bnet i pptp problemi
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

bnet i pptp problemi

06.06.2009 | 20:35
oprostite mi na latinskom ali otkad je bnet prešao na pptp protokol POPIZDIJA SAN!!!

veza mi je nestabilna, sporija nego prije, često puca i ne mogu se konektirati bez restarta računala.

jel ima još netko tko koristi bnet i pptp? kako vama ide?
06.06.2009 | 23:59
evo večeras u razmaku od 2 sata 3 prekida i 3 restarta. pa jebemu mater!!!
07.06.2009 | 01:26
Što se zapravo događa? Ja sam na bnetu i sad sam malo googlao da vidim što je to pptp i wikipedija koristi riječ "obsolete", a ovi naši po forumima riječ "ciganija".

Da li mogu očekivati da ću za koji sat ostati bez interneta ili je nešto drugo u pitanju. Za početak, kako to da uopće znaš da oni prelaze na to? dobio si neki mail ili što?

Igor
07.06.2009 | 14:45
Kako znam? Pa prvo sam saznao tako što sam bio 3 dana bez interneta. Zvao službu za korisnike i vele mi promijenili smo protokol i daju mi upute koje su započele sa "znate li gdje je Control Panel?" ja im velim da sam na macu a oni da nemaju pojma o tome. Ja popizdija totalno. Odem u centralu ovdje u Splitu i pitam ih da mi pomognu, da sam na macu i da ne mogu na internet, a da uredno plaćam račune. Odnekud se stvori neki momak u ZG koji ima iskustva i kemijali smo ja i on (preko mobitela) pola sata i nikako. Tu istu večer ja onako za svaki slučaj kliknem connect ponovno (nakon valjda 30 bezuspješnih pokušaja) i spoji me.

A zatim sam saznao tako što mi je tjedan dana kasnije došla obavijest da oni prelaze na PPT(jebeni)P.

Najozbiljnije razmišljam da se maknem s Bneta, jer je ovo više gadljivo. Puca mi veza usred vrlo bitnih skype razgovora, ne mogu pristupiti sustavima na poslu u svaka doba i tako to.

No podvlačim crtu da dok su koristili PPPOE da je radilo KO SAT!!!
07.06.2009 | 17:57
T-Com/T-Mobil su lopovska mafija (mislim cijene su im do neba), ali ono kaj placam i dobijam. Ne micem se od njih. Tko god rekao da su drugi bolji, seru. Cuo sam na vise strana da se ljudi zale, ali pregrizu drek jer je jeftinije. I brzinu su podigli. Sad prosjecno skidam s 1/2 mege u sekundi. I ne vjerujem da je BNET toliko jeftiniji.
07.06.2009 | 18:22
Za sada, a neka tako i ostane, Metronet rula. Ovo za Bnet je zbilja žalosno.
07.06.2009 | 19:06
ma meni prije mjesec dana nije bilo ama baš nikakvih problema, torrenti skidani sa 438KB/s konstatno, veza stabilna masu. ali to je bilo dok je Bnet bio na PPPOE!!!

zašto su otišli na PPTP nemam pojma, ali znam da više nisam zadovoljan s njima. inače plaćam 123kn za 4Mbit Flat
08.06.2009 | 01:25
> kliknem connect ponovno ...

Izgleda da se ne spajamo na jednak način. Sad sam tek ukapirao da je tebi bnet spajanje isto kao što sam vidio da se ljudi spajaju na max-adsl i slične fore.

Meni je sve podešeno na "Using dhcp", tj. tvornički podešeni Mac upalim i spajam se na internet bez da išta mijenjam.

Igor
25.07.2009 | 12:32
bok.
baš bi mi B.net trebao sljedeći tjedan doći pustiti probni tv signal. sad me ovaj post prepao. šta je s tim pptp-om? sad sam na Metronetu, na B.net sam htio preći zbog tv programa i brzine, ali ako bi mogao imat problema s vezom zbog tog pptp-a, neću prelazit...
25.07.2009 | 18:43
Ja doma imam B-net. No kako sam tek sada došao u Zagreb i direkt u firmu riješiti server, večeras kad stignem kući, probam što se dešava, pregledam postavke i javim.

Usput, imam kolegu u tehnici koji je dosta visoko tamo, pa ako bude problema, zovnem ga da pojasni o čemu se radi pa vam javim...
25.07.2009 | 20:00
Tomek je napisao:
Ja doma imam B-net. No kako sam tek sada došao u Zagreb i direkt u firmu riješiti server, večeras kad stignem kući, probam što se dešava, pregledam postavke i javim.

Usput, imam kolegu u tehnici koji je dosta visoko tamo, pa ako bude problema, zovnem ga da pojasni o čemu se radi pa vam javim...

super. hvala...
27.07.2009 | 16:14
Evo ovako, obečao sam da ću javiti što se dešava.
Jučer sam se igrao s B-netom i primjetio sam da su mi digli brzinu na 10Mbit download ali sam zaboravio koliki je Upload.
Da li je spojeno proko PPPoE ili PPTP, ne znam. Nisam uspio pronaći gdje bih to mogao vidjeti.
No za sada nisam imao nikakvih problema, sve mi je radilo OK.
27.07.2009 | 17:47
ok, hvala na informaciji. popričat ću s njihovim tehničarima kad mi dođu ovih dana, pa ću vidjet šta i kako...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 7 sati
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Borisone, jura22, m@xym, yvann11, Anonimci (1760)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.50 Seconds

Provided by iJoomla SEO