Usporedni test browsera
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Usporedni test browsera

03.01.2009 | 16:03
Na Opera forumu sam naletio na link na usporedni test browsera koji je prije desetak dana objavio autor iz susjedne nam BiH. Ima i nekih iznenađujućih rezultata.

www.evilscience.org/internet-explorer-vs...vs-chrome-vs-safari/

Iako nije nigdje izrijekom navedeno, zaključujem da je test proveden u cijelosti na Windows platformi, odnosno da se i rezultati Safarija odnose na Safari za Windows (koji je po mom skromnom sudu dosta loše ispao).
03.01.2009 | 16:18
Tako trenutno stvari stoje sa posljednjim public releasovima, da. Ali Apple je kriv sto Safari 4, koji je prije skoro godinu dana prosao Acid3 sa 100/100 (webkit.org/blog/173/webkit-achieves-acid...100-in-public-build/) jos uvijek drzi u "developer" verziji i cuva ga za Snow Leopard. Da je s cetvorkom raden usporedni test ovi ostali browseri bi se mogli u misju rupu sakrit.
03.01.2009 | 18:25
Ja koristim Firefox vec jako dugo, a radi testiranja webova ih imam sve.

Sve su to nijanse u normalnom radu (osim IE koji je prica za sebe), a nikako se ne mogu oteti dojmu da je Opera nekako najvise fensi/smensi
03.01.2009 | 19:57
Ccccc, Ficho, emotivne li reakcije...

To ti naravno sve iz osobnog iskustva znaš, zar ne?

Čovjek je lijepo u tom testu napisao kako većina testiranih browsera ima alfu ili betu koja je prošla Acid3. Dakle ne samo Safari. Ja osobno znam da i Opera ima verziju 10 u alfi (trenutno je aktualna verzija 9.63).

Mene ne zanima raditi ovako preciznu metriku kao što je napravio autor testa, ali svakako ću usporediti Safari 4 i Operu 10 kao što sam to nedavno učinio sa S3 i O9 pa ćemo vidjeti tko će i da li će itko u mišiju rupu.

No, u svakom slučaju moram ustvrditi da Safari na Windowsima i Safari na OS X nije ista stvar. Safari na Win jednostavno ne radi kako treba. Bez obzira na sve testove. Za svakodnevno korištenje je lošiji izbor od MSIE (koliko god to zvučalo nemoguće da postoji išta lošije od MSIE) jer je nepredvidiv (na jednoj te istoj stranici jednom padne, pa onda ne, pa opet da...; najednom zastane u pola učitane stranice i stoji stoji stoji bez veze i nikom nije jasno zašto, itd...).

Mogu također dodati da nije stvar samo u Safariju za Win. Sav Apple software koji sam vidio za Win je zapravo krama (iTunes, Quicktime). Očito je da nemaju development team koji se snalazi u Windows razvojnom okruženju i da se previše oslanjaju na lošu i nepouzdanu Microsoft dokumentaciju
03.01.2009 | 20:56
Dobro, priznajem, zaljubljen sam u Safari 4 DP

A i to za Appleov softver na win je nazalost istina...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 16 sati, 50 minuta
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.54 Seconds

Provided by iJoomla SEO