DHCP i PPPoE
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

DHCP i PPPoE

10.01.2009 | 12:29
Kako nisam bila zadovoljna WLAN-om prebacila sam se opet na zicu, samo sto sam morala vuci kablove do dnevne sobe. No, za razliku od ranije, kad sam se spajala preko PPPoE, koristeci user name i password, sad se spajam "Using DHCP" jer mi onaj predhodni nacin nije radio. Rucno sam upisala IP Address, Subnet Mask, Router i DNS servere i sad net sljaka. No, brine me to sto nigdje nisam pisala lozinku. Zvala sam T-com sluzbu za korisnike, i naravno, cim sam spomenula da imam MAC-a zenska se skroz izgubila. Uglavnom, ona meni tvrdi da je moj Speedtouch modem sam po sebi sifriran (a i pise na poledjini sifra), i da nisam u nekoj opasnosti. Zanima me koja je razlika izmedju toga kad se spajam preko DHCP-a i PPPoE, i zasto me vise ne zeli spojiti preko PPPoE (kaze Could not find server)? Sto da radim?
10.01.2009 | 13:19
Dakle, razlika je u tome da li je Speedtouch iskonfiguriran kao DSL modem ili kao Router. Ako je modem, onda on sluzi kao jednostavna veza izmedju tebe i DSL linije, i kada se spojis njime moras to raditi PPPoE protokolom i svaki put se prijaviti svojim imenom i sifrom. U ovom nacinu na njega ne moze biti spojeno vise od jena masina. U router nacinu, on sam se brine o spajanju na DSL i slanju konfiguriranog usernamea i sifre. Tvoj je ocigledno u router modu i podaci su u njega vec ocigledno upisani. Preko wirelessa prije si koristila taj isti Speedtouch? Ako je tako, on je u router modu sigurno sve je u biti podeseno jednako kao i orije i nemas se sto brinuti. Njemu bi u stavri mogla pristupiti preko web interfacea i pogledati konfiguraciju ali ako radi ne diraj...
10.01.2009 | 13:50
Ovo ako radi ne diraj je odlican savjet Iako bi ti DHCP sam trebao dodjelit IP i sve to...

Al da ti sifra nije spremljena u modemu, ne bi se mogla ni spojit na net, tako da bez brige
10.01.2009 | 14:06
Dakle, problem ne postoji? U biti, kad stigne lap top, moci cu birati da li ga spojiti na WLAN ili žičano? I u tom slucaju cu moci umreziti lap top i G5?
10.01.2009 | 14:08
ukratko ne, da, da
10.01.2009 | 14:09
Kao što je riba rekao, definitivno si u router mode-u trenutno jer kada je u pitanju WLAN kao prije to je defeinitvno najelegantnije riješenje za pristup netu.

samo par informacija po pitanju DHCP-a. Naime DHCP je opcija koju u ovom slučaju sam router koristni i dodijeljuje tvojem računalu IP adressu, koja nema nikakve veze sa spajanjem na internet. T-com ili koji je provider već u pitanju, prilikom uspješnog spajanja na internet dodijeljuje javnu IP adresu putem koje tvoje računalo "izlazi" na internet. DHCP je nazovimo to servis koji omogućuje da ukoliko je u tvojoj mreži (dakle doma na poslu ili bilo gdje) više od jednog računala, DHCP će dodijeljivati dinamički adresu svakom novom stroju u toj mreži. na taj način će se svako računalo unikatno prezentirati drugom računalu i omogučiti komunikaciju. Dakle ukoliko se pokaže potreba za dijeljenjem resursa, hardware-a, filova itd... to je naravno elegantniji način nego pisati adrese ručno, iako je kod manjeg broja računala, pa čak i kod više broja ukoliko se želi 100% spriječiti neka modifikacija adresiranja IP-a, bolja nego sam DHCP

kao što je već rečeno nema straha da nešto nije u redu jer ako pristup netu imaš onda je sigurno sve u redu
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 7 sati, 29 minuta
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.
  • Riba: Obrati paznju na nepoznate osobe poput mog oca koji ne uzima lijekove kako je propisano, odbija ici na kontrole, jedva je izvukao zivu glavu nakon srcanog udara pred par godina i jos hoda naokoo unatoc tome sto se cak i cijepio. Znanost bi se trebala na takve slucajeve usredotociti. :)
  • dpasaric: Samo primjećujem uzorak. Do sada je 100% kod domaćih i stranih poznatih osoba koje su iznenada umrle. Ponavljam, možda je zaista slučajnost, ali sada već postaje statistički zanimljivo.
  • Riba: Covjek je vjerojatno pocinio suicid ili izravno ili neizravno alkoholom, nije tu potrebna velika znanost.
  • dpasaric: Sjajan umjetnik je to bio. Velika šteta.:( I gle, opet moramo primjetiti slučajnost koja povezuje sve "prerano" umrle. :( Nadam se da će znanost potražiti uzroke takvoj statistici.
  • smayoo: RIP, Matija :(. Stvarno prerano.
  • dpasaric: Večeras u 19 sati po našem vremenu Appleov #WWDC25 keynote!
  • Maxxy: RIP Matija Dedić :(
  • smayoo: RIP :(
  • dpasaric: Umro Bill Atkinson! :(
  • drpongrac23: @Zdravac - Nemoj ići lijevo ako semafor je desno :) :)
  • Zdravac: hahahah
  • Zdravac: A da se, umjesto palac dolje/gore, uvede palac lijevo/desno?!
  • tino1: Gjuro, bola, Mazlum i to s veliko "M".
  • Gjuroo: Možda "mamlaz"?
  • tino1: Mazlum- na Herceg- Bolansanski- Budala.
  • Yonkis: Mazlum - Mazlum (maẓlūm) is an Arabic term for "oppressed, ill-treated, injured, sinned-against" (the antonym being ẓālim "oppressor"; root ẓlm "to oppress";).
  • tino1: Riba! Vraćaj karmu! Ej ne ćeš se imat kamo vratit.
  • tino1: Ej ukinuo Mazlum Karmu!! Šta vam je odmah vraćaj karmu Riba!!
  • smayoo: :(
  • drpongrac23: Napustio nas je Ivan Piko Stančić. RIP
  • Borisone: Logika kaže da bi verzija trebala biti od godine u kojoj se izdaje. Ima smisla godina plus jedan jer u posljednjih nekoliko godina obećanja dolaze s bar nekoliko mjeseci odmaka (ili nikad).

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.79 Seconds

Provided by iJoomla SEO