email pass. T-com stalno traži !
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

email pass. T-com stalno traži !

20.09.2009 | 22:36
Već me počelo živcirati da me T-com mail opetovano traži lozinku.Isto skoro kao i sa logiranjem na Jabučnjak.
Ako je možda neko sa tim problemom to riješio, molio bih savjet, ili možda neko ima kakav prijedlog.Zvao sam T-com i kod njih je , vele, sve ok i da je problem kod mene, a jedan je spomenuo da možda router zeza. Bok !

komentar ?
20.09.2009 | 23:04
Sigurno nije do routera, jer meni to radi i doma, i u firmi, i preko vodafone kartice. Moja je pretpostavka da Mail.app pogrešno tumači neku poruku greške koju dobije od servera. Jer, ako i uklikaš cancel, isto ti sve radi ok.
20.09.2009 | 23:27
Točno !
na MK radi ok , Jabučnjak i email za sada štekaju, bit ćeš u pravu da je nešto iznutra, samo jbg što? Tko to može iskopat ?
21.09.2009 | 12:27
Što god bilo, ionako ne možeš popraviti kad je bug u Mail.app
21.09.2009 | 13:12
Ja sam se spasio otkad sam presao na PostBox. Nekad davno Mail.app je bio praktican i koristan mail klijent. No u zadnjih par verzija se katastrofalno ponasao sa IMAP accountima. Godinama sam mislio da to jednostavno tako mora biti i da je problem u serverima i protokolu, dok nisam testirao PostBox koji glatko i brzo radi sa istim serverima. Nazalost (?) on i kosta, ali meni se isplatio svakog centa.
21.09.2009 | 14:00
Bug jest u Mailu, tj. Keychainu, ali uzrok svega jest u T-Comu. Dakle, njihovi serveri očigledno nekada nisu dostupni bez zadrške. Kada Mailu prođe nekakav timeout za kontakt, on iz nekog razloga pomisli da je lozinka neispravna i trazi ponovni upis. U 10.5 ju je sam uzeo iz Keychaina i bilo je sve ok, a sada u 10.6 to više ne pamti i mora se stalno ponovo upisivati što je izluđujuće. Za prvu ruku stavi nešto jednostavno za lozinku.

Koristim preko 10 email adresa i jedina koja pravi problem (oduvijek!) je ova od T-Coma. Najbolje sve s njih rutati na neki normalni mail.
21.09.2009 | 14:42
dpasaric je napisao:
U 10.5 ju je sam uzeo iz Keychaina i bilo je sve ok, a sada u 10.6 to više ne pamti i mora se stalno ponovo upisivati što je izluđujuće.

Ja imam taj problem vec godinu dana. Znaci i u 10.5. Nekada mjesecima bude sve ok, a ponekad 3-4 puta dnevno moram pass upisivati.
21.09.2009 | 15:42
Slažem se - problem je jedino sa serverom od T-coma, ali isto tako, problem je jedino na Mail.app.

Enivej, ako ne želiš otići od Mail.app (a ja ne želim, meni je sve drugo ok), nema baš rješenja. Ili je neko hackersko koje ja (još) ne znam.
21.09.2009 | 18:14
Defou je napisao:
Ja imam taj problem vec godinu dana. Znaci i u 10.5. Nekada mjesecima bude sve ok, a ponekad 3-4 puta dnevno moram pass upisivati.

Kad se meni pojavi taj prozor, samo kliknem Cancel i onda odaberem "Get Mail from All accounts", tako da i ovaj neaktivan acc potjeram na checkanje servera.

I meni se taj problem pojavio sa 10.4.nešto, a sada je na 10.5 mnogo rjeđi.
21.09.2009 | 23:12
Očito problem nije ograničen baš samo na T-com (kad pogledamo što se piše izvan HR):

http://discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=1434144
http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=325143
www.mac-forums.com/forums/os-x-applicati...asking-password.html
forums.macworld.com/index.php?/topic/152...ing-me-for-password/
http://forums.dealmac.com/read.php?4,2777577,2777577
http://forums.macosxhints.com/archive/index.php/t-29263.html

itd, itd. Ima toga masa. Sve neke puste teorije, ali rješenja nigdje. Meni je čak palo na pamet da skinem SSL logon sa T-com accounta (da se logira po starinski, na port 110), ali vidim po tim threadovima da ima i onih koji imaju isti problem preko porta 110, bez SSL.

Uglavnom, zaključak je - ignorirati i ne živcirati se. Ipak je to sitan problem.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D
  • Djuro genijalac: A jbg, sori
  • Yonkis: Baš hvala na spoileru. I to ne na Alfi.
  • Djuro genijalac: Dvostruka pobjeda Mercedesa! Opet runda za sve!
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!
  • Ender: ranije sam vidjao da linus koristi intel- MB Air. meni je to bilo dovoljno.
  • dpasaric: Linus voli popljuvati Apple, često i opravdano, ali kada on nešto hvali, znači da su zaista odradili dobar posao...
  • hal9000: E da sam i ovo doživio: [link]
  • Performita: Vikalica je još uvijek jednako cool kao prije! Osobito smajlići :)
  • dpasaric: Ma i to isto, ali to će valjda s novim HomePodima i s navodnim HomePadom...
  • zvone: Gdje je novi Apple TV? Nikako da stigne.
  • dpasaric: Javit ću cijene čim ih dobijemo...
  • Borisone: U Italiji Neo kreće od 699 EUR. Kod nas može biti samo više, pretpostavljlam standardnih 70-100 EUR
  • dpasaric: Osvrt na novotarije je na naslovnici, pa slobodno komentirajte!
  • Yonkis: Jeftin u USA, za studoše osnovni Neo je 500$ a koliko će biti kod nas? A tek onaj sa TouchIDom?
  • cavarovobrdo: Očekivao sam vrišteće boje iMac G3. Nekako mi je NEO uređaj za mlađariju, zato veselo. Rado se sijećam svog MacBook black plastenjaka :)
  • drlovric: Meni je Neo bas cool.....kao nekada plasticni Macbook. jeftinij je nego iPhone i odlicna ulaznica u Mac svijet.
  • invictus: Neo? Svašta oni sebi dozvole.
  • accom: ništa od boje ajvara.
  • Yonkis: [link] - Neo? Stvarno Apple, Neo?
  • Borisone: U oglasniku ako nekoga zanima MacBook Air M4 16/512
  • Air: Nadam se ne onaj kupvni crveni nego onaj domaći neodređeno narančasti :)
  • smayoo: Ja već godinama pišem u Apple i pitam kad će napraviti MBP u boji ajvara. :o)
  • cariblanco: Ja kupujem novi MacBook, samo ako ima ponuda u naranđastoj boji
  • cavarovobrdo: Hoće li novi MacBook biti od plastike u bojama sladoleda? Jedva čekam kupit jedan da mi se slaže s majicom ;)
  • drlovric: Idem na 14" sada. Vjerojatno cu zadrzati oba neko vrijeme. M1 Pro radi ko grom.
  • drlovric: Ma dobio neke pare pa moram ih namjenski utrositi na MBP.
  • invictus: Lovriću, čemu to? Jel te ne služi dobro M1 Pro?
  • drlovric: Davore uzimam 14" MBP Pro CTO. Proslijedi molim te cjenike kada dobijes. Tnx
  • invictus: Jebote led, pokidali su sa tih 512GB. :D :D :D
  • VanjusOS: sad baš gledam. Macbook air M5 kreće sa 512gb SSD, vau!
  • invictus: Ma nema eventa, samo su to sve novo ubacili na svoje stranice..

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.72 Seconds

Provided by iJoomla SEO