Nemog. kreiranja WiFi network-a i internet sharing
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Nemog. kreiranja WiFi network-a i internet sharing

14.09.2009 | 09:17
Prvo isprika za post na engleskom, ali više nemam ni volje ni snage. Tražim odgovor već 7 dana ko lud i ne nalazim ga, pa ako ima tko kakvu ideju - sam dajte.
Post je napisan za discussions forum, a ovo je c/p istog.

Have the same problem on my mac mini. Cant create a network and cant turn internet sharing on. It is ON but it wont switch to the arrow symbol.
Did try:
repair permissions
trashing all in /Library/Preferences/SystemConfiguration + restart
trashing all prefs related in ~/Library/Preferences + restart
tried with the sharing off and on to setup new network
tried all channels
tried with removed wmvare fusion (someone here did mention a problem with it)
did create new location
tried deleting AirPort form interfaces in locations + restart then adding
transferred preference files from my working MBP
but no positive result.

Ako bilo tko zna šta da napravim ....... Samo kao napomena sistem je 10.6.1 i AirPort se pali i može spajati na druge mreže, tako da se ne radi o hardware problemu.

Update:
New info.
I tried connecting the mini to a shared internet connection from my MBP. Mini found the network and connected with no problem. When the connection was still there, I tried to create the computer to computer network and it worked no errors, I also tried turning on internet sharing and it worked to. The computer to computer logo appeared and internet sharing arrow also and I normally connected my iphone and reverse the MBP to the mini.
BUT - the second I turned the airport off and wanted to start internet sharing, or computer to computer network the cant create network error appeared again and the sharing arrow isn't launching.

Also tried safe mode - but in safe mode my air port card isn't installed ??????

Console displays this when the internet sharing is turned on:
13.09.2009. 21:05:51 com.apple.launchd[1] (com.apple.InternetSharing223)
Exited with exit code: 1
13.09.2009. 21:05:51 com.apple.launchd[1] (com.apple.InternetSharing) Throttling respawn: Will start in 10 seconds
13.09.2009. 21:06:01 com.apple.launchd[1] (com.apple.InternetSharing224) Exited with exit code: 1
13.09.2009. 21:06:01 com.apple.launchd[1] (com.apple.InternetSharing) Throttling respawn: Will start in 10 seconds
13.09.2009. 21:06:11 com.apple.launchd[1] (com.apple.InternetSharing227) Exited with exit code: 1
13.09.2009. 21:06:11 com.apple.launchd[1] (com.apple.InternetSharing) Throttling respawn: Will start in 10 seconds
13.09.2009. 21:06:21 com.apple.launchd[1] (com.apple.InternetSharing229) Exited with exit code: 1
13.09.2009. 21:06:21 com.apple.launchd[1] (com.apple.InternetSharing) Throttling respawn: Will start in 10 seconds
13.09.2009. 21:06:31 com.apple.launchd[1] (com.apple.InternetSharing230) Exited with exit code: 1
13.09.2009. 21:06:31 com.apple.launchd[1] (com.apple.InternetSharing) Throttling respawn: Will start in 10 seconds
13.09.2009. 21:06:41 com.apple.launchd[1] (com.apple.InternetSharing232) Exited with exit code: 1
15.09.2009 | 02:23
Sto u tom trenutku kaze /var/log/system.log?

Sto se dogodi ako probas:

sudo launchctl unload -w /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.InternetSharing.plist
sudo launchctl load -w /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.InternetSharing.plist

U stvari jesi li pokusao obrisati ovaj plist?
15.09.2009 | 08:34
Nisam htio brisati ništa u LaunchDeamons-ima, ali ako i tamo ponovno rekreira, probat ću.
A što se loga tiće - i to javim kad dođem doma s posla i probam.

Hvala na brzom odgovoru.
16.09.2009 | 09:00
Riba, probao sam izbrisati com.apple.InternetSharing.plist i probao sam naredbe i ništa

system.log javlja ovo za vrijeme postavljanja computer to computer networka i uključivanja internet sharinga.

utorak, 15. rujna 2009. 20:03:18 Europe/Zagreb
Sep 15 20:03:27 *-Mac-Mini System Preferences[149]: setInetDServiceEnabled failed with 1 for com.apple.InternetSharing
Sep 15 20:03:56: --- last message repeated 1 time ---
Sep 15 20:03:56 *-Mac-Mini Apple80211 framework[149]: ACNetworkIBSSEnable() failed in Apple80211Set(APPLE80211_IOC_IBSS_MODE) = -3900 (Parameter error)
Sep 15 20:04:29: --- last message repeated 3 times ---
Sep 15 20:04:29 *-Mac-Mini System Preferences[149]: setInetDServiceEnabled failed with 1 for com.apple.InternetSharing
Sep 15 20:04:29 *-Mac-Mini Apple80211 framework[149]: ACInterfaceGetPower called with NULL interface
Sep 15 20:04:29 *-Mac-Mini Apple80211 framework[149]: ACInterfaceCopyCurrentSSID called with NULL interface
Sep 15 20:04:29 *-Mac-Mini Apple80211 framework[149]: ACInterfaceGetPower called with NULL interface
Sep 15 20:04:53: --- last message repeated 2 times ---
Sep 15 20:04:53 *-Mac-Mini System Preferences[149]: setInetDServiceEnabled failed with 1 for com.apple.InternetSharing
Sep 15 20:05:00: --- last message repeated 1 time ---
Sep 15 20:05:00 *-Mac-Mini Apple80211 framework[149]: ACInterfaceGetPower called with NULL interface
Sep 15 20:05:00 *-Mac-Mini Apple80211 framework[149]: ACInterfaceCopyCurrentSSID called with NULL interface
Sep 15 20:05:00 *-Mac-Mini Apple80211 framework[149]: ACInterfaceGetPower called with NULL interface
Sep 15 20:05:06: --- last message repeated 2 times ---
Sep 15 20:05:06 *-Mac-Mini System Preferences[149]: setInetDServiceEnabled failed with 1 for com.apple.InternetSharing
Sep 15 20:05:20 *-Mac-Mini Apple80211 framework[149]: ACNetworkIBSSEnable() failed in Apple80211Set(APPLE80211_IOC_IBSS_MODE) = -3900 (Parameter error)
16.09.2009 | 19:39
Hm, ocigledno je problems to mu kao argument ne salje valjani argument, ocigledno je neka konfiguracijska datoteka skrsena...zbunjuje me jedino sto si obrisao sve u SystemConfiguration i to nije pomoglo. O slicnoj se gresko raspravljalo ovdje:
discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=1245198

U stvari u ovom trenutku ti je najbrze napraviti Archve & Install sistema. To ce ti trajati sat vremena a trazenje problema dane, ako i nadjemo sto je.
16.09.2009 | 20:00
Hvala još jednom - probat ću još jednom obrisati sve u systemConfig folderu, pa vidjeti.

Samo jedno pitanje još - pošto se radi o snow leopardu, na leopardu je sve radilo, kako se točno radi archive & install sa snow-om, jer znam da ima clean instal kao obrišeš HD, a inaće samo radi update - da mi ponovno ne pokupi iste informacije.

Ili je samo dovoljno pokrenuti instalaciju sa diska.

I samo kao napomena - na mini je napravljen clean install prije nego li je ovo počeo raditi
THX.
19.10.2009 | 10:41
@Riba - napravio i ponovni install Snow-a, rezultat isti. Imaš još kakvih ideja ili sam sj**** i čekam neki update koji će srediti stvar.
THX
22.10.2009 | 21:21
Hm, pojma nemam...pitam se da nije ipak kakav hardverski problem. Mozda ipak zavrtiti hardver test cd?
23.10.2009 | 08:42
Hvala, probat ću još jednom, ali prvi AHT nije ništa našao.
Još infa ima ovdje: discussions.apple.com/thread.jspa?thread...start=0&tstart=0 i dosta ljudi sa istim miniem ima problema
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 7 sati
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, jura22, m@xym, yvann11, Anonimci (1772)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.58 Seconds

Provided by iJoomla SEO