriš to vrijeme pada, digneš na kvadrat (jasno, u sekundama) onda pomnožiš sa 4,9 i nekaj sitno i dobivaš visinu s koje je siemens bačen (pardon, pao) u metrima.....

samo ako bi mi netko mogao pomoci u izracunu kotangensa, te obima istog vjerujem da bi konacni akt bio uspjesniji kao takav )
12.01.2010 | 20:32
supidupi je napisao:
i resetiram ga i opet vidi sve mreze oko mene, samo moju ne
ocito postoji disharmonija sa tim gigasetom ...

djuro, i meni se cini da je to nekakav zatvoreni krug, vjerojatno ce opet biti bezbrojna resetiranja, obrisati wireles mrezu pa napraviti novu i bla bla

Ja sam imala isti problem, MBP 13"= Siemens Gigaset SE555

Mac je mrezu vidio jedva ili nikako, morala sam maltene stajati ispod Gigaseta da ulovim mrvicu signala. Sredila sam stvar s poprilicno jednostavnom cakom (iako mi je trebalo dok sam nasla na netu sto da napravim):

U Advanced > Wireless netword namjesti da ti Channel bude broj 1. Pretpostavljam da ti je na automatski namjesteno, meni je barem tako bilo - i u tome je bio problem. S channel na 1 sve radi fantasticno, signal imam pun, a to mi se nije dogodilo nikad ranije nije bilo, cak ni na Windowsima.

Ne znam jel ovaj odgovor dodje kasno, al eto, ako tebi ne pomogne, mozda nekome drugome zatreba.
12.01.2010 | 23:21
Ah taj Siemens

Slazem se s Zapcem i njegovom teroijom... a sada moje iskustvo

prvi wireless koji sam od t-coma dobil je bil bas taj siemens se555, i uvijek neki vrag nije radio, ili nije vidio mrezu, ili mu sam uredaj nije zelio dodjeliti ip adresu, pa je moj pb sam sebi dodjeljivao adrese, a u tom slucaju mislim da je rezultat poznat, a sada da stvar bude bizarnija, moj siemens uz bezbroj firmwarea, resetiranja, podesavanja i sl. je jednostavno odbijao poslusnost... dok susjed (zivim u kuci) koji zivi prekoputa ulice ima isti siemens i njega pb vidi bez broblema, i moze se spojit na njega, i sve funkcionira bezprijekorno....

u meduvremenu sam od t-comovaca dobio novi SpeedTouch (iliti Alcatel) i s njim je sve stimalo...

ali opet

kupil sam si Airport Extreme, jer nebu mene niko....
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 14 sati
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.16 Seconds

Provided by iJoomla SEO