Nemog. kreiranja WiFi network-a i internet sharing
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Nemog. kreiranja WiFi network-a i internet sharing

14.09.2009 | 09:17
Prvo isprika za post na engleskom, ali više nemam ni volje ni snage. Tražim odgovor već 7 dana ko lud i ne nalazim ga, pa ako ima tko kakvu ideju - sam dajte.
Post je napisan za discussions forum, a ovo je c/p istog.

Have the same problem on my mac mini. Cant create a network and cant turn internet sharing on. It is ON but it wont switch to the arrow symbol.
Did try:
repair permissions
trashing all in /Library/Preferences/SystemConfiguration + restart
trashing all prefs related in ~/Library/Preferences + restart
tried with the sharing off and on to setup new network
tried all channels
tried with removed wmvare fusion (someone here did mention a problem with it)
did create new location
tried deleting AirPort form interfaces in locations + restart then adding
transferred preference files from my working MBP
but no positive result.

Ako bilo tko zna šta da napravim ....... Samo kao napomena sistem je 10.6.1 i AirPort se pali i može spajati na druge mreže, tako da se ne radi o hardware problemu.

Update:
New info.
I tried connecting the mini to a shared internet connection from my MBP. Mini found the network and connected with no problem. When the connection was still there, I tried to create the computer to computer network and it worked no errors, I also tried turning on internet sharing and it worked to. The computer to computer logo appeared and internet sharing arrow also and I normally connected my iphone and reverse the MBP to the mini.
BUT - the second I turned the airport off and wanted to start internet sharing, or computer to computer network the cant create network error appeared again and the sharing arrow isn't launching.

Also tried safe mode - but in safe mode my air port card isn't installed ??????

Console displays this when the internet sharing is turned on:
13.09.2009. 21:05:51 com.apple.launchd[1] (com.apple.InternetSharing223)
Exited with exit code: 1
13.09.2009. 21:05:51 com.apple.launchd[1] (com.apple.InternetSharing) Throttling respawn: Will start in 10 seconds
13.09.2009. 21:06:01 com.apple.launchd[1] (com.apple.InternetSharing224) Exited with exit code: 1
13.09.2009. 21:06:01 com.apple.launchd[1] (com.apple.InternetSharing) Throttling respawn: Will start in 10 seconds
13.09.2009. 21:06:11 com.apple.launchd[1] (com.apple.InternetSharing227) Exited with exit code: 1
13.09.2009. 21:06:11 com.apple.launchd[1] (com.apple.InternetSharing) Throttling respawn: Will start in 10 seconds
13.09.2009. 21:06:21 com.apple.launchd[1] (com.apple.InternetSharing229) Exited with exit code: 1
13.09.2009. 21:06:21 com.apple.launchd[1] (com.apple.InternetSharing) Throttling respawn: Will start in 10 seconds
13.09.2009. 21:06:31 com.apple.launchd[1] (com.apple.InternetSharing230) Exited with exit code: 1
13.09.2009. 21:06:31 com.apple.launchd[1] (com.apple.InternetSharing) Throttling respawn: Will start in 10 seconds
13.09.2009. 21:06:41 com.apple.launchd[1] (com.apple.InternetSharing232) Exited with exit code: 1
15.09.2009 | 02:23
Sto u tom trenutku kaze /var/log/system.log?

Sto se dogodi ako probas:

sudo launchctl unload -w /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.InternetSharing.plist
sudo launchctl load -w /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.InternetSharing.plist

U stvari jesi li pokusao obrisati ovaj plist?
15.09.2009 | 08:34
Nisam htio brisati ništa u LaunchDeamons-ima, ali ako i tamo ponovno rekreira, probat ću.
A što se loga tiće - i to javim kad dođem doma s posla i probam.

Hvala na brzom odgovoru.
16.09.2009 | 09:00
Riba, probao sam izbrisati com.apple.InternetSharing.plist i probao sam naredbe i ništa

system.log javlja ovo za vrijeme postavljanja computer to computer networka i uključivanja internet sharinga.

utorak, 15. rujna 2009. 20:03:18 Europe/Zagreb
Sep 15 20:03:27 *-Mac-Mini System Preferences[149]: setInetDServiceEnabled failed with 1 for com.apple.InternetSharing
Sep 15 20:03:56: --- last message repeated 1 time ---
Sep 15 20:03:56 *-Mac-Mini Apple80211 framework[149]: ACNetworkIBSSEnable() failed in Apple80211Set(APPLE80211_IOC_IBSS_MODE) = -3900 (Parameter error)
Sep 15 20:04:29: --- last message repeated 3 times ---
Sep 15 20:04:29 *-Mac-Mini System Preferences[149]: setInetDServiceEnabled failed with 1 for com.apple.InternetSharing
Sep 15 20:04:29 *-Mac-Mini Apple80211 framework[149]: ACInterfaceGetPower called with NULL interface
Sep 15 20:04:29 *-Mac-Mini Apple80211 framework[149]: ACInterfaceCopyCurrentSSID called with NULL interface
Sep 15 20:04:29 *-Mac-Mini Apple80211 framework[149]: ACInterfaceGetPower called with NULL interface
Sep 15 20:04:53: --- last message repeated 2 times ---
Sep 15 20:04:53 *-Mac-Mini System Preferences[149]: setInetDServiceEnabled failed with 1 for com.apple.InternetSharing
Sep 15 20:05:00: --- last message repeated 1 time ---
Sep 15 20:05:00 *-Mac-Mini Apple80211 framework[149]: ACInterfaceGetPower called with NULL interface
Sep 15 20:05:00 *-Mac-Mini Apple80211 framework[149]: ACInterfaceCopyCurrentSSID called with NULL interface
Sep 15 20:05:00 *-Mac-Mini Apple80211 framework[149]: ACInterfaceGetPower called with NULL interface
Sep 15 20:05:06: --- last message repeated 2 times ---
Sep 15 20:05:06 *-Mac-Mini System Preferences[149]: setInetDServiceEnabled failed with 1 for com.apple.InternetSharing
Sep 15 20:05:20 *-Mac-Mini Apple80211 framework[149]: ACNetworkIBSSEnable() failed in Apple80211Set(APPLE80211_IOC_IBSS_MODE) = -3900 (Parameter error)
16.09.2009 | 19:39
Hm, ocigledno je problems to mu kao argument ne salje valjani argument, ocigledno je neka konfiguracijska datoteka skrsena...zbunjuje me jedino sto si obrisao sve u SystemConfiguration i to nije pomoglo. O slicnoj se gresko raspravljalo ovdje:
discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=1245198

U stvari u ovom trenutku ti je najbrze napraviti Archve & Install sistema. To ce ti trajati sat vremena a trazenje problema dane, ako i nadjemo sto je.
16.09.2009 | 20:00
Hvala još jednom - probat ću još jednom obrisati sve u systemConfig folderu, pa vidjeti.

Samo jedno pitanje još - pošto se radi o snow leopardu, na leopardu je sve radilo, kako se točno radi archive & install sa snow-om, jer znam da ima clean instal kao obrišeš HD, a inaće samo radi update - da mi ponovno ne pokupi iste informacije.

Ili je samo dovoljno pokrenuti instalaciju sa diska.

I samo kao napomena - na mini je napravljen clean install prije nego li je ovo počeo raditi
THX.
19.10.2009 | 10:41
@Riba - napravio i ponovni install Snow-a, rezultat isti. Imaš još kakvih ideja ili sam sj**** i čekam neki update koji će srediti stvar.
THX
22.10.2009 | 21:21
Hm, pojma nemam...pitam se da nije ipak kakav hardverski problem. Mozda ipak zavrtiti hardver test cd?
23.10.2009 | 08:42
Hvala, probat ću još jednom, ali prvi AHT nije ništa našao.
Još infa ima ovdje: discussions.apple.com/thread.jspa?thread...start=0&tstart=0 i dosta ljudi sa istim miniem ima problema
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 9 minuta
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D
  • Djuro genijalac: A jbg, sori
  • Yonkis: Baš hvala na spoileru. I to ne na Alfi.
  • Djuro genijalac: Dvostruka pobjeda Mercedesa! Opet runda za sve!
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!
  • Ender: ranije sam vidjao da linus koristi intel- MB Air. meni je to bilo dovoljno.
  • dpasaric: Linus voli popljuvati Apple, često i opravdano, ali kada on nešto hvali, znači da su zaista odradili dobar posao...
  • hal9000: E da sam i ovo doživio: [link]
  • Performita: Vikalica je još uvijek jednako cool kao prije! Osobito smajlići :)
  • dpasaric: Ma i to isto, ali to će valjda s novim HomePodima i s navodnim HomePadom...
  • zvone: Gdje je novi Apple TV? Nikako da stigne.
  • dpasaric: Javit ću cijene čim ih dobijemo...
  • Borisone: U Italiji Neo kreće od 699 EUR. Kod nas može biti samo više, pretpostavljlam standardnih 70-100 EUR
  • dpasaric: Osvrt na novotarije je na naslovnici, pa slobodno komentirajte!
  • Yonkis: Jeftin u USA, za studoše osnovni Neo je 500$ a koliko će biti kod nas? A tek onaj sa TouchIDom?
  • cavarovobrdo: Očekivao sam vrišteće boje iMac G3. Nekako mi je NEO uređaj za mlađariju, zato veselo. Rado se sijećam svog MacBook black plastenjaka :)
  • drlovric: Meni je Neo bas cool.....kao nekada plasticni Macbook. jeftinij je nego iPhone i odlicna ulaznica u Mac svijet.
  • invictus: Neo? Svašta oni sebi dozvole.
  • accom: ništa od boje ajvara.
  • Yonkis: [link] - Neo? Stvarno Apple, Neo?
  • Borisone: U oglasniku ako nekoga zanima MacBook Air M4 16/512
  • Air: Nadam se ne onaj kupvni crveni nego onaj domaći neodređeno narančasti :)
  • smayoo: Ja već godinama pišem u Apple i pitam kad će napraviti MBP u boji ajvara. :o)
  • cariblanco: Ja kupujem novi MacBook, samo ako ima ponuda u naranđastoj boji
  • cavarovobrdo: Hoće li novi MacBook biti od plastike u bojama sladoleda? Jedva čekam kupit jedan da mi se slaže s majicom ;)
  • drlovric: Idem na 14" sada. Vjerojatno cu zadrzati oba neko vrijeme. M1 Pro radi ko grom.
  • drlovric: Ma dobio neke pare pa moram ih namjenski utrositi na MBP.
  • invictus: Lovriću, čemu to? Jel te ne služi dobro M1 Pro?
  • drlovric: Davore uzimam 14" MBP Pro CTO. Proslijedi molim te cjenike kada dobijes. Tnx
  • invictus: Jebote led, pokidali su sa tih 512GB. :D :D :D
  • VanjusOS: sad baš gledam. Macbook air M5 kreće sa 512gb SSD, vau!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.55 Seconds

Provided by iJoomla SEO