bnet i pptp problemi
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

bnet i pptp problemi

06.06.2009 | 20:35
oprostite mi na latinskom ali otkad je bnet prešao na pptp protokol POPIZDIJA SAN!!!

veza mi je nestabilna, sporija nego prije, često puca i ne mogu se konektirati bez restarta računala.

jel ima još netko tko koristi bnet i pptp? kako vama ide?
06.06.2009 | 23:59
evo večeras u razmaku od 2 sata 3 prekida i 3 restarta. pa jebemu mater!!!
07.06.2009 | 01:26
Što se zapravo događa? Ja sam na bnetu i sad sam malo googlao da vidim što je to pptp i wikipedija koristi riječ "obsolete", a ovi naši po forumima riječ "ciganija".

Da li mogu očekivati da ću za koji sat ostati bez interneta ili je nešto drugo u pitanju. Za početak, kako to da uopće znaš da oni prelaze na to? dobio si neki mail ili što?

Igor
07.06.2009 | 14:45
Kako znam? Pa prvo sam saznao tako što sam bio 3 dana bez interneta. Zvao službu za korisnike i vele mi promijenili smo protokol i daju mi upute koje su započele sa "znate li gdje je Control Panel?" ja im velim da sam na macu a oni da nemaju pojma o tome. Ja popizdija totalno. Odem u centralu ovdje u Splitu i pitam ih da mi pomognu, da sam na macu i da ne mogu na internet, a da uredno plaćam račune. Odnekud se stvori neki momak u ZG koji ima iskustva i kemijali smo ja i on (preko mobitela) pola sata i nikako. Tu istu večer ja onako za svaki slučaj kliknem connect ponovno (nakon valjda 30 bezuspješnih pokušaja) i spoji me.

A zatim sam saznao tako što mi je tjedan dana kasnije došla obavijest da oni prelaze na PPT(jebeni)P.

Najozbiljnije razmišljam da se maknem s Bneta, jer je ovo više gadljivo. Puca mi veza usred vrlo bitnih skype razgovora, ne mogu pristupiti sustavima na poslu u svaka doba i tako to.

No podvlačim crtu da dok su koristili PPPOE da je radilo KO SAT!!!
07.06.2009 | 17:57
T-Com/T-Mobil su lopovska mafija (mislim cijene su im do neba), ali ono kaj placam i dobijam. Ne micem se od njih. Tko god rekao da su drugi bolji, seru. Cuo sam na vise strana da se ljudi zale, ali pregrizu drek jer je jeftinije. I brzinu su podigli. Sad prosjecno skidam s 1/2 mege u sekundi. I ne vjerujem da je BNET toliko jeftiniji.
07.06.2009 | 18:22
Za sada, a neka tako i ostane, Metronet rula. Ovo za Bnet je zbilja žalosno.
07.06.2009 | 19:06
ma meni prije mjesec dana nije bilo ama baš nikakvih problema, torrenti skidani sa 438KB/s konstatno, veza stabilna masu. ali to je bilo dok je Bnet bio na PPPOE!!!

zašto su otišli na PPTP nemam pojma, ali znam da više nisam zadovoljan s njima. inače plaćam 123kn za 4Mbit Flat
08.06.2009 | 01:25
> kliknem connect ponovno ...

Izgleda da se ne spajamo na jednak način. Sad sam tek ukapirao da je tebi bnet spajanje isto kao što sam vidio da se ljudi spajaju na max-adsl i slične fore.

Meni je sve podešeno na "Using dhcp", tj. tvornički podešeni Mac upalim i spajam se na internet bez da išta mijenjam.

Igor
25.07.2009 | 12:32
bok.
baš bi mi B.net trebao sljedeći tjedan doći pustiti probni tv signal. sad me ovaj post prepao. šta je s tim pptp-om? sad sam na Metronetu, na B.net sam htio preći zbog tv programa i brzine, ali ako bi mogao imat problema s vezom zbog tog pptp-a, neću prelazit...
25.07.2009 | 18:43
Ja doma imam B-net. No kako sam tek sada došao u Zagreb i direkt u firmu riješiti server, večeras kad stignem kući, probam što se dešava, pregledam postavke i javim.

Usput, imam kolegu u tehnici koji je dosta visoko tamo, pa ako bude problema, zovnem ga da pojasni o čemu se radi pa vam javim...
25.07.2009 | 20:00
Tomek je napisao:
Ja doma imam B-net. No kako sam tek sada došao u Zagreb i direkt u firmu riješiti server, večeras kad stignem kući, probam što se dešava, pregledam postavke i javim.

Usput, imam kolegu u tehnici koji je dosta visoko tamo, pa ako bude problema, zovnem ga da pojasni o čemu se radi pa vam javim...

super. hvala...
27.07.2009 | 16:14
Evo ovako, obečao sam da ću javiti što se dešava.
Jučer sam se igrao s B-netom i primjetio sam da su mi digli brzinu na 10Mbit download ali sam zaboravio koliki je Upload.
Da li je spojeno proko PPPoE ili PPTP, ne znam. Nisam uspio pronaći gdje bih to mogao vidjeti.
No za sada nisam imao nikakvih problema, sve mi je radilo OK.
27.07.2009 | 17:47
ok, hvala na informaciji. popričat ću s njihovim tehničarima kad mi dođu ovih dana, pa ću vidjet šta i kako...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 10 minuta
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim
  • Bertone: Na stranu sad brzina i ispeglenost OS-a ali mom oku je najljepši i najugodniji bio Mac OS X 10.4 Tiger, a nativni Aqua wallpaper mi je i dan danas jedan od nesmetajućih wallpapera.
  • Air: RIP otišao je i HALID...
  • drlovric: Ja nekako vjerujem da ovo nije bilo jos uvijek ni planirano, vec su to sfusali na brzinu da izadje prije vremena. Cisto da malo zamaskiraju AI blazamu. Da se pise o necemu drugome. NIkakvu konkretnu vrijednost korisnici nisu dobili ovom promjenom.
  • CoffeePod: @drlovric Malo je reć da su se za*ebali. Prezentacija na WWDC je izgledalja lijepo, ali to su bili cherry pickani trenutci, i sve je bilo uvećano. Liquid Glass ne funkcionira dobro na našim malim ekranima.
  • CoffeePod: @hal9000 Probao ga na M2 Airu od djevojke, jer se njoj svidio dizajn sučelja. Ukratko, laptop je vidno usporio sa animacijama, performanse su zagušene. Stvarno je istina da treba pričekati tek idući release kada se ovako velike promjene naprave. Što se mene tiče, svi xOS26 su i dalje Beta.
  • hal9000: @Yonkis: :D :D :D
  • drlovric: .1 bete vec doziraju transparentnost. Skontali su da su na puno mjesta pretjerali, pa se to sada mijenja sa frosty staklom :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.29 Seconds

Provided by iJoomla SEO