bnet i pptp problemi
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

bnet i pptp problemi

06.06.2009 | 20:35
oprostite mi na latinskom ali otkad je bnet prešao na pptp protokol POPIZDIJA SAN!!!

veza mi je nestabilna, sporija nego prije, često puca i ne mogu se konektirati bez restarta računala.

jel ima još netko tko koristi bnet i pptp? kako vama ide?
06.06.2009 | 23:59
evo večeras u razmaku od 2 sata 3 prekida i 3 restarta. pa jebemu mater!!!
07.06.2009 | 01:26
Što se zapravo događa? Ja sam na bnetu i sad sam malo googlao da vidim što je to pptp i wikipedija koristi riječ "obsolete", a ovi naši po forumima riječ "ciganija".

Da li mogu očekivati da ću za koji sat ostati bez interneta ili je nešto drugo u pitanju. Za početak, kako to da uopće znaš da oni prelaze na to? dobio si neki mail ili što?

Igor
07.06.2009 | 14:45
Kako znam? Pa prvo sam saznao tako što sam bio 3 dana bez interneta. Zvao službu za korisnike i vele mi promijenili smo protokol i daju mi upute koje su započele sa "znate li gdje je Control Panel?" ja im velim da sam na macu a oni da nemaju pojma o tome. Ja popizdija totalno. Odem u centralu ovdje u Splitu i pitam ih da mi pomognu, da sam na macu i da ne mogu na internet, a da uredno plaćam račune. Odnekud se stvori neki momak u ZG koji ima iskustva i kemijali smo ja i on (preko mobitela) pola sata i nikako. Tu istu večer ja onako za svaki slučaj kliknem connect ponovno (nakon valjda 30 bezuspješnih pokušaja) i spoji me.

A zatim sam saznao tako što mi je tjedan dana kasnije došla obavijest da oni prelaze na PPT(jebeni)P.

Najozbiljnije razmišljam da se maknem s Bneta, jer je ovo više gadljivo. Puca mi veza usred vrlo bitnih skype razgovora, ne mogu pristupiti sustavima na poslu u svaka doba i tako to.

No podvlačim crtu da dok su koristili PPPOE da je radilo KO SAT!!!
07.06.2009 | 17:57
T-Com/T-Mobil su lopovska mafija (mislim cijene su im do neba), ali ono kaj placam i dobijam. Ne micem se od njih. Tko god rekao da su drugi bolji, seru. Cuo sam na vise strana da se ljudi zale, ali pregrizu drek jer je jeftinije. I brzinu su podigli. Sad prosjecno skidam s 1/2 mege u sekundi. I ne vjerujem da je BNET toliko jeftiniji.
07.06.2009 | 18:22
Za sada, a neka tako i ostane, Metronet rula. Ovo za Bnet je zbilja žalosno.
07.06.2009 | 19:06
ma meni prije mjesec dana nije bilo ama baš nikakvih problema, torrenti skidani sa 438KB/s konstatno, veza stabilna masu. ali to je bilo dok je Bnet bio na PPPOE!!!

zašto su otišli na PPTP nemam pojma, ali znam da više nisam zadovoljan s njima. inače plaćam 123kn za 4Mbit Flat
08.06.2009 | 01:25
> kliknem connect ponovno ...

Izgleda da se ne spajamo na jednak način. Sad sam tek ukapirao da je tebi bnet spajanje isto kao što sam vidio da se ljudi spajaju na max-adsl i slične fore.

Meni je sve podešeno na "Using dhcp", tj. tvornički podešeni Mac upalim i spajam se na internet bez da išta mijenjam.

Igor
25.07.2009 | 12:32
bok.
baš bi mi B.net trebao sljedeći tjedan doći pustiti probni tv signal. sad me ovaj post prepao. šta je s tim pptp-om? sad sam na Metronetu, na B.net sam htio preći zbog tv programa i brzine, ali ako bi mogao imat problema s vezom zbog tog pptp-a, neću prelazit...
25.07.2009 | 18:43
Ja doma imam B-net. No kako sam tek sada došao u Zagreb i direkt u firmu riješiti server, večeras kad stignem kući, probam što se dešava, pregledam postavke i javim.

Usput, imam kolegu u tehnici koji je dosta visoko tamo, pa ako bude problema, zovnem ga da pojasni o čemu se radi pa vam javim...
25.07.2009 | 20:00
Tomek je napisao:
Ja doma imam B-net. No kako sam tek sada došao u Zagreb i direkt u firmu riješiti server, večeras kad stignem kući, probam što se dešava, pregledam postavke i javim.

Usput, imam kolegu u tehnici koji je dosta visoko tamo, pa ako bude problema, zovnem ga da pojasni o čemu se radi pa vam javim...

super. hvala...
27.07.2009 | 16:14
Evo ovako, obečao sam da ću javiti što se dešava.
Jučer sam se igrao s B-netom i primjetio sam da su mi digli brzinu na 10Mbit download ali sam zaboravio koliki je Upload.
Da li je spojeno proko PPPoE ili PPTP, ne znam. Nisam uspio pronaći gdje bih to mogao vidjeti.
No za sada nisam imao nikakvih problema, sve mi je radilo OK.
27.07.2009 | 17:47
ok, hvala na informaciji. popričat ću s njihovim tehničarima kad mi dođu ovih dana, pa ću vidjet šta i kako...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 11 sati, 14 minuta
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Bip, drlovric, Maxxy, Riba, tino1, VanjusOS, Anonimci (806)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.28 Seconds

Provided by iJoomla SEO