DHCP i PPPoE
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

DHCP i PPPoE

10.01.2009 | 12:29
Kako nisam bila zadovoljna WLAN-om prebacila sam se opet na zicu, samo sto sam morala vuci kablove do dnevne sobe. No, za razliku od ranije, kad sam se spajala preko PPPoE, koristeci user name i password, sad se spajam "Using DHCP" jer mi onaj predhodni nacin nije radio. Rucno sam upisala IP Address, Subnet Mask, Router i DNS servere i sad net sljaka. No, brine me to sto nigdje nisam pisala lozinku. Zvala sam T-com sluzbu za korisnike, i naravno, cim sam spomenula da imam MAC-a zenska se skroz izgubila. Uglavnom, ona meni tvrdi da je moj Speedtouch modem sam po sebi sifriran (a i pise na poledjini sifra), i da nisam u nekoj opasnosti. Zanima me koja je razlika izmedju toga kad se spajam preko DHCP-a i PPPoE, i zasto me vise ne zeli spojiti preko PPPoE (kaze Could not find server)? Sto da radim?
10.01.2009 | 13:19
Dakle, razlika je u tome da li je Speedtouch iskonfiguriran kao DSL modem ili kao Router. Ako je modem, onda on sluzi kao jednostavna veza izmedju tebe i DSL linije, i kada se spojis njime moras to raditi PPPoE protokolom i svaki put se prijaviti svojim imenom i sifrom. U ovom nacinu na njega ne moze biti spojeno vise od jena masina. U router nacinu, on sam se brine o spajanju na DSL i slanju konfiguriranog usernamea i sifre. Tvoj je ocigledno u router modu i podaci su u njega vec ocigledno upisani. Preko wirelessa prije si koristila taj isti Speedtouch? Ako je tako, on je u router modu sigurno sve je u biti podeseno jednako kao i orije i nemas se sto brinuti. Njemu bi u stavri mogla pristupiti preko web interfacea i pogledati konfiguraciju ali ako radi ne diraj...
10.01.2009 | 13:50
Ovo ako radi ne diraj je odlican savjet Iako bi ti DHCP sam trebao dodjelit IP i sve to...

Al da ti sifra nije spremljena u modemu, ne bi se mogla ni spojit na net, tako da bez brige
10.01.2009 | 14:06
Dakle, problem ne postoji? U biti, kad stigne lap top, moci cu birati da li ga spojiti na WLAN ili žičano? I u tom slucaju cu moci umreziti lap top i G5?
10.01.2009 | 14:08
ukratko ne, da, da
10.01.2009 | 14:09
Kao što je riba rekao, definitivno si u router mode-u trenutno jer kada je u pitanju WLAN kao prije to je defeinitvno najelegantnije riješenje za pristup netu.

samo par informacija po pitanju DHCP-a. Naime DHCP je opcija koju u ovom slučaju sam router koristni i dodijeljuje tvojem računalu IP adressu, koja nema nikakve veze sa spajanjem na internet. T-com ili koji je provider već u pitanju, prilikom uspješnog spajanja na internet dodijeljuje javnu IP adresu putem koje tvoje računalo "izlazi" na internet. DHCP je nazovimo to servis koji omogućuje da ukoliko je u tvojoj mreži (dakle doma na poslu ili bilo gdje) više od jednog računala, DHCP će dodijeljivati dinamički adresu svakom novom stroju u toj mreži. na taj način će se svako računalo unikatno prezentirati drugom računalu i omogučiti komunikaciju. Dakle ukoliko se pokaže potreba za dijeljenjem resursa, hardware-a, filova itd... to je naravno elegantniji način nego pisati adrese ručno, iako je kod manjeg broja računala, pa čak i kod više broja ukoliko se želi 100% spriječiti neka modifikacija adresiranja IP-a, bolja nego sam DHCP

kao što je već rečeno nema straha da nešto nije u redu jer ako pristup netu imaš onda je sigurno sve u redu
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 13 sati, 22 minuta
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.22 Seconds

Provided by iJoomla SEO