ultra spori explorer
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

ultra spori explorer

21.03.2009 | 23:01
Ovako, imam MacBook 2.16 GHz Intel Core 2 duo, 2GB 667 MHz DDR2 SDRAM, verziju OS X Leopard 10.5.6 i u zadnjih tjedan dana oba explorera i Mozilla i Safari su mi užasno spori kao i download koji ne prelazi 50 kB/s, koristim Vipov vodafone Connect usb modem ali i wireless veće brzine i na oba je spor, kada upišem stanicu tipa appleove ili neke sa većim sadržajem otvaranje traje po 30 sekundi, prvo je traži dugo (looking up) i onda wainting for i onda trasfering data, bila sam u vipu jer sam mislila da je problem u modemu, ali kad mi je wireless veza na bilo kojem drugom modemu isto spora. Skinula sam ProtectMac AntiVirus program , nije našao nikakav virus, jer mi je jedino to palo na pamet...neznam, da li je neophodno da idem u servis ili mi netko može nešto preporučiti?
21.03.2009 | 23:17
Pristupaš li uvijek istom siteu, ili si probala s više (desetak) različitih?

Probaj npr. kad si na VMC modemu, downloadati nešto veliko s VIPNETovog sitea (neki update ili nešto). Kako to ide?

Kako ti radi mail? Normalno?

Koristiš li FTP? Ili torrente? Kako ti to radi?

Da li druge veze (preko wirelessa) isto idu preko VIPNET-a ili i preko nekog drugog operatera?
22.03.2009 | 00:52
Jesam, bilo koji veći sajt, imam VMCov software, tehničarni iz vipa su mi instalirali, Mail je spor cijela veza je spora i skidanjs s torrenta nije brže od 50Kb/s...wireless je max adsl od t coma, bilo kako da se spojim, žičano ili bežično veza je spora tako da je stvar definitivno u compu a ne u spajanju
22.03.2009 | 01:01
Kako ti skida kada isključiš torrent aplikaciju? I koju torrent app. koristiš, vuze možda?
22.03.2009 | 09:25
Probaj uklikati ovaj link http://user.t-com.hr/adslbrzina/Random-100MB.zip. To je 100 MB datoteka za testiranje brzine T-com ADSL-a na njihovom siteu. Da li i to ide sporo?
22.03.2009 | 16:44
eto, skinulo mi se za 3min, brzina je bila od 400 pa do 700kB/s iako je i to presporo s obzirom da bi brzina downloada trebala bit do 2Mb/s, i kada isključim uTorrent aplikaciju isto mi je sporo, to nema veze s tim
22.03.2009 | 17:02
Nije to presporo, nego si pobrkala bitove i bajtove. Propusnost veze (ili širina pojasa) je 2 Mb/s (megabita u sekundi). Jedan byte ima 8 bita, ali tu je i korekcija pogreške i overhead u samim paketima tako da ovo recimo treba podijeliti s 9-10 za bajtove. Recimo s 9 za veće fajle kao što je ova.

Dakle, 2 Mb/s=2*1024 kb/s=2048 kb/s. Podijeljeno s 9 to je 228 kB/s (kilobajta u sekundi) cca brzine downloada. To što si postigla duplo veću brzinu je vjerojatno u vezi s tim što T-com reklamira da je svim pretplatnicima gdje je to tehnički moguće digao osnovnu brzinu s 2 na 4 Mb/s.

Uglavnom, zaključak je da je s kompom sve ok, kao i s T-com vezom. Vrati se natrag na VIPNET. Kad si spojena preko Vodafone kartice, otvori Terminal (Applications, pa Utilities, pa Terminal) i utipkaj

nslookup

pa pritisni enter (return).

Pojavit će ti se znak ">"

pa utipkaj

www.vipnet.hr

i opet return

Trebala bi dobiti nešto kao

Server: 192.168.2.1
Address: 192.168.2.1#53

Non-authoritative answer:
www.vipnet.hr canonical name = webauth.vip.hr.
Name: webauth.vip.hr

i to skoro odmah.

Ajde probaj pa vrati natrag ovamo tekst koji ti je ispisao (selektiraš mišem i kopiraš sa command-c).
26.03.2009 | 21:31
sorry nisam stigla prije odgovoriti, evo napravila sam ono u Terminalu, evo ´to mi je izbacilo

Non-authoritative answer:
www.vipnet.hr canonical name = webauth.vip.hr.
Name: webauth.vip.hr
Address: 212.91.98.193
26.03.2009 | 22:47
Ako ti je taj odgovor pao u sekundu-dvije, to je onda sve OK.

Da li ti u Safariju i dalje dugo traje traženje (looking up) kad otvaraš neku stranicu ili se to popravilo samo od sebe?

Da ti nije neki proxy definiran u surfalicama?
27.03.2009 | 11:13
Meni pada na pamet da upiše u Network panelu DNS servere i Search domainse. Bez tih IP adresa upisanih, uvijek me nešto zezalo.
27.03.2009 | 17:43
da, je odgovor je odmah doáo, safari je jaaako spor pa ga ne koristim, koristim mozillu, prvo looking up nekih 20s onda sending files drugih 20sekundi, a to s proxijima stvarno neznam kad nisam stuñnjak, zato i pitam vas ´ta i gdje treba upisati
27.03.2009 | 20:20
Dakle, Jabuka, pa System Preferences, pa Network.

Onda s lijeve strane odaberi tu mrežnu vezu koja te muči. Ako govorimo o Vodafone Mobile Connectu, to je onda Novatel Merlin. Onda desno dolje klik na Advanced. Otvori se novi dijalog.

Imaš nekoliko tabova. Jedan je DNS. Klik na njega. Onda klik na plusić dolje lijevo.
Upiši:

212.91.97.3

Onda opet klik na isti plusić. Pa upiši:

212.91.97.4

Pazi da utipkavaš točke, a ne zareze!

Onda gore na tabovima uklikaj Proxies i provjeri da tamo nije ništa zadano (defaultno ti piše "Configure proxies using PAC file" pa ispod "URL of PAC file" pa onda prazno polje). Ako je, napravi screenshot sa cmd+shift+4 pa nam vrati ovamo.

Na kraju uklikaj OK.

To isto ako želiš napraviti za T-com vezu (to je valjda preko Airporta?) radiš isto, samo umjesto Novatel Merlin biraš Airport pa pod DNS upisuješ

195.29.149.196

i

195.29.149.197
28.03.2009 | 16:37
smayoo je napisao:
To isto ako želiš napraviti za T-com vezu (to je valjda preko Airporta?) radiš isto, samo umjesto Novatel Merlin biraš Airport pa pod DNS upisuješ

195.29.149.196
i
195.29.149.197

Hmmm. Ja već godinama na svim strojevima i ruterima automatski upisujem
195.29.150.3
195.29.150.4

i nikad nisam imao ni najmanjeg problema. Jednom sam pokušao s novijim DNSovima, čak mislim s ovim tvojim i nisam baš bio najsretniji...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 17 sati
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim
  • Bertone: Na stranu sad brzina i ispeglenost OS-a ali mom oku je najljepši i najugodniji bio Mac OS X 10.4 Tiger, a nativni Aqua wallpaper mi je i dan danas jedan od nesmetajućih wallpapera.
  • Air: RIP otišao je i HALID...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.02 Seconds

Provided by iJoomla SEO