Zvuk kod Maila prilikom stizanja pisma
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Zvuk kod Maila prilikom stizanja pisma

22.11.2008 | 11:19
Zasto vise nemam zvuk upozorenja kada mi stigne nova poruka u Mail? Sta nije dobro podeseno? Cini mi se sve, a zvuka nema. Zgodan je taj zvucni signal koji nas upozori da je pristigla nova poruka.

Kako da to podesim?

Nazalost, ne mogu da prikopcam sliku, jer mi je Jabucnjak ne prihvaca.
Prilozi:
22.11.2008 | 11:30
Slika
Mail.jpg
22.11.2008 | 13:44
Glupo pitanje ali da li ti rade ostali sistemski zvukovi? Recimo praznjenje smeca?
22.11.2008 | 13:54
Aima i glupi pitanja. Radi sve i sve cujem, osim zvuka kada pristigne poruka.
23.11.2008 | 00:03
Pa evo ti onda još jedno glupo pitanje.

Na Mail / Preferences pa u General, treća roleta odozgo "New Mail Sound" - što ti je odabrano?

Ako je odabrano "None", kladim se po burek da je to razlog što ti se ne čuje zvuk kad stigne mail.

Ako je odabrano nešto drugo, probaj odabrati nešto treće pa vidi da li se onda čuje zvuk. Ako se čuje, onda ti je vjerojatno oštećen ili izbrisan file s baš tim zvukom koji ti je bio odabran.
23.11.2008 | 00:21
Bok !
Po priloženom se vidi da mu piše "Basso".Bit će da je ona druga solucija .
23.11.2008 | 00:41
Da pitam i ja,meni mail ne prikazuje obavjest o pristiglom mailu niti zvukom niti brojem na ikoni,tek kad otvorim mail pod mail activity se počnu učitavati.Postavke su podešene da provjerava svaku minutu i signalizira zvukom glass.
23.11.2008 | 12:29
Hm. A zašto ja ne vidim tu sliku? (stoji mi znak za broken link)

Nemaveze. Hrvoje (a i Laki) - da li je Mail.app aktivan u memoriji (samo što prozor nije prikazan) - tj. da li na docku ispod ikonice Maila stoji ona bijela mrlja?
23.11.2008 | 13:13
Ne kužim koja mrlja,ak misliš na ono kao oblak ne,jel moguće da je razlog iphone na koji mi mail stigne prije(nekad) mail account je gmail i to mi se prije nije dešavalo,obavijesti za npr. adium rade isto ko i zvukovi na mackbooku.Probao sam da na iphonu mail provjeravam manualno al svejedno neće dok ne kliknem na ikonu mail.app
23.11.2008 | 15:33
Moglo bi biti.
Nemam iPhone ali sam već tu ili na MC čitao da ima veze,pa malo pronjuškaj,jer je netko iznio sličan problem.Može biti da je na MacKorisnik-u.Bilo je i uputa što napraviti, ali kako nemam Iphone nisam to tvrdo memorirao.Pozdrav !
23.11.2008 | 16:14
Hrvoje pa sasvim logicno da ti to "ne radi" kad ti aplikacija nije aktivna, reklo bi se common sense
Znaci moras imati upaljen Mail tj. mora ti biti ta tockica ispod njega koja oznacava da je app pokrenut (isto kao i recimo Finder koji je uvijek aktivan) i onda ce ti provjeravati svakih minutu ili koliko mu vec stavis.
23.11.2008 | 16:17
Pa da ja kad gasim mail.app napravim cmd+q,jel to to
23.11.2008 | 17:23
Dakle, ako želiš da ti Mail sam provjerava, nemoj izaći s cmd-q (što je isto kao i Quit s menu-a), nego uklikaj crvenu točku na gornjem lijevom kutu prozora (što je isto kao i Hide), tako da se prozor makne, ali je aplikacija aktivna.
23.11.2008 | 17:35
Neznam od kud mi to al negdje sam pročitao da se tak app najbolje zatvaraju,očito sam nekaj pobrkao,tnx
  • Dijete
  • Posjetitelj
23.11.2008 | 18:24
smayoo je napisao:
uklikaj crvenu točku na gornjem lijevom kutu prozora (što je isto kao i Hide)

ili ako voliš šortkate, klikni cmd+H što je univerzalna kratica za Hide..
23.11.2008 | 18:50
Fala još jednom,za cmd+h prvi put vidim i dopada mi se,sad je puno lakše.
23.11.2008 | 19:19
Hrvoje, pravilo kaže da aplikaciju potpuno zatvaraš (cmd-q) ako je više uopće ne trebaš (jer ćeš time osloboditi resurse računala za druge aplikacije), a skrivaš (cmd-h) ako ćeš je koristiti češće ili želiš da radi nešto u pozadini (kao Mail.app).
23.11.2008 | 19:34
hrvoje_ je napisao:
Neznam od kud mi to al negdje sam pročitao da se tak app najbolje zatvaraju,očito sam nekaj pobrkao,tnx

Nema najboljeg zatvaranja, aplikacije je zatvorena/ugasena ili nije, ako odes na Quit ili jabuka+q onda je zatvoreno i tocka.
23.11.2008 | 20:38
Ok ok, shvatio sam.Tnx
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 8 sati, 53 minuta
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.
  • Riba: Obrati paznju na nepoznate osobe poput mog oca koji ne uzima lijekove kako je propisano, odbija ici na kontrole, jedva je izvukao zivu glavu nakon srcanog udara pred par godina i jos hoda naokoo unatoc tome sto se cak i cijepio. Znanost bi se trebala na takve slucajeve usredotociti. :)
  • dpasaric: Samo primjećujem uzorak. Do sada je 100% kod domaćih i stranih poznatih osoba koje su iznenada umrle. Ponavljam, možda je zaista slučajnost, ali sada već postaje statistički zanimljivo.
  • Riba: Covjek je vjerojatno pocinio suicid ili izravno ili neizravno alkoholom, nije tu potrebna velika znanost.
  • dpasaric: Sjajan umjetnik je to bio. Velika šteta.:( I gle, opet moramo primjetiti slučajnost koja povezuje sve "prerano" umrle. :( Nadam se da će znanost potražiti uzroke takvoj statistici.
  • smayoo: RIP, Matija :(. Stvarno prerano.
  • dpasaric: Večeras u 19 sati po našem vremenu Appleov #WWDC25 keynote!
  • Maxxy: RIP Matija Dedić :(
  • smayoo: RIP :(
  • dpasaric: Umro Bill Atkinson! :(
  • drpongrac23: @Zdravac - Nemoj ići lijevo ako semafor je desno :) :)
  • Zdravac: hahahah
  • Zdravac: A da se, umjesto palac dolje/gore, uvede palac lijevo/desno?!
  • tino1: Gjuro, bola, Mazlum i to s veliko "M".
  • Gjuroo: Možda "mamlaz"?
  • tino1: Mazlum- na Herceg- Bolansanski- Budala.
  • Yonkis: Mazlum - Mazlum (maẓlūm) is an Arabic term for "oppressed, ill-treated, injured, sinned-against" (the antonym being ẓālim "oppressor"; root ẓlm "to oppress";).
  • tino1: Riba! Vraćaj karmu! Ej ne ćeš se imat kamo vratit.
  • tino1: Ej ukinuo Mazlum Karmu!! Šta vam je odmah vraćaj karmu Riba!!
  • smayoo: :(
  • drpongrac23: Napustio nas je Ivan Piko Stančić. RIP

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

florijan, hal9000, Riba, tino1, Anonimci (498)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.79 Seconds

Provided by iJoomla SEO